University of Birmingham

University of Birmingham

Birmingham, England

Om du noen gang har poppet popkorn i en mikrobølgeovn, tatt vitamintilskudd, eller skrevet med penn, har du brukt en oppfinnelse fra University of Birmingham.

I over 100 år har forskning herfra preget vår hverdag. Om du vil bidra til den neste, store oppfinnelsen, kan du gjøre det ved University of Birmingham – her finnes det ingen grenser for hva du kan oppnå.

Stipend

Opptil 1,000 GBP

Studenter

38,000

Pris

Fra 19,020 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

University of Birmingham

Om University of Birmingham

University of Birmingham har utviklet pacemakere og hjerteventiler av plast. Det var også de som produserte det første kunstige vitaminet (vitamin C), og utviklet teknologien bak radar og mikrobølgeovner. De fant opp allergivaksiner, fant nøkkelkomponentene i syntetisk blod, og gjennomførte de første kliniske studiene av p-pillen utenfor USA. I dag bygger universitetet videre på denne banebrytende arven, og de leder an i noen av dagens nyeste og mest spennende fagfelt, som nanoteknologi, genterapi og robotikk.

University of Birmingham legger til rette for at du skal lykkes. Gjennom forelesninger og seminarer legger universitetet til rette for at du skal få utvikle dine ideer. Du har også tilgang til et stort velferdssystem som blant annet inkluderer en personlig studieveileder, karriereveiledere og et akademisk servicesenter for studenter. Her kan man få individuell tilbakemelding på oppgaver og eksamener, samt at man har mulighet til å delta på kurs i studieteknikk, for å få maksimalt utbytte av undervisningen.

Som student ved University of Birmingham, får du prøve deg på utfordringer du faktisk møter i arbeidslivet, samtidig som du får undervisning av forskere som er ledende innenfor sine fagfelt. Undervisningen legger vekt på at du skal utvikle ferdigheter som kritisk tenkning, analyse og diskusjon. Studenter med disse ferdighetene er svært ettertraktet blant arbeidsgivere. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er blant annet kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia  av High Fliers Research.

Universitetet rangeres på topp i Storbritannia for idretts- og rehabiliteringsfag, fysikk, kjemi, og arkeologi, og er verdensledende på forskning innen livsvitenskap. Dette er tverrfaglig forskning, som bygger på alt fra biologi og medisinfag, til økonomi og samfunnsfag, med mål om å tilpasse nye medisinske oppdagelser eller tekniske løsninger for allmenn bruk raskest mulig. Her lærer du deg å bruke de ressursene du har til å identifisere nye spørsmål, skape kunnskap og løse problemer. Her kan du virkelig være med på å gjøre en forskjell!

Beliggenhet

Birmingham, eller «Brum» som den heter på folkemunne, er Storbritannias nest største by (etter London), og har flere kanaler enn Venezia, en sjokoladefabrikk og et gigantisk bibliotek, som ser ut som en dyr bryllupskake.

Over 65 000 studenter kaller Birmingham sitt hjem. Det er ikke rart når man vet at Brum er sekstitre prosent rimeligere enn rivalen London – og har minst like mye mat, shopping og uteliv å by på. Spis deg fra Chinatown til Balti Triangle, og du har smakt på matretter fra hele verden, uten å forlate sentrum. Gatematfestivaler, musikkfestivaler, kunstutstillinger, nattklubber og idrettsarrangementer – alt skjer i Brummie.

Du trenger ikke dra til London for å se Big Ben – i Birmingham finner du storebroren hans, Old Joe. Alle Birmingham-studenter holder denne bygningen nær sitt hjerte: Det er et ikonisk møtepunkt på campus og et vakkert spir på Birminghams skyline.  På spesielle datoer i kalenderen, slik som rosa måned i oktober eller den internasjonale språkvanskedagen, så lyser Old Joe opp i ulike farger.

Du kan også endre fargen på urskivene på Old Joe, om det er noe spesielt du ønsker å markere. Det eneste kravet er at det er relatert til universitetet – så om du har kommet på den neste geniale oppfinnelsen, kan du lyse opp Old Joe så alle vet det.

Gode grunner til å studere ved University of Birmingham

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Birmingham

Universitetet er et breddeuniversitet, og tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og omtrent 600 forskjellige mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, afrikastudier, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans-fag og mye, mye mer.

Opptakskrav: fra 4 til 5 i snitt for de fleste fagområder. Fritak fra engelsktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

I Birmingham får du det beste fra begge verdener: et stort og grønt campus, bare minutter unna travle Birmingham sentrum. Trykk her for en virtuell omvisning av campus.

University of Birmingham byr på en internasjonal studentopplevelse. Universitetet har omlag 8 700 internasjonale studenter, og legger i tillegg til rette for spennende utvekslingsopphold utenfor Storbritannia. Universitetet har også etablert et eget campus i Dubai.

University of Birmingham samarbeider tett med lokale bedrifter. Birmingham er kjent som «The City of a Thousand Trades,» og dette er ikke uten grunn. I århundrer har byen vært Storbritannias industrielle hjerte. Det var her fotokopimaskinen, Minien og Cadbury-sjokolade ble oppfunnet. Fortsatt flokker både entreprenørene og de største internasjonale selskapene til Birmingham – og når de jakter på talenter, sjekker de University of Birmingham først.

Studentforeninger

Man har definitivt mye å ta seg til som student ved University of Birmingham. Man kan blant annet ta del i 250 forskjellige klubber og foreninger, med fokus på f.eks. Amnesty International, Anime, baking, sjakk, Harry Potter og te. Det finnes også diverse språk- og fagforeninger. Finner du ikke noe som passer for deg, kan du få støtte til å starte din egen klubb.

Sport blir også tatt på alvor ved University of Birmingham. Her kan man blant annet drive med fotball, rugby, triatlon, basketball, tennis, golf, volleyball, fekting, polo, ishockey, ultimate frisbee og cheerleading. Til sammen har universitetet 52 forskjellige idrettsklubber  , samt et treningssenter med et 50 meter langt basseng, et stort moderne treningsstudio og 200 forskjellige gruppetimer hver uke.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Birmingham spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191