University of Portsmouth

University of Portsmouth

Portsmouth, England

Med bølgeskvulp rett utenfor inngangsdøra, ønsker University of Portsmouth deg velkommen.

University of Portsmouth tilbyr store stipender for norske søkere som ønsker oppstart høsten 2023 eller våren 2024. Universitetet reduserer skolepengene på alle studieprogrammene sine, slik at norske studenter betaler det samme som britene. Dette vil si at du f.eks. kan spare rundt 220 000 kroner over tre år på en  bachelor i «International Business». For mer informasjon, ta kontakt med en veileder i dag.

Stipend

Samme pris som for britiske søkere, GBP

Studenter

25,000

Pris

Fra 15,500 GBP

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

University of Portsmouth

Om University of Portsmouth

Et stort seil preger havneområdet til Portsmouth. Det heter Spinnaker Tower og gir deg ikke bare utsikt over 37 kilometer av Storbritannias vakreste kystområder – det forteller oss også noe viktig om denne byens forhold til havet. I mange århundrer var nemlig Portsmouth en av Storbritannias viktigste havner, noe som fortsatt preger byen: Dette er den eneste byen i Storbritannia der folk bor tettere enn i London.

I dag er Portsmouth fortsatt en viktig kystby – og en drømmedestinasjon for studenter. God mat, nattliv, shopping, en flott havnepromenade og et universitet som kan yppe seg med de aller beste. University of Portsmouth skiller seg ut, ikke bare i Storbritannia, men også i verden – og utmerker seg innen forskningsområder fra kosmologi og astrofysikk til cybersikkerhet, rettsmedisin og sportsvitenskap. Sterkest står nok likevel forholdet til havet.

Uansett om du er interessert i livet under vann eller på land, er det utrolig viktig at vi lærer mer om hva som skjer – slik at vi kan forstå hvordan ressurser best kan utnyttes, arter beskyttes, og biologiske prosesser kan forstås. Marine Science vil gi deg dette grunnlaget. For her vil du bli gitt kunnskap om alt fra alt fra akvakultur, hvorfor vannet vårt blir surt, til korallrev. Men uansett hvilket tema du er innom – det overordnede temaet vil alltid være hvordan vi mennesker kan påvirke naturen positivt og negativt, med særlig søkelys på kysten.

Beliggenhet

Portsmouth er en kompakt by på sørkysten av England med rundt 190 000 innbyggere. Mange av Portsmouths attraksjoner er knyttet til byens sjøfartshistorie og dens viktige status som britisk marinebase. Byen har et eget D-day museum og flere maritime museer. Dette maritime særpreget er også ivaretatt i designet til det karakteristiske Spinnaker Tower. Dette er et 170 meter høyt, seil-lignende tårn som ble ferdigstilt i 2005, og som siden har vunnet flere priser.

Det tar bare noen dager før du føler deg hjemme i Portsmouth. Byen har Storbritannias beste vær, og nesten alt ligger i gangavstand, så du trenger ikke bruke en formue på transport. Spar heller pengene så du kan reise hjem i ferien, for med under to timer til London er det enkelt å komme seg hjem. Ikke at du kommer til å ha lyst til å reise når Portsmouth har så mye å tilby – og det beste er at du har råd til alt sammen. Dette er nemlig en av Storbritannias billigste studentbyer.

Bolig

Uansett hvordan du velger å bo i Portsmouth, vil du bli en del av fellesskapet. Portsmouth er jo en by som det er lett å komme seg rundt i til fots full av grønne parker. Går du en time i avslappet tempo har du gått fra en side til den andre av byen. Det gir deg stor fleksibilitet når du skal finne deg et sted å bo. De aller fleste velger å bo i universitetets campusboliger som har holdt av plass til deg den dagen du takker ja. Noen velger også å bo privat, enten alene eller i kollektiv – for det er en egen frihet å ha en egen leilighet. Og da kan du også finne et sted med fantastisk utsikt eller kanskje en liten hageflekk.

Gode grunner til å studere ved University of Portsmouth

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Portsmouth

Universitetet kan by på et bredt spektrum av fagtilbud, og tilbyr blant annet studier innenfor spennende fagfelt som kulturprosjektledelse og spilldesign.

Opptakskrav: 3.7 til 4.0 i de fleste fag. Fritak fra engelsktest dersom du har 4 eller bedre i engelsk fra vg1.

Studentopplevelse

Det er en viktig ting Portsmouth vil at du ikke skal glemme: Du begynner ikke å studere bare for å få en grad, du er her for å vokse som menneske, møte nye venner, lære mer om interessene dine og utforske potensielle karrierer. De er der for å hjelpe deg med alt dette.

University of Portsmouth (UoP) fikk universitetsstatus i 1992. Universitetet har siden vokst raskt. I dag har universitetet over 24 600 studenter, og scorer høyt på undersøkelser om studenttrivsel. University of Portsmouth profilerer seg som et flerkulturelt universitet med 5 000 internasjonale studenter. Disse studentene kommer fra over 80 forskjellige land. Ved universitetet er det også mange utenlandske forskere og forelesere. De siste tiårene er det blitt investert over 20 millioner pund i nye og forbedrede universitetsbygninger.  I dag fremstår UoP som et moderne universitet med en sentral beliggenhet kun fem minutter fra bykjernen.

Studentunion

Som student ved UoP kan du velge å engasjere deg i en eller flere av de ulike foreningene og sportsklubbene som finnes, eller bidra i studentavisen. Det finnes over 35 ulike sportsklubber ved universitetet. Det finnes en klubb for alt fra fotball, cheerleading, rugby, sykling og seiling, til fallskjermhopping og pole dancing. Som student har du rikelig med tilbud å velge mellom for å engasjere deg og være sosial ved siden av studiene.

De har også en studentforening som rangeres blant de beste i Storbritannia og studentunionen kan svare på alle spørsmål, om alt fra bolig til helse. Er ikke det nok, så har også universitetet et eget velværeteam som står klare til å lytte til dine bekymringer.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Portsmouth spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i Storbritannia. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Vi i SONOR har god kjennskap til studier i Storbritannia – både fra livet som studenter og nå som studieveiledere. Flere av våre veiledere har selv opplevd å studere i Storbritannia, og har derfor god forståelse for hvordan det er å stå i en søknadsprosess. De kan hjelpe deg hele veien fra drømmer til virkelighet!

Vilde Haaland Axelsen

vilde@sonor.no

+47 973 16 020