University of Liverpool

University of Liverpool

Liverpool

I en av Storbritannias mest spennende byer finner du et anerkjent breddeuniversitet med et fantastisk studentmiljø og en rik historie.

Helt siden 1881 har University of Liverpool vært pionerer innen undervisning og forskning. Universitetet har hold frem med å sette agendaen innenfor akademiske diskurser noe som studentene nyter godt av.

Stipend

Opptil 2,500 GBP

Studenter

31,300

Pris

Fra 18,450 GBP

Søknadsfrist

30. juni

University of Liverpool

Om University of Liverpool

University of Liverpool er det originale «redbrick»-universitetet; en gruppe universiteter som revolusjonerte høyere utdanning på slutten av 1800-tallet. «Redbrick»-universitetene ble grunnlagt for å møte et økende behov for mer praktiske utdanninger, særlig innen medisin og ingeniørfag. Den gangen fnøs urgamle institusjoner som Oxford av oppkomlingene, men i dag er University of Liverpool medlem av prestisjetunge Russell Group, og 81 prosent av forskning utført ved universitetet anses som verdensledende og internasjonalt anerkjent.

Historisk sett har universitets hovedfokus vært ”education for the professions,” og dette gjelder fortsatt. Den faglige tyngden er innen medisin, ingeniør, odontologi, jus, business og veterinær. I tillegg finner du studier innen samfunnsvitenskap, humanistiske fag og naturvitenskaplige fag.

University of Liverpool omtaler seg selv som et av Storbritannias mest inkluderende universiteter, og har studenter fra over 100 land. Den varierte studentmassen vil gi deg en helt spesiell studieopplevelse. University of Liverpool ønsker å utdanne verdensborgere, som gjennom sine studier og erfaringer kan svare på globale utfordringer.

Beliggenhet

Liverpool ligger nordvest i England, ved elven Mersey. Byen har en lang maritim historie, og er fremdeles et knutepunkt i verden. Byen er også kjent for en rik arkitektonisk arv og huser mange bygninger som er unike eksempler på sin byggestil. For folk flest er Liverpool kanskje aller mest kjent for musikk og fotball, med navn som The Beatles, Liverpool F.C og Everton F.C.

University of Liverpools hovedcampus ligger en liten spasertur fra Liverpool sentrum. Her finner du to døgnåpne bibliotek, butikker, sportssenter, kafeer og et galleri. Liverpool er også den byen i Storbritannia med flest museer og gallerier (utenfor London), og mange av dem er gratis. Litt over 50 000 studenter har lagt sin elsk på byen for de rimelige bo- og levekostnadene, og ikke minst fordi Liverpool er en av verdens vennligste byer.

Studentene finner seg rakst til rette ved universitetet og i byen. Universitetet har et velkomstprogram skreddersydd for internasjonale studenter. I tillegg har universitetet 51 boligkomplekser på eller i nærheten av campus, og kan tilby de aller fleste førsteårsstudenter bolig. På campus finner du også over 200 forskjellige sportsklubber og studentforeninger.

Gode grunner til å studere ved University of Liverpool

Kostnader og stipender

Har du fra 4,25 i snitt og oppover så er det mulig å motta akademiske stipend fra University of Liverpool.

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Liverpool

Universitetet er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Du vil dermed kunne få ekstra stipend fra Lånekassen pålydende 72 320 NOK i året. Skolen har i tillegg egne stipender du kan søke på. Les mer om skolens egne stipender på skolens hjemmeside.
 

Opptakskrav

  • AAA = 4.5 i snitt fra vgs og 5 i ett fag som krever «A»
  • AAB = 4.25 i snitt fra vgs og 5 i ett fag som krever «A» og 4 i ett fag som krever «B»
  • ABB = 4.00 i snitt fra vgs og 5 i ett fag som krever «A» og 4 i ett fag som krever «B»
  • BBB = 4.00 i snitt fra vgs og 4 i ett fag som krever «B»
  • Fritak fra ekstra engelsktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.
 
Universitetet er et såkalt breddeuniversitet, og tilbyr et stort utvalg av bachelorgrader og mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, egyptologi, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans og mye, mye mer.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Liverpool spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191