University of St. Thomas

University of St. Thomas

Minneapolis/St Paul, Minnesota

Studentene ved St. Thomas er i ferd med å forandre verden – og de vil ha deg med på laget!

University of St. Thomas (UST) er et privat og uavhengig universitet som vektlegger verdibasert og karriererettet utdanning. University of St. Thomas tilbyr et mangfoldig og stimulerende studentmiljø der du som student vil føle deg sett og tatt vare på, og kan utvikle deg både akademisk og personlig. 

Stipend

Opptil 60% avslag i tuition.

Studenter

10,035

Pris

48,693 USD

Søknadsfrist

1. juni

University of St. Thomas

Om University of St. Thomas

Universitetet ligger i de såkalte ”Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis i Minnesota, og ble grunnlagt i 1885. UST er delstatens største uavhengige universitet, og har et bredt studieutvalg. Her kan du velge mellom 91 bachelorgrader og 41 mastergrader innenfor områder som realfag, ingeniør, språk, samfunnsvitenskapelige fag, media, psykologi, teologi, lærerutdanning, sosialarbeid og mye mer.

University of St. Thomas har et rikt tilbud for deg som ønsker å drive med idrett (NCAA Div. 1) ved siden av studiene, og over 130 klubber og foreninger som spenner fra linjeforeninger til politiske grupper, studentmedia og foreninger for dans og musikk.

Ved dette katolske universitetet har de fokus på at studenter skal lære å tenke selv, se kritisk på verden og stille spørsmål ved etablerte sannheter. St. Thomas har et mål om at alle studenter skal bidra til the Common good, altså bidra til verden rundt seg. I løpet av et år bidrar studenter fra universitetets 85 forskjellige fagområder med over 61 000 timer frivillig arbeid.

I 2021 har mye av verden har stått stille, men ved University of St. Thomas har det fortsatt vært aktivitet. Takket være universitetets ingeniør-, kjemi- og lærerstudenter har 3D-printerene vært i full sving med å produsere beskyttelsesutstyr for helsepersonell ved lokale sykehus. Her har erfaringene fra St. Thomas vært helt uunnværlige. Fra dag én la ingeniørforeleserne vekt på kommunikasjon og problemløsning. Dermed hadde ikke studentene bare utstyret som trengtes, de kunne også samarbeide for å finne de beste løsningene og redde liv.

Også entreprenørene ved University of St. Thomas ser verden i et større perspektiv. En student ved St. Thomas kombinerte sin interessere for spilldesign med businessteft, og har hjulpet personer med Alzheimers med å huske bedre ved hjelp av VR. Og det noen kaller søppel, lager en St. Thomas student klær, sko og vesker av – og selger det. Entreprenørskap er mer enn bare start-ups, det handler også om å finne ideer som er verdt å satse på. Ved hjelp av forelesere med erfaring fra privat næringsliv, lærer du det ypperste innen hvordan starte din egen bedrift, skaffe deg et nettverk som kan drive deg videre og hvordan bygge en bedrift som har livets rett – og er skapt for å gjøre en forskjell.

Beliggenhet

Minnesota er godt kjent blant nordmenn for å ha mange norskættede etterkommere, og andelen norske i delstaten, 16,8 %, gjør faktisk nordmenn til den nest største etniske gruppen etter tyskerne. ”The Twin Cities,” St. Paul og Minneapolis, er henholdsvis delstatshovedstad og største by. Området har et klima som er er typisk for den nordlige delen av Midtvesten, med kalde og tørre vintre, og varme og fuktige somre. De to byene har de siste årene vokst sammen til et storbyområde med rundt 350 000 innbyggere, men er likevel ganske ulike.

Minneapolis, kalt ”City of Lakes,” ligger på begge sider av Mississippi, og framstår som nyere enn tvillingbyen, med moderne skyskrapere og brede gater. Byen er samtidig grønn og frodig med sine 16 innsjøer og over 180 parker. Parksystemet har blitt kalt det best designede, best finansierte og best vedlikeholdte i USA. Byen har et rikt kulturliv, og har sammen med Seattle blitt kåret til USAs mest litterære by.

Mens Minneapolis er byen med den mest markante skandinaviske og lutheranske arven, bærer St. Paul i større grad preg av sine franske, irske og tyske røtter. St. Paul, med sine vakre nabolag og senviktorianske arkitektur, har et mer europeisk preg enn sin tvillingby. St. Paul ligger ved Mississippis nordlige bredde, og er som Minneapolis preget av sin nærhet til vann. Byen er regionens politiske hovedsentrum, og med tanke på at det er den byen i USA som har nest flest høyere utdanningsinstitusjoner per innbygger, kan den med rette kalle seg et intellektuelt høysete.

Som Minneapolis har St. Paul et bredt og spennende kulturliv, og Twin Cities blir sett på som den nordlige delen av Midtvestens kultursentrum. Byenes innbyggere deltar i svært stor grad på teater-, musikk- og scenearrangementer, noe mange mener henger sammen med de kalde vintrene. Det kan imidlertid mest sannsynlig at dette henger sammen med det store antallet universiteter og colleges i området.

Gode grunner til å studere ved University of St. Thomas

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of St. Thomas

Ønsker du et kortere studieopphold ved UST? Det kan vi tilrettelegge for! Enten du er under utdanning i Norge og ønsker et semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det. Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved UST.

Opptakskrav: vurderer studenter med snitt på 4,0 og oppover.

Studentopplevelse

Om du vil studere ved et universitet som har alt, trenger du ikke se lenger enn til University of St. Thomas. Her får du det beste en amerikansk utdanning kan tilby, i en storby kjent for sin work hard, play hard-mentalitet. I denne byen finner du alt fra seks nasjonalt rangerte idrettslag og Mall of America (USAs største shoppingsenter), til hele 17 av verdens Fortune-500 selskaper som kniver om de beste ansatte. Twin Cities er en av de beste byene i USA å være jobbsøker, særlig om du om du er ute etter en techjobb. Glem Silicon Valley, Twin Cities er både billigere og har bredere tilbud.

St. Thomas gir deg utdanningen du trenger for å gripe disse mulighetene. Ser du for deg å studere i en skikkelig amerikansk storby der du kan klare deg med basislånet fra Lånekassen, velg Twin Cities. Om du vil være på en større campus, men samtidig ha tett oppfølging så er dette universitetet for deg.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050