Green River College

Green River College

Auburn, Washington

Ser du etter sted hvor du får oppleve vakker natur samtidig som du starter din amerikanske bachelorgrad? Green River College er din billett til studier i USA.

Lorem

Stipend

-

Studenter

10,000

Pris

10,350 USD

Søknadsfrist

Anbefalt frist: 1. mai for høst, 15. november for vår

Om Green River College

Ved Green River College (GRC) er de stolte av å kunne hjelpe deg med å oppnå drømmene dine, enten det er å overføre til et toppuniversitet eller oppleve det amerikanske collegelivet. Deres innsats gir tydelige resultater: År etter år overfører studenter fra GRC til verdens høyest rangerte universiteter, deriblant navn som New York University og University of California-Berkeley. Herfra kan du komme deg hvor som helst.

Det er ikke alle som har drømmene klare når de går på videregående og legger planene for veien videre. Du tenker kanskje at drømmen om å gå på UCLA, Brown University eller NYU for lengst er knust? Fortvil ikke – for når du starter studiene dine ved GRC har du fortsatt alle muligheter åpne. De kan nemlig skryte av å være et av de ledende community colleges for overføring til topprangerte universiteter i USA. Flere tidligere studenter har startet på Brown University, UC Berkeley og Cornell University – og mange andre prestisjetunge institusjoner i USA og i utlandet.

Har du et bestemt mål, kan GRC hjelpe deg på vei fra dag en. Gjennom GRC sitt University Transfer Pathway (UTP) Program kan du velge deg ut et universitet når du starter. Dette programmet gir garantert betinget opptak ved over førti universiteter som GRC har avtale med, og du får da opptaksbrev fra GRC og fra ditt UTP-universitet samtidig. Samtidig er du ikke låst til valget ditt – det gir trygghet.

Det er lov til å ikke vite hva du skal bli når du er 19 år, eller 25 for den saks skyld, men ønsker du å starte din utdanning og prøve litt forskjellige fag er GRC et fantastisk alternativ. Ønsker du tett oppfølging hele veien, både akademisk og personlig, kan GRC legge til rette for det. Din personlige veileder gir deg hjelp til å velge riktige fag for universitetsoverføring senere. Er du usikker på akkurat hvilket universitet som passer deg når du skal videre kan de hjelpe deg med å finne veien.

Community College

Når du studerer i USA kan du velge mellom fireårige colleges og universiteter, og toårige community colleges. Ved et community college kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad, før du overfører, eller søker transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Et community college skiller seg fra et universitet eller college ved at det primært skal tjene lokalsamfunnet – det betyr rett og slett at de tilrettelegger mest mulig for at studentene skal lykkes. De har lavere opptakskrav, er billigere og gir deg flere valgmuligheter. Les mer om hvorfor du bør velge et community college her, eller ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Beliggenhet

GRC ligger i Auburn, Washington. Med 77 00 innbyggere er denne byen er litt større enn Drammen. Stort til å være Norge, lite til å være USA – kanskje helt perfekt for deg. Like i nærheten ligger storbyen Seattle, best kjent for kaffekjeden Starbucks, fotballaget Seahawks og den ikoniske Space Needle. Dette er et fantastisk sted å bo – såpass at flere av verdens største selskaper har lagt sine kontorer her, deriblant Amazon og Microsoft. Det er ikke dumt å prøve seg på et internship mens du først er her.

Friluftsliv

Dette er et av de grønneste og reneste områdene i USA. Noen skylder kanskje på regnet – men da må man huske på at det er knappe 152 nedbørsdager i året, til sammenligning har Oslo over 160 og Bergen hele 239 nedbørsdager i året. Det er faktisk et middelhavsklima i denne delen av Washington State, det snør sjelden og temperaturen ligger stabilt året rundt.

Det betyr at du kan nyte naturen utenfor GRC året rundt. Ikke la muligheten gå fra deg til å oppleve naturen på nært hold. Med landskapet lett gjenkjennelig fra Grey’s Anatomy og Twin Peaks, er Green River en friluftslivsmekka for deg som er glad i toppturer og å stå på ski. Hva med en tur opp Mt. Rainier? Eller stå på ski ned Crystal Mountain? Det blir jevnlig også arrangert teltturer, slik at du kan oppleve det beste av Washington State.

Kom deg rundt

For å komme deg til GRC for første gang, kan du fly inn til Seattle-Tacoma International airport (SEA). Dersom du planlegger å bo på campus, vil GRC plukke deg opp bare du gir beskjed om når du planlegger å ankomme.

