University of Sydney

University of Sydney

Sydney, New South Wales

Noen få kilometer vest for Sydneys sentrumskjerne ligger ett av de høyest rangerte universitetene i verden, The University Of Sydney.

Med det brede utvalget studier er det høy sannsynlighet for at du finner en retning som passer for deg, og fullfører du kan det bortimot garanteres jobb etter endte studier.

Stipend

Tilgjengelige

Studenter

70 000

Pris

Fra 42,000 AUD

Søknadsfrist

Vår - 15 januar, Høst - 25 juni

Om University of Sydney

The University Of Sydney (USYD) er ikke bare det første universitetet i Australia som åpnet dørene for at alle skulle ha muligheten til å ta høyere utdanning, uavhengig av religion og livssyn. Det er også det universitetet som var først ute med å ta imot og uteksaminere studenter med aborginske røtter. Etter at dørene åpnet i 1850 har rundt 350,000 studenter, fra 170 land rundt omkring i verden, blitt uteksaminert fra USYD.

I august 2019 var det 73,000 registrerte studenter ved universitetet, hvorav 25,532 var internasjonale studenter. Derfor kan en trygt si at det er et stort internasjonalt miljø bestående av personer fra en rekke forskjellige kulturer, selv om majoriteten av studentene er innfødte. Her får du muligheten til å møte folk fra hele verden, samtidig som du opplever den Australske kulturen.

Beliggenhet

Sydney blir regnet som New South Wales hovedstad, og er Australias største by med ca. 5,3 millioner innbyggere. Hele 20% av Australias befolkning er bosatt her og det blir ofte omtalt som en av de flotteste og mest pulserende byene i verden. Om du er ute etter å få flest mulig opplevelser gjennom studietiden din, er dette stedet for deg.

Fra november til februar er det sommer i Australia, så på denne tiden av året blir det gjerne veldig varmt i Sydney. Men selv om dette er en storby er det flere strender i umiddelbar nærhet som er enkelt å komme seg til. Her ligger blant annet den verdenskjente stranden Bondi Beach, som du helt sikkert kjenner igjen fra tv-programmet Bondi rescue. I tillegg er det en rekke andre fantastiske strender i nærheten, som for eksempel Manly beach, som er en kort fergetur fra havnen. Dersom du ønsker å gjøre noe annet enn å gå på stranden finnes det blant annet festivaler, markeder, konserter og andre arrangementer som regelmessig blir arrangert i Sydney. Med det gode kollektiv tilbudet er det enkelt å komme seg rundt i byen.

Gode grunner til å studere ved University of Sydney

Kostnader og stipender

Ekstra skolepengestipend 2023/24: du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen.

For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. University of Sydney står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her.  

Fagtilbud hos University of Sydney

Universitetet tilbyr hele 400 ulike studieområder, slik at du nesten kan være helt sikker på at du finner den retningen du ønsker å gå. Her kan du blant annet studere økonomi, språk og historie, for å nevne noen. Valget er ditt.

Opptakskrav: generelt sett så starter vurderingen på 4.0 og oppover. Hvert fag har ulike kriterier så ta en prat med din veileder her i SONOR for å kartlegge hva kravene er for den eller de aktuelle gradene du ser på.

Studentopplevelse

Som student ved USYD har du muligheten til å bli en del av universitetets egen studentorganisasjon (USU). Dette er helt gratis og innebærer at du kan delta i ulike klubber og arrangementer sammen med andre studenter ved universitetet. De har mer enn 250 klubber hvor du kan lære mer om forskjellige kulturer, spise god mat, etablere et nettverk og kanskje til og med får deg en ny hobby. Dette er en perfekt måte å skaffe seg venner utenfor klasserommet!

Det er også mulighet for å melde seg inn i studentorganisasjoner, som for eksempel ansa, som gjør det enkelt å møte andre nordmenn i samme situasjon. På den måten føles det kanskje ikke så langt hjemmefra likevel. Her får du det beste av to verdener!

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Sydney spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Australia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050