Adelphi University

Storbyliv, strandliv og en solid utdanning. Adelphi University har alt du kan ønske deg fra en amerikansk utdannelse til et yrende campusliv.

Studenter

7991

Søknadsfrist

1. juni

Sted

Garden City, New York

Pris

45 065 USD

Stipend

Opptil 25 000 USD

 

Om Adelphi University

Adelphi University er et høyt rangert og belønnet forskningsuniversitet som ble stiftet i 1896. Det er dermed Long Island’s eldste private universitet.  

Hovedcampus ligger i idylliske Garden City i New York – kun en liten halvtime utenfor New York City. I tillegg har de campus på Manhattan, i Hudson Valley og Suffolk County. 

 

 

Visste du at de drev med avansert hjernekirurgi i gamle Hellas? Det viser ny forskning fra Adelphi University. De har brukt kriminaltekniske metoder for å studere levninger fra oldtiden. Skader på skjelettene som er blitt undersøkt viser at noen har kjempet en hard kamp for å redde livet deres med moderne kirurgi. Metodene som ble brukt krever finesse og enormt med kunnskap, og de er ikke langt unna den teknologien som brukes i dag. Det kan ha betydning for hvordan vi ser på oldtiden. Hva kan vi lære av historien?

Kunnskap er gull

Ved Adelphi University bruker de mye tid og ressurser på forskning. For de vet at om man har forelesere i verdensklasse, så vil studentene prestere deretter. Så langt presterer forskerne på toppnivå. Deres arbeid er å finne i prestisjefulle journaler, de er blant de fremste ekspertene på alt fra skilsmisser til evolusjonen – en av dem er til og med personlig utnevnt av NASA til å rapportere om en av deres marslandinger på sosiale medier.

Disse investeringene lønner seg. Blant annet er psykologifakultetet ved Adelphi blant de høyest rangerte i verden. Adelphi danket ut nesten 26 000 konkurrerende utdanningsinstitusjoner. Bare Columbia, NYU og Harvard kommer høyere på listen enn Adelphi. Og man ser det ikke bare på rangeringene, men også på studentene. Grunnen til at psykologifakultetet gjør det så godt er at studentene ikke bare sitter og hører på foreleserne, de gjør egen forskning. Gjennom et revolusjonerende studieprogram får studentene mulighet til å samarbeide med en professor om et helt nytt forskningsprosjekt. Arbeidet som produseres er på et nivå som kan publiseres i internasjonale forskningsjournaler – det er imponerende.

 

Masse studenter rundt en statue på campus-området. Bilde.

 

Studiemuligheter

Universitetet tilbyr over 60 forskjellige studieretninger, både på bachelor- og mastergradsnivå. Så her finner du fort noe som passer deg.  

Adelphi University ønsker å forandre studentenes liv for det bedre. Dette gjør de ved å undervise i små klasser, bruke læring i praksis og gi studentene en grundig forberedelse til arbeidslivet. 

Bachelorgrader

Klikk her for en oversikt over aktuelle bachelorgrader.

Mastergrader

Klikk her for en oversikt over aktuelle mastergrader.

Det moderne arbeidslivet krever mange ulike ferdigheter. Adelphi ønsker at alle studenter, uavhengig av studieretning og profesjonelle karrieremål, får grunnleggende kunnskaper innenfor flere ulike faglige ferdigheter. Slik blir du en fleksibel arbeidstaker som kan ta på deg mange ulike arbeidsoppgaver. For å lese mer om universitetets fagtilbud, se denne siden for fag på bachelor- og mastergradsnivå. 

Etter fullførte studier ved Adelphi University har du ferdighetene og verktøyene til å gjøre hva enn du vil. Tidligere studenter ved dette universitetet har gjort seg bemerket innenfor forskning og har blitt rekruttert til ledende universiteter og firmaer, som for eksempel Google. Flere har også gjort seg fortjent til prestisjetunge stipender og bemerkelser, og man kan som student dra inn til storbyen New York City for å søke seg «internships» hos ledende organisasjoner og selskaper. Mulighetene er endeløse! 

 

Studenter som graduerer fra Adelphi University. Bilde.

 

Rangeringer og utmerkelser 

Campus er full av skarpe hjerner, men det er ikke bare derfor Adelphi gjør det så bra på alle læringsfronter. Den viktigste grunnen til at de gjør det så godt er at dette er et universitet med et hjerte som banker for studentene. De siste årene har Adelphi vunnet flere priser for sitt engasjement for mangfold og inkludering. Med alt fra akademiske konferanser til lokale baseballkamper velger de å hedre mangfoldet på campus. Universitetets storsatsning på internasjonale studenter er en del av dette arbeidet. Mer enn 1 av 5 studenter ved Adelphi er internasjonale. Det er betydelig flere enn ved de fleste amerikanske universiteter. Det må selvfølgelig feires – og er det noe dette universitetet er gode på så er det nettopp det.

