UMass Boston

Studer i Boston, USAs akademiske hovedstad. Her vil du studere og utveksle ideer med studenter fra noen av verdens mest prestisjefulle institusjoner. Få en utdanning av garantert høy kvalitet ved UMass.

Studenter

16 164

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Boston, Massachusetts

Pris

39 985 USD

Stipend

Maks mulig stipend: 22 985 USD

University of Massachusetts (UMass Boston) i Boston ble etablert i 1964. På tross av at det er et nokså nytt universitet har det vokst og blitt et populært sted for viktige lokale og nasjonale hendelser, som for eksempel politikk og samfunnsdebatt. UMass er et urbant, offentlig universitet. De vet å kombinere en «small-college experience» med de enorme ressursene til et stort forskningsuniversitet. Derfor er de også nasjonalt anerkjent for kvaliteten på undervisningen. UMass har en mangfoldig studentmasse som gjør at du som student her kan stifte bekjentskaper fra hele verden. Man får også muligheten til å skape forbindelser med arbeidsgivere i storbyen Boston og dermed jobbe med alt fra finans og helse til teknologi og utdanning.

Rangeringer og utmerkelser

University of Massachusetts (UMass Boston) ble i 2019 rangert som nr. 247 av Forbes i listen over «Best Value Colleges» og har også fått flere utmerkelser for deres mastergradsprogrammer som er rangert blant de 100 beste av U.S. News & World Report.

Fagtilbudet ved UMass Boston

UMass Boston legger stor vekt på utfordrende læring, banebrytende forskning og omfattende service som svar på behovene i Massachusetts urbane byområder. Universitetet har ti forskjellige colleges som spesialiserer seg innenfor ulike studieretninger og fagfelt. De mest populære studieretningene på universitetet er psykologi, biologi, og helse og oppvekst. Om man ønsker å ta en bachelor ved UMass har man muligheten til å velge mellom over 70 forskjellige studieretninger. På masternivå kan du velge mellom en av de over 130 anerkjente mastergradstudiene.

Forholdet mellom studenter og professorer er 16:1, noe som vil si at klassene er relativt små. Her får du stort utbytte av klassetimene. Man får mulighet til å kommunisere og diskutere med lærere og medstudenter i mye større grad, og vil derfor få et mye større læringsutbytte. Se denne siden for fag på bachelor- og mastergradsnivå.

Beliggenhet

Universitetets hovedcampus, også kalt «the scenic waterfront campus», er omringet av den idylliske kanalen i Boston. Herfra er det bare 10 minutter med transport inn til Downtown Boston. Campusen ligger også nært flere spennende og historiske museum og institutter, som for eksempel John F. Kennedy Library and Presidential Museum.

Boston er en av de eldste og mest velstående byene i USA og har en rik historie. Som student i denne levende storbyen har man muligheten til å kose seg på utallige museer og gallerier, cafeer og restauranter, og det er alltid noe å finne på. Om du er spesielt interessert i historie kan du gå den ikoniske «Freedom Trail» på 2,5 kilometer som er en lang sti gjennom sentrum av Boston. Stien passerer flere historiske steder som forteller historien om den amerikanske revolusjonen og tiden etter.

Fem gode grunner til å velge UMass Boston

 1. Forholdet mellom studenter og professorer er 16:1, og studentene kan derfor enklere kommunisere og lære av lærere og medstudenter.
 2. Universitetet tilbyr over 70 bachelorgradstudier og over 130 mastergradstudier som du kan velge mellom.
 3. UMass har en mangfoldig studentmasse med studenter fra hele verden, som igjen fører til et kontaktnett som strekker seg langt.
 4. Skolens beliggenhet gjør at du som student kan skape forbindelser med arbeidsgivere innenfor mange spennende felt, som for eksempel finans, helse og omsorg, teknologi, service og utdanning. Rundt 500 av byens selskaper rekrutterer nye arbeidstakere på universitetets campus.
 5. Universitetet har over 100 studentforeninger og organisasjoner man kan engasjere seg i. Dette inkluderer alt fra klubber som interesserer seg for radiostasjoner og kunstgallerier, til klubber som jobber med aviser og «creative writing».

Din hovedkontakt i SONOR

Liselotte Hammer

Vis mer

Liselotte Hammer

Liselotte har både studert i en typisk «small town» i USA og i en storby i England, og kan trygt dele sine erfaringer med deg som student. Hun tok en double-major i sosiologi og kriminologi ved Eastern Connecticut State University og en master i sosiologi ved University of Bristol. Med en utdannelse fokusert på internasjonale studenter ser Liselotte viktigheten i deg som individ og hva du ønsker i din studieopplevelse. Som studieveileder synes hun det er viktig at studentene føler seg trygge, at de er godt informert før de reiser og at de får svar på alt de lurer på. Liselotte har selv søkt gjennom SONOR til sine drømmestudier, og vil gjerne legge til rette for det samme for deg.

Visste du at…

 • Universitetet har studenter fra 113 forskjellige land fra hele verden?
 • Boston er hjembyen til verdenskjente Boston Red Sox? De spiller på sin baseball stadion som heter Fenway Park som har plass til over 38 000 tilskuere.
 • Den første amerikanske undergrunnen ble bygget her?
 • Universitetet arrangerte en debatt mellom de to presidentkandidatene George W. Bush og Al Gore i 2000?

Relaterte Nyheter

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.