Tilbake til Praktisk Informasjon

Tilleggsstipend for utenlandsstudier

Hvert år utarbeider Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, bedre kjent som DIKU, ut en liste over universiteter som holder høy kvalitet på utdanning og forskning. For at flere skal ha muligheten til å gå på kvalitetsuniversiteter i utlandet, gir noen av disse universitetene rett til ekstra stipend når du søker om støtte fra Lånekassen.

Det universitetene på denne listen har til felles er at de er store universiteter med et bredt fagtilbud og produserer mye forskning. Det gjør at de kommer høyt på internasjonale rangeringslister – og derfor også på denne listen. Mindre universiteter som bruker mer ressurser på bachelor- og mastergradsstudenter, eller på enkelte fagområder, vil ikke rangere høyt på generelle rangeringslister og faller derfor ikke under DIKUs kriterier.

Type støtte Totalt Lån Stipend
Ordinær skolepengestøtte 139 430 103 778, 50 kr 35 651, 50 kr
Ekstra skolepengestipend 75 389 kr 75 389 kr
Ekstra skolepengelån 108 029 kr 108 029 kr

 

Går du på et universitet som gir rett til ekstra skolepengestipend, kan du velge studier som koster opptil 322 849 kroner i året uten å betale ut av egen lomme.

Australia

Verdens 32. høyest rangerte universitet finner du midt i Melbourne – Australias kulturelle hovedstad. På bachelornivå følger University of Melbourne en modell som er inspirert av det amerikanske studiesystemet. Her tilbys bachelorgrader innen 12 forskjellige studieretninger, blant annet design, ingeniørfag og økonomi. Innenfor hver av disse studieretningene vil man få muligheten til å velge mellom en mengde ulike spesialiseringer.

Sydney er Australias eldste og største by, og her finner du UNSW Sydney. Universitetet ligger i Kensington, i et av byen mest urbane og spennende distrikt. UNSW Sydneys motto «Scientia Manu et Mente», eller «Kunnskap fra sinn og hånd» oppsummerer universitetets filosofi; det handler om å finne en god balanse mellom det praktiske og det teoretiske i studenthverdagen.

Perth ligger på Australias vestkyst og er en storby omringet av ørken, vinmarker og milevis med strender. Universitetet har over 80 forskjellige forskningssentre, og mottar enorme summer i støtte til forskning hvert år. Her er ni fakulteter og en mengde ulike studieretninger. UWA er rangert som det nest beste universitetet i Australia når det kommer til kvaliteten på bachelorprogrammene de tilbyr.

USA

U of U, eller ganske enkelt The U, ligger i sentrum av Salt Lake City i Utah, et steinkast fra de gamle olympiske anleggene. Universitetet tilrettelegger for forskningsmuligheter allerede i første studieår av bachelorgraden. Her har du muligheter til å delta på å påvirke fremtiden. Med forskningssamarbeid over hele verden rangerer universitetet konsekvent blant de høyst rangerte forskningsinstitusjonene.

Storbritannia

University of Birmingham er et globalt universitet som ligger i hjertet av en ambisiøs by. Universitetet er Storbritannias fjerde største og ligger i Storbritannias nest største by. De kan skryte av å ha hele 11 Nobelprisvinnere som tidligere studenter. Med en grad fra University of Birmingham vil du være godt forberedt på å møte morgendagens utfordringer og arbeidsmarked.

Universitetet er en av de såkalte «red-brick» universitetene og er en del av den prestisjetunge Russell Group. Universitetet fokuserer på forskningsbasert læring. Målet er å skape fremtidige problemløsere. Universitetet ligger i bydelen Clifton og i dette området kryr av kafeer og møteplasser, og er i stor grad formet av de mange studentene som holder til her.

UofG ble etablert i 1451 og er dermed Storbritannias fjerde eldste universitet. Med sin lange historie er det mange av universitetets tidligere studenter som har påvirket verden med sine ideer. Blant annet har filosofen og økonomen Adam Smith, og fysikeren Lord Kelvin studert her. Ved University of Glasgow er det altså kvaliteten på forskningen og undervisning som er i fokus.

University of Liverpool er det originale «redbrick»-universitetet i Storbritannia. Historisk sett har universitets hovedfokus vært fagområder som leder til yrker og i dag finner du fortsatt mange utdanninger innen ingeniørfag, rettsvitenskap og økonomi. I tillegg finner du studier innen samfunnsvitenskap, humanistiske og naturvitenskaplige fag. Visste du at både Winston Churchill og David Attenborough har gått på University of Liverpool?

University of Southampton er blant Storbritannias 10 beste forskningsuniversiteter. De er kjent for å omsette forskningen sin i businessideer og har nære kontakter til næringslivet. Når du skal ut i jobb etter endte studier, er University of Southampton et navn verdt å ta med seg – det er et universitet som gir tidligere studenter en fordel på arbeidsmarkedet.

Warwick er et universitet som er kjent for å være et av de aller beste og mest ambisiøse i Storbritannia. Universitetet har et moderne blikk på undervisning og er kjent for innovative læringsmetoder. De har sterke forbindelser til industrien, og som student kan du allerede under studietiden skaffe deg arbeidserfaring og bygge et nettverk blant Storbritannias største bedrifter.

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.