University of Cumbria

University of Cumbria

Carlisle

Det eneste britiske universitetet med campus i et verdensarvområde. Ved University of Cumbria senkes hvilepulsen i vakre Lake District.

University of Cumbria tilbyr store stipender for norske søkere som ønsker oppstart våren 2023 og høsten 2023. Universitetet reduserer skolepengene på alle studieprogrammene sine, slik at norske studenter betaler det samme som britene, altså £9,250 i året for en bachelorgrad. 

Stipend

Opptil 6,750 GBP

Studenter

10,000

Pris

Fra 13,250 GBP

Søknadsfrist

26. januar/30. juni

Om University of Cumbria

Carlisle er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men her finner du blant annet Hadrians mur, nasjonalparken Lake District og University of Cumbria. Til sammen er de en kombinasjon som vanskelig kan slås, uansett om du er interessert i friluftsliv og idrett eller økologi og beskyttelse av sårbar natur.

Britisk regnskog
Hva tenker du på når du hører ordet ‘regnskog’? Varme og fuktighet, en tropisk villmark med eksotisk dyreliv, uvanlige planter og gigantiske insekter på den andre siden av verden – en britisk regnskog ser nok ikke helt slik ut. I Cumbria finner vi nemlig en av de siste gjenlevende britiske regnskogene: Eldgamle eikeskoger som i det fuktige klimaet er dekket av bregner og mose, et landskap som er som tatt ut av en fantasyroman.

Er det rart Cumbria har vært fødestedet for flere av Storbritannias mest berømte forfattere, inkludert skaperen av Peter Rabbit – Beatrix Potter, dikteren William Wordsworth, og skaperen bak alles elskede Postmann Pat – John Cunliffe. Det fantastiske landskapet har også vært filmsett for blant annet Star Wars: The Force Awakens og The Witcher. Det er stedet der kreativiteten lever, fantasien løper fritt og historier blir skrevet, fortalt og omgjort til episke fortellinger, musikk, film – eller kanskje til og med dataspill. Ved University of Cumbria vil de sørge for at du får mest mulig ut av dette inspirerende landskapet.

Beliggenhet

Lake District er den ubestridt mest besøkte nasjonalparken i Storbritannia. Gjennom University of Cumbria, kan du bli enda bedre kjent med naturen som finnes her gjennom deres bachelor i Outdoor adventure and environment. Her kombineres det beste av fjellturer, kajakking og utforsking av grotter med å bli kjent med naturvitenskap. Dette er en grad som tilbringer mesteparten av tiden utenfor klasserommet.

Utdanningen gir deg erfaringen du trenger til å vurdere farer i terrenget, enten det gjelder å krysse en elv til fots, se etter snøskredfare eller slå opp telt ved innsjøer. Du vil få enestående kunnskap om kommunikasjon – altså hvordan videreformidle informasjon om miljø, ting du ser og andre ting som vekker interesse. Kanskje ikke så rart at flere etter denne utdanningen til jobber som profesjonelle turguider, lærere i naturskoler eller i miljøvernorganisasjoner. Dette er en utdanning som gir deg en virkelig allsidig kompetanse.

Gode grunner til å studere ved University of Cumbria

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Cumbria

Universitetet er et breddeuniversitet og tilbyr mange forskjellige bachelorgrader og mastergrader. University of Cumbria er spesielt godt kjent for sine studier innen kunst, design, media, business, friluftsliv, helsefag, juss og idrett.

Opptakskrav: fra 3.0 i rent snitt og oppover. Fritak fra engelsktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

Trailmix, tursko og en skikkelig god pai på vei ut døra hører til tradisjonen når du skal utforske Lake Districts vakre åser og skoger. Eller du kan få adrenalinet til å pumpe på campusens innendørsklatrevegg. Uansett hva du velger så må opplevelsen toppes med en tradisjonell «fjellkaffe». Alt du trenger er en termos med din favorittdrikke – University of Cumbria byr på utsikten. Vi vedder på at du føler deg bedre allerede.

Hvis du ikke er fjellklatrer, finner du kanskje formen i vannet. Her finnes det vannsport for enhver smak. Mange Ambleside-studenter foretrekker svømming i åpent vann. Vi har hørt at svømming i kaldt vann gir god stemning og bedre immunforsvar. Bare stup ut i det.

Hvis du vil prøve litt av alt, kan du melde deg på Great Northern Adventure Race, der du padler, svømmer, sykler, klatrer og rappellerer deg gjennom hele Lake District. Det er den perfekte måten å utforske dette vakre landskapet – pluss at du får noe å skryte av.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Cumbria spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191