Studere i utlandet

Vil du studere i utlandet? SONOR tilbyr gratis veiledning og personlig oppfølging slik at du kan velge det riktige studiet og landet for deg.

Hvor kan jeg studere i utlandet?

Vi i SONOR hjelper deg med søknadsprosessen til en rekke land og universiteter – helt kostnadsfritt. Med hjelp fra oss kan du komme inn på universiteter i USA, Australia, Storbritannia, Singapore, New Zealand, Irland og flere universiteter i Europa dersom du ønsker tannlege-, medisin- eller veterinær-utdanning.

Med hjelp fra oss i SONOR blir din vei mot å oppnå utenlandsdrømmen litt lettere. Vi hjelper og veileder deg når det kommer til alt fra valg av land, universitet, studieretning, økonomiske spørsmål og stipend, og alt annet du måtte lure på. Våre rådgivere har selv erfaring med å studere i utlandet og er godt rustet til å hjelpe deg gjennom hele din søknadsprosess.

Bilde med lenke til informasjonsside om USA
Bilde av en strand i Australia med lenke til informasjonsside om studier der.
Bilde med lenke til informasjon om Storbritannia.
New Zealand landskap med lenke til å studere på New Zealand. Bilde
Singapore by på nattestid med lenke til å studere i Singapore. Bilde

Hvordan søker jeg studier i utlandet?

Å ha kontroll på hele søknadsprossesen når du skal studere i utlandet kan være litt overveldende. Det er derfor vi i SONOR er her for å hjelpe deg. Våre dyktige rådgivere bistår og rådgir deg med å finne studiestedet som er riktig for deg, alt om stipend, økonomi og forsikring, fylle ut selve søknaden og motivasjonsbrevet, og alt annet du trenger hjelp til og lurer på. Her kan du se mer om hvordan du søker studier i utlandet.

Hvordan velger jeg riktig land, studie og grad?

Det første som kan være utfordrende når man ønsker å studere i utlandet er å velge et land, et universitet og riktig fag. Det finnes mange ulike faktorer som spiller inn i denne beslutningen, blant annet geografisk beliggenhet, fagtilbud, språk og økonomi. For noen er det også viktig at universitet er anerkjent. Å navigere seg gjennom alt dette kan være krevende. For å gjøre det litt enklere for deg har vi samlet en rekke nyttig praktisk informasjon du kan lese gjennom her. I tillegg bistår våre rådgivere deg med alle spørsmål du måtte ha om søknadsprossessen din.

Gode grunner til å studere i utlandet

Det finnes en rekke gode grunner til å ta utenlandsstudier. Det kan være en spesifikk grunn til at du ønsker å dra til et land eller gå på et universitet, og alle grunner er en god grunn i våre øyne. 

Et utvalg gode grunner:

  Å studere i utlandet kan gi en stor fordel på arbeidsmarkedet. Mange arbeidsgivere verdsetter internasjonal erfaring, og studenter som har tatt utenlandsstudier har bevist at de er selvstendige, fleksible, har god tilpasningsevne og har lært å jobbe med mennesker fra ulike kulturelle bakgrunner. Alt dette gir deg økt konkurranseevne i arbeidslivet, og vil være noe fremtidige arbeidsgivere setter høyt.
  Om du velger å studere i utlandet får du muligheten til å oppleve og bli kjent med en annen kultur. Det kan innebære å lære seg et nytt språk, spise spennende mat, ny musikk, kunst, kule tradisjoner og mye mye mer. Gå på alt fra dritkule konserter, møt nye folk og få det meste ut av ditt utenlandsopphold.
  For noen er også klimaet dit de reiser kanskje den aller viktigste grunnen til å studere der. Å komme seg bort fra kalde Norge i en periode kan være en god grunn det. Her kan spesielt Australia, New Zealand og Singapore være gode alternativer for deg som lengter etter litt ekstra varme. 
  Å studere i utlandet kan også gi tilgang til noen av de beste universitetene i verden, og muligheten til å oppleve andre måter å undervise på. I andre land kan du ta helt andre unike kurs eller fagområder som ofte ikke er tilgjengelige i Norge. 
 • Du kan få venner og kontakter fra hele verden. Dette kan være med på å gi deg internasjonale jobb- og karrieremuligheter, samt personlige relasjoner som kan vare livet ut. 

