La Trobe University Melbourne

La Trobe University Melbourne

Melbourne, Victoria

La Trobe University ligger rett i utkanten av Australias nest største by, Melbourne, kjent for å være Australias mest urbane by.

Her har du som student mulighet til å nyte storbyens mange tilbud samtidig som du kan trekke deg tilbake på La Trobes naturskjønne campus i utkanten av byen. Her vil du studere sammen med i overkant av 38,000 studenter, der rundt 5000 av disse er internasjonale. Her vil du være en del av et av verdens mest internasjonale universiteter!

Stipend

30% avslag i skolepenger AUD

Studenter

38,600

Pris

Fra 31,400 pr år før stipend AUD

Søknadsfrist

Anbefalt å søke innen 15 desember for semester 1 og 15 mai for semester 2. Noen studier, særlig på masternivå og Study Abroad kan ha tidligere frister.

La Trobe University Melbourne

Om La Trobe University Melbourne

La Trobe University er et stort forskningsuniversitet i Melbourne i delstaten Victoria. Her har du som student en rekke muligheter hva angår ulike studieretninger. Bundoora er skolens hovedcampus, faktisk et av Australias største, og ligger et lite stykke utenfor Melbourne sentrum. Inne på det store campusområdet finnes både studentboliger, butikker, sportsanlegg og et dyrereservat. Albury-Wodonga, Bendigo, Mildura og Shepparton er de litt mindre campusene i Victoria. I tillegg har skolen to mindre by- campuser i Melbourne sentrum. Med andre ord er dette et universitet med mye å by på!

Universitetet er særlig gode på forskningsbaserte og realfaglige studier, mange med fokus på miljø og hvordan vi best mulig kan møte fremtidens utfordringer. En grad innen Agricultural Sciences kombinerer naturfag med økonomi, for å hjelpe deg med å løse noen av disse utfordringene: øke matproduksjonen, redusere miljøavtrykket, og samtidig tjene penger. Enten du drømmer om å bli botanist, zoolog, eller klimaforsker vil den praktiske erfaringen du får her være viktig i din videre karriere.

Selv om La Trobe er en forskningsinstitusjon så tilbyr de fag innen de fleste studieretninger. De har blant annet en businesskole med svært mange fordypningsmuligheter, og tilbyr mye forskjellig samfunnsfaglig. Ønsker du en smakebit på hvordan livet som student er i Australia og Melbourne så kan La Trobe tilrettelegge for et semester eller et år med studier. Universitetet har også mange studentklubber og organisasjoner for de som ønsker å engasjere seg utenfor studietiden. Det er også et stort miljø for surfing og de tilbyr en rekke sportslige aktiviteter som for eksempel basket, fotball, netball, roing, vannpolo, cricket, badminton eller svømming.

Beliggenhet

La Trobe University ligger i byen Melbourne sørøst i Australia og hører til delstaten Victoria. Bundoora campus ligger 14 kilometer utenfor byen, i flotte omgivelser med innsjøer og store skogområdet. Melbourne har 5 millioner innbyggere og er dermed Australias nest største by. Melbourne er kjent som Australias «kulturelle hovedstad», og er spesielt assosiert med sport (australsk fotball), mote og festivaler. Det er alltid noe som skjer i byen i form av arrangementer, konserter og show, og i byens gater yrer det av «rooftop bars» og spennende butikker. I tillegg til en rekke ettertraktede og internasjonale film-, musikk- og matfestivaler avholder også flere store sportsarrangementer her som Australian Open Tennis, Rip Curl Pro og Formel 1 Grand Prix.

Det er flere parker i byen man kan gå en tur, studere eller slappe av i, og det fins flere strender i nærheten av byen, blant annet St. Kilda Beach og Brighton Beach. På tross av at Melbourne er nesten på motsatt side av jordkloden i forhold til Norge, så er det kanskje den byen i Oseania som har det mest europeiske uttrykket både når det gjelder, arkitektur, kultur og de karakteristiske trikkene som er en kjent del av gatebildet.

Staten Victoria som helhet har også mye å by på av severdigheter, og de fleste ligger innen rimelig kjøreavstand fra Melbourne. Du kan for eksempel oppsøke fristende «hot springs» ved Mornington Peninsula, besøke pingvinene ved St. Kilda beach eller planlegge en fantastisk roadtrip langs «The Great Ocean Road». Dette er en av de mest imponerende og naturskjønne kyststrekningene i verden, som kan tilby severdigheter som Twelve Apostles og Gibson Steps. Victoria kan også by på noen av de vakreste nasjonalparkene i landet, som for eksempel The Grampians hvor kenguruer løper fritt.

Gode grunner til å studere ved La Trobe University Melbourne

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos La Trobe University Melbourne

Semester eller årsstudier ved La Trobe? Ønsker du et kortere studieopphold ved La Trobe? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved La Trobe.

Rangeringer og utmerkelser

I løpet av de siste årene har La Trobe klatret på rangeringslister, og de fortsetter å klatre. De er nå på listen over topp 1.2 % universitet i verden! Universitetet har forskningssamarbeid med over 200 andre universiteter rundt om i verden og mange av de akademisk ansatte har vunnet priser for sin forskning. Av de studiene hvor La Trobe rangeres høyest på internasjonale rangeringslister som QS World University Rankings finner du blant annet en rekke fag innenfor biologi, fysikk, kreftforskning og biokjemi.

I tillegg til et bredt studietilbud og mange ikke-akademiske aktiviteter, tilbyr også universitetet svært gode stipender til sine studenter innen alle fagfelt. Her kan du få betydelig avslag i skolepengene, ut i fra karakterene dine. Får du innvilget stipend kan du få opp til 30% i reduksjon – som kan bety å spare hele $30,000! Les mer om dette her.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres La Trobe University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050