Studere i utlandet

Vil du studere i utlandet? SONOR tilbyr gratis veiledning og personlig oppfølging slik at du kan velge det riktige studiet og landet for deg.

Bilde av en globe, SONOR sin logo og en student som studerer i utlandet.

Hvorfor studere i utlandet?

Når du skal studere i utlandet kan være vanskelig å vite akkurat hvor og hva du ønsker å studere. Før du bestemmer deg for studiested, kan det være lurt å tenke over hva som er viktig for akkurat deg. Om det er opplevelser, det faglige, lokasjonen, eller kanskje jobbmulighetene. Uansett grunn finnes det et studium og et studiested for deg – og fra SONOR kan du få hjelp til hele søknadsprosessen og alle praktiske spørsmål fra rådgivere som selv har vært på utveksling. Det finnes mange gode grunner til å ta studier i utlandet, og det vil definitivt bli en opplevelse for livet.

Hvor kan jeg ta studier i utlandet?

Vi i SONOR hjelper deg med søknadsprosessen til en rekke land og universiteter. Via oss kan du komme inn på universiteter i USA, Australia, Storbritannia, Singapore, New Zealand, Irland og flere universiteter i Europa dersom du ønsker tannlege- eller medisin-utdanning.

Bilde med lenke til informasjonsside om USA
Bilde med lenke til informasjon om Storbritannia.
Singapore by på nattestid med lenke til å studere i Singapore. Bilde
New Zealand landskap med lenke til å studere på New Zealand. Bilde
Bilde av en strand i Australia med lenke til informasjonsside om studier der.

SONOR – din følgesvenn når du skal studere i utlandet

Med hjelp fra oss i SONOR blir din vei mot å oppnå utenlandsdrømmen litt lettere. Vi hjelper og veileder deg når det kommer til alt fra valg av land, universitet, studieretning, økonomiske spørsmål og stipend, og alt annet du måtte lure på. Våre rådgivere har selv erfaring med å studere i utlandet og er godt rustet til å hjelpe deg gjennom hele din søknadsprosess. Du kan kontakte våre rådgivere direkte her, eller bestille gratis studieveiledning her

Gode grunner til å studere i utlandet

Kultur, språk og nettverk

Muligheten til å lære deg å kjenne et nytt land, en ny kultur og et nytt språk åpner mange dører. Har du lyst til å oppleve alt et yrende studentliv har å by på? Med studentorganisasjoner, bo på campus, og alt det måtte innebære? Kanskje drømmer du om å få oppleve store idrettsarrangementer, kule konserter og et yrende kulturliv? For mange er kultur og nettverk grunnen til at de ønsker å studere i utlandet.

 

Lokasjon

Lokasjon er også viktig for mange. Hos noen er storbyens mange muligheter viktig, mens andre vil bort fra norsk klima til strender og sol. Eller kanskje det er viktig for deg med gode turmuligheter i nærheten og rom til å puste i? Vi har mange muligheter
for deg som synes lokasjon er viktig. Kanskje kan Berkeley College i New York være et godt alternativ for deg som vil studere i storby, eller et av våre universiteter på New Zealand eller i Australia for deg som er ute etter sol og varme eller en rik kulturopplevelse.

 

Du blir mer attraktiv på jobbmarkedet med utenlandsstudier

Undersøkelser viser at arbeidsgivere generelt er positive til unge arbeidstakere som har studert i utlandet. Både fordi de har behov for språkkompetansen, og på grunn av de faglige kvalifikasjonene som studentene har med seg. I en stadig mer globalisert verden der mennesker, varer og tjenester beveger seg over landegrensene, vil både det offentlige og næringslivet ha et stort behov for internasjonal kompetanse. Å studere i utlandet kan derfor være med på å gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet når den tid kommer.

Når det er sagt er vi i SONOR bevisste på at dette stort sett er gjeldende, men at det finnes noen unntak. Dersom du er usikker på om det er en ulempe for dine fremtidige ambisjoner kan det være verdt å ta dette opp med din veileder. Tall for statistisk sentralbyrå viser også at man i snitt får en relevant jobb noen måneder senere som utenlandsstudent. Dagens Næringsliv har imidlertid skrevet at man kan forvente en høyere startlønn og at man etter 5 og 10 år tjener bedre.

 

Fag og fagkombinasjoner

Kanskje du har et drømmefag som trekker deg en retning, og fokus på kvalitet og faglighet er viktig.  Er du en av de som virkelig vil finne en løsning på klimakrisen? Eller ser du på menneskeheten som et puslespill som må løses. Er du en kreativ sjel som brenner inne med tidenes filmidé eller moteplagg? Våre universiteter er verdensledende på sine fagfelt, og uansett hvilket fag du trekkes mot, har vi et universitet for deg. Ta en ekstra titt på hvordan det er å studere i business-metropolen Singapore.

Det finnes sjeldent dårlige grunner til å ville studere i utlandet. Fra oss i SONOR kan du få rådgivning og hjelp til å velge det universitetet og landet som passer best for deg.

To studenter som surfer mens de studerer i utlandet. Bilde.

Hvilke jobbmuligheter gir studier i utlandet?

Og hva med jobbmulighetene som kommer etter? Flere studiesteder har god kontakt med næringslivet, og gir en gylden mulighet for spennende jobbmuligheter etter endt studie. Kanskje du vil søke deg til land som har en nær og viktig tilknytning til Norge?

Uansett hva som er viktig for deg, vil vi kunne veilede deg gjennom prosessen med å finne rett studie. Det er mange spørsmål som dukker opp når du vurderer å ta utenlandsstudier – og vi kan hjelpe deg hele veien. Ta en titt på studiestedene vi veileder for! Du vil garantert finne noe som passer akkurat deg. Å studere i utlandet – uansett hvor det er – vil definitivt være en opplevelse du vil huske resten av livet.

 

Hvor dyrt er det å studere i utlandet?

Hvor mye det koster å ta studier i utlandet avhenger blant annet av land og skole du ønsker å studere i og hvilke stipender som er tilgjengelig og som du kan søke på.

 

Stipender ved utenlandsstudier

Å finansiere utenlandsstudiet ditt kan virke overveldende. Det er vanskelig å holde oversikt over hvilke stipender du har rett på, kan søke på og hvor mange som finnes. Når du søker studier i utlandet via SONOR hjelper vi deg med å finne hvilke og hvor mange stipendordninger du kan søke på, og ikke minst hjelper vi deg i prosessen med og faktisk søke på og oppfylle kravene i dem.

Du kan lese mer om stipender her.

Registrer deg for gratis studieveiledning