University of Glasgow

Ved University of Glasgow finner du en imponerende bredde av studiemuligheter både på bachelor- og masternivå. Fra økonomi og business, til humanistiske fag, psykologi og ulike ingeniørstudier. Her finner du et studie som passer deg og dine ambisjoner! Rangert blant verdens topp hundre universiteter vil University of Glasgow gi deg en utdannelse som gjør at du skiller deg ut i mengden.

Studenter

23,382

Sted

Glasgow, Skottland

Pris

Fra 14,900 GBP
Glasgow er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen

University of Glasgow er rangert som et av verdens topp hundre universiteter både hos QS University Rankings og Times Higher Education i 2017. I tillegg er det Storbritannias første universitet til å få QS University Rankings fem stjerner pluss vurdering. Universitetet er medlem av den prestisjetunge Russell Group, som består av Storbritannias tjue beste forskningsuniversiteter.

Universitetet ble etablert i 1451 og er dermed Storbritannias fjerde eldste universitet. Med sin lange historie er det mange av universitetets tidligere studenter som har påvirket verden med sine ideer. Blant annet har filosofen og økonomen Adam Smith, og fysikeren Lord Kelvin studert her. Ved University of Glasgow er det altså kvaliteten på forskningen og undervisning som er i fokus.

Norske studenter har gode forutsetninger for å trives ved University of Glasgow. Basert på International Student Barometer i 2013 ble universitetet kåret til det tredje beste universitetet i Storbritannia for trivsel. Selv om Glasgow er en internasjonal storby er det også mange kulturelle likheter mellom Skottland og Norge som gjør at norske studenter lett føler seg hjemme.

** Glasgow er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!

Hva kan du studere ved University of Glasgow?

Beliggenhet

University of Glasgow ligger i Skottlands største by Glasgow med nesten 600 000 innbyggere. Universitetet har tre campuser; Gilmorehill, Garscube og Dumfries. Gilmorehill ligger i Glasgows koselige West End og er universitets hovedcampus. Garscube campus, som ligger noen kilometer fra hovedcampusen huser blant annet veterinærstudiet og universitetets idrettsfasiliteter. Dumfries campus ligger i grønne omgivelser to timer sørvest for Glasgow.

Studentliv

Som student ved University of Glasgow blir du representert av et studentråd (GUSRC). Studentrådet tilrettelegger også for universitetets mange klubber, her kan du finne noe som matcher dine interesser! Det finnes også femti idrettslag du kan bli en del av, her får du muligheten til å konkurrere i universitetsligaen BUCS. Å drive med en idrett ved Glasgow gir deg en flott mulighet til å reise til andre universiteter og konkurrere i en sport du liker.

I nærheten av Gilmorehill campus ligger Kelvingrove galleri og kunstmuseum, botanisk hage og flere trivelige spisesteder og butikker. Den sjarmerende gaten Asthon Lane er stappfull av populære restauranter og barer. Dersom du er glad i film blir The Grosvenor Cinema i samme gate fort et favorittsted og The Stand Comedy Club er åpen sju dager i uken. Du kommer deg også lett til sentrum med kollektiv transport eller til fots. Her finner du butikker, kjøpesentre, velkjente Gallery of Modern Art, samt urbane Sauchiehall Street. For de som glad i natur er det ikke langt unna til forskjellige nasjonalparker og kystområder. Glasgow et godt utgangspunkt for å besøke både den skotske landsbygden og vakre Edinburgh, bare én times togtur unna.

Glasgow er kjent for sitt kulturliv. Byen har vært vertskap for verdensutstillingen flere ganger og flere kjente band som for eksempel Simple Minds, Franz Ferdinand og Belle & Sebastian har kommet fra byen. Glasgow er også hjembyen til de to største fotballagene i Skottland.  Det sies at «the people make Glasgow» og det er på mange måter sant. Glaswegians, som ofte har en bred skotsk aksent, er livlige og imøtekommende mennesker som er veldig stolte av og glade i byen sin, med god grunn.  Les mer om Glasgow her.

 

Fem gode grunner til å velge University of Glasgow

 1. Ett av Storbritannias beste universiteter
 2. Scorer høyt for studenttrivsel blant internasjonale studenter
 3. Et imponerende bredt studietilbud
 4. Universitetet har en tydelig miljøvennlig profil
 5. Dersom du ønsker å ta mastergraden din her, nyter du godt av universitetets forskningstunge profil

Din hovedkontakt i SONOR

Mia Raknem Borgersen

Vis mer

Mia Raknem Borgersen

Mia ønsker å hjelpe nettopp deg med å finne ditt drømmestudium og studiested! Hun mener at man må se på studentenes ønsker og ambisjoner helhetlig. Det er mange faktorer som er viktige når man skal velge sin grad og skole!

Mia studerte ved Durham University i en idyllisk nord-engelsk landsby. Her involverte hun seg i universitetssport og har derfor reist Storbritannia rundt! Samtidig fullførte hun både sin bachelor- og master grad, i tillegg til et år ved University of York. Mia har derfor sitt hovedansvar for SONORs universiteter i Storbritannia. Hun har mye erfaring fra studier i utlandet hun gjerne deler med framtidige studenter!

 • The University of Glasgow  er rangert blant verdens 1% høyst rangerte.
 • The University of Glasgow er medlem av Russel Group.
 • Universitetet har studenter fra mer enn 135 ulike nasjonaliteter.
 • The University of Glasgow har uteksaminert 7Nobel pris vinnere, inkludert  Professor Robert Edwards, tildelt Nobelprisen for medisin i 2010 for sit arbeid innenfor fertilitet, og John Boyd Orr, tildelt  Nobels fredspris i 1949 for sitt arbeid med verdens ernæringsprogram via FN.

Les andre studenters erfaringer

Oda Bolme

Jeg som aldri hadde vært i Skottland før, var veldig spent på hvordan ting kom til å bli. Jeg dro over med mamman min, og hun ble værende en uke for å hjelpe til med handling, og bare for å …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.