Griffith University

Griffith University

Brisbane, Gold Coast

På Australias gullkyst finner du mer enn sol og surfing, der finner du også en skatt – kvalitetsutdanning ved Griffith University.

Med fem campuser som ligger mellom Brisbane og Gold Coast i det sørlige området av solskinnsstaten Queensland, kan du selv velge om du ønsker storby eller strandliv. Her kan du være sikker på at du får høy kvalitet på studiene, kombinert med en spennende og variert studiehverdag.

Stipend

25% avslag i skolepenger i AUD

Studenter

50,000

Pris

Fra 30,500 før stipend i AUD

Søknadsfrist

Rullerende

Om Griffith University

Ingen kan spå fremtiden, men om noen kunne det, ville det vært Griffith University. De har en plan: Når du er ferdig på Griffith, skal du være klar for hva som helst – derfor skal du ut i arbeidslivet allerede mens du studerer. Ved Griffith blir du bedre kjent med Queensland enn noen andre, fordi studielivet handler om mer enn bare bøkene. Når du i tillegg kan ta en surfetur før første arbeidsøkt – da er valget enkelt.

Griffith har vist gang på gang at de er to steg foran alle andre. Siden dag én har de vært sterkt knyttet til den asiatiske regionen, miljøbevisste og åpne for samarbeid. De var først i Australia til å introdusere utdanninger innen flere viktige områder, deriblant moderne asiatiske studier og miljøfag.

Ved Griffith får du de samme faglige utfordringene som ved et topprangert universitet, i tillegg til ferdighetene og selvtilliten som arbeidsgivere ønsker. Gjennom utplasseringer i arbeidslivet og ekte bedriftsprosjekter får du testet ut det du lærer i klasserommet i praksis og bygger et godt nettverk før du skal finne din første jobb.

Studerer du ved Griffith, blir du mer forberedt på arbeidslivet. Enten du studerer kriminologi eller turisme, så vil arbeidserfaring være en sentral del av din grad. Målet deres er nemlig å forberede deg på den nye arbeidshverdagen, slik den ser ut i dag og slik den kommer til å se ut om førti år.

Griffith har flere initiativer som skal sikre deg en god karriere, fra praksisplasser i alle fagområder og mentorprogrammer til hjelp til å bygge din digitale jobbsøkerprofil. Gjennom deres ePortfolio, hjelper de deg å utvikle en profesjonell identitet og identifisere dine beste egenskaper og ferdigheter. Du får også samlet dokumentasjon på din arbeidserfaring – og står dermed klar til å svare på et hvilket som helst spørsmål i et hvilket som helst jobbintervju. Gjennom Griffith lander du drømmejobben.

Griffith-studenter skiller seg ut. De er nemlig alltid villige til å gjøre mer. En tidligere mekanisk ingeniørstudent brukte praksisplassen han skaffet gjennom Griffith Industry Affiliates-programmet til å bygge en drone som skal brukes til å hindre krypskyting i Sør-Afrika – og har fått bestilling på mange flere. En annen driftig student bruker nå virtuelle virkemidler for å bekjempe klimaendringer, som konsulent for store selskaper. Lurer du på interessant du er for fremtidige arbeidsgivere? Ta Griffiths employablilty quiz.

Beliggenhet

Griffiths beliggenhet kan ikke kalles noe annet enn perfekt. Fra den spektakulære kysten til de verdensarvlistede regnskogene og byens hotspots, tilbyr Brisbane, Logan og Gold Coast enkel tilgang til noen av de beste shopping-, spisestedene og underholdningsområdene i Australia.

Gold Coast er en av de raskest voksende byene i Australia, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor når du først har besøkt byen. Noe av det Gold Coast kanskje er mest kjent for, er sin 66 kilometer lange strandlinje, med skyskraperne fra Surfers Paradise midt i smørøyet. Her blir det ikke noe problem å finne et sted for deg selv for å slappe av og ta et bad, eller kanskje en surfetur før byen våkner? For mange er favorittstedet å dra til Burleigh Heads – et mekka for surfere, med skog, naturstier og en rekke cafeer og restauranter.

I Brisbane får du kultur kombinert med storby og grønne parker og lyden av vann. Brisbane River går gjennom hele byen og tett opptil campus. Her kan det faktisk være at båt vil være det mest praktiske transportmiddelet til campus. Om du foretrekker skog og park over vann så ligger den botaniske hagen sentralt i Brisbane, hvor det ofte holdes konserter, forestillinger og markeder. Det er ingen tvil om at Brisbane er byen for deg som ønsker en kulturell og avslappet atmosfære.

