University of Glasgow

Ved University of Glasgow finner du en imponerende bredde av studiemuligheter, både på bachelor- og masternivå. Fra økonomi og business, til humanistiske fag, psykologi og ulike ingeniørstudier. Her finner du et studie som passer deg og dine ambisjoner! Rangert blant verdens topp hundre universiteter, vil University of Glasgow gi deg en utdannelse som gjør at du skiller deg ut i mengden.

Studenter

35 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Glasgow, Skottland

Pris

Fra 18370 GBP

Stipend

Opptil 7 000 GBP

 

Om University of Glasgow

University of Glasgow sine studenter sitter ikke stille og ser på. De har bestemt seg – hvis ikke samfunnet tar ansvar, vil de ta ansvar selv. For hvis ikke vi finner løsningen snart, kan det være for sent.

Via Veritas Vita

Mottoet til University of Glasgow beskriver godt hva en utdanning ved dette universitetet betyr for studentene: Veien, sannheten og livet. En utdanning fra UofG er mer enn bare første steg mot en første jobb, det handler om veien du går mens du studerer, sannhetene du oppdager underveis, og en utdanning som skal vare deg livet ut. Disse holdningene har preget studentmassen siden 1451.

Gjennom mer enn fem hundre år har universitetet satt preg på verden – og det merkes ikke bare på den vakre universitetsarkitekturen. Det merkes hver dag i undervisningen. Noen av verdenshistoriens største navn innen fysikk, matematikk, økonomi og kjemi har tilbrakt tid ved University of Glasgow. Ved å kreve det beste av seg selv og sine studenter og være opptatt av mer enn bare dagen i dag, har de utdannet syv nobelprisvinnere.

 

 

Rangeringer og renommé

Universitetet er et av verdens 100 høyst rangerte og ble i 2018 utnevnt til Skottlands «University of the Year» av The Times og The Sundy Times Good University Guide.

Andre rangeringer verdt å merke seg:

 • Scottish University of the Year in The Times & The Sunday Times Good University Guide 2022.
 • UoG har det beste studiet for finans i hele Storbritannia (The Complete University Guide 2021)
 • Rangert på 86. plass i verden av THE World University Rankings 2022
 • Rangert på 73. plass i verden av QS World Rankings 2022
 • Rangert på 11. plass i Storbritannia av UK Guardian University Rankings 2022
 • Er en av grunnleggerne av Universitas 21, en internasjonal gruppe universitet som er dedikert til å sette standarder innenfor høyere utdanning.
 • Blant skolens tidligere studenter, finner du grunnleggeren av moderne økonomi, Adam Smith.

På jakt etter det lille ekstra

I tillegg har UofG vært grobunn for både klassisk litteratur og vanedannende tv-serier – manusforfatteren og tv-produsenten bak Sherlock og Doctor Who oppdaget sin lidenskap for tv da han var med på Glasgow University Student Television. Debattkammeret ved Glasgow University Union regnes som et av de beste stedene for unge, ambisiøse politikere å bryne seg på tøffe motstandere. For deg som virkelig vil oppnå noe så finnes det ikke bedre sted å starte.

De som endrer verden

Hvert år kårer Glasgow 21 studenter som de mener er Future World Changers, studenter som har utvist ekstra ansvar og viser ekstra potensial for å endre verden til det bedre. Blant UofGs world changers finner vi en matematikkstudent som prøver å takle vannmangel i konfliktsoner, en litteraturstudent som vil bedre vilkårene for integrering av asylsøkere og en historiestudent som vil gjøre det lettere å gi til de hjemløse.

 

 

Studiemuligheter ved University of Glasgow

Inspirasjonen til å endre verden finner de i UofG sine grader. Her er nemlig utdanningen fleksibel: Når du søker deg til UofG oppgir du hva du er mest interessert i å studere – men i løpet av de første to årene ved universitetet vil du kunne utforske hele tre ulike fagområder. Ser du for deg en bachelorgrad i politikk, for eksempel, vil du kunne starte førsteåret ved å studere både politikk, økonomi og sosiologi. Fortsetter du med både politikk og økonomi vil du kunne fullføre med en gjev tittel: MA (SocSci) with Honours in Politics & Economics.

