Queen Margaret University

Queen Margaret University

Edinburgh, Skottland

Bare seks minutter utenfor Edinburgh, finner du Queen Margaret University – et lite universitet, med et spennende fagutvalg og fokus på DEG som student.

Stipend

Opptil 3,000 GBP

Studenter

5,278

Pris

Fra 7,000 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Queen Margaret University

Om Queen Margaret University

På QMU forsvinner du ikke i mengden. Med litt over 5 000 studenter på campus, er det et relativt lite universitet, med fullt fokus på hver enkelt student. De tilbyr et begrenset (men utrolig spennende!) fagutvalg, nettopp fordi de ønsker å være skikkelig gode på det de gjør.Drømmer du i tillegg om å studere på et litt mindre universitet, med fokus på nettopp deg som student? Da er Queen Margaret University (QMU) perfekt for deg!

Noe av det aller beste med sommeren er festivallivet – god musikk, god stemning og deilig gjørmebad. Vi er heldige som har mange unike festivaler i Norge, men vi kan ikke sammenligne oss med Edinburgh, som er en skikkelig festivalby. Hvis du kunne tenke deg å gjøre karriere av sommerens beste opplevelser, bør du lese videre.

Spisskompetanse

Det er en viktig grunn til at QMU sin grad innen Event Management er så god. I motsetning til de fleste universiteter har de valgt å spisse sine ferdigheter på noen få områder – og innen de fagfeltene er de helt uslåelige. QMU er ikke bare kjent for sine studier innen business og kulturliv, de er også eksperter på mediefag, kreative fag og helsefag.

Hvis du er mest interessert i å stå på scenen og ikke bak den, så rangeres QMU blant topp tre i Storbritannia for drama og film. Her oppfordres du til å benytte de mange kontaktene universitetet har blant Edinburghs kulturelle organisasjoner, festivaler og arrangører for å skape noe helt unikt, og gi deg en god start på karrieren din. Om du ikke vil forholde deg til scenen i det hele tatt, men kun menneskene bak og på den, så har QMU flere helsegrader enn noen andre universiteter i Skottland. Noe av det viktigste studentene ved disse fakultetene gjør, er arbeid i lokalmiljøet i Edinburgh.

Beliggenhet

Nøkkelen til QMU er nettopp byen Edinburgh. Denne verdenskjente studentbyen er også en av verdens vakreste byer, bygget på flere århundrer med læring. Det er en forholdvis liten by som er lett å bli kjent med – og hele tolv prosent av byens innbyggere er studenter. Fordi byen også er Skottlands hovedstad, er dette også et sted der mange mulige arbeidsgivere samler seg.

Ved QMU har du alt samlet på ett sted. På campus finner du det du trenger av bolig, mat, treningsfasiliteter og bibliotek. I tillegg ligger universitetet rett ved siden av Musselburgh tostasjon. Om du ønsker, kan du derfor fint bo i Edinburgh og pendle inn til forelesninger og andre aktiviteter.

Fra Musselburgh er veien også kort til kysten og nydelige East Lothian, om du foretrekker friluftsliv fremfor festivalliv.

Fra Norge går det direktefly til Edinburgh. Fra Flyplassen kan du ta buss, tog eller taxi hele veien frem til universitetet – det tar ca 45 minutter, og på veien reiser du gjennom sentrum av Edinburgh.

Bolig

Det er viktig å finne rett type bolig når du skal flytte til en ny by, i et nytt land. For studenter som bor på campus, har QMU gjort det så enkelt som mulig. Her er alle regninger er inkludert i husleien . I tillegg legges det opp til sosiale arrangementer, slik at alle som bor på campus lettere skal kunne bli kjent med hverandre. Er du en sånn som elsker å organisere? Da kan du være med å arrangere det som skjer, akkurat der du bor.