Universitetet har blitt inkludert på listen over America’s Top Colleges av Forbes Magazine, og blir anerkjent for sitt fokus på at studentene skal sitte igjen med en solid utdanning. Universitetet har i tillegg blitt rangert som et «Best College Nationwide» av U.S. News & World Report. De har også blitt rost for deres kvalitet på undervisningen, lave studiekostnader og inntekter etter endt utdanning. 

Studentopplevelser ved Adelphi University

Det finnes nesten ingen ende på de mange campustradisjonene du vil oppleve ved Adelphi. Fra innflyttingsdagen, der de ruller ut det brune og gullfargede teppet for nye studenter, til Spirit Weekend, tre dager der studenter, ansatte og alumni løper maraton, kjører karuseller, kroner sin Spirit Court, konkurrerer og drar på konserter og forestillinger. Viktigst av alt er Legends Dinner, der de hedrer tidligere og nåværende studenter.

Hvis du først finner deg et hjem her, er Adelphi et hjem du sent vil glemme, og der du aldri blir glemt.

Beliggenhet

Garden City i New York en av Long Island’s mest historiske og idylliske byer, og her finner du Adelphi’s hovedcampus. Byen er en oase av naturskjønne omgivelser, og kan tilby alt fra små butikker og restauranter til en yrende bykjerne. Garden City kan også tilby attraksjoner som for eksempel strender, parker og naturreservater, samt anerkjente museum og kulturelle organisasjoner. 

Garden City og Adelphi’s hovedcampus ligger i nær beliggenhet til New York City. Om du velger kollektiv transport, tar det deg omtrent 45 minutter til du er midt i spennende Midtown Manhattan. Adelphi University har også andre campuser, som for eksempel på Manhattan, i Suffolk County og Hudson Valley.

 

 

Fem gode grunner til å velge Adelphi University 

  1. Universitetet legger stor vekt på at undervisningen skal være kreativ, innovativ, med stor respekt for individet og av topp kvalitet. 
  1. Om man ønsker å studere i nærheten av en metropol, men samtidig foretrekker en litt roligere tilværelse i hverdagen, er Adelphi University et godt alternativ for deg som ønsker det beste av to verdener. 
  1. Universitetet har over 60 studieretninger å velge mellom. 
  1. Det gjennomsnittlige klasserommet har 21 studenter, og forholdstallet mellom studenter og professorer er 10:1. 
  1. Universitetet har over 80 studentorganisasjoner man kan engasjere seg i. Les mer om alle de forskjellige organisasjonene på denne siden

Høres Adelphi University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Campusområde rundt Adelphi University. Bilde.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Mathias Dammann

Vis mer

Mathias Dammann

Mathias er fra Nesoddtangen, men har tilbrakt mye av oppveksten på reiser rundt i USA, Australia, New Zealand, stillehavsregionen og andre destinasjoner på alle verdens kontinenter. Da er det ikke så rart at han også søkte seg til utlandet for å studere. Mathias tok en bachelorgrad i Internasjonale og Globale studier ved University of Sydney (med utveksling til München, Tyskland). Erfaringene fra Australia var så positive at Mathias også valgte å ta en Mastergrad i Antropologi i Australia, men denne gangen i hovedstaden Canberra.

Mathias har selv kjent på følelsen av å dra til utlandet for å studere. All spenningen, usikkerheten og alle spørsmålene man har før man drar til et ukjent sted for første gang. Med alle sine personlige erfaringer i ryggen, og med SONORs profesjonelle kunnskap vil Mathias hjelpe deg gjennom hele prosessen, fra vurderingsfasen, søknadsprosessen til man faktisk drar av gårde. Det er bare å ta kontakt.

Visste du at…

  • 70% av studentene som studerer ved Adelphi University er kvinner?
  • Garden City har et anerkjent flymuseum? Det heter Cradle of Aviation Museum og er verdt et besøk om du ønsker å lære mer om Long Island’s del i luftfartens historie.
  • Adelphi University kun ligger 30-45 minutter unna spennende New York City?
  • Det ligger flere idylliske parker, strandpromenader og strender i nærheten av universitetet?
Registrer deg for gratis studieveiledning