University of Bristol

Bristol har et mildt klima, og en rik kulturarv. I byen finner du det måtte ønske av butikker, restauranter, museer, parker (byen har over 450 parker) og en levende kulturliv. I løpet av året arrangeres det flere spennende festivaler, en av de mange festivalene er Bristol International Baloon Fiesta, en varmluftsballong-festival som finner sted i august. Graffiti-kunstneren Banksy kommer fra Bristol og det kan du se spor av rundt om i byen, for eksempel i Nelson street eller Stokes Croft. Bristol er Storbritannias beste by å bo i og universitetet er verdenskjent, hva mer trenger du vite?

Studenter

26000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Bristol, England

Pris

Fra 20100 GBP

Stipend

10,000 GBP

Ok da, du skal få litt mer informasjon: Universitetet er blant Storbritannias 10 beste universitet (QS 2021) og er internasjonalt annerkjent. Universitetet er en av de såkalte «red-brick» universitetene og er en del av den prestisjetunge Russell Group. Universitetet har i overkant av 26 000 studenter. Her tilbyr de studier innen et stort utvalg fagfelt. Du kan studere medisin, kreative og samfunnsvitenskapelige fag, økonomi, ingeniør og naturvitenskaplige fag. Universitetet fokuserer på forskningsbasert læring. Målet er å skape fremtidige problemløsere.

I flere av studiene som tilbys kan du velge å tilbringe ett år i en bedrift for å tilegne deg praktisk arbeidserfaring. Universitetet har tette bånd med næringslivet, både mindre bedrifter og store globale organisasjoner, for å sikre at studentene får en oppdatert og relevant utdanning. Her finner du en oversikt over hvilke studier som tilbys ved University of Bristol.

** University of Bristol er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen! Les mer om dette her. 

Hva kan du studere ved University of Bristol?

Beliggenhet

Bristol i sørvest i England, er med sine i underkant 450 000 innbyggere Englands sjette største by. Som student i Bristol får du ikke bare utdanningsmuligheter i verdenstoppen, men også fantastiske omgivelser og masse spennende aktiviteter utenfor klasserommet. Ved siden av studiene kan du som student velge å engasjere deg i de ulike studentmediene, foreningene eller noen av de over 50 sportsklubbene ved universitetet.

Bristol har et mildt klima, og en rik kulturarv. I byen finner du det måtte ønske av butikker, restauranter, museer, parker (byen har over 450 parker) og en levende kulturliv. I løpet av året arrangeres det flere spennende festivaler, en av de mange festivalene er Bristol International Baloon Fiesta, en varmluftsballong-festival som finner sted i august. Graffiti-kunstneren Banksy kommer fra Bristol og det kan du se spor av rundt om i byen, for eksempel i Nelson street eller Stokes Croft.

Universitetet ligger i hjertet av den pulserende og vakre bydelen Clifton med utsikt over byen. Dette området kryr av kafeer og møteplasser, og er i stor grad formet av de mange studentene som holder til her. I området rundt universitetet har mange lokale butikker, kafeer, matvarebutikker og barer. Innbyggere her er opptatt av å bevare det lokale tilbudet og ikke bli kjøpt opp av store merkevarekjeder, noe som bidrar til å gjøre det til et unikt og svært hyggelig nabolag.

Byen har et godt kollektivtilbud, men det er kompakt by som man enkelt kan bevege seg i til fots eller på sykkel.

Fem gode grunner til å velge University of Bristol

 1. Bristol University er et meget anerkjent universitet og er en del av Russell Group
 2. Universitetet ligger på Lånekassens liste for tilleggsstipend
 3. Mildt klima
 4. Studenter som er uteksaminert fra Bristol University er svært ettertraktet på jobbmarkedet
 5. Skolen tilbyr et bredt spekter av fag og studieretninger

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

Visste du at…

 • University of Bristol er rangert som det niende høyst rangerte Universitetet i Storbritannia hos Times Higher Education. Les mer her.
 • University of Bristol ligger midt i en av av Storbritannias vakreste og mest historiske havnebyer. Les mer her.
 • Universitetet har en studentpopulasjon som er spredt. Med nesten 19.00 studenter fra over 120 land som studerer ved seks ulike fakultet. Les mer her.
 • Bristol ble i 2015 kåret til «best city life» av over 20,000 studenter i Storbritannia. Les mer her.
 • Bristol er et universitet som tar forskning på alvor. Forskningen kommer til nytte helt ned i undervisningen på bachelorgradsnivå. Les mer om dette her.

Les andre studenters erfaringer

Vårin Utkilen

Jeg stortrives som veterinærstudent i Bristol. Jeg bor i en av studentboligene til universitetet som ligger like utenfor campus. For å komme meg til universitetet kan jeg ta buss (som er gratis for førsteårsstudenter), eller gå i ca. 35 min. …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.