Disse fleksible utdanningene gjelder enten du er interessert i humanistiske fag, livsvitenskap, samfunnsfag eller naturvitenskap, og gir unike muligheter til å utforske de mange interessene du har. Det gir deg også ubegrensede muligheter til å sette ditt preg på verden.

Studerer du business og ledelsesfag, vil du fordype deg i hvordan bedrifter kan maksimere profitt samtidig som de opptrer etisk i samfunnet. Hvis du velger arkitektur, kan du fordype deg i design, teknikk og byggteknikk på jakt etter bedre husløsninger. Uansett studieretning vil du lære hvordan du kan bidra til en bedre verden. For hvis de kan, kan du.

 

 

Studentliv ved University of Glasgow

Norske studenter har gode forutsetninger for å trives ved University of Glasgow. Selv om Glasgow er en internasjonal storby, er det også mange kulturelle likheter mellom Skottland og Norge, som gjør at norske studenter lett føler seg hjemme.

Som student ved University of Glasgow, blir du representert av et studentråd (GUSRC). Studentrådet tilrettelegger også for universitetets mange klubber. Her finner du garantert noe som matcher dine interesser! Det finnes også femti idrettslag du kan ta del i, med mulighet for å konkurrere i universitetsligaen BUCS.

Beliggenhet

University of Glasgow ligger i Skottlands største by, Glasgow. Universitetet har tre campuser; Gilmorehill, Garscube og Dumfries. Gilmorehill ligger i Glasgows koselige West End, og er universitets hovedcampus. Garscube campus, som ligger noen kilometer fra hovedcampusen, huser blant annet veterinærstudiet og universitetets idrettsfasiliteter. Dumfries campus ligger i grønne omgivelser, to timer sørvest for Glasgow.

I nærheten av Gilmorehill campus ligger Kelvingrove galleri og kunstmuseum, botanisk hage, og flere trivelige spisesteder og butikker. Den sjarmerende gaten Asthon Lane, er stappfull av populære restauranter og barer. Dersom du er glad i film, blir The Grosvenor Cinema i samme gate fort et favorittsted, og The Stand Comedy Club er åpen sju dager i uken. Du kommer deg også lett til sentrum, enten med kollektivtransport eller til fots. Her finner du butikker, kjøpesentre, velkjente Gallery of Modern Art, samt urbane Sauchiehall Street. For deg som glad i natur, er det ikke langt til forskjellige nasjonalparker og kystområder. Glasgow et godt utgangspunkt for å besøke både den skotske landsbygden og vakre Edinburgh, som ligger bare én times togtur unna.

Glasgow er kjent for sitt kulturliv, og er en UNESCO city of music. Flere kjente band, som for eksempel Simple Minds, Franz Ferdinand og Belle & Sebastian kommer herfra. Glasgow er også hjem til de to største fotballagene i Skottland.  Det sies at «the people make Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker, som er veldig stolte av og glade i byen sin – og det med god grunn. Visste du at Glasgow har blitt kåret til verdens vennligste by? Les mer om Glasgow her.

 

 

Fem gode grunner til å velge University of Glasgow

 1. Ett av Storbritannias beste universiteter
 2. Scorer høyt for studenttrivsel blant internasjonale studenter
 3. Et imponerende bredt studietilbud
 4. Universitetet har en tydelig miljøvennlig profil
 5. Dersom du ønsker å ta mastergraden din her, nyter du godt av universitetets forskningstunge profil

Høres University of Glasgow spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Skottland eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

 • The University of Glasgow  er rangert blant verdens 1% høyst rangerte.
 • The University of Glasgow er medlem av Russel Group.
 • Universitetet har studenter fra mer enn 135 ulike nasjonaliteter.
 • The University of Glasgow har uteksaminert sju Nobelprisvinnere, inkludert  Professor Robert Edwards, som ble tildelt Nobelprisen for medisin i 2010, for sitt arbeid innenfor fertilitet, og John Boyd Orr, som ble tildelt  Nobels fredspris i 1949 for sitt arbeid med verdens ernæringsprogram via FN.
Registrer deg for gratis studieveiledning