University of Technology Sydney

University of Technology Sydney

Sydney, New South Wales

University of Technology Sydney er velkjent som en ledende institusjon innenfor profesjonelle karrierefokuserte utdanninger.

Universitetet tilbyr noen av de mest omfattende utvalget av innovative og internasjonalt anerkjente gradene i hele Australia. Som institusjon tilrettelegger de for et innovativt og krevende akademisk miljø i hjertet av Sydney.

Stipend

Universitetet tilbyr flere stipender AUD

Studenter

46,300

Pris

Fra 33,210 pr år før stipend i AUD

Søknadsfrist

Study Abroad: frist 31 mars for oppstart i juli og 30 november for oppstart i februar. Bachelor og mastergrad: anbefalt å søke innen 15 desember for oppstart i februar, og 15 mai for oppstart i juli.

University of Technology Sydney

Om University of Technology Sydney

Universitetets grader er kontinuerlig oppdatert i takt med relevant forskning, teknologi og industri, noe som plasserer University of Technology Sydney (UTS) sine studenter helt i fronten av industrirelevant kunnskap. Med sin multikulturelle blanding av studenter tilbyr skolen et læringsmiljø med mennesker fra alle verdenshjørner. Som student ved UTS kan du studere i den mest sentrale delen av Sydney, som har blitt kåret til den 8. beste studentbyen i verden (QS rankings i 2022). City campus ligger ved Sydney Central Business District (CBD), et steinkast unna Darling Harbour og operahuset, med nærhet til lange shoppinggater og flotte parker. Du finner ikke bare parker og cafeer rundt universitetet, men flere av deres topp moderne bygninger har helt egne hager og flere spisesteder. Det er ikke vanskelig å se bygningene til UTS, for de er alle unike på hver sin måte, hvor de alle har til felles at det er stort fokus på at de skal være miljøvennlige. Totalt har de hele 64 bygninger!

UTS har et bredt utvalg av studier, men de er særlig gode på blant annet datafag, teknologi og innovasjon. Her er det noen studier som skiller seg ut fra andre typiske studier, som for eksempel Creative Intelligence & Innovation, Games Development, Nanotechnology eller Sound & Music Design. Det er ingen tvil om at UTS er det perfekte universitetet for deg som ønsker en fremtidsrettet grad. Her spør de bedriftene hva de ønsker at fremtidens ansatte skal ha av egenskaper, så passer de på at du får akkurat dette i løpet av graden din. Om du er den mer kreative typen så har UTS moderne fasiliteter for sine kreative studier, som gjør at du får maksimalt utbytte av studietiden. Her passer de på at du får en karriere ut av dine kreative interesser. Er det ikke noe kreativt eller teknologisk du ønsker å studere? Frykt ikke, de tilbyr det meste av studier fra business til marinbiologi!

Skap fremtiden din med UTS!

UTS har utviklet en VR app som gir deg mulighet til å oppleve livet ved UTS. Her kan du ta en tour av campus, oppleve universitetets fasiliteter, samt få med deg hva som skjer rundt campuset. Les mer om appen her.

Beliggenhet

Sydney er Australias største by med ca 5,5 millioner innbyggere. Byen er hovedstad i New South Wales og har et svært godt kulturelt tilbud, fra kinoer, opera og gallerier, til restauranter, kafeer og nattklubber. I tillegg finnes nydelige strender i umiddelbar nærhet, og det er ikke uten grunn at mange velger å bo i områdene rundt Manly og Bondi Beach.

En båttur på Sydney Harbour eller ut til en av øyene er også absolutt å anbefale. Og hva med å kombinere et besøk til det berømte operahuset med en piknik i parken like ved? Mulighetene er uendelige i en by som Sydney og med mange kollektive transportmuligheter kommer du deg lett rundt i den store byen uten store anstrengelser.

