Studere i New Zealand

Det er ikke alle som kjenner New Zealand som studieland, men landet fortjener absolutt mer oppmerksomhet fra norske studenter. 

Landet har et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis, og er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning.

Her kan du studere i forholdsvis billige, trygge og svært naturskjønne omgivelser.

Studere i New Zealand: Fremtidige muligheter

Å studere i New Zealand gir deg muligheten til å skape et unikt internasjonalt nettverk Du vil møte mennesker fra ulike kulturer og land. Benytt anledningen til å knytte vennskap som vil vare livet ut, både sosialt og profesjonelt.

Når det gjelder karrieremuligheter, viser du arbeidsgivere at du ikke er redd for å prøve noe nytt og spennende, noe som mange setter pris på. Dessuten får du en unik fordel når det gjelder å jobbe/tilpasse deg til ulike kulturer, fordi du får oppleve mange forskjellige kulturer gjennom nettverksbygging med studenter fra hele verden. Kanskje du til og med finner din neste jobb gjennom nettverksbygging i landet.

Og hvis du ikke bare vil fokusere på fremtiden, skal du vite at du kan gjøre alt i New Zealand, fra å besøke utrolige grotter, hoppe strikkhopp, stå på ski og gå fantastiske fjellturer. Dette er landet som aldri kjeder seg!

Er du nysgjerrig på å studere i New Zealand? Ikke vent med å komme i gang, ta kontakt med våre studieveiledere i dag, eller les mer om å studere i utlandet her.

Søk

Har New Zealand gode universiteter?

Det finnes i alt åtte universiteter i New Zealand, som tilbyr ulike studiemuligheter og anerkjente forskningsmiljøer. Gjennom SONOR får du helt gratis tilgang til fire av disse universitetene.

Våre partneruniversiteter, som er listet opp nedenfor, tilbyr en rekke studieprogrammer innen mange interessante og innovative fagområder. Klikk for mer informasjon

University of Auckland er et veletablert universitet med lange tradisjoner, og er New Zealands største og høyest rangerte universitet.

Utdanningstilbudet ved skolen favner bredt. Du finner studieprogrammer innen kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. I det siste har universitetet utmerket seg for sitt Faculty of Arts og tiltrekker seg studenter fra hele verden.

University of Auckland

Victoria University of Wellington ligger i hovedstaden i New Zealand, Wellington – det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet.


På VUW kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Victoria University of Wellington

University of Otago er et verdensledende universitet som tilbyr utdanning av høy kvalitet. Universitetet ligger i Dunedin som er New Zealand sin eldste by.

UoO tilbyr både bachelor- og mastergrader, i tillegg til mulighet for utveksling i et år eller et semester. Det finnes studieprogrammer for over 200 fagområder, så her finner du definitivt noe som kan passe for deg.

University of Otago

Auckand University of Technology (AUT) ligger i millionbyen Auckland og er et anerkjent unviersitet som tilbyr en rekke gode utdanninger.

Du finner et bredt utdanningsprogram ved skolen, blant innen innen økonomi, ingeniør, kunst og mye mer. Campuset er moderne og har et mangfoldig miljø som kan skaffe deg gode muligheter for både nettverk og fremtidige karrieremuligheter.

Auckland University of Technology

Gode grunner til å studere i New Zealand

Vi har allerede snakket om karrieremuligheter, men det finnes utallige grunner til å skaffe seg denne erfaringen, og her er noen av dem:

New Zealand er kjent for sitt fantastiske landskap med flotte strender, storslåtte fjell, innsjøer og fossefall. New Zealand er også det eneste landet i verden der du finner alle klimasonene. Ved å studere i New Zealand kan du oppleve alt fra fantastiske strandforhold til fantastiske fjellturer. Her finnes det store muligheter for deg som er eventyrlysten.

Dersom du velger å legge dine studier til Auckland får du sjansen til å kombinere nettopp denne siden ved New Zealand med storbylivet, mens du ved å studere i Wellington får oppleve hvordan et land styres.

