University of Plymouth

University of Plymouth

Plymouth, England

Plymouth kalles Storbritannias «Ocean City» og er en spennende kystby sørvest i England. I dag er Plymouth en av Storbritannias mest spennende og moderne byer.

Stipend

Fra 2,000 GBP

Studenter

20,000

Pris

Fra 14,600 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Om University of Plymouth

University of Plymouth er kjent for å satse på innovasjon, og utmerker seg når det gjelder kvalitet på undervisningen. I kystbyen Plymouth kan du for eksempel studere shipping, logistikk og maritim business, i tillegg til alt fra fotografi til landbruk, business til marinbiologi, og design til ingeniørfag. Universitetet er forøvrig det eneste i Storbritannia med et eget dykkesenter.

Den neste store teknologiske spranget kommer til å skje på havet. Shippingindustrien er tunglastet og tradisjonell, havet er dypt, mørkt og uutforsket. Moderne teknologi kommer til å endre alt innenfor maritime industrier, fra måten vi  varer på, til hvordan fiskeflåtene våre ser ut.

Med fantastisk beliggenhet ytterst langs Storbritannias sør-vestlige kyst, er Plymouth et ypperlig sted å studere shipping, logistikk og maritime studier. Universitetets Marine Institute er det første og største av sitt slag i Storbritannia, og de 3000 ekspertene som jobber her kommer fra alle fagområder, fra ingeniørfag til humanistiske fag. Det gir dem den bredeste porteføljen av maritim kompetanse innenfor ett enkelt institutt i hele Europa.

Det betyr at uansett hva som fascinerer deg ved havet, så vil du finne en grad relatert til dine interesser ved Plymouth. Drømmer du om noe annet enn et A4-liv. kan du ta en bachelorgrad i Cruise Management. Da lærer du om de viktigste aspektene ved cruiseindustrien, slik som businesstrategier og hospitality, men også bærekraft i moderne turisme. Hvis du er mer interessert i det som foregår under havoverflaten, tilbyr Plymouth en grad innen Ocean Science and Marine Conservation.

The HELLO project

Som ny student er mye ukjent, og kanskje til og med litt skummelt. Ved Plymouth vet de hvordan dette føles, deg og allerede fra første dag vil du få din egen fadder gjennom The HELLO project. Her er ingen spørsmål for dumme, rare eller for vanskelige – fadderen din har mest sannsynlig svaret, og lurte nok på det samme da hen selv startet. Best av alt: Fadderen din gir deg en myk overgang til å bli kjent med britisk kultur, snakke engelsk på daglig basis og bli en integrert del av universitetet.

Beliggenhet

Plymouth kalles Storbritannias «Ocean City», og er en spennende kystby sørvest i England. Byen har i overkant av 260 000 innbyggere, og en av de viktigste marinebasene i Storbritannia. Den ble bombet under 2. verdenskrig og har i ettertid blitt gjenstand for en omfattende gjenoppbygging. I dag fremstår Plymouth som en spennende og moderne by.

I 2020 ble Plymouth kåret til den nest beste turistdestinasjonen i verden, og slo både Paris og Kyoto. En destinasjon som tidligere har gått under radaren for de fleste, blir mer og mer kjent. For deg som er student i byen, gir det bare mer til deg – med flere turister kommer det mer kulturtilbud.

Universitetet ligger i sentrum av byen, noe de fleste studentboligene også gjør. Dette betyr at du kan bo i gangavstand fra strandpromenaden og byens shopping-område. Universitetet er et av Englands største og det betyr at studentene setter sitt preg på byen. Som student her vil du oppleve at det alltid er mye som skjer.

Ta en kikk rundt campus via skolens interaktive tour!

Bolig

Det kan være skummelt å flytte hjemmefra. Da kan studentbolig være et godt alternativ for deg. University of Plymouth har seks ulike halls of residence, altså studentboliger. Her blir du matchet med studenter som har samme interesser som deg, slik at du er garantert venner fra dag en. Studentboligene har egne sosiale arrangementer, ligger kun noen minutter fra både sentrum og universitetet, og du har tilgang til vektere hele døgnet, om du skulle få problemer.

Er du ikke blant de som er mest glad i å lage mat, eller vil du fokusere på læring over næring? Da kan du velge å kjøpe matplan med studentboligen, så slipper du å ta oppvasken i et helt år. Les mer om dette her.

Gode grunner til å studere ved University of Plymouth

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Plymouth

University of Plymouth har fem fakulteter:

  • Faculty of Arts and Humanities,
  • Faculty of Business,
  • Faculty of Health and Human Sciences,
  • Faculty of Science and Engineering, og
  • Plymouth University Peninsula Schools of Medicine

 

Opptakskrav: Mellom 3 og 5,5 i snitt fra vgs. Fritak fra engelsktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

I området rundt universitetet ligger viktige forskningspartnere, som National Marine Aquarium og Plymouth Marine Laboratory, der studentene kan få praksisplasser. Som student vil du også få tilgang til hele Plymouth sin forskningsflåte – som er den største i Storbritannia – og flere ROVs som brukes til å utforske havbunnen. Her vil du altså få erfaringen du trenger til å bli med på noen av dagens mest ambisiøse forskningsprosjekter.

Studentklubb

University of Plymouth sin studentunion, UPSU, vil ta godt vare på deg under hele studietiden, med aktiviteter gjennom ulike klubber og foreninger. Deres mål er å få deg til å bli den beste versjonen av deg selv, både i og utenfor undervisning. Gjennom UPSU vil du treffe nye mennesker, både likesinnede og de som utfordrer deg.

Her kan du prøve ut erkebritiske idretter slik som polo og landhockey, være med i fagklubben for dere som studerer shipping, prøve deg i speidern eller synge deg gjennom studietiden med gospel. I Plymouth finnes det en studentforening for nesten alt. Klikk her for å se alle klubbene og foreningene de har.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Plymouth spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020