Når du først  har reist helt til Sydney for å studere, så vil mange reise rundt i Oseania for å oppleve kjente og ukjente steder. Sydney er det perfekte utgangspunktet for å oppleve resten av Australia, Oseania og Sørøst-Asia. Enten du velger å reise rundt i Australia i en tradisjonell campervan eller du ønsker å fly til noen av de mer ukjente Stillehavsøyene, så er alt dette lett tilgjengelig fra Sydney.

Gode grunner til å studere ved University of Technology Sydney

Kostnader og stipender

University of Technology Sydney (UTS) tilbyr svært gode stipender for norske studenter som har gode karakterer:

 • UTS Scholarship for European Undergraduate Students: 40% av skolepenger for en hel bachelorgrad
 • Undergraduate Academic Excellence Scholarship: 25% av skolepenger for en hel bachelorgrad
 • Postgraduate Academic Excellence Scholarship: 30% av skolepenger for en hel mastergrad
 • International Baccalaureate (IB) Scholarship: 50% av skolepenger for en bachelorgrad (krever søknad)

Du vil bli automatisk vurdert for disse stipendene når du søker til UTS med mindre annet er spesifisert, så det er ikke nødvendig med en egen stipendsøknad.

Det finnes også flere stipender som kan være relevante for norske studenter hos UTS. Skal du ta Study Abroad/Gap Year i et halvt eller helt år så kan det også være mulig med stipend. Se alle stipender som tilbys her. For mer informasjon og hjelp med søknaden til UTS, registrer deg for studieveiledning under, eller ta kontakt med en av våre veiledere direkte.

Detaljer vedrørende stipendet er korrekt ved publiseringsdato. Kriteriene og sum kan endre seg. Endelig stipendvurdering blir gjort av det aktuelle universitet etter at du har søkt.

Lyst til å søke på et av stipendene? Ta kontakt med en veileder i SONOR i dag så hjelper vi deg

Fagtilbud hos University of Technology Sydney

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak på skolens følgene studier hos UTS:

Semester eller årsstudier ved UTS? Ønsker du et kortere studieopphold ved UTS? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Her er det stor fleksibilitet i hvilke fag du kan velge. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UTS.

Studentopplevelse

Sydney er en storby, som virkelig har mye å by på. Her kan du oppleve alt fra det klassiske storbylivet, til strandliv og kosing med kenguruer. Her er noe av det du bør få med deg i Sydney:

 • Besøk verdenskjente Bondi Beach, eller ta fergen ut til vakre Manly Beac
 • Gå en tur i naturen midt i sentrum i Hyde Park
 • St. George Open Air Cinema – populær utendørs kino ved havnen
 • Se rugby eller en australsk fotballkamp på Sydney Olympic Park
 • The Rocks – marked, museum og shopping
 • Gå over Sydney Harbour Bridge
 • Opplev de unike australske dyrene i Taronga Zoo
 • Feir nyttår og få den beste utsikten til Sydneys berømte nyttårsshow

Rangeringer og utmerkelser

I 2023 ble UTS for første gang en del av de 100 beste universitetene på verdensbasis. På bare ett år har de klatret 47 plasser, og er nå det 90. beste universitetet i følge QS World University Rankings 2024. På ti år har de klatret nesten 200 plasser på denne rangeringen.

I 2021 ble UTS sin grad innen Computer Science and Engineering  rangert som nummer en i Australia og som nummer 11 på verdensbasis i følge ARWU. Dette er i toppen sammen med noen av de mest prestisjetunge universitetene i verden! Er du interessert i en IT-relatert grad er UTS definitivt et solid valg for deg.

Universitetet har også blitt rangert som top 10 på Times Higher Education «Top 50 under 50»-kåring i flere år på rad. Dette er en global rangering av universiteter yngre enn 50 år. De har i tillegg blitt tildelt en rekke priser for sitt internasjonale miljø og studiekvalitet. Du kan lese mer om rangeringer av UTS her.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Technology Sydney spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050