University of Melbourne

University of Melbourne

Melbourne, Victoria

Her kan du studere ved et av verdens høyest rangerte universiteter, i en av verdens beste byer å bo i.

«Dream Large» er University of Melbournes slagord. UniMelb er perfekt for deg som ønsker å bli utfordret, samtidig som du får muligheten til å prøve deg på fag innenfor akkurat det du selv ønsker.

Stipend

Fra 10,000 AUD

Studenter

67,000

Pris

Fra 35,200 før stipend i AUD

Søknadsfrist

31 mai / 30 november

University of Melbourne

Om University of Melbourne

Du elsker utfordringer. Du vil lære av de aller beste. Du har både store ambisjoner og brennende interesser – du vil både drive business og være vinkjenner, eller bli diplomat og musiker. Da er University of Melbourne (UniMelb) det perfekte studiestedet for deg. Fra dag én vil du møte mennesker som utfordrer og inspirerer deg til å gjøre mer enn det som forventes – og endre verden. Ta en grad som gir deg det lille ekstra, ved Unimelb, nummer en i Australia og verdens 14. beste universitet.

Uansett hva du vil bli, kan UniMelb hjelpe deg å finne veien. Universitetet har tre fokusområder – forskning, undervisningskvalitet og engasjement. Som norsk student vil du dra nytte av dette gjennom hele studiet ditt. Her tenker de utenfor boksen, og samarbeider på tvers av fagfelt og landegrenser. UniMelb ser på alt fra hvordan vi kan bygge billigere og bedre hus, hvordan kreativitet og velferd henger sammen til hvordan vi kan løse fremtidens matkrise.  

Undervisningen er i en klasse for seg, for det hjelper ikke å være internasjonalt topprangert hvis studentene ikke trives. Universitetet mener at det ikke hjelper å være god i faget, hvis man ikke kan lære bort på en måte som du som student kan lære av. Derfor har UniMelb et krav om at alle som foreleser er pedagogisk utdannet. 

Det aller siste fokusområdet er kanskje det viktigste. Engasjement ved UniMelb betyr at det er du som sitter i førersetet. Her kan du skreddersy graden din etter dine karriereambisjoner og hjertesaker. Har du et ønske om å studere to forskjellige studieretninger, har du muligheten til det. Velg et fokusområde innen ingeniørfag og lær deg kinesisk samtidig – et perfekt valg for en fremtidig ingeniør som vil jobbe internasjonalt og løse verdensproblemer. 

For å kunne konkurrere med de aller beste i verden, må du kunne mer enn bare ditt fagfelt. Du må være nysgjerrig, åpen for nye inntrykk og like å lære sammen med andre fra helt andre fagområder – tenk stort. 

Beliggenhet

University of Melbourne ligger i Melbourne, Victoria. Melbourne er den nest største byen etter Sydney, med fem millioner innbyggere – og er en fantastisk by å bo i. Det tar korte fem minutter å gå fra campus til bykjernen, og rundt selve campus finnes det utallige fine områder med spennende gater, kafeer og restauranter du kan besøke. 

Melbourne er i mange år på rad blitt kåret til «The Most Liveable City in the World». Det er ikke rart, når man vet at Melbourne er mest kjent som Australias kulturelle hovedstad. Elsker du mote, musikk eller idrett, er dette det ideelle stedet å bo. Det er alltid noe som skjer i byen i form av arrangementer, konserter og show: I tillegg til en rekke ettertraktede og internasjonale film-, musikk- og matfestivaler, arrangeres det flere megasportsarrangementer, slik som Australian Open Tennis, Rip Curl Pro og Formel 1 Grand Prix.  

Når du er ferdig med å juble på kamp eller skrike deg hes på konsert, kan du ta kvelden på en av byens mange rooftop bars. Dagen derpå kan du tilbringe i en av de mange shoppinggatene. Ta en tur i en av Melbournes mange parker for å studere eller slappe av, eller planlegg en dag på stranden. Brighton Beach og St. Kilda Beach er favoritter – og på St. Kilda finner du pingviner. Det høres kanskje eksotisk ut, men Melbourne er likevel den byen i Oseania som ligner mest på Europa. Arkitekturen, kulturen og trikkene vil få deg til å føle deg som hjemme. 

For deg som er internasjonal student, har UniMelb en egen velkomstside. Her finner du informasjon om alt fra airport pickup til hva slags klær du bør pakke. Du flyr fra Norge til Melbourne International Airport (MEL) – også kjent som Tullamarine Airport.  

Når du først har kommet frem, har UMSU (University of Melbourne Student Union) mange gode tips for å bli kjent med din nye hjemby. Når du er kjent i byen, kommer du deg rundt med trikk, buss eller tog. Her er det god lokaltransport. 

