Studere i Storbritannia

Fotball, pub og påskekrim? Ja, dette er eksempler på britisk kultur – men Storbritannia har så mye mer å tilby. SONOR samarbeider med universiteter fra Edinburgh i nord til Plymouth i sør. Ønsker du å studere i Storbritannia? Vi i SONOR er her for å hjelpe deg med kartleggingen av hvilket universitet som passer for deg.

Britiske universiteter er blant de mest ettertraktede i verden. Storbritannia er da også et populært studieland for mange norske studenter hvert år. Bredden i fagtilbudet er stor, noe som innebærer at du har gode muligheter til å spesialisere deg innenfor fagfelt som kanskje ikke er like tilgjengelige her hjemme i Norge.

I filmen under kan vår studieveileder Thomas fortelle deg om fem gode grunner til å studere i Storbritannia.

Hvorfor studere i Storbritannia?

I tillegg til en solid utdannelse med høy akademisk standard er det flere faktorer som gjør at Storbritannia er et godt valg for utenlandsstudier:

 • Utdanningsinstitusjoner i verdensklasse, og kvalifikasjoner som er gyldige og anerkjente verden over!
 • Som norsk student trenger du ikke visum for å studere der.
 • Fordi det ikke er så langt unna Norge er det verken dyrt eller vanskelig å reise hjem en tur om du måtte ønske det.
 • Britisk kultur og historie er tett knyttet opp mot den norske, noe som både indirekte og direkte gjør at det er lett å føle seg hjemme i Storbritannia.
 • Når landet i tillegg kan stille opp med en stor variasjon i både omgivelser og studiemiljø, er det ikke så rart om du finner ditt drømmeuniversitet nettopp her.

Om du er i tvil om Storbitannia er studielandet for deg, er det bare tenke på interessene dine utover det du ønsker å stuere. Musikk, film, tv-serier, humor, litteratur, idrett, kunst, teater, friluftsliv – listen er uendelig. Du vil uansett finne et miljø i Storbritannia som passer deg. Vil du oppleve en internasjonal storby? Eller kanskje du foretrekker roligere omgivelser? For den ekte storbyfølelsen, kan du studere i verdensmetropolen London eller kanskje i Manchester. For å føle på de tilsynelatende små, men egentlig enorme regionale forskjellene, kan du velge mellom for eksempel Edinburgh i Skottland eller Liverpool. Virkelig historiske omgivelser får du også i Cambridge. Eller kanskje du er en «Southerner» som foretrekker Plymouth, Southampton eller Portsmouth?

Lett å bli glad i Storbritannia!

Med godt etablerte campusomgivelser og lokale særegenheter skal det mye til for at du ikke finner et universitet du blir glad i. Tenk over hvor store forskjeller det er fra bygd til bygd og by til by her hjemme i Norge. Sånn er det også i Storbritannia, bare mange ganger sterkere fordi det bor så mange flere mennesker der. Det er vanskelig å beskrive hva den typisk britiske identiteten er. Det som er sikkert er at briter gjerne føler en sterk lokal identitet, og jo lenger du reiser ut fra hovedstaden, desto stoltere er lokalbefolkningen av hjemstedet sitt. Hver by og hvert universitet gir et unikt inntrykk. Du vil raskt finne ut at du føler en egen tilhørighet til det universitetet du velger. Detaljene teller når de er en del av hverdagen din, omgivelsene du velger blir hjemmet ditt og medstudenter blir familien din.

Ved første øyekast kan britiske universiteter se veldig like ut. Det gjelder å finne ut nok om dem til å se de store og små forskjellene som er viktige for deg. Når du da bestemmer deg for hvor du vil, velger du samtidig det som blir ditt Storbritannia. Forbered deg på å bli lenge, for stedet der du føler deg hjemme er det vanskelig å reise fra.

Studiefakta for deg som vil studere i Storbritannia

 • September/oktober. MERK: Det er enkelte skoler som har oppstart i januar på enkelte grader. Ta kontakt med oss her i SONOR for å kartlegge hva slags muligheter som finnes for deg.
 • 12.500 GBP per studieår. Merk at en rekke av våre skoler har stipender. I tillegg til dette er en rekke av våre skoler på tilleggsstipendlisten til lånekassen
 • Bachelor: Foretrekker rundt 4.0 eller bedre fra VGS (unntak finnes).
 • Mastergrad minimum C i snitt.
 • 4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL (MERK: TOEFL testen er kun gyldig for opptak ved Skotske universitet, for alle andre må en ta IELTS test) eller IELTS test.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.