University of Southampton

Ved en av verdens mest trafikkerte cruisebåthavner, finner du University of Southampton – og her vet de hvordan man bygger skip. Og ikke bare det - Soton er blant Storbritannias 10 beste forskningsuniversiteter.

Studenter

22 500

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Southampton, England

Pris

Fra 19,300 GBP

Stipend

Opptil 10,000 GBP

 

Om University of Southampton

University of Southampton beskriver seg selv som et eksepsjonelt sted, hvor du kan oppnå utrolige resultater. Nysgjerrig? Det burde du være, for University of Southampton, også kjent som Soton, er stedet for deg som vil det lille ekstra.

 

Fra Titanic til Queen Mary

Fra Southampton seilte kanskje verdens mest kjente skip ut i 1912, men historien om Southampton og skip går lenger tilbake enn som så – allerede i middelalderen var byen et anerkjent sted for skipsfart. I dag er byen kjent som et av de stedene flest cruisebåter går inn og ut i løpet av et døgn. Da er det kanskje ikke så rart at University of Southampton har flere grader hvor du kan bli bedre kjent med skipsarkitektur og design.

Bare en rask tusletur fra havnen, finner du klasserommet hvor du lærer om hvordan lasteskip, passasjerskip og luksusyachter tegnes og bygges. Du ser på skip fra både før og nå, slik som Titanic og Queen Mary 2, og ser på hvilke forandringer som har blitt gjort gjennom tidene. Dere ser både på drivstofforbruk og hydrodynamikk, men også på sikkerhet og styrken på baugen på skipet. I universitetets egne forsøkstank, the Towing Tank, kan du prøve ut en miniatyrversjon av skipet du selv har designet. Bare husk å gjøre matten riktig og kryss fingrene for at båten du har laget ikke møter et isfjell.

Bittelite – men superviktig

Fra skipsfart til høyhastighetsinternett, forskerne ved Soton har vært med på det meste. De har vært med på å skape de bittesmå delene som gjør at våre smarttelefoner fungerer, til nye medisinske diagnostiseringsverktøy. Ved å være opptatt av både stort og smått, har Soton forandret verden.

Nå bygger de elektroniske kretser som lagrer og behandler informasjon som en menneskelig hjerne, og materialer som kan endre egenskapene etter behov. De pønsker ut hvordan kunstig intelligens kommer til å forvandle fremtidens fabrikker og gjøre dem tryggere. Ved Soton lager de optiske fibre som kan frakte mye mer data enn vi trodde var mulig – og alt dette kan du være med på, om du velger å studere her. Det er ