CSU Northridge

CSU Northridge

Los Angeles, California

Med stjernene som nærmeste nabo er CSUN det perfekte studiestedet for deg som drømmer om et liv på storskjerm – eller bare ønsker deg en studentopplevelse som er som tatt rett ut av en film.

Lorem

Stipend

-

Studenter

38,000

Pris

18,970 USD

Søknadsfrist

31. mai (høst), 31. oktober (vår)

Om CSU Northridge

Det er ingen tvil om at sola skinner på CSU Northridge – også kjent som CSUN (“see-sun”). Her er studielivet som tatt rett ut av en film, med amerikansk fotball, greek life og rare collegetradisjoner – og du skal ikke se bort ifra at en del av filmene du har sett, faktisk ble tatt opp på CSUNs campus. Med beliggenhet et steinkast unna Hollywood er dette studiestedet for deg som digger LA-livsstilen, eller ønsker deg en stjernespekket utdanning.

En god investering

Den beste grunnen til å velge CSUN er at det er en god investering: Her får du en kvalitetsutdanning til en rimelig pris. Nesten uansett hva du ønsker å studere, kan CSUN garantere deg faglige utfordringer, meritterte professorer og attraktive utvekslingsmuligheter og praksisplasser. Vil du studere film, er dette det beste alternativet til dyre filmskoler – CSUN rangeres blant de beste i verden. Er du en ingeniørspire, så vil du elske at CSUN samarbeider med selveste NASA. Businessfakultetet sender sine studenter ut i hele LA-regionen, og til sammen bidrar de med arbeidstimer til en verdi av over 1,26 millioner dollar. Det er verdiskapning, det.

Hollywoods best bevarte hemmelighet

Synes du campusen ser kjent ut? Det kan godt hende du har sett den på film. På grunn av nærheten til Hollywood og sin moderne arkitektur blir CSUNs campus ofte benyttet i TV- og serieinnspillinger og kjente serier. Filmer som Lucifer, Buffy the Vampire Slayer, Star Trek, Superbad og CSI er filmet blant universitetsbygningene. Her vet du aldri når du plutselig blir linselus i en Hollywood-blockbuster.

Å være nærmeste nabo til stjernene gir mange fordeler. Flere år på rad har The Hollywood Reporter rangert CSUN blant de 25 beste filmskolene i USA, blant andre store navn som American Film Institute, USC, New York University og Yale. Dette er fordi Cinema and Television Arts-fakultetet (CTVA) ved CSUN i mange år har hatt et nært forhold til noen av de største aktørene i bransjen.

I over 20 år har Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organisasjonen bak The Golden Globes, gitt støtte til studentdrevne prosjekter. Nylig fikk CTVA tildelt et stipend på to millioner dollar av HFPA: Mesteparten av stipendet går til å støtte flere filmprosjekter, resten investeres i nytt utstyr. Fasilitetene er bransjestandard, takket være generøsiteten til HFPA og underholdningsgiganter som ARRI, en av bransjens største leverandører av belysning og kamerautstyr. Når du først har laget en kvalitetsfilm, vil det beste av studentenes film og TV-prosjekter vises ved The Writers Guild of America og Directors Guild of American Theatres.

Har du talent, kan du nå langt ved CSUN. Blant tidligere studenter finner vi Paula Abdul, Eva Longoria, Alyson Hannigan og Jenna Elfman, som alle har satt sitt stjernepreg på CSUN. CTVA får stadig besøk av kjente gjestetalere, og som student ved CTVA får du tilgang til prestisjefylte praksisplasser. Forestill deg å jobbe med business management og filmproduksjon ved streaminggiganten Hulu, eller som assistenten til en filmprodusent hos HBO – det åpner dører.

Beliggenhet

Los Angeles er en av de mest populære studiedestinasjonene for norske studenter, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Været er perfekt: Med 284 soldager i året kan man virkelig si at sola skinner året rundt i LA. Palmetrær, kjendisboliger, glamour og Hollywood-skiltet, det er vanskelig ikke å elske LA.

The Valley

California State University Northridge ligger sentralt i San Fernando Valley i Los Angeles, bedre kjent på folkemunne som «The Valley». De sier dette er det beste stedet i LA for å se stjernene stige: Hollywood er nærmeste nabo, og like i nabolaget ligger ikoniske filmstudioer som Warner Bros. Studio og Walt Disney Studios. Det er også her du finner Universal Studios Hollywood temaparken. Om du har lyst til å besøke et filmsett, fly på en sopelime fra Harry Potter eller sitte i Friends-sofaen, har du muligheten.

Kom deg rundt

For å komme deg til CSUN fra Norge, flyr du bare inn til Los Angeles Airport (LAX) – ikke glem å nyte utsikten på vei inn, og pass på å se etter Hollywood-skiltet. Derfra kan du ta en flybuss, drosje eller shuttle van for å komme deg til campus.

