University of Glasgow

Ved University of Glasgow finner du en imponerende bredde av studiemuligheter både på bachelor- og masternivå. Fra økonomi og business, til humanistiske fag, psykologi og ulike ingeniørstudier. Her finner du et studie som passer deg og dine ambisjoner! Rangert blant verdens topp hundre universiteter vil University of Glasgow gi deg en utdannelse som gjør at du skiller deg ut i mengden.

Studenter

28000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Glasgow, Skottland

Pris

Fra 18370 GBP

Stipend

Opp til 5000 GBP

University of Glasgow er rangert som et av verdens topp hundre universiteter både hos QS University Rankings og Times Higher Education. I tillegg er det Storbritannias første universitet til å få QS University Rankings fem stjerner pluss vurdering. Universitetet er medlem av den prestisjetunge Russell Group, som består av Storbritannias tjue beste forskningsuniversiteter.

Universitetet ble etablert i 1451 og er dermed Storbritannias fjerde eldste universitet. Med sin lange historie er det mange av universitetets tidligere studenter som har påvirket verden med sine ideer. Blant annet har filosofen og økonomen Adam Smith, og fysikeren Lord Kelvin studert her. Ved University of Glasgow er det altså kvaliteten på forskningen og undervisning som er i fokus.

Norske studenter har gode forutsetninger for å trives ved University of Glasgow. Basert på International Student Barometer i 2013 ble universitetet kåret til det tredje beste universitetet i Storbritannia for trivsel. Selv om Glasgow er en internasjonal storby er det også mange kulturelle likheter mellom Skottland og Norge som gjør at norske studenter lett føler seg hjemme.

Ekstra stipend for studier ved University of Glasgow

Glasgow er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen. Skolen er plukket ut for ekstra stipend for sine høye kvalitet og gode rangeringer på internasjonale rangeringslister. Les mer om tilleggsstipendet for studier ved University of Glasgow her.

Rangeringer og renommé

University of Glasgow ble etablert i 1451, og er dermed det fjerde eldste universitetet i den engelskspråklige verden. Universitetet er et av verdens 100 høyst rangerte og ble i 2018 utnevnt til Skottlands «University of the Year» av The Times og The Sundy Times Good University Guide.

Andre rangeringer du kan merke deg:

 • Rangert som det 69 høyst rangerte universitetet i verden, og det første britiske universitetet som mottok fem stjerner pluss (kategorien – Overall) hos QS World University Rankings 2019.
 • Er rangert på delt 93 plass i verden hos Times Higher World University Rankings 2019.
 • Er rangert som nummer 1 blant Russel Group skolene for undervisning (National Student Survey 2018)
 • Er en av grunnleggerne av Universitas 21, en internasjonal gruppe universitet som er dedikert til å sette standarder innenfor høyere utdanning.
 • Blant skolens tidligere studenter finner du grunnleggeren av moderne økonomi Adam Smith.

 

Beliggenhet

University of Glasgow ligger i Skottlands største by Glasgow med nesten 600 000 innbyggere. Universitetet har tre campuser; Gilmorehill, Garscube og Dumfries. Gilmorehill ligger i Glasgows koselige West End og er universitets hovedcampus. Garscube campus, som ligger noen kilometer fra hovedcampusen huser blant annet veterinærstudiet og universitetets idrettsfasiliteter. Dumfries campus ligger i grønne omgivelser to timer sørvest for Glasgow.

Studentliv

Som student ved University of Glasgow blir du representert av et studentråd (GUSRC). Studentrådet tilrettelegger også for universitetets mange klubber, her kan du finne noe som matcher dine interesser! Det finnes også femti idrettslag du kan bli en del av, her får du muligheten til å konkurrere i universitetsligaen BUCS. Å drive med en idrett ved Glasgow gir deg en flott mulighet til å reise til andre universiteter og konkurrere i en sport du liker.

I nærheten av Gilmorehill campus ligger Kelvingrove galleri og kunstmuseum, botanisk hage og flere trivelige spisesteder og butikker. Den sjarmerende gaten Asthon Lane er stappfull av populære restauranter og barer. Dersom du er glad i film blir The Grosvenor Cinema i samme gate fort et favorittsted og The Stand Comedy Club er åpen sju dager i uken. Du kommer deg også lett til sentrum med kollektiv transport eller til fots. Her finner du butikker, kjøpesentre, velkjente Gallery of Modern Art, samt urbane Sauchiehall Street. For de som glad i natur er det ikke langt unna til forskjellige nasjonalparker og kystområder. Glasgow et godt utgangspunkt for å besøke både den skotske landsbygden og vakre Edinburgh, bare én times togtur unna.

Glasgow er kjent for sitt kulturliv. Byen har vært vertskap for verdensutstillingen flere ganger og flere kjente band som for eksempel Simple Minds, Franz Ferdinand og Belle & Sebastian har kommet fra byen. Glasgow er også hjembyen til de to største fotballagene i Skottland.  Det sies at «the people make Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker som er veldig stolte av og glade i byen sin, med god grunn.  Les mer om Glasgow her.

Hva kan du studere ved University of Glasgow?

Fem gode grunner til å velge University of Glasgow

 1. Ett av Storbritannias beste universiteter
 2. Scorer høyt for studenttrivsel blant internasjonale studenter
 3. Et imponerende bredt studietilbud
 4. Universitetet har en tydelig miljøvennlig profil
 5. Dersom du ønsker å ta mastergraden din her, nyter du godt av universitetets forskningstunge profil

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • The University of Glasgow  er rangert blant verdens 1% høyst rangerte.
 • The University of Glasgow er medlem av Russel Group.
 • Universitetet har studenter fra mer enn 135 ulike nasjonaliteter.
 • The University of Glasgow har uteksaminert 7Nobel pris vinnere, inkludert  Professor Robert Edwards, tildelt Nobelprisen for medisin i 2010 for sit arbeid innenfor fertilitet, og John Boyd Orr, tildelt  Nobels fredspris i 1949 for sitt arbeid med verdens ernæringsprogram via FN.
 • UoG har det beste studiet for finans i hele Storbritannia (The Complete University Guide 2021)

Les andre studenters erfaringer

Ingvild Bodsberg Stræte

Vårsemesteret ved University of Glasgow er lagt opp slik at man har forelesninger fram til påskeferien. Deretter har man en nokså lang spring break (tre uker) før man begynner med eksamenslesing og har eksamener i mai. Det er essays i …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.