California State University San Marcos

California State University San Marcos

San Diego, California

I USAs ville grenseland finner du CSU San Marcos, et offentlig universitet i rask utvikling, bare 35 minutter utenfor storbyen San Diego.

Herfra er det knapt en time til grensen til Mexico. Det betyr at området rundt CSU San Marcos (CSUSM) har USAs beste vær og fineste strender – og at dette er det perfekte studiestedet for deg som ønsker en virkelig internasjonal utdanning. Her kan du sette en fot i USA og den andre i Mexico. Det gir unike studiemuligheter enten du er mest opptatt av språk, politikk, businessmuligheter eller tacos.

Stipend

Opp til 50% av skolepengene USD

Studenter

16,367

Pris

19,592 USD

Søknadsfrist

1. mai for høstsemesteret, 1. november for vårsemesteret

California State University San Marcos

Om California State University San Marcos

Du vet sikkert at en bachelorgrad i USA er fireårig, men ved CSUSM er det mulig å fullføre graden på tre år. Som norsk student har du allerede gått et år lenger på videregående enn dine amerikanske skolekamerater – så når du søker deg inn på CSUSM og har det endelige vitnemålet klart, så ser de på fagene dine og vurderer hvor mange credits de kan gi deg. Dette krever selvsagt litt innsats fra deg også – jo høyere karakterer, jo flere studiepoeng. Og så må du passe på at fagene passer inn med den majoren du vil ta, slik at du ikke må ta flere fag enn det du rekker på tre år. Har du spørsmål, ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

CSUSM ligger i San Marcos, like utenfor San Diego i California. Gjennom historien har mange ulike folkegrupper kalt denne delen av Sør-California sitt hjem. Luiseño eller Payómkawichum-folket dominerte i nesten 12 000 år før spanjolene ankom på midten av 1500-tallet. Dette var Mexico frem til den meksikansk-amerikanske krigen, da San Diego County ble del av den nyopprettede staten California. Selve San Marcos var et landlig område frem til 1970-tallet, da folkeveksten skjøt fart. CSUSM ble opprettet for å tilfredsstille et økende behov for utdannings- og arbeidsmuligheter i byen.

Det innebærer et stort ansvar – særlig i et område med en så fargerik og mangfoldig historie. Heldigvis er CSUSM kjent for sitt samfunnsengasjement og lokale samarbeidsprosjekter. Intellektuelt engasjement, fellesskap, integritet, innovasjon og inkludering er CSUSMs kjerneverdier. De gjennomsyrer alt som skjer ved CSUSM, fra opprettelsen av et eget American Indian Studies Department til entreprenørskap gjennom deres nye Innovation Hub.

Ta businessfakultetet som eksempel: Her krever de at alle studenter tar del i Senior Experience, et praksisprogram der du og ditt team jobber med et ekte prosjekt sendt inn av en lokal bedrift. Et godt eksempel er studentene som samarbeidet med Stone Brewing Co. for å gjøre bryggingen mer miljøvennlig – selskapet var så fornøyde med resultatet at de stadig kommer tilbake til CSUSM med nye prosjekter.

Her tar de samfunnsoppgaven sin på alvor. CSUSM tilbyr en egen spesialisering innen Border Studies. Dette studiet er for deg som er interessert i den spesielle dynamikken som oppstår i grensesamfunn, der ulike språk, grupper og kulturer møtes. Dette er noe helt annet enn harryhandelen i Strømstad – grensen mellom USA og Mexico er blant de mest omstridte i verden. Det er til og med en egen studentorganisasjon ved navn CSUSM Border Angels, som holder kurs om innvandringsspørsmål og sosial rettferdighet, og organiserer guidede turer til grensegjerdet for å oppleve grensepolitikken på nært hold. Studerer du ved CSUSM vil du få et helt unikt perspektiv på verden.

Beliggenhet

CSU San Marcos ligger på en åsside med utsikt over byen San Marcos. Herfra er det kort avstand til alt det beste Sør-California har å by på. Med sine milelange strender og åpne landskap er San Diego-området ideelt for surfing og fotturer.

Bare minutter fra campus ligger noen av Californias vakreste strender, der du kan spille sandvolleyball eller delta i andre solaktiviteter. La CSUSMs erfarne studentguider ta deg med på ukelange villmarksturer i fjellområdene eller ørkenen, eller bare med på en runde strikkhopping eller paintball. Her har det ikke snødd siden 1967, men savner du snøen er det bare to timer opp til vinterparkene i Big Bear og Snow Valley, der du kan stå snowboard og slalåm. Hvis du heller bare vil ta en kort tur ut, så ligger Double Peak Park en liten kjøretur fra campus. Tar du turen opp på toppen, kan du skue utover Stillehavet og CSUSMs campus – på en god dag ser du helt til Mexico.

Californias fødested

Herfra er det bare en time til den meksikanske grensen – og for knappe 170 år siden så var det Mexico. Dette er Californias fødested, og det merkes. Grensen mellom San Diego og Tijuana i Mexico er den travleste i verden. Nærmere 100 000 mennesker krysser her hver dag, meksikanere som skal inn i San Diego for å jobbe eller studere, og amerikanere som reiser til Tijuana for billig mat, medisiner og kulturopplevelser. Selv om San Diego og Tijuana er to forskjellige byer i to forskjellige land, fungerer de mer som en megaby som tilfeldigvis er delt i to av en internasjonal grense. San Diego er Mexico, som det sies.