Det er langt til Australia fra Norge, så når du først er kommet frem må du utnytte det maksimalt. Rett utenfor Melbourne ligger noen av Australias vakreste severdigheter. Ro ned stressede skuldre i de varme kildene ved Mornington Peninsula, eller planlegg tidenes roadtrip langs The Great Ocean Road. Dette er et av de mest imponerende og naturskjønne kyststrekningene i verden. Ikke glem å stikke innom kenguruene i nasjonalparkene i området – de løper fritt i The Grampians. 

Gode grunner til å studere ved University of Melbourne

Kostnader og stipender

Ekstra skolepengestipend 2023/24. Du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen. 

For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. UniMelb står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her 

Snakk med din veileder i SONOR for å søke deg til UniMelb, et av verdens høyest rangerte universiteter. 

Fagtilbud hos University of Melbourne

Opptakskrav: krever fra 4.3 og oppover i rent karaktersnitt.

På bachelornivå følger University of Melbourne en modell som er inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys brede bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger, blant annet forskning, design, handel og økonomi. Innenfor hver av disse studieretningene vil man få muligheten til å velge mellom en mengde ulike spesialiseringer («majors»). På mastergradsnivå har University of Melbourne et svært bredt tilbud med ulike grader innen alt fra business og juss til kunst, samfunnsvitenskap og ingeniørfag.

Studentopplevelse

Når du studerer ved UniMelb, vil en av verdens beste byer å bo i, bli ditt hjem. Universitetets to hovedcampuser ligger rett utenfor Melbournes CBD (Central Business District). Sleng deg på en av de ikoniske, lokale trikkene med en skikkelig Melbourne-kaffe på vei til neste forelesning eller studieøkt – sånn er livet ved UniMelb. Hvis du velger å forlate campus da. Det er jo ikke sikkert du vil, når universitetet har et eget ukentlig bondemarked, Axil Coffee Roasters (en av Melbournes beste), et treningsstudio, basseng og masse god mat, rett utenfor døren. 

Det sies at hvis du reiser hit, vil du alltid ha en liten bit av hjertet ditt her. Ikke minst hvis du forelsker deg i UniMelb, som er som plukket rett ut av Galtvort. Forbered deg på en magisk studietid. 

Vårt viktigste råd til deg som skal studere ved UniMelb er å huske på at studietiden handler om mer enn graden du skal ta – det handler om en helt ny måte å være på. Det finnes utallige måter du kan involvere deg og skape din egen opplevelse, så sørg for å dra nytte av alle mulige muligheter 

Skaff deg en mentor, og bli kjent med arbeidslivet i den bransjen du vil inn i. Du kan jobbe frivillig for en sak du brenner for – og kanskje du til og med får studiepoeng for det. For spesielt engasjerte studenter finnes det Student Engagement Grants. Tidligere stipendiater har forbedret katastrofeberedskapen på Bali, utdannet audiologer ved Children’s Surgical Center i Kambodsja, opprettet et forum og diskusjonsrom for etniske studenter og designet et vitenskapsmagasin på nett. Ved å bidra får du viktig erfaring og blir enda bedre forberedt på livet etter studiene. 

Ikke glem å dyrke hobbyene dine. Her finnes det over 200 ulike studentorganisasjoner, med totalt 25 000 medlemmer. Her finner du garantert noen med felles interesser, enten du er opptatt av aksjer eller raketter.  

Livet på campus

Universitetslivet ville ikke vært komplett uten en haug med aktiviteter – og UniMelb leverer. Nyt gratis ukentlig frokost og grillmat, musikkopptredener, filmvisninger, trivia-netter, piknik, komediesesjoner og kreative workshops. Delta på ditt fakultets årlige ball-, industrikvelder og spørsmål og svar-seanser. Skaff deg nye venner på SummerFest, Diversity Week, Stress Less Week, Mudfest creative arts festival og Winterfest.  

Hvis du er mastergradsstudent, er det mange arrangementer designet spesielt for deg. Føler du deg ekstra smart, kan du bli kjent med universitetets nyeste forskning på gratis foredrag som holdes de fleste kvelder på campus. 

Ser du for deg å bo på campus, har UniMelb flere alternativer å velge mellom. Her er det både universitetseide og privateide alternativer, kjent som University Accommodation, og tradisjonelle residential colleges. Det er egen søknad for bolig. Mange norske studenter foretrekker å finne noe privat når de er blitt bedre kjent med området. Snakk med din veileder i SONOR om dine alternativer. 

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Melbourne spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050