Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Cambridge

Anglia Ruskin University har campus midt i studentbyen Cambridge.

ARU er et ambisiøst breddeuniversitet, med høy kvalitet på undervisningen – her vil du garantert trives.

Stipend

Opptil 4,000 GBP

Studenter

22,000

Pris

Fra 13,500 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Anglia Ruskin University

Om Anglia Ruskin University

Cambridge School of Art åpnet dørene sine tilbake i 1858 og siden den gang har kunstskolen vokst til å bli dagens Anglia Ruskin University, med totalt fem fakulteter, og over 22 000 studenter. Hele én av fem fulltidsstudenter kommer fra utenfor Storbritannia, så du vil få venner fra hele verden ved å studere her. Universitetet har et campus sentralt i Cambridge og et i Chelmsford, like utenfor London.

Anglia Ruskin University tilbyr et bredt spekter av ulike studier innen kunstfag, ledelse og økonomi, helsefag, naturvitenskaplige fag, samfunnsvitenskap og humaniora. Universitetet utmerker seg også spesielt innenfor engelsk litteratur, hvor de tilbyr en av de aller beste utdanningene i Storbritannia.

I 2014 ble universitetet kåret til Entrepreneurial University of the Year av Times Higher Education og i 2016 ble de kåret som en «rising star,» som kan utfordre verdenseliten innen år 2030. Tidligere har Anglia Ruskin University også mottatt priser for sitt «student services team». 

Cambridge School of Art

Ved Cambridge School of Art, som er en del av universitetet, tilbys det en rekke ulike kunstfag. Du kan for eksempel studere animasjon, grafisk design eller fotografi. Etter bachelorgraden kan du velge å spesialisere deg ytterligere, ved å ta en mastergrad i for eksempel barnebokillustrasjon, eller i grafisk design og typografi. Mulighetene er mange! Det stilles regelmessig ut arbeider fra kunststudentene i Ruskin Gallery på universitets campus, hvor det er gratis inngang.

Hvis du ønsker å studere i en by som er godt kjent internasjonalt, men som ikke har storbyens kjas og mas, er Cambridge helt perfekt. Her vil du bli en del av den lokale befolkningen i løpet av kort tid, og snart kjenner du byens trange smug ut og inn. Det er lett å drømme seg bort mens du ser på byens mange gamle bygninger. Campusen i Cambridge ligger en ti minutters gåtur unna Cambridge sentrum. Som student ved Anglia Ruskin University blir du en del av et veldig spennende studentmiljø, i en av verdens mest kjente studentbyer og historiske kunnskapssentre.

Cambridge, med et folketall på 109 000, er hjem til to store universiteter: University of Cambridge og Anglia Ruskin University. Byen rommer derfor en stor studentpopulasjon, som setter sitt preg på byen. Cambridge er en vakker og kompakt by, som fint kan utforskes til fots eller fra sykkelsetet, på godt tilrettelagte sykkelstier. Med grønne lunger i sentrum, er Cambridge en by som også er godt tilpasset sportslige aktiviteter og avslapning. For de sportsinteresserte ligger alt til rette for å spille fotball, tennis, cricket eller svømme. Det finnes en lang tradisjon for roing i Cambridge, og Anglia Ruskin University har et eget lag. Les mer om Cambridge Campus her. 

Beliggenhet

Anglia Ruskin University har også et moderne campus i  Chelmsford, en halvtimes togtur utenfor London. Overraskende nok, er Chelmsford en av Storbritannias yngste byer, ettersom de først fikk bystatus i 2012, som en del av dronning Elizabeths diamantjubileum. Chelmsford ble i 2019 kåret til en av de beste britiske byene å bo i, av The Times.

Her finner du uavhengige kafeer og butikker, samt matmarkeder i hovedgaten og et 800-år gammelt marked i sentrum, hvor du kan finne alt fra lokale matvarer til klær og interiør. Det er mye å finne på som student i lille Chelmsford, men det er allikevel heldig at det ikke tar mer enn en halvtime å reise inn til London med lokaltoget.