San Diego er blitt Sør-Californias kuleste by, og de har Mexico å takke. Den latinamerikanske innflytelsen er overalt – i de fargerike veggmaleriene, i musikken, og ikke minst, i maten. Sjekk ut den nyeste mattrenden, Cali-Baja, en slags meksikansk-middelhavs-asiatisk fusion, eller stopp innom en av de amerikansk-meksikanske mikrobryggeriene. Eller bare ta deg turen inn i Mexico, det er jo bare rett over grensen.

Kom deg rundt

Det finnes en internasjonal flyplass i San Diego, men mange opplever at det er enklere og billigere å finne flyreiser inn til Los Angeles Airport (LAX). Er du så heldig å kjenne noen i området med bil lønner det seg å reise med dem, ellers kan du reise med airport shuttle fra flyplassen i LA. Du kan også fly fra LA til San Diego for mellom USD 50-150.

Når du først er ankommet campus, er det lett å komme seg rundt. Last ned appen for å få kart over campus, oversikt over parkering, aktiviteter, åpningstider med mer. Hvis du ikke har tilgang til bil, eller foretrekker offentlig transport, kan du benytte deg av BREEZE eller SPRINTER. De tar deg raskt rundt i hele North San Diego County, der du kan besøke alt fra Disneyland til San Diego Zoo.

Gode grunner til å studere ved California State University San Marcos

Kostnader og stipender

CSUSM har også egne stipender for internasjonale studenter, på inntil 50% av non-resident tuition. Les mer om kravene for stipend her, eller snakk med din veileder i SONOR.

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos California State University San Marcos

CSUSM er et av de mest fremtidsrettede og moderne universitetene i regionen. Her kan du velge mellom blant 60 studieprogrammer, deriblant kunst og musikk, humanistiske fag, naturvitenskapelige og tekniske fag, business og lærerutdanning. Blant de mer uvanlige studietilbudene er Border Studies, et fag som reflekterer CSUSMs tette bånd til nærområdet, og Global Studies, for deg med internasjonale ambisjoner.

Opptakskrav: universitetet vurderer søkere med 4 eller høyere i snitt. Snakk med din studieveileder om dine muligheter.

Studentopplevelse

CSUSM er blant de nyeste tilskuddene til CSU-systemet – og de kaller seg en helt ny type CSU. De er samfunnsengasjerte, teknologisk sofistikerte og har som mål å tilby undervisning med et globalt perspektiv. Mer enn noe annet, så er de kjent for alt de gjør for studentene sine. Her kan vi garantere at professorene bryr seg, at det er lett å bli kjent med folk, og at alle vil gjøre sitt ytterste for at du skal trives. Dette er et universitet i stadig utvikling – og de vil ha deg med på å forme fremtiden.

Tukwut Life

Tukwut («TUKE-wut) betyr fjelløve og var CSUSMs opprinnelige maskot. Navnet ble gitt til universitetet av et medlem av Luiseño-urfolket og representerer lederskap, styrke, mot, integritet og makt. Ifølge tradisjonen regjerer California fjelløven med et fritt og åpent hjerte, og behandler andre med rettferdighet og respekt. Selv om Tukwut ikke lenger brukes som navn på CSUSMs maskot, er det fortsatt et viktig begrep på campus: I dag snakker man om Tukwut Spirit, som handler om å gi tilbake til samfunnet og gjøre en forskjell.

Det California State University San Marcos er aller mest kjent for, er det sterke fellesskapet på campus – og det er det vi snakker om når vi snakker om Tukwut Life. Gjennom ulike studieprogrammer, arrangementer og lederskapsmuligheter vil du få mange muligheter til å engasjere deg på campus og utfordre deg selv. Ta mentorprogrammet Tukwut Leadership Circle (TLC) som eksempel. Her følges du opp av en TLC Peer Leader og blir med på workshops og seminarer som gir deg selvtillit og gjør deg til en mer samfunnsbevisst og dynamisk leder. Du får også minner for livet – og det er den aller viktigste delen av Tukwut Life. Ikke glem å juble når CSUSMs Cougars spiller kamp: Cougars. Fight. Win.

Livet på campus

Alt du trenger som student samlet på ett sted – hva mer kan du ønske deg? Ved California State University San Marcos oppfordres alle til å bo på campus iallfall de to første årene om mulig. Det er nemlig den beste måten å oppleve CSUSM. Her er det to nye boligkomplekser å velge mellom: University Village Apartments og The QUAD. For å gjøre overgangen til universitetslivet så smidig som mulig, tilbyr CSUSM også The San Marcos Experience, et eget program for deg som vil bo med de med felles interesser og ønsker ekstra lederskapserfaring.

Bor du på campus er det lett å treffe både nye og gamle venner, enten i din egen leilighet på campus eller i et av de mange fellesarealene. Hold deg i form ved sykkelstudioet eller treningssenteret, eller ta deg en dukkert i en av bassengene. Samle vennene dine til grillfest eller slapp av ved bålet. Ikke glem studiene – her er det flere stillerom og møterom til disposisjon.

Selv om du skulle velge å ikke bo på campus, finnes det nok av muligheter til å møte folk. De første ukene arrangeres både Orientation og Weeks of Welcome, der du får bli med på CSUSM aktiviteter og tradisjoner. Last ned CSUSM-mobilappen og start din CSUSM Cougar Experience. Dette er også tiden der du blir kjent med universitetets over 100 ulike studentorganisasjoner, inkludert seksten sororities og fraternities. Disse seksten er kjent over hele USA for sitt samfunnsengasjement – det siste året har de bidratt med over 13 300 timer med samfunnstjeneste og samlet inn over USD 155 000. Gjør en forskjell du også.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311