Gode grunner til å studere ved Queen Margaret University

Kostnader og stipender

Kvalitetsutdanning til en rimeligere penge! Er du interessert i å ta en kvalitetsgrad i Skottland, uten å sitte igjen med for mye i studielån? Da kan Queen Margaret University være et godt alternativ! Her kan du studere blant annet Drama og Teater, Business, Events & Festival Management og markedsføring, og betale kun £7000 i året i skolepenger. Følg denne linken for full oversikt over studier til denne prisen.

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Queen Margaret University

Opptakskrav: 4 i snitt fra vgs for de aller fleste fag. Fritak fra ekstra engelsktesting dersom man har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

QMU ble etablert som en kokkeskole i 1875, for å utvide studietilbudet for kvinner og forbedre kosten for arbeiderklassefamilier. Siden da har skolen fått universitetsstatus og utvidet fagtilbudet, men fokuset er fortsatt på å forbedre samfunnet. I dag jobber universitetet aktivt for å gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle.

Det sies at det er i en studentforening man finner seg selv, og dette stemmer også ved QMU. Når du starter på universitetet, blir du automatisk medlem (selvfølgelig helt gratis) i universitetets studentunion. Det betyr tilgang til en rekke gratis aktiviteter, året rundt.  Vegen fra unionen til foreningen som passer deg best er kort. Hva med teater, anime eller dans? Ønsker du å heve stemmen, kan du delta i debattklubben eller i universitetskoret.

Liker du å bevege på deg, har universitetet også et godt idrettstilbud. Her kan du velge nivå, fra kos til toppidrett, innen fotball, rugby og badminton. Landhockey, gold og gaelisk fotball tilbys naturligvis også – for du er jo tross alt i Skottland.

Som student ved QMU har du lett tilgang til Edinburghs barer, butikker og museer. Her kan du dra på gratis improvisasjonskomedie på en søndag, på The Stand Comedy Club, se rugbykamp på stemningsfulle Murrayfield stadion, og oppdage historiske Edinburgh slott. I august hvert år, tas byen over av festivaler. Mest kjent er kanskje Fringe-festivalen, hvor du kan delta på gratis arrangementer eller betale for å se musikk, film og komedier.

Pride hele året

I enhjørningens hovedstad heier de på alle som tør å være seg selv. QMU har egen studentforening for deg som vil henge med andre skeive, eller jobbe for at skeive skal bli akseptert i alle samfunnslag. Og når koronaviruset satte en stopper for den store Pride paraden, valgte QMU å fortsatt holde den – denne gangen på nett.

Ved QMU er det pride hele året, også fra juli til mai. Deres School of Arts, Social Sciences and Management (ASSAM) jobber for å bli akkreditert som LGBT+ godkjent organisasjon, slik at alle skal føle seg velkommen, uansett bakgrunn.

Lever for festivaler

Har du noen gang tenkt på hva som gjør disse arrangementene mulig? Den innsatsen du ser på scenen er bare toppen av isfjellet. Under ligger alt arbeidet gjort av ukjente festivalarrangører, frivillige og alle andre som elsker festival – og QMU vil lære deg hvordan du kan ta kontroll, og designe, styre og levere en skikkelig festivalopplevelse.

Her vil du lære planlegging, ledelse, budsjett, markedsføring og promotering, altså vil du få en god businessgrad. Samtidig vil QMU at du ser ting i et større perspektiv. Du vil møte utfordringer som klimaspørsmål og kriminalitet, og spørsmål som hva som skjer når festen er over og hvordan festivaler kan brukes til å stimulere lokaløkonomien. Her vil festivalbyen Edinburgh kunne gi deg gode ideer. Edinburghs verdenskjente festivaler har gjort byen til en turistdestinasjon som tiltrekker seg over 4,5 millioner tilskuere hvert år.

Disse ideene skal du sette ut i praksis. Allerede i løpet av andre året vil du i samarbeid med andre QMU-studenter arrangere et livearrangement. Tidligere studenter har levert uforglemmelige moteshow, konserter og idrettsarrangementer – og samlet inn tusenvis til veldedighet samtidig. Det er godt levert.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres Queen Margaret University spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191