Studere i utlandet

Vil du studere i utlandet? SONOR gir deg gratis veiledning og personlig oppfølging slik at du kan velge det riktige studiet og landet for deg.

Hvorfor studere i utlandet?

Det kan være vanskelig å vite akkurat hvor og hva du ønsker å studere. Før du bestemmer deg for studiested, kan det være lurt å tenke over hva som er viktig for akkurat deg. Om det er opplevelser, det faglige, lokasjonen, eller kanskje jobbmulighetene. Uansett grunn finnes det et studium og et studiested for deg – og fra SONOR kan du få hjelp til hele søknadsprosessen og alle praktiske spørsmål fra rådgivere som selv har vært på utveksling. Å studere i utlandet vil definitivt bli en opplevelse for livet.

 

Kultur og nettverkTo studenter som studerer i utlandet og dykker. Bilde.

Har du lyst til å oppleve alt et yrende studentliv har å by på? Med studentorganisasjoner, bo på campus, og alt det måtte innebære? Kanskje drømmer du om å få oppleve store idrettsarrangementer, kule konserter og et yrende kulturliv? For mange er kultur og nettverk grunnen til at de ønsker å studere i utlandet.

 

Lokasjon

Lokasjon er også viktig for mange. Hos noen er storbyens mange muligheter viktig, mens andre vil bort fra norsk klima til strender og sol. Eller kanskje det er viktig for deg med gode turmuligheter i nærheten og rom til å puste i? Vi har mange muligheter for deg som synes lokasjon er viktig. Kanskje kan Manhattan College i New York være et godt alternativ for deg som vil studere i storby, eller et av våre universiteter på New Zealand eller i Australia for deg som er ute etter sol og varme eller en rik kulturopplevelse.

 

Fag og fagkombinasjoner

Kanskje du har et drømmefag som trekker deg en retning, og fokus på kvalitet og faglighet er viktig.  Er du en av de som virkelig vil finne en løsning på klimakrisen? Eller ser du på menneskeheten som et puslespill som må løses. Er du en kreativ sjel som brenner inne med tidenes filmidé eller moteplagg? Våre universiteter er verdensledende på sine fagfelt, og uansett hvilket fag du trekkes mot, har vi et universitet for deg. Ta en ekstra på hvordan det er å studere i business-metropolen Singapore.

Det finnes sjeldent dårlige grunner til å ville studere i utlandet. Fra oss i SONOR kan du få rådgivning og hjelp til å velge det universitetet og landet som passer best for deg.

Hvilke jobbmuligheter gir studier i utlandet?

Og hva med jobbmulighetene som kommer etter? Flere studiesteder har god kontakt med næringslivet, og gir en gylden mulighet for spennende jobbmuligheter etter endt studie. Kanskje du vil søke deg til land som har en nær og viktig tilknytning til Norge?

Uansett hva som er viktig for deg, vil vi kunne veilede deg gjennom prosessen med å finne rett studie. Det er mange spørsmål som dukker opp når du vurderer å ta utenlandsstudier – og vi kan hjelpe deg hele veien. Ta en titt på studiestedene vi veileder for! Du vil garantert finne noe som passer akkurat deg. Å studere i utlandet – uansett hvor det er – vil definitivt være en opplevelse du vil huske resten av livet.

Bilde med lenke til informasjonsside om USA
Bilde med lenke til informasjon om Storbritannia.
Singapore by på nattestid med lenke til å studere i Singapore. Bilde
New Zealand landskap med lenke til å studere på New Zealand. Bilde
Bilde av en strand i Australia med lenke til informasjonsside om studier der.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.