Campusen er stor, så det kan lønne seg å skaffe seg en sykkel, evt. et skateboard for å komme seg rundt raskere. Det finnes også en egen Housing Shuttle, samt bildelingstjenester på campus. Heldigvis er det vanskelig å gå seg vill. CSUN har laget en egen app du kan bruke for å finne frem, last den ned før du drar og bli kjent med campus.

Når du først er ankommet, er det enkelt å komme seg rundt. California State University Northridge ligger sentralt mellom tre hovedveier, og er det perfekte utgangspunktet for å utforske LA. Dette er kanskje kjent som bilenes by – men du kan absolutt komme deg rundt med både buss og subway.

Gode grunner til å studere ved CSU Northridge

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos CSU Northridge

Universitetet kan by på 38 bachelorgrader og 58 mastergrader innenfor business og økonomi, kunst, media og kommunikasjon, utdanning, ingeniør- og datafag, helse, humaniora, realfag og matematikk og samfunnsvitenskap. Dermed skulle det være mulig for de aller fleste å finne noe de ønsker å studere, enten man ser etter store, populære studieområder som økonomi og ingeniørfag, eller mer spesialiserte felt, slik som opera. CSUN har for eksempel et bredt utvalg i områdestudier og språk. Deres Central American Studies-institutt er faktisk det eneste i sitt slag i USA.

Opptakskrav: universitetet vurderer søkere med 4 eller høyere i snitt. Snakk med din studieveileder om dine muligheter.

Studentopplevelse

Ved CSUN finner du alt du forbinder med det amerikanske universitetslivet, fra jocks og enorme idrettsarrangementer til fraternities og sororities. Maskoten til CSUN er en matador, og representerer universitets sterke samhold og den stolte San Fernando Valley-arven. Dette er tross alt en campus som gjenreiste seg etter et kraftig jordskjelv i 1994 – her er det ingen mangel på school spirit. Bare stikk innom The Matadome når det er kamp, og ikke glem å kle deg i rødt, hvitt og sort.

Where Matadors Play

Mange sier den beste delen av å studere ved CSUN er campusen. For å huse CSUN sine nesten 40 000 studenter, er campusen større en Disneyland, California. Her finner du alle fasilitetene du kunne drømme om: Fra et campusbibliotek med over 1,4 millioner bøker til en egen botanisk hage, og et performing arts center som har plass til større publikum enn den norske operaen.

Her dyrkes LA-livsstilen. Det er lett å holde seg i form ved CSUN sitt enorme treningssenter. De har alt du kunne tenke deg av treningsmuligheter, fra klatring til boksing. De har til og med personlige trenere. Trenger du å stresse ned, tar du turn til universitets Wellness Center. Der kan du roe ned med massasjeterapi og akupunktur.

Favorittstedet til mange av studentene på campus er CSU sin Orange Grove. Dette er en park med over 400 appelsintrær, plantet i 1923 av en nordmann ved navn Ole Halversen – vandrer du rundt her kjenner du duften av California før det fantes noe Los Angeles. I dag brukes Orange Grove til forskning på både skilpadder og honningbier; appelsinene høstes og blir til Matador Marmalade, eller distribueres til de trengende. En liten bonus, når det er sesong kan du også klatre opp i et tre og skaffe deg en god appelsin en solskinnsdag.

Livet på campus

Du kommer til å ønskes velkommen til matadorfamilien fra dag en. Hvert år holdes New Student Orientation, der nye studenter blir kjent med både hverandre og campusen. Er ikke det nok kan du bli med på Camp Matador, en skikkelig sommerleir der du lærer hva det betyr å være en ekte Matador. Når du først har startet studiene, er det lett å finne andre med de samme interessene som deg: Bare bli med i en av de over 300 ulike studentorganisasjonene, deriblant en egen Screenwriters Club og en klubb for datanerder.

Det anbefales å bo på campus – da får du den ekte amerikanske studieopplevelsen. Det er trygt, sosialt, og gjør det enkelt å komme seg rundt på campus. Du kan også velge å bli med i en Living Learning Community (LLC) eller en Themed Living Community (TLC), perfekt for deg som gjerne vil bo sammen med noen som har samme interessene for deg. Det er ikke dumt å starte nettverksbyggingen allerede dag én.

Med nærmere 40 000 studenter på campus er det ikke mangel på spisesteder. Kaffetørsten slukkes på Freudian Sip og trenger du noe raskt og godt kan du stoppe innom The Arbor Grill eller en av de mange matbutikkene på campus. Geronimo’s gir deg mer enn nok å tygge på med åpen buffet – og om du trenger å imponere foreldrene dine kan du ta dem med på Orange Grove Bistro, der er det hvite duker og utsikt til appelsintrærne i Orange Grove. Valget er ditt.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311