University of Strathclyde

University of Strathclyde

Glasgow, Skottland

En idé kan forandre verden – iallfall om den gir konkrete resultater. I flere hundre år har University of Strathclyde gjort briljante idéer til virkelighet.

Stipend

Opptil 10,000 GBP

Studenter

23,109

Pris

15,150 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

University of Strathclyde

Om University of Strathclyde

University of Strathclyde ser det som sitt ansvar å undersøke, undervise, og være til nytte for samfunnet. De vil bryte ut av universitets fire vegger, for å tilby best mulig utdanning og gjøre verden til et mer bærekraftig, velstående, sunt, rettferdig og sikkert sted. De kaller seg derfor «stedet for nyttig læring».

Universitetet ble grunnlagt i 1796, og  regnes i dag for å være blant Storbritannias ledende teknologiske universiteter. Universitetet har lang erfaring med å drive frem innovatører og entreprenører. For knapt fem år siden, ble businessfakultetet ved Strathclyde kåret til «Business School of the Year.» Det er litt av en bragd, når man vet at de danket ut store navn som Harvard, LBS og MIT i kampen om tittelen.

Blant verdens beste i business

Strathclyde kan skryte av flere gjeve titler. For et businessfakultet med internasjonale ambisjoner, er det tre akkrediteringer som gjelder: Europeiske EQUIS (European Quality Improvement Systems)den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs). Universiteter som innehar alle tre, kalles for «Triple Crown», og stiller i en egen klasse internasjonalt. På verdensbasis har kun 1% av alle handelshøyskoler klart å oppnå trippel akkreditering – deriblant selveste University of Strathclyde.

Dette er et universitet med en internasjonal profil. Direkte kontakt og samarbeid med industri og næringsliv kommer studentene til gode. Strathclyde ser på seg selv som et ”International Technology University”, og mye av forskningen går på tvers av fakultetene, for å utvikle ny teknologi for fremtiden. I tillegg drar du fordeler av å studere i Skottlands største by.

Beliggenhet

University of Strathclyde ligger i byen Glasgow, som er Skottlands største by, med nesten 600 000 innbyggere. Glasgow ligger sørvest i Skottland, og er kjent som et spennende senter for kultur. Universitetets campus ligger midt i byen, ved George Square, og universitetet har studentboliger inne på selve campus.

Det sies at «people make Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker, som er veldig stolte av og glade i byen sin, med god grunn. Visste du at Glasgow har blitt kåret til verdens vennligste by? Glasgow er på størrelse med Oslo, men har mye mer å by på for deg som utenlandsstudent.

Glasgow er også et fint utgangspunkt for å besøke både den skotske naturen, med sine øyer, små landsbygder og nasjonalparker, og vakre Edinburgh, som ligger én times togtur unna.

Bolig

Universitetet garanterer studentbolig det første studieåret for internasjonale studenter. Her bor og studerer du derfor i en svært urban setting, med gåavstand til hovedgaten Buchanan Street og livlige Sauchiehall Street. Med sine butikker, spisesteder og barer, mangler det ikke på ting å finne på her.

Hvis du velger å benytte deg av Strathclydes boliger, kan du velge og vrake mellom ulike typer boliger – alt fra delt rom til eget rom med eget bad. Kjøkken og stue deler du – for det er sånn du blir absolutt best kjent med andre studenter.

Gode grunner til å studere ved University of Strathclyde

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Strathclyde

University of Strathclyde tilbyr studier innen ingeniørfag, humanistiske fag, samfunnsfag, naturvitenskaplige fag og business. I tillegg til business-skolens trippelakkreditering, er universitetet også rangert helt på topp for jusstudier i Skottland, og har et av de største og best utstyrte fakultetene for ingeniørfag blant britiske universiteter.

I tillegg er deres institutt for fysikk kåret til det beste i Storbritannia, foran både Oxford og Cambridge. Universitetet var også med på å opprette «Forensic Science» som egen akademisk disiplin. I både undervisning og forskning rangeres University of Strathclyde jevnt over høyt i Storbritannia innenfor fagområdene de tilbyr.

Opptakskrav: 4 til 4.5 i snitt fra vgs på de fleste fag. Fritak fra ekstra engelsktesting dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

Visste du at skotske bachelorgrader er fireårige? Her får du svært fleksible muligheter til å velge fag de to første årene, før du velger fordypningsområde for de to siste.

Som stedet der nyttig læring trumfer alt, kan Strathclyde tilby deg mer enn et kvalitetsstempel. Her setter du læring ut i livet. Universitetet jobber nemlig tett med industrien i Glasgow, og deres studenter skal ut i arbeidslivet – ikke bare etter endte studier, men mens de studerer.

Universitetet ligger i selve hjertet av byen, og like i nærheten finner du Glasgow Cathedral, den victorianske kirkegården Necropolis og Gallery of Modern Art, Skottlands mest besøkte galleri for moderne kunst. Lett tilgjengelig med bane, buss og til fots er West End, med sine koselige gater og vintage butikker, og Finnieston der man finner Riverside-museet med veteranbiler, lokomotiv og sykler på utstilling. Glasgow er en spennende by, i stadig utvikling, og er hjem til en av Storbritannias mest levende musikkscener.

Festivalliv og shopping

Hver uke er det over 130 musikkarrangementer i Glasgow. Glasgow er en UNESCO City of Music: De tilbyr alt fra moderne keltiske musikkfestivaler til storkonserter ved SSE Hydro, som er rangert blant de fem beste globale arenaene – over selveste Madison Square Garden.

Glasgow er også kjent som Storbritannias nest beste shoppingby, etter London.

Overraskende nok er byen også et mekka for britiske veganere. Hiv innpå en vegansk munchy box – en pizzaeske fylt med vegansk fritert hurtigmat – etter en lang natt på byen. Du vil ikke angre!

Trening og idrett

For mange er det å holde kroppen i bevegelse, det som får hjernen til å tenke. På Strathclyde har de et toppmoderne treningssenter for studenter og ansatte. Her kan du både trene med frivekter, i apparater, delta i gruppetimer , og kjøpe deg PT timer.

Liker du best å drive med sport med andre, har de alt fra akaido, til håndball, til wakeboarding. Ta en titt på den imponerende listen over idretter de kan tilby deg her.

Studentunion

Ønsker du å ha det gøy, være sosial og samtidig bli en god leder? Da kan veien innom en studentforening være veien for deg. De arrangerer alt fra universitetsstyrevalg, skaffer studentrabatter og har introduksjonsfester. I tillegg har de et ukjent antall klubber som du kan være med i, både som deltaker og leder.

Studentforeningene omfatter selvsagt en sekkepipeklubb, men det finnes også en forening for debatt og varmluftsballong. Om du heller vil bli medlem av en klubb som kan minne deg om Norge, har de Nordic Society. Ryktet sier at de har Skottlands fineste 17. mai-tog og hyggeligste julebord.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Strathclyde spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191