Studere i Storbritannia

Studere i Storbritannia

Fotball, pub og påskekrim? Ja, dette er eksempler på britisk kultur – men Storbritannia har så mye mer å tilby. SONOR samarbeider med universiteter fra Edinburgh i nord til Plymouth i sør.

Britiske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden. Storbritannia er da også et populært studieland for mange norske studenter hvert år. Bredden i fagtilbudet er stor, noe som innebærer at du har gode muligheter til å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge.

«Storbritannia er det mest populære studielandet blant norske utenlandsstudenter»

Hvorfor studere i Storbritannia?

I tillegg til en solid utdannelse med høy akademisk standard er det flere faktorer som gjør at Storbritannia er et godt valg for utenlandsstudier:

 • Utdanningsinstitusjoner i verdensklasse, og kvalifikasjoner som er gyldige og anerkjente verden over!
 • Fordi det ikke er så langt unna Norge er det verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur om du måtte ønske det.
 • Britisk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som både indirekte og direkte gjør at det er lett å føle seg hjemme i Storbritannia.
 • Når landet i tillegg kan stille opp med en stor variasjon i både omgivelser og studiemiljø, er det ikke så rart om du finner ditt drømmeuniversitet nettopp her.

Så mange muligheter

Om du er i tvil om Storbitannia er studielandet for deg, er det bare tenke på interessene dine utover det du ønsker å studere. Musikk, film, tv-serier, humor, litteratur, idrett, kunst, teater, friluftsliv – listen er uendelig. Du vil uansett finne et miljø i Storbritannia som passer deg.

Vil du oppleve en internasjonal storby? Eller kanskje du foretrekker roligere omgivelser? For den ekte storbyfølelsen, kan du studere i verdensmetropolen London eller kanskje i Manchester.

For å føle på de tilsynelatende små, men egentlig enorme regionale forskjellene, kan du velge mellom for eksempel Edinburgh i Skottland eller Liverpool. Virkelig historiske omgivelser får du også i Cambridge. Eller kanskje du er en «Southerner» som foretrekker Plymouth, Southampton eller Portsmouth?


Lett å bli glad i Storbritannia

Med godt etablerte campusomgivelser og lokale særegenheter skal det mye til for at du ikke finner et universitet du blir glad i. Tenk over hvor store forskjeller det er fra bygd til bygd og by til by her hjemme i Norge. Sånn er det også i Storbritannia, bare mange ganger sterkere fordi det bor så mange flere mennesker der.

Det er vanskelig å beskrive hva den typisk britiske identiteten er. Det som er sikkert er at briter gjerne føler en sterk lokal identitet, og jo lenger du reiser ut fra hovedstaden, desto stoltere er lokalbefolkningen av hjemstedet sitt.

Hver by og hvert universitet gir et unikt inntrykk. Du vil raskt finne ut at du føler en egen tilhørighet til det universitetet du velger. Detaljene teller når de er en del av hverdagen din, omgivelsene du velger blir hjemmet ditt og medstudenter blir familien din.

Ved første øyekast kan britiske universiteter se veldig like ut. Det gjelder å finne ut nok om dem til å se de store og små forskjellene som er viktige for deg. Når du da bestemmer deg for hvor du vil, velger du samtidig det som blir ditt Storbritannia. Forbered deg på å bli lenge, for stedet der du føler deg hjemme er det vanskelig å reise fra.

studere i England

Studiefakta

En kort oversikt over ting det er kjekt å vite, om du ønsker å studere i Storbritannia.

 • Når starter skolene?

  Studier i Storbritannia starter opp i september/oktober.

  Det er enkelte skoler som har oppstart i januar på enkelte grader. Ta kontakt med oss her i SONOR for å kartlegge hva slags muligheter som finnes for deg.

 • Gjennomsnittlig skolepenger

  12.500 GBP per studieår.

  Merk at en rekke av våre skoler har stipender. I tillegg til dette er en rekke av våre skoler på tilleggsstipendlisten til lånekassen

 • Generelle opptakskrav

  For en bachelorgrad ligger opptakskravet rundt 4.0 eller bedre fra VGS, men det finnes unntak.

  For en mastergrad gjelder minimum C i snitt.

 • Språkkrav

  4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL (MERK: TOEFL testen er kun gyldig for opptak ved Skotske universitet, for alle andre må en ta IELTS test) eller IELTS test.

 • Visum

  Fra 1. januar 2021 trenger alle internasjonale studenter visum for å studere i Storbritannia.

Vi hjelper deg på veien til studier i Storbritannia

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv studert der, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.