Selv om universitetene ligger midt i landets største byer vil du likevel ha lett tilgang til nærliggende regnskog, strender og eksotiske øyer rett utenfor kysten.

Kulturelt er New Zealand svært mangfoldig, og hele 27 % av innbyggerne i Auckland er fra andre land. I tillegg har New Zealand sin egen urbefolkning, Maorifolket, noe som er svært synlig også i bybildet. I byen på spissen av nordøya har du virkelig muligheten til å få en sann internasjonal opplevelse! Landet har en rik kulturell historie med både maorisk og europeisk påvirkning. Denne kulturen kan du oppleve gjennom unik mat, musikk, dans og mye annet.

Vanlige spørsmål

Dersom du vurderer å studere på New Zealand er det en rekke viktige ting du bør vite. Vi har samlet svar på noen av disse viktige tingene under. Du kan også får svar på mer generelle spørsmål her.

Studiestart når du studerer i New Zealand er juli og februar hvert år.

For bachelor- og mastergrader er opptakskravene vanligvis dette:

Bachelor : Foretrekker rundt 3.5 eller bedre fra VGS (unntak finnes).

Mastergrad: minimum C i snitt.

Kostnaden for å studere i New Zealand vil variere veldig fra skole til skole og grad til grad, men du kan forvente å måtte betale fra 25.000 NZD per studieår for en bachelor- eller mastergrad, og noe lavere som utveksling/semesterstudent.

Når du skal studere i Australia må du ta en språktest, med mindre du har 4 eller bedre i engelsk fra VGS som vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test.

You need a student visa to study in New Zealand. There are some formal things you must have in order both before and during your study stay. It can seem a little overwhelming to keep control of everything, but with the help of us at SONOR, you can be sure that all your questions will be answered, and that a supervisor will help you with all the formalities you need to have in order. You can read more about applying for a student visa in New Zealand here , or contact one of our supervisors for a chat .

 

Universitetsrangeringer kan være nyttige verktøy når man skal bestemme seg for universitet, men det er lurt å sette seg inn i hva de måler, og hvordan de bør brukes. Vi i SONOR har skrevet om hva universitetsrangeringer har å si her.

Det første en må være klar over er at skoler utenfor Norge ikke regner med tilleggspoeng. Det vil si at poeng som blir vurdert med iht et opptak i Norge slik som alderspoeng, realfagspoeng etc. ikke skal tas med i utregningen av karaktersnittet utenfor Norge. Når en skole vurderer deg som student ser de på ditt karaktersnitt basert på karakterene, og kun karakterene dine.  Når du regner ut snittet ditt så gjør du følgende:

Legg sammen alle tallkarakterene dine (også eksamenskarakterer). Tallet du får dividerer (deler) du på antallet karakterer. Tallet du sitter igjen med er ditt karaktersnitt.

 • SONOR er gratis. All vår hjelp betales av våre partnerskoler.
 • Vi forhandler fram gode løsninger for deg som students, slik som fritak for språktester, søknadsavgifter etc.
 • Vi har en gruppe studieveiledere som alle har studert i utlandet. I tillegg til det har alle studert i Norge så de kan fortelle deg om ulikhetene iht dette, ikke bare hva som venter deg utenfor Norges grenser.
 • Vi har daglig dialog med flere av verdens ledende institusjoner!
 • Vi gjennomgår alle søknadspapirer og maksimerer dine muligheter for opptak ved våre partnerskoler.
 • I tillegg til å jobbe under ANSAs etiske retningslinjer er vi også akkreditert i USA for våre tjenester via AIRC!
 • Vi er ditt sikkerhetsnett også etter at opptaket er på plass. Du vil alltid ha en partnere i din veileder her i SONOR enten det er før du drar ut, mens du studenter eller etter endt studium.

