James Cook University Australia

James Cook University Australia

Townsville og Cairns, Queensland

James Cook University (JCU) er det nest eldste universitetet i delstaten Queensland, og Australias ledende forskningsuniversitet på tropiske fagfelt.

Med fantastiske ressurser både innenfor undervisning og forskning er JCU et pulserende flercampus-universitet med hovedbaser i de tropiske byene Townsville og Cairns nord i Queensland. I tillegg til dette har universitetet også campus i Singapore og Brisbane.

Stipend

25% av skolepenger i AUD

Studenter

18,000

Pris

Fra 30,640 AUD

Søknadsfrist

Rullerende

James Cook University Australia

Om James Cook University Australia

James Cook University (JCU) er det nest eldste universitetet i delstaten Queensland. Området er kjent som «the sunshine state» og ligger nordøst i Australia. Dette er et svært rikt område biologisk sett, og beliggenheten gjør at JCU kan hevde seg som Australias ledende forskningsuniversitet på tropiske fagfelt. Med fantastiske ressurser både innenfor undervisning og forskning er JCU et attraktivt studiested. Universitetet har hovedbase i byene Townsville og Cairns som begge ligger i de tropiske områdene nord i Queensland. I tillegg har universitetet også campus i Brisbane, samt i Singapore.

Totalt studerer det over 18,000 studenter ved JCU og studentpopulasjonen er voksende. Over 2000 internasjonale studenter har valgt å gjennomføre sine studier ved JCUs campuser i Australia. Disse representerer over 100 forskjellige land og skaper et virkelig internasjonalt miljø. JCUs forskning har en sterk lokal tilknytning til nordlige Queensland, men er anerkjent verden over. Dette  gjenspeiler seg i det respekterte rangeringssystemet til Shanghai Jiao Tong, hvor JCU er plassert inne blant verdens 400 ledende universiteter.

Ved skolen finner du over 300 ulike programmer som er tilgjengelig for deg som internasjonal student. Se skildring av JCU som studiested av noen norske studenter under. Her kan du også se en video med detaljert informasjon om campusen til JCU Townsville (Bebegu Yumba).

I verdenstoppen for marine fag

Med sin beliggenhet rett ved Great Barrier Reef har JCU fantastiske fasiliteter for deg som ønsker å studere marine fag. Blant annet har de en helt egen forskningsøy, Orpheus Island, hvor du som student kan oppleve å ha forelesninger og praktisk arbeid. Her kan du jobbe tett med forskere fra hele verden som kommer reisende hit for å forske på Great Barrier Reef. Det er ingen tvil om at du får mye praktisk erfaring i studietiden din.

Med denne beliggenheten er det kanskje ikke rart at JCU er særlig gode på marinbiologi. De har tidligere vært kåret til verdens beste universitet for Marine and Freshwater Biology. I 2022 starter de også med en helt ny mastergrad i marinbiologi, Master of Marine Biology, hvor det er muligheter for å ta internships og reserach med industrien allerede første uke av studiet. Det er ikke bare marinbiolgi JCU tilbyr, men de har også flere studier innenfor marine science, miljøstudier og havforskning.

Beliggenhet

James Cook University ligger i det tropiske området nordøst i Australia, omringet av fantastiske økosystemer som regnskogen, de tørre savannene og ikke minst det spektakulære korallrevet i Great Barrier Reef. Som student her kan du tilbringe tid i omgivelser du ikke finner maken til noe annet sted i verden.

Byen er hovedadministrasjonen i nordlige Queensland. Byens varierte og raskt voksende økonomi betyr at det er mange spennende arbeidsmuligheter både for uteksaminerte JCU-studenter og for dem som ser seg om etter deltidsjobber i studietiden. Byen er også ett av startpunktene for avreise til det verdensberømte Great Barrier Reef som er kun to timer unna med båt, og kun en time unna den fantastiske regnskogen Paluma. Spennende destinasjoner som Whitsunday Islands og Mission Beach er innen rimelig reisedistanse. I Townsville finner du en rekke muligheter innenfor idrett, kultur og uteliv, så det er ingen fare for å kjede seg som student i byen.

Campusen i Townsville, Bebegu Yumba Campus, er den største campusen hos JCU, og omtrent 13,000 av studentene har valgt dette som sin campus. De siste årene har campusen gått igjennom store oppgraderinger, som betyr flere splitter nye undervisningsbygg og helt nye campusboliger. Her trenger du bare gå rett ut døra for å oppleve storslått Queensland-natur.

Cairns er en av Australias mest populære feriedestinasjoner. Med sine omtrent 140 000 innbyggere og Great Barrier Reef bare 1,5 time unna med båt er det mange muligheter her for dykking og snorkling i verdensklasse. Byen bugner av tilbud, og du skal ikke gå langt før du finneren rekke hyggelige kafeer og restauranter, samt markeder og uteliv.

Hos JCU i Cairns får du rolige studieomgivelser, med regnsskogsdekte fjell på tre sider, og nært både sentrum av Cairns og strendene nord for sentrum. Campusen til JCU, Nguma-bada, har omtrent 3000 studenter, hvor omtrent 10% er internasjonale studenter. Her er det også mulig å bo på campus, med moderne fasiliteter med studenter fra hele verden.

Gode grunner til å studere ved James Cook University Australia

Kostnader og stipender ved JCU

JCU har stipender for studenter som starter ved universitetet. Dette International Excellence Scholarship blir gitt til studenter med gode karakterer, og stipendet vil være 25% reduksjon i skolepenger! Merk at dette ikke gjelder Study Abroad/Gap Year studenter. Har du lyst på mer informasjon om dette? Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon!

Fagtilbud hos James Cook University Australia

Ønsker du et kortere studieopphold ved JCU? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Opptakskrav: Krever fra 3.5 og oppover i rent karaktersnitt.

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak til følgende studier hos JCU:

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres James Cook University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050