‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Tilleggsstipend for utenlandsstudier

Hvert år utarbeider Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, bedre kjent som DIKU, ut en liste over universiteter som holder høy kvalitet på utdanning og forskning. For at flere skal ha muligheten til å gå på kvalitetsuniversiteter i utlandet, gir noen av disse universitetene rett til ekstra stipend når du søker om støtte fra Lånekassen.

Det universitetene på denne listen har til felles er at de er store universiteter med et bredt fagtilbud og produserer mye forskning. Det gjør at de kommer høyt på internasjonale rangeringslister – og derfor også på denne listen. Mindre universiteter som bruker mer ressurser på bachelor- og mastergradsstudenter, eller på enkelte fagområder, vil ikke rangere høyt på generelle rangeringslister og faller derfor ikke under DIKUs kriterier.

Type støtte Totalt Lån Stipend
Ordinær skolepengestøtte 142 220 105 885, 50 kr 36 364, 50 kr
Ekstra skolepengestipend 76 897 kr 76 897 kr
Ekstra skolepengelån 110 191 kr 110 191 kr

 

Går du på et universitet som gir rett til ekstra skolepengestipend, kan du velge studier som koster opptil 329 308 kroner i året uten å betale ut av egen lomme.

Australia

Verdens 32. høyest rangerte universitet finner du midt i Melbourne – Australias kulturelle hovedstad. På bachelornivå følger University of Melbourne en modell som er inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger, blant annet design, ingeniørfag og økonomi. Innenfor hver av disse studieretningene vil man få muligheten til å velge mellom en mengde ulike spesialiseringer.

University of Sydney blir regelmessig rangert blant verdens 50 beste universiteter og er anerkjent som et av de beste universitetene i Australia. Universitetet har over 400 ulike studieområder å velge mellom så her er det lett å finne noe som passer for akkurat deg. Som student kan man nyte at campusen ligger midt i Australias største by, Sydney, med sine vakre strender, unike natur og kulturelle tilbud som hører med til en storby i verdensklasse.

Sydney er Australias eldste og største by, og her finner du UNSW Sydney. Universitetet ligger i Kensington, i et av byen mest urbane og spennende distrikt. UNSW Sydneys motto «Scientia Manu et Mente», eller «Kunnskap fra sinn og hånd» oppsummerer universitetets filosofi; det handler om å finne en god balanse mellom det praktiske og det teoretiske i studenthverdagen.

Storbritannia

Universitetet er en av de såkalte «red-brick» universitetene og er en del av den prestisjetunge Russell Group. Universitetet fokuserer på forskningsbasert læring. Målet er å skape fremtidige problemløsere. Universitetet ligger i bydelen Clifton og i dette området kryr av kafeer og møteplasser, og er i stor grad formet av de mange studentene som holder til her.

Registrer deg for gratis studieveiledning