Lånekassen har som hovedregel at studier som tilsvarer studier du finner i Norge gir rett til studiestøtte. Dette betyr ikke at gradene må være identiske, men det betyr at det må være offentlig godkjente høyere utdanninger i Norge som tilsvarer det du ønsker å studere i utlandet. Lånekassen har noen kriterier for å godkjenne videre studier i utlandet, disse er:

 • Du må ha opptak ved et godkjent lærested
 • Utdanningen må være på fulltid
 • Utdanningen må være på nivå med en norsk bachelor-, master-, eller ph.d.-grad
 • Du må være på lærestedet og følge undervisningen. Utdanningen kan ikke være lagt opp som nettstudium eller samlingsbasert studium. Det er unntak for rene nettstudium i EØS-land.

Følgende studier gir lånekassen ikke studiestøtte for:

 • forkurs før fagutdanning
 • nettstudium, fjernundervisning eller samlingsbasert studium, med unntak for rene nettstudium i EØS-land
 • flygerutdanning (du kan likevel få støtte til offentlig godkjent trafikkflygerutdanning i Norden)
 • utdanning som ikke har offentlig godkjenning i studielandet

Lånekassen tilrettelegger for et generøst system for studiestøtte for alle norske studenter som ønsker å studere i utlandet. De stiller noen krav for at du skal kunne motta denne studiestøtten.

Kriteriene for studiestøtte i utlandet er:

 • Du må ha opptak ved et godkjent lærested. Om du er i tvil kan du søke lånekassen om forhåndsgodkjenning.
 • Utdanningen må være fulltidsstudier, mao må det tilsvare 60 studiepoeng per studieår. Ulike land har ulike credits system. Hør med oss her i SONOR om du lurer på noe vedrørende dette.
 • Utdanningen må være på nivå med en norsk grad, mao en bachelor, master eller doktorgrad. Du får ikke studiestøtte for foundation grader.
 • Du må være på studiestedet og følge undervisning. Du får ikke studiestøtte for nettundervisning.

Alle SONOR sin skoler gir rett til studiestøtte fra lånekassen. Ta kontakt med oss i dag for å kartlegge hva slags muligheter du har som student i utlandet.

Lånekassen støtter generelt sett alle skoler som er akkreditert i studielandet du søker studiestøtte. Her støtter de dermed de programmer skolen representerer som er akkrediterte i sitt hjemland. Dette betyr at skolen må følge sitt lands reglement og være tilknyttet offentlige godkjenninger som studiested i studielandet. Lånekassen har en oversikt over skoler på sine hjemmesider. Denne finner du her.

MERK: Selv om skolen du vurderer å søke på ikke står på denne listen, så betyr ikke det automatisk at du ikke vil kunne få studiestøtte. I de fleste tilfeller betyr dette bare at det per dags dato ikke er norske studenter med studiestøtte på akkurat denne skoler, eller den aktuelle linjen.

Alle SONOR sin partnerskoler gir rett til studiestøtte fra lånekassen:

Alle SONOR sine partnerskoler er godkjente studiesteder fra Lånekassen. Er du usikker på om studiestedet du ønsker å gå på er godkjent kan du søke om forhåndsgodkjenning for å være på den sikre siden: Les mer om dette her.

Norge vs. New Zealand

På mange måter likner New Zealand litt på et speilvendt Norge. Landet har omtrent like stort areal og like mange innbyggere, og klimaet er heller ikke så ulikt. Den store forskjellen er likevel at årstidene er snudd på hodet, og at det faktisk blir varmere jo lenger nord du kommer. Gjennomsnittstemperaturene helt nord i New Zealand, der Auckland ligger, er nok også en del høyere enn i den sørlige delen av Norge. Auckland har lange, varme og fuktige somrer, og om vinteren ligger gradestokken på mellom 8 og 14 grader. Er du en av dem som ikke er spesielt glad i den norske vinteren, kan du glede deg over at det aldri har blitt rapportert om snøfall i denne delen av New Zealand.

Stadig flere norske studenter oppdager dette studieparadiset, og SONOR har vært med på å hjelpe mange av disse på plass i New Zealands største by de siste årene

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191