It is recommended that you arrive in Australia at least a few days before Orientation , so the jet lag will not prevent you from fully enjoying the experience. There are international airports in both Brisbane and the Gold Coast, but you may need to fly into Sydney first, which is Australia’s main airport. From there it is a 90 minute flight to Brisbane or the Gold Coast. Griffith University helps you plan your arrival – and even picks you up from the airport if you book in advance.

Once you’ve arrived, it’s easy to get around with public transport . There is also a separate shuttle that runs between the campuses, if you need it. Don’t forget to explore Queensland – this part of Australia has a lot to offer. This is, after all, «the Sunshine State.» Take the opportunity to have a coffee in Brisbane, dive in the Great Barrier Reef or surf the waves along the coast.

Gode grunner til å studere ved Griffith University

Kostnader og stipender

Griffith tilbyr flere stipender for internasjonale studenter. Snakk med din veileder i SONOR for å finne ut om du kvalifiserer for stipender ved Griffith. Finnes flere stipender, som gir mellom 10 og 50% avslag for skolepenger ut i fra karaktersnitt (gjelder ikke Study Abroad). Be din veileder om mer informasjon.

Fagtilbud hos Griffith University

Med over 300 fagvalg spredt over fem campuser i to byer finnes det et studiealternativ og en studiedestinasjon for de fleste på Griffith University. Av australske universiteter regnes Griffith som en pioner innen turisme, kriminologi og business. I tillegg tilbyr de mange spennende studier som har et fremtidsrettet innhold og fagområder som anses som attraktive i jobbmarkedet, og det er ofte mulig å kombinere ulike fagområder og språk for å få en grad spesialisert innen akkurat det du ønsker deg.

Opptakskrav: de fleste studier krever fra 3.5 og oppover i rent karaktersnitt, men noen grader kan akseptere rent karaktersnitt på 3.0.

Studentopplevelse

Over 50 000 studenter kaller en av Griffith University sine fem campuser for sitt hjem. Alle campusene ligger mellom Brisbane, Gold Coast og Logan i den sørlige delen av delstaten Queensland. Studentene velger Queensland for å få en utdanning i verdensklasse, men også for å oppleve det deilige subtropiske klimaet, møte de hyggelige menneskene og utforske den fantastiske naturen og bylivet.

De aller fleste norske studenter velger å studere på Gold Coast. Dette er også den største av Griffiths fem campuser, med 21 000 studenter. Her finner du de aller fleste grader, og det er den perfekte destinasjonen om du ser for deg et semester eller to på Gold Coast. Campusen er i gangavstand fra Southports hypermoderne Health and Knowledge Precinct – og bare minutter fra verdenskjente strender. Med over 80 studentorganisasjoner å velge mellom, og butikker, kafeer og byen i umiddelbar nærhet, kommer du til å leve livet som en greve.

Er du av den kreative typen, kommer du nok til å studere på Southbank, ved Queensland College of Art, Film School og Conservatorium of Music. Her er du midt i det kreative området i Brisbane, slik at veien er kort til en forestilling eller en konsert etter en lang studiedag. Ikke se bort ifra at du raskt finner din favorittbar eller -cafe, her skjer det noe dag og natt.

Nathan Campus er Griffiths første campus, og ligger litt utenfor Brisbane. På denne campusen vil du være omringet av urskog, og ikke bli overrasket om du ser en koala på campus. Mange studenter studerer IT, ingeniørstudier, samfunnsfag og business her. Ikke langt fra Nathan Campus ligger også Mt. Gravatt og Logan-campusene, som i hovedsak tilbyr kriminologi og lærerstudier.

Livet på campus

Møt Griffith Mates, et peer-support nettverk for internasjonale studenter, med medlemmer som snakker over 46 språk. Mates står bak alle velkomstarrangementer, orientering, vertsturer og sightseeing i Queensland, og organiserer regelmessige aktiviteter og nettverksmuligheter. Dette betyr at Griffith er et fantastisk universitet for internasjonale studenter. Her får du garantert venner, som gjør det lett for deg å involvere deg i livet utenfor studiene.

Enda bedre, om du allerede nå vil vite hvordan det er å studere ved Griffith, så kan du chatte med en student. Finn en student med studerer det samme som du tenker å studere, eller en med felles interesser og bli kjent med Griffith fra deres perspektiv.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Griffith University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050