Når du først er kommet til GRC kan du skaffe deg en bil eller ta offentlig transport for å komme deg rundt. Du kan utforske Auburn, som har mange parker, kinoer, konsertsaler og treningssentre. Seattle er 45 minutter unna med bil, og du kan fly til San Francisco eller Los Angeles på under to timer. Du er også så langt nord at Vancouver, Canadas svar på NYC, bare er en svipptur over grensen. Har du lyst til å bli mer kjent med Nord-Amerika er dette et fantastisk utgangspunkt.

Gode grunner til å studere ved Green River College

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Green River College

Blant de mest populære studieretningene ved GRC finner vi ingeniørfag, business, datafag og informasjonsteknologi, kommunikasjon og kunst- og designfag, men her kan du egentlig studere hva som helst. Tanken er at du skal starte utdanningen her og oppfylle de mest generelle fagkravene før du fullfører graden ved et annet universitet. Det er der du tar de fleste fagene innenfor din major. 

Opptakskrav: alle søkere må ha fullført vitnemål og ha generell studiekompetanse.

Studentopplevelse

Den aller beste grunnen til å velge GRC er at de tar bedre vare på deg enn noen andre. Her får du individuell oppfølging, skreddersydd til dine mål. Du får bo på campus, sammen med andre internasjonale studenter som har et like sterkt ønske om å lykkes som det du har – og som er like aktive i studentorganisasjoner og campusaktiviteter som det du kommer til å ha lyst til å være. Her vil du føle deg som hjemme, og alt ligger til rette for at du skal lykkes.

Når du ankommer GRC vil du følge et studieprogram som heter Foundation for Success (FFS) og som er obligatorisk for alle nye internasjonale studenter. Dette programmet skal hjelpe deg etablere et sterkt læringsgrunnlag og forberede deg på overføring til et universitet. Her møter du en mentor en gang i uken, som snakker med deg om dine tanker, mål og utfordringer. I tillegg vil du få ekstra veiledning innen studieteknikker, studie- og karrierevalg, nettverksbygging og mye mer som er viktig for deg som er student.

Selv når du er ferdig med FFS, vil du ha tilgang på så mye veiledning som du ønsker og trenger ved GRC. Her finner du studieveiledere som kan snakke med deg om alt fra dine akademiske mål, til tidsplanlegging og budsjetthåndtering. Det er også karriereveiledere som kan forberede deg på intervjuer og jobbsøkerprosessen, og hjelpe deg med å finpusse din CV. Målet til GRC er at du til sist skal klare å ta initiativ og ansvar for din egen akademiske, profesjonelle og personlige utvikling. Når det finnes så mange ressurser på campus for å sikre at du lykkes, er det ikke rart at internasjonale velger GRC – eller at de går videre til toppuniversiteter i både USA og resten av verden.

Da er det heller ikke rart at GRC er et av de mest internasjonale community colleges i USA. De har internasjonale studenter fra 61 forskjellige land. Her kan du du få deg nye venner fra Japan, Indonesia og Kina, eller hva med fra Nederland eller Canada? Du kan lære om nye kulturer, smake på gyoza, xiaolongbao og nasi goreng, samtidig som dere utfordrer hverandre bedre i alle fag. På GRC konkurrerer man ikke – der hjelper man hverandre slik at alle kan bli bedre.

Livet på campus

Det er ikke vanlig at community colleges tilbyr campus housing – men det gjør GRC. Å bo på campus gjør det enkelt å oppdage alt GRC har å tilby. Leilighetene ligger rett over veien fra GRC, og er moderne og komfortable. Du kan velge mellom rekkehus eller leiligheter som deles av inntil fire studenter. Det er til og med egne aktiviteter og arrangementer for studenter som bor på campus. For GRC er det nemlig viktig at du finner deg godt til rette og føler at du hører til. Ønsker du å bli enda kjent med den amerikanske kulturen? Da finnes det faktisk en mulighet for å bo hjemme hos en amerikansk familie.

På campus finnes det over førti ulike studentorganisasjoner. Enten du vil treffe nye folk, jobbe frivillig, eller bare drive med dine fritidsinteresser, så finnes det en gruppe som passer for deg. Du kan f.eks. bli med i teatergruppen, eller bare se på forestillingene. Er du mer av den typen som ønsker å bli en god leder en dag, kan du engasjere deg i studentparlamentet og bli med på å forme din egen hverdag – dere fordeler 1,7 millioner dollar på saker dere synes fortjener det. Dersom du er den mer aktive typen, kan du blant annet drive med volleyball, basketball og baseball gjennom Gator Athletics. For deg som liker medier og journalistikk er GRC perfekt. De har blant annet to radiokanaler, der kan du få øvd deg som nyhetsoppleser, DJ og med lydproduksjon. Radiokanalen 89.9 KGRG-FM kan skryte av at flere amerikanske radiokjendiser har startet sin karriere hos dem. Har du en drøm om ditt eget radioshow en dag, bør du ikke la denne muligheten gå fra deg.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311