California Lutheran University

California Lutheran University

Thousand Oaks, California

Kjært barn har mange navn, og California Lutheran University er en av de.

Kanskje du har hørt om CLU, Cal Lutheran eller Cal Lu? Ikke så rart – for dette har vært en populær studiedestinasjon for nordmenn i årevis. Det kan kanskje ha noe med å gjøre at Cal Lu ligger rett nord for Los Angeles i den billige og trygge byen Thousand Oaks.

Stipend

Opp til 32,000 USD

Studenter

3,766

Pris

Fra 48,500 USD

Søknadsfrist

Anbefalt å søke innen 15 mars, men mulig å søke frem til 15 juni.

California Lutheran University

Om California Lutheran University

University er et lite, privat universitet med ca. 3700 studenter. Det ble etablert i 1959 og ligger på det tradisjonelle territoriet til Chumash, Fernandeño Tataviam og Muwekma Ohlone folket i Thousand Oaks, California, bare snaue timen unna Los Angeles. Universitetet har sterke norske tilknytninger, og ble faktisk etablert på land donert av sønnen til norske immigranter. Er det en ting California Lutheran University har som hovedmål, så er det å være åpent for alle. Her vil du bli møtt med åpne armer av fordomsfrie forelesere og medstudenter – for deres største mål er at du skal vokse som menneske og utvikle dine ideer. Kanskje ikke så rart de blir rangert som et av de beste universitetene på vestkysten av USA.

Cal Lu er stedet for deg som vil noe med utdannelsen din og har en plan om karriere etterpå. Med 43 spesialiseringer, kan du studere alt fra økonomi til musikalteater. Men kanskje mest populært er deres utdanning innen psykologi. For drømmer du om å forstå hvorfor mennesker tenker og gjør slik de gjør, er dette rett sted for deg. Psykologi er resultatet av biologiske, utviklingsrelaterte, følelsesmessige, kognitive og sosiale prosesser. Med syv ulike spesialiseringer innen psykologi, kan du finne det feltet som passer dine interesser. Ønsker du å gjøre idrettsutøvere enda skarpere? Da er sportspsykologi veien for deg. Ser du heller for deg hvordan du kan effektivisere og motivere ansatte i bedrifter? Da bør du vurdere organisasjonspsykologi. Du kan også studere helsepsykologi, barn- og ungdomspsykologi, psykologi i et kriminologiperspektiv og psykobiologi. Med andre ord er psykologi en studieretning de virkelig satser på.

Beliggenhet

I California, midt i smørøyet i byen Thousand Oaks ligger Cal Lu. Det er noe usikkert hvor mange eiketrær det finnes i byen, men at det finnes mange er det ingen tvil om. Og universitetet er en grønn oase midt i det hele. Universitetet er midt imellom LA og Santa Barbara med en times reisevei begge veier, og kun en halvtime unna de kjente strendene ved Malibu. Til motsetning fra LA, som byen grenser til, er Thousand Oaks en grønn og rolig by, som har blitt kåret til et av de beste stedene å bo i USA.

Gode grunner til å studere ved California Lutheran University

Kostnader og stipender

Karaktersnitt fra 4.0 kan gi mulighet til stipend

CLU gir også mulighet for å søke om andre stipender basert på økonomisk behov

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos California Lutheran University

Se oversikt over de forskjellige studietilbudene her:

Studentopplevelse

Det er ingen skam å kjenne litt på hjemlengsel når man har bosatt seg et sted hvor det er sommer hele året. Da er det godt at en helg i året er en skandinavisk festival. Her serveres det norske lefser, svenske kjöttbullar og danske æbleskiver, de setter opp en egen vikinglandsby og det spilles kubb på gresset. Med den sterke norske og skandinaviske bakgrunnen, gir det mening at idrettslagene på Cal Lu går under kallenavnet «kongens menn» eller kingsmen. De konkurrerer blant annet i baseball, basket, fotball, volleyball og vannpolo.

Cal Lu er gode på tradisjoner så ScanFest er ikke den eneste årlige studentaktiviteten. Hver høst er det «Bring it Back Bash» for å ønske alle nye og gamle studenter velkommen og velkommen tilbake til campus. «CCEI Block Party» er en annen årlig event. Dette blir arrangert av skolens senter for kultur. Her blir det kulturelle mangfoldet på skolen feiret med god mat og morsomme aktiviteter. Kanskje du vil introdusere medstudentene for norske vafler? Ellers må man ikke gå glipp av Homecoming hvor det blir en god blanding av sosiale aktiviteter og amerikansk fotball. Skoleåret avsluttes ei uten feiring; «Buh-Bye Bash» samler studenter nok en gang for å spise god mat og feire slutten på det akademiske året.

På Cal Lutheran er det gode muligheter for å bli involvert i studentorganisasjoner hvor du kan velge mellom faglige og sosiale klubber. Kanskje du er spesielt interessert i koding – da er Computer Science Club noe for deg, eller kanskje du brenner for business og vil være med i Business of Sports Club. Vil du helst koble av etter en lang studiedag kan Ultimate Frisbee eller Surfing kanskje friste mer? Med over 100 forskjellige studentklubber og organisasjoner er hvertfall sjansene gode for at du finner noe for deg.

Livet på campus

På Cal Lu er du garantert plass på campusbolig som fulltidsstudent på bachelornivå. Som førsteårsstudent eller «Freshman» trenger du dermed ikke bekymre deg for å finne bolig før du flytter til USA. Her er også alt inkludert, og du vil ha tilgang på felles stuer med tv, kjøkken og «study rooms». Noen campusboliger har også bordtennisbord i fellesområdene.

Å bo på campus garanterer omtrent et sosialt nettverk. Det arrangeres aktiviteter gjennom hele året og du vil bo med både andre som også har flyttet langt hjemmefra og lokale studenter.

Rangeringer og utmerkelser

California Lutheran University har blitt høyt rangert på mange områder. Blant annet er det rangert topp 10 innenfor både markedsføring og kriminologi i California. De har også blitt rangert som det fjerde beste universitetet på undervisning i USA.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311