Studere i Storbritannia

Et illustrasjonsbilde for å studere i Storbritannia.

Studere i Storbritannia – realiser utenlandsdrømmen

Fotball, pub og påskekrim? Ja, dette er eksempler på britisk kultur – men Storbritannia har så mye mer å tilby. Dette er stedet å studere både for deg som er interessert i en spesifikk ting – som fotball – eller som vil oppleve litt av alt.

Hvor kan jeg studere i Storbritannia?

Du kan komme inn på universiteter over hele Storbritannia med hjelp fra oss i SONOR. Vi samarbeider med universiteter i både Skottland og England, fra Edinburgh i nord til Plymouth i sør. Vi står klare til å bistå deg med å komme inn på ditt favorittuniversitet og studie.

For å føle på de tilsynelatende små, men egentlig enorme regionale forskjellene, kan du velge mellom for eksempel Edinburgh i Skottland eller Liverpool. Virkelig historiske omgivelser får du også i Cambridge. Eller kanskje du er en «Southerner» som foretrekker PlymouthSouthampton eller Portsmouth? Uansett hva du velger vil det å studere i Storbritannia være en minnerik opplevelse.

Er universiteter i Storbritannia gode?

Britiske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden, og Storbritannia er også et populært studieland for mange norske studenter hvert år. Bredden i fagtilbudet er stor, noe som innebærer at du har gode muligheter til å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge.

Å studere i Storbritannia byr på en rekke spennende muligheter

Om du er i tvil om Storbritannia er studielandet for deg, er det bare tenke på interessene dine utover det du ønsker å studere. Musikk, film, tv-serier, humor, litteratur, idrett, kunst, teater, friluftsliv – listen er uendelig. Du vil uansett finne et miljø i Storbritannia som passer deg.

Vi i SONOR hjelper deg gjerne med både rådgivning, søknad, stipend, visum og mye mer. Registrer deg for studieveiledning så kommer du i kontakt med en av våre rådgivere som selv har studert i Storbritannia. All veiledning fra SONOR er både gratis og uforpliktende.

Steder du kan studere i Storbritannia

London

London er Storbritannias hovedstad, men kunne like godt vært sitt eget land. Å studere der vil være en fantastisk opplevelse. Hadde London vært selvstendig hadde de hatt en befolkning litt større enn Østerrike og en økonomi på størrelse med Sveriges, altså nummer 22 i verden.

Våre partnere i London:

Sør-England

Sør-England er vel for så vidt et vidt begrep her, men her finner du skoler fra Plymouth helt i sør-vest til Warwick i Coventry.

Enten du vil har muligheten til det maritime livet ved Cornwall kysten, eller du ønsker storbylivet i Birmingham så har vi alternativene for deg.

Våre partnere i Sør-England:

Nord-England

Nord-england her er vår samling av skoler fra Manchester og nordover. Her finner du verdensledende universitet men en rik historie.

Her finner du også Europas eneste universitet som ligger midt i en nasjonalpark.

Vårt partnere i Nord-England:

Skottland

Skottene er verdenskjente for sine varme og gavmildhet, elsker besøk – og de vil gjøre alt det de kan for at du skal føle deg hjemme.

Våre partnere i Skottland:

Kunstskoler

Ønsker du å studere kunst og design? Storbritannia har en rikholdig historie og et stort utvalg av skoler som tilrettelegger for glimrende kunstutdanning. Merk at vi har flere partnere som har kunstlinjer, men disse tre universitet som kun fokuserer på kunst og design.

Våre spesialiserte kunstskoler:

Registrer deg for gratis studieveiledning


Hvorfor studere i Storbritannia?

Metro i Storbritannia. Bilde.

Verdensklasse

Utdanningsinstitusjoner i verdensklasse, og kvalifikasjoner som er gyldige og anerkjente verden over!

Mange flagg av Storbritannia. Bilde.

Langt borte, men…..

Fordi det ikke er så langt unna Norge er det verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur om du måtte ønske det.

Kultur

Britisk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som både indirekte og direkte gjør at det er lett å føle seg hjemme i Storbritannia.

Variasjon

Når landet i tillegg kan stille opp med en stor variasjon i både omgivelser og studiemiljø, er det ikke så rart om du finner ditt drømmeuniversitet nettopp her.

Studiefakta

  Studier i Storbritannia starter opp i september/oktober.

  Det er enkelte skoler som har oppstart i januar på enkelte grader.

  Ta kontakt med oss her i SONOR for å kartlegge hva slags muligheter som finnes for deg.

  12.500 GBP per studieår i skolepenger. Mange skoler har mye høyere listepriser. En rekke av våre skoler har gode stipender.

  For en bachelorgrad ligger opptakskravet rundt 4.0 eller bedre fra VGS, men det finnes unntak der skolene tilrettelegger for et lavere snitt.

  For en mastergrad gjelder stort sett minimum C i snitt.

  4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for språktest ved vår partneruniversitet.

  Merk at det kan finnes unntak så det er viktig å planlegge nøye sammen med din veileder her i SONOR.

Det er lett å bli glad i Storbritannia

Med godt etablerte campusomgivelser og lokale særegenheter skal det mye til for at du ikke finner et universitet du blir glad i. Tenk over hvor store forskjeller det er fra bygd til bygd og by til by her hjemme i Norge. Sånn er det også i Storbritannia, bare mange ganger sterkere fordi det bor så mange flere mennesker der. Å studere i Storbritannia vil definitivt bli en opplevelse for livet.

Det er vanskelig å beskrive hva den typisk britiske identiteten er. Det som er sikkert er at briter gjerne føler en sterk lokal identitet, og jo lenger du reiser ut fra hovedstaden, desto stoltere er lokalbefolkningen av hjemstedet sitt.

Hver by og hvert universitet gir et unikt inntrykk. Ved å studere i Storbritannia vil du raskt finne ut at du føler en egen tilhørighet til det universitetet du velger. Detaljene teller når de er en del av hverdagen din, omgivelsene du velger blir hjemmet ditt og medstudenter blir familien din.

Ved første øyekast kan britiske universiteter se veldig like ut. Det gjelder å finne ut nok om dem til å se de store og små forskjellene som er viktige for deg. Når du da bestemmer deg for hvor du vil, velger du samtidig det som blir ditt Storbritannia. Forbered deg på å bli lenge, for stedet der du føler deg hjemme er det vanskelig å reise fra. Studier i Storbritannia vil bli et minne for livet!

Vi hjelper deg på veien til studier i Storbritannia

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Registrer deg her for gratis og uforpliktende studieveiledning med en av våre studieveildere!

Les også mer om det å studere i utlandet her.

Registrer deg for gratis studieveiledning