Få ekstra i

stipend

for å studere i utlandet!

Det er viktig å planlegge hele utdanningen din, inkludert hvordan du skal finansiere den. Heldigvis har SONOR avtaler om stipender hos mange av våre partneruniversiteter!

AUSTRALIA

University of Sydney

Opp til $40,000 for ett år

NEW ZEALAND

University of Auckland

$10,000 i stipend for ett år, og en rekke fagspesifikke stipender

STORBRITANNIA

University of Cumbria

Spar opptil £20,250 på en grad

Stipender for utenlandsstudenter

Det er viktig å planlegge hele utdanningen din, inkludert hvordan du finansierer den. Dette gjelder spesielt studier i utlandet, siden flere land har skolepenger. Leter du etter stipender for utenlandsstudenter så har vi oversikten for deg her.

Du leter kanskje etter stipend for å finansiere deler av utdannelsen din i tillegg til Lånekassen. Vi i SONOR jobber hardt for å få igjennom avtaler med universitetene for å sikre best mulige stipender for deg som student. Dette er stipender som kommer direkte fra universitetene, og kommer i tillegg til støtten du får fra Lånekassen

Under finner du en liste over noen stipender ved våre partnerskoler. Merk at det finnes ofte flere forskjellige stipender som alle har forskjellige krav.

Alle stipendene til våre partnere er basert på akademiske resultat. Dette betyr at skolene i all hovedtrekk vurderer eventuelle stipend du kvalifiserer for ut fra dine karakterer. Noen universiteter gir stipender så lenge du har karakterer til å komme inn på studiet, så du trenger absolutt ikke å ha toppkarakterer for å få gode stipender!

I mange tilfeller blir du automatisk vurdert for stipend når du sender inn en søknad, slik at du ikke trenger å gjøre noe selv. I enkelte tilfeller er du nødt til å søke på stipender, og hvordan dette gjøres varierer fra universitet til universitet. Noen steder vil du være nødt til å skrive et kort motivasjonsbrev. 

Enkelte stipender kan ha tidlige frister, ofte også før selve studiet har søknadsfrist. Pass derfor på at du tar kontakt med en veileder i SONOR tidlig for å være sikker på at du rekker å få stipend fra universitetet. Noen steder har ingen søknadsfrist.

Stipendene fungerer som rent fratrekk i den totale skolekostnaden og er med på å minimere hvor mye du får i lån fra Lånekassen. Jo høyere stipend du får, jo mindre lån ender du opp med!

Vi er fullstendig klar over at det kan være svært vanskelig å holde oversikt og få et fullstendig overblikk. Vi i SONOR er klare til å hjelpe deg.

<span data-metadata=""><span data-buffer="">Tviler du fortsatt?

Hvis du er i tvil, ikke nøl med å kontakte oss. Våre spesialister vil kunne hjelpe deg.