Alt i alt kan det å studere i utlandet år være en fantastisk mulighet. Det gir deg erfaring og fantastiske minner som vil vare livet ut. Det kan være utfordrende å tilpasse seg til en annen kultur og nye omgivelser, men for de som velger å gjøre det, vil det garantert være en opplevelse for livet.

Hvor dyrt er det å studere i utlandet? Og hva må jeg passe på økonomisk?

Mange er bekymret for økonomien når de vurderer å ta studier i utlandet. Å finansiere utenlandsstudiet ditt kan derfor virke litt overveldende. Det kan være vanskelig å holde oversikt over hvilke stipender du har rett på, kan søke på og hvor mange som finnes. Videre har mange spørsmål om forsikring og studiestøtte fra lånekassen også.

Fordelen med å bruke SONOR når du søker utenlandsstudier er at vi hjelper deg med å finne hvilke og hvor mange stipendordninger du kan søke, samt hvilke forsikringer som finnes. Vi hjelper deg også i prosessen med å søke på og oppfylle kravene til forskjellige stipendordningene og forsikringene. Vi kan ikke garantere at du får stipendene du søker på – men vi kan hjelpe deg på veien. All veiledning fra SONOR er helt kostnadsfri.

Må man ha forsikring når man studerer i utlandet?

Når du studerer i utlandet bør du ha forsikring. Å holde oversikt over hvilke forsikringer du bør ha når du tar utenlandsstudier kan være vanskelig. Vi har derfor samlet alt du trenger å vite om forsikring i flere forskjellige land her.

Få svar på dine spørsmål om økonomi

Hvilke jobbmuligheter gir studier i utlandet?

Flere av våre studiesteder har god kontakt med næringslivet. Det gir en gylden mulighet for spennende jobbmuligheter etter endt studie. Kanskje du vil søke deg til land som har en nær og viktig tilknytning til Norge?

Uansett hva som er viktig for deg, vil vi kunne veilede deg gjennom prosessen med å finne rett studie. Det er mange spørsmål som dukker opp når du vurderer å ta utenlandsstudier – og vi kan hjelpe deg hele veien. Ta en titt på studiestedene vi veileder for! Du vil garantert finne noe som passer akkurat deg. Å studere i utlandet – uansett hvor det er – vil definitivt være en opplevelse du vil huske resten av livet.

Er det vanskelig å finne bolig?

En annen utfordring når du tar studier i utlandet kan være å finne bolig. Ofte tilbyr universitetet studentboliger eller er behjelpelige med å finne en egnet bolig i nærheten av campus. Det kan også være en god ide å søke etter bofellesskap med andre studenter, slik at man kan dele på utgifter og samtidig ha noen å være sammen med. Våre rådgivere er også behjelpelige med å svare på spørsmål du måtte ha ifbm. bolig.

Hvorfor få hjelp av SONOR?

Vi gjør søknadsprosessen for at du skal kunne studere i utlandet litt lettere. Våre erfarne rådgivere står alltid klar til å hjelpe deg. Det finnes en rekke gode grunner til å få hjelp fra oss i SONOR.

 • Studieveiledning fra oss er gratis. Våre partnerskoler betaler for all hjelp vi gir deg som student.
 • Våre studieveiledere har selv studert i utlandet, og kan svare på alle spørsmål du måtte ha om utenlandsstudier – i tillegg til å hjelpe deg med alt i søknadsprossesen
 • Vi finner gode løsninger for deg og ditt utenlandsopphold. Blant annet hjelper vi med å søke fritak for språktester og diverse søknadsavgifter
 • Vi gjennomgår hele søknaden din og sørger for at du står sterkt som kandidat til våre partnerskoler
 • Vi jobber i tråd med ANSA sine etiske retningslinjer – slik at du alltid kan være sikker på at arbeidet vi gjør for deg er trygt og godt
 • Vi er din partner både før, under og etter utenlandsoppholdet ditt. Uansett om det er spørsmål/råd du trenger, eller bare ønsker å ta en kopp kaffe er vi alltid tilgjengelig for deg.

Registrer deg for gratis studieveiledning