Drømmer du om kongelige og blått blod? I Chelmsford er det nok å ta av; i 1381 var byen hovedstad i noen få dager, mens Richard II slo ned på et bondeopprør. Noen hundre år senere, på 1520-tallet, kom Henry VIII til byen på frierferd. Han bodde da i Palace of Beaulue, det tidligere hjemmet til Anne Boleyn, som han senere giftet seg med. I disse dager er det riktig nok mindre rojalt drama, men i 2018 var The Crown i byen og spilte inn scener i Hylands House. Les mer om Campus Chelmsford her.

Studentbolig

Det kan være skummelt å flytte ut og ikke bo hjemme lenger. Da kan studentbolig være et godt alternativ for deg. ARU tilbyr boliger bare minutters gange fra campus, og de forskjellige boligene har forskjellige profiler, slik at du kan velge å bo et sted med folk som har samme interesser som deg. Du får som oftest ditt eget rom og eget bad, men deler stue og kjøkken med andre studenter. Du kan lese om studentboliger i Cambridge her og i Chelmsford her.

Er du blant de som drømmer om å bo i kollektiv eller leie egen leilighet? ARU har flere tips til deg på sine nettsider. Ta en titt her.

En av de største fordelene ved å studere så nærme London, er hvor enkelt det er å komme seg fra Norge til campus. Du kan fly til enten Heathrow, Stansted, Gatwick eller Luton, og komme deg til campus på ca 60-90 minutter med offentlig transport. Flyr du til Stansted, er det ca 40 minutter til campus.

Når du først har kommet frem, er det enklest å komme seg rundt til fots, med sykkel eller med buss. Cambridges kafeer, shoppinggater og restauranter ligger bare ti minutter fra universitetet. Vil du reise på biltur, har ARU egen car sharing service, hvor du kan dele bil med andre studenter – slik får du både frihet og fleksibilitet til å reise hvor du vil, når du vil.

Gode grunner til å studere ved Anglia Ruskin University

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Anglia Ruskin University

Opptakskrav: 4.0 i snitt fra vgs. Fritak fra ekstra engelsktesting dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1

Studentopplevelse

Kulturtilbudet i Cambridge er stort og inkluderer flere museer, en levende konsertscene og et stort utvalg av kafeer, restauranter, puber og butikker. I løpet av året blir det arrangert flere ulike festivaler i byen: mat og øl-festivaler, festivaler for klassisk musikk, teater og film, og berømte Cambridge Folk Festival. Som følge av sin store studentpopulasjon, har Cambridge også et yrende natteliv.

Chelmsford kan skryte av noen av de varmeste somrene i Storbritannia. Hver august blir V Festival arrangert i Hylands park. Hit kommer det opp mot 65 000 mennesker hver dag, og kjente band som Radiohead, The Killers, Muse, Amy Winehouse og Foo Fighters har spilt her.

Som førsteårsstudent er det mye som er ukjent, både ved å flytte til utlandet og starte på studier. ARU vil allerede før studiestart gi deg din helt egen fadder som vil lose deg gjennom starten. Din fadder er en nåværende ARU student, og hen vil dele alle sine beste tips og triks for å trives på studiene – og ofte vil du få en fadder som studerer akkurat det samme som deg.

Husk at det lav terskel for å stille spørsmål til fadderen din. Hen var akkurat like nervøs oog usikker da hen startet, Hold kontakten med fadderen din, og vi kan love deg en myk overgang til studiene dine – og så treffes dere under Welcome week.

Trenger du hjelp til å åpne bankkonto, finne deltidsjobbe eller finne beste måten å kome deg rundt på? ARU har eget orienteringsprogram for internasjonale studenter. 

Studentklubber

Uansett om du velger å studere i Cambridge eller i Chelmsford, vil du ha utrolig mange klubber og foreninger å bli medlem av. Studentforeningene vil gjøre alt for at du skal få det beste ut av studenttiden din ved ARU – her kan du velge alt fra Harry Potter-klubb og Pokemon-forening, til musikk og kreativ skriving. Klubbene og foreningene er åpne for at du er helt nybegynner eller er ekspert – alle er velkomne til å være en del av det lille samfunnet. Best av alt, finner du ikke en klubb som passer for deg, kan du bare lage din egen.

Er du interessert i sport, har ARU universitetslag i blant annet fotball, basketball, volleyball og bordtennis. Eller er det kanskje noe annet som frister?  Her kan du velge selv om du vil spille for gøy, eller om du vil konkurrere på høyt nivå.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Anglia Ruskin University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020