University of Western Australia

University of Western Australia

Perth, Western Australia

University of Western Australia (UWA) ligger i Perth som har ofte blitt beskrevet som verdens mest isolerte storby.

Ikke la deg lure av dette, for i Perth finner du alt du trenger, og enda mer! Du trenger ikke reise langt for å oppleve et unikt natur- og dyreliv, som du ikke finner noe annet sted enn akkurat her. Hos UWA får du en multikulturell campus med studenter fra over 80 forskjellige land.

Stipend

Fra 5,000 AUD

Studenter

18,700

Pris

Fra 33,000 pr år før stipend i AUD

Søknadsfrist

Rullerende

University of Western Australia

Om University of Western Australia

University of Western Australia (UWA) ligger i Perth i delstaten Western Australia, og som navnet tilsier er dette helt på vestkysten av Australia. Universitetet er medlem av ”Group of Eight”, en sammenslutning av de mest prestisjefylte og forskningsorienterte universitetene i Australia. Gruppen består av de høyest rangerte universitetene og forsikrer derfor sine studenter høy kvalitet i alle felt. Universitetet har over 80 forskjellige forskningssentre, og mottar enorme summer i støtte til forskning hvert år. På grunn av dette er også fasilitetene topp moderne, slik at du får mest mulig ut av studiet ditt. I løpet av de neste årene vil også flere helt nye campusbygg stå ferdige, så framtiden din hos UWA er lys.

UWA har totalt ni fakulteter og en mengde ulike studieretninger. De er et såkalt breddeuniversitet, som betyr at de har programmer innenfor de aller fleste tradisjonelle studieretningene. Ta en Bachelor of Arts og oppdag hva det betyr å være et menneske, ved å kombinere fagområder som språk, sosiologi, kriminologi og musikk. Eller utfordre deg selv på logikk, observasjon og kreativitet ved å ta en Bachelor of Science. Best av alt, i tillegg til at de har de tradisjonelle studiene, tilbyr de også mange unike studier og kombinasjonsmuligheter. Hva med å kombinere bioteknologi og kunst, eller økonomi og miljø? Eller kanskje et studie i Ocean Leadership? UWA er rangert som det nest beste universitetet i Australia når det kommer til kvaliteten på bachelorprogrammene de tilbyr.

Beliggenhet

Universitetets hovedcampus heter Crawley, og er lett gjenkjennelig med sitt ikoniske klokketårn. Campusen ligger kun ti minutter fra Perths sentrale businessdistrikt, like ved elven Swan River. Campusen er grønn, med parker og små oaser hvor du kan sette deg ned for å forberede deg til neste forelesning. Ikke bli overrasket om du møter på de berømte påfuglene som går rundt på campus, eller om du ser delfiner nede ved elva.

Rett over gata for campusen ligger også universitetets studentboliger, «College Row«. Du kan rett og slett stå opp minutter før en forelesning om du skulle ønske det. Hver av studentboligene har sin egen identitet og sjarm, så det er ingen tvil om at du vil møte andre med samme interesser og ambisjoner som deg. Her bor både nasjonale og internasjonale studenter, så du er sikret venner for livet. Mange av campusene tilbyr også egne stipender, slik at du får spart deg noen kroner på levekostnader.

For mange er det behagelige klimaet en av de gode grunnene til å bo i Perth. Sommeren er varm og tørr, mens vinteren er litt kaldere og våtere. Det er likevel ikke vanlig at temperaturen faller under 16 grader på vinterstid. Her får du også 265 dager med sol i løpet av året.

Gode grunner til å studere ved University of Western Australia

Kostnader og stipender

UWA Global Excellence Scholarship fra $5000-$15,000 pr år. Noen av campusboligene har også stipender for studenter som velger å bo der. Snakk med en veileder i SONOR for mer informasjon.

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

 

Fagtilbud hos University of Western Australia

Søknadsfrist

Bachelor og master: Anbefalt å søke i midten av desember for semester 1, og midten av mai for semester 2. Study Abroad: 30 oktober for semester 1, og 15 april for semester 2.

Opptakskrav

Krever fra 4.0 og oppover i rent karaktersnitt

Semester eller årsstudier ved University of Western Australia? Ønsker du et kortere studieopphold ved UWA? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UWA.

Dette bør du få med deg i Perth & Western Australia

Perth kalles ofte ”verdens mest isolerte storby”, siden den ligger over 2000 kilometer fra Adelaide, som er nærmeste store by. Byen oppleves allikevel ikke isolert på noen måte. Perth har omtrent en og en halv million innbyggere, og en rekke severdigheter. Noen eksempler på dette er Perth Zoo, flere flotte strender, Heirisson Island, en øy med frittgående kenguruer, og ikke minst bysentrumet. Her er en blanding av moderne og historiske bygninger og et spennende kunst- og kulturliv.

I Perth er det verdt å få med seg Kings Park som er et stort parkområde i hjertet av byen og et steinkast unna universitetet. Herfra er det også kort vei til den svært populære Cottesloe Beach og den lille byen Fremantle. For mange er også Rottnest Island, eller Rotto som de lokale kaller det, et viktig sted å besøke når man først er i Western Australia. Ikke bare har du noen av verdens fineste strender her, men det er også hjemmet til de søte quokkaene, som du kun finner i denne delen av verden.

Perth og Western Australia har god kollektivtrafikk med tog, ferjer og buss slik at du enkelt kan komme deg rundt til de forskjellige bydelene og småbyene som ligger rundt omkring i Western Australia. Med et tiltrekkende varmt klima store deler av året er det alltid muligheter for aktiviteter på land og i vann. Surfing, kajakk, snorkling, strandvolleyball, soling og bading er bare noen av tingene du kan bruke fritiden til. Det er mye å oppleve både i og utenfor byen, og om man melder seg inn i ulike studentforeninger og skoleaktiviteter vil man kunne oppleve enda mer sammen med andre.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Western Australia spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050