University for the Creative Arts

University for the Creative Arts

Surrey og Kent

I over 150 år har University for the Creative Arts (UCA) vært ett av Storbritannias ledende fagmiljøer innenfor den kreative industrien.

Blant universitetets tidligere studenter finner man Oscarvinnende filmskapere, anerkjente motedesignere, TV-personligheter og Turner Prize-nominerte kunstnere.

Stipend

3,000 GBP

Studenter

6,490

Pris

Fra 16,950 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

University for the Creative Arts

Om University for the Creative Arts

University for the Creative Arts (UCA) er et spesialisert universitet, noe som betyr at du møter likesinnede studenter som hjelper hverandre i de kreative prosessene. En av suksessfaktorene til UCA er at det oppfordres til samarbeid på tvers av studieretninger. Dette betyr blant annet at kunststudentene kan samarbeide med filmstudentene, og motedesignerne med arkitektstudentene. Slik sørger UCA for at deres studenter blir eksponerte for ulike fagmiljøer og er godt skodd for utfordringer som måtte møte dem i arbeidslivet.

Mange som studerer kreative fag er bekymret for om det venter en jobb etter endte studier. Har du en grad fra UCA har du liten grunn til å være bekymret. Hele 96.9 % av uteksaminerte studenter er i jobb eller videre studier innen seks måneder etter graduation. Dette får UCA til på grunn av det gode renommeet til skolen. Blant universitetets tidligere studenter finner man Oscarvinnende filmskapere, anerkjente motedesignere, TV-personligheter og Turner Prize-nominerte kunstnere.

Er du interessert i å se tidligere studenters arbeid? Ta en kikk her for en oversikt.

Egen businesskole for kreative fag

UCAs Business School for the Creative Industries er den første av sitt slag i Storbritannia og bygger på universitetets etablerte tradisjon hvor samarbeid med industri, lederutvikling, entreprenørskap og problemløsning står i fokus. Den kreative tilnærmingen til business har lenge blitt ignorert av tradisjonelle businessskoler, men blir nå i økende takt anerkjent for å være en viktig faktor for vekst og suksess.

Den kreative industrien vokser! Det har aldri vært en bedre tid for å studere kreative fag. I Storbritannia alene finnes det rundt 2 000 000 jobber innen den kreative industrien. I tillegg er dette en industri som vokser dobbelt så raskt som økonomien i Storbritannia for øvrig. Den kreative industrien i Storbritannia omsetter for omtrent 84 milliarder pund, noe som tilsvarer 10 millioner hver eneste time året rundt. Med en grad fra UCA er du godt rustet til å ta del i denne utviklingen.

Beliggenhet

Ved UCA har du mulighet til å studere der det passer deg. Universitetet har fire campuser rett utenfor London, i tillegg til to spesialiserte lokasjoner. Du kan blant annet studere i CanterburyEpsomFarnham og Rochester. I tillegg kan du studere TV-produksjon ved Maidstone TV studios som har Storbritannias største uavhengige studiofasiliteter, samt The Royal School of Needlework som tilbyr det eneste spesialiserte broderiprogrammet i Europa.

Gode grunner til å studere ved University for the Creative Arts

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University for the Creative Arts

Opptakskrav: vurderer søkere med 3 i karaktersnitt og oppover. Det er i tillegg krav om portefølje for de aller fleste fag.

Ved UCA kan du studere over 120 forskjellige fag. UCA tilbyr alt fra teater, kreativ skriving og film til teknologi, animasjon og hagedesign. Du finner oversikt over de ulike fagene som UCA tilbyr her:

Studentopplevelse

Å starte et nytt liv i et nytt land kan virke overveldende, men ved UCA vil du finne deg raskt til rette. Fra første øyeblikk vil du være en del av et sammensveiset kreativt miljø hvor du møter mange studenter som er i samme båt som deg selv. Som internasjonal student har du også et dedikert team med rådgivere du kan spørre om alt fra bolig og penger til hjelp med studiene og helse.

UCA har også en egen studentforening som i tillegg til å representere studentene i diverse organ ved skolen organiserer Freshers week for nye studenter, og har studentforeninger og sportsklubber. Ved UCA er det alltid noe å finne på!

Portefølje

Porteføljer er en vanlig utsilingsmetode som ofte tas bruk i forbindelse med bachelor -og mastergradsopptak innenfor de kreative fagene. Det finnes ikke en ”one size fits all”-modell for hvordan du skal bygge opp en portefølje, så her er det mye manøvreringsrom. En portefølje er en nøkkelindikator på dine kreative ferdigheter, styrker og faginteresser. I tillegg er det et glimrende salgs- og selvpromoterende verktøy. Porteføljen (portfolio) skal presentere deg på best mulig måte, men skal også være en ærlig representasjon av hvem du er på bakgrunn av dine tidligere erfaringer og framtidige målsetninger.

Flere av studieprogrammene ved UCA krever at du har en portefølje for opptak. Du finner tips og triks på UCAs nettside og i videoen under.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University for the Creative Arts spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020