University of Glasgow

University of Glasgow

Glasgow, Skottland

Ved University of Glasgow finner du en imponerende bredde av studiemuligheter, både på bachelor- og masternivå.

Fra økonomi og business, til humanistiske fag, psykologi og ulike ingeniørstudier. Her finner du et studie som passer deg og dine ambisjoner! Rangert blant verdens topp hundre universiteter, vil University of Glasgow gi deg en utdannelse som gjør at du skiller deg ut i mengden.

Stipend

Opptil 7,000 GBP

Studenter

35,000

Pris

Fra 18,370 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Om University of Glasgow

University of Glasgow sine studenter sitter ikke stille og ser på. De har bestemt seg – hvis ikke samfunnet tar ansvar, vil de ta ansvar selv. For hvis ikke vi finner løsningen snart, kan det være for sent.

Mottoet til University of Glasgow beskriver godt hva en utdanning ved dette universitetet betyr for studentene: Veien, sannheten og livet. En utdanning fra UofG er mer enn bare første steg mot en første jobb, det handler om veien du går mens du studerer, sannhetene du oppdager underveis, og en utdanning som skal vare deg livet ut. Disse holdningene har preget studentmassen siden 1451.

Gjennom mer enn fem hundre år har universitetet satt preg på verden – og det merkes ikke bare på den vakre universitetsarkitekturen. Det merkes hver dag i undervisningen. Noen av verdenshistoriens største navn innen fysikk, matematikk, økonomi og kjemi har tilbrakt tid ved University of Glasgow. Ved å kreve det beste av seg selv og sine studenter og være opptatt av mer enn bare dagen i dag, har de utdannet syv nobelprisvinnere.

I tillegg har UofG vært grobunn for både klassisk litteratur og vanedannende tv-serier – manusforfatteren og tv-produsenten bak Sherlock og Doctor Who oppdaget sin lidenskap for tv da han var med på Glasgow University Student Television. Debattkammeret ved Glasgow University Union regnes som et av de beste stedene for unge, ambisiøse politikere å bryne seg på tøffe motstandere. For deg som virkelig vil oppnå noe så finnes det ikke bedre sted å starte.

Beliggenhet

University of Glasgow ligger i Skottlands største by, Glasgow. Universitetet har tre campuser; Gilmorehill, Garscube og Dumfries. Gilmorehill ligger i Glasgows koselige West End, og er universitets hovedcampus. Garscube campus, som ligger noen kilometer fra hovedcampusen, huser blant annet veterinærstudiet og universitetets idrettsfasiliteter. Dumfries campus ligger i grønne omgivelser, to timer sørvest for Glasgow.

I nærheten av Gilmorehill campus ligger Kelvingrove galleri og kunstmuseum, botanisk hage, og flere trivelige spisesteder og butikker. Den sjarmerende gaten Asthon Lane, er stappfull av populære restauranter og barer. Dersom du er glad i film, blir The Grosvenor Cinema i samme gate fort et favorittsted, og The Stand Comedy Club er åpen sju dager i uken. Du kommer deg også lett til sentrum, enten med kollektivtransport eller til fots. Her finner du butikker, kjøpesentre, velkjente Gallery of Modern Art, samt urbane Sauchiehall Street. For deg som glad i natur, er det ikke langt til forskjellige nasjonalparker og kystområder. Glasgow et godt utgangspunkt for å besøke både den skotske landsbygden og vakre Edinburgh, som ligger bare én times togtur unna.

Glasgow er kjent for sitt kulturliv, og er en UNESCO city of music. Flere kjente band, som for eksempel Simple Minds, Franz Ferdinand og Belle & Sebastian kommer herfra. Glasgow er også hjem til de to største fotballagene i Skottland.  Det sies at «the people make Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker, som er veldig stolte av og glade i byen sin – og det med god grunn. Visste du at Glasgow har blitt kåret til verdens vennligste by? Les mer om Glasgow her.

Gode grunner til å studere ved University of Glasgow

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Glasgow

Inspirasjonen til å endre verden finner de i UofG sine grader. Her er nemlig utdanningen fleksibel: Når du søker deg til UofG oppgir du hva du er mest interessert i å studere – men i løpet av de første to årene ved universitetet vil du kunne utforske hele tre ulike fagområder. Ser du for deg en bachelorgrad i politikk, for eksempel, vil du kunne starte førsteåret ved å studere både politikk, økonomi og sosiologi. Fortsetter du med både politikk og økonomi vil du kunne fullføre med en gjev tittel: MA (SocSci) with Honours in Politics & Economics.

Disse fleksible utdanningene gjelder enten du er interessert i humanistiske fag, livsvitenskap, samfunnsfag eller naturvitenskap, og gir unike muligheter til å utforske de mange interessene du har. Det gir deg også ubegrensede muligheter til å sette ditt preg på verden.

Studerer du business og ledelsesfag, vil du fordype deg i hvordan bedrifter kan maksimere profitt samtidig som de opptrer etisk i samfunnet. Hvis du velger arkitektur, kan du fordype deg i design, teknikk og byggteknikk på jakt etter bedre husløsninger. Uansett studieretning vil du lære hvordan du kan bidra til en bedre verden. For hvis de kan, kan du.

Opptakskrav:

  • Arts – 4.5 i snitt med  5.0 i ett samfunnsfag
  • Social Sciences – 5.0 i snitt med 5.0 i 2 samfunnsfag
  • Science – 4.5 i snitt med 5.0 i to naturvitenskaplige fag
  • Engineering. – 4.5 i snitt med 5.0 i matte og fysikk
  • Accountancy – 5.0 i snit med 5.0 i matte og ett samfunnsfag
  • Veterinary Science – kjemi 1 og 2 + Biologi 1+2 og enten fysikk eller R matte.

Studentopplevelse

Norske studenter har gode forutsetninger for å trives ved University of Glasgow. Selv om Glasgow er en internasjonal storby, er det også mange kulturelle likheter mellom Skottland og Norge, som gjør at norske studenter lett føler seg hjemme.

Som student ved University of Glasgow, blir du representert av et studentråd (GUSRC). Studentrådet tilrettelegger også for universitetets mange klubber. Her finner du garantert noe som matcher dine interesser! Det finnes også femti idrettslag du kan ta del i, med mulighet for å konkurrere i universitetsligaen BUCS.

De som endrer verden

Hvert år kårer Glasgow 21 studenter som de mener er Future World Changers, studenter som har utvist ekstra ansvar og viser ekstra potensial for å endre verden til det bedre. Blant UofGs world changers finner vi en matematikkstudent som prøver å takle vannmangel i konfliktsoner, en litteraturstudent som vil bedre vilkårene for integrering av asylsøkere og en historiestudent som vil gjøre det lettere å gi til de hjemløse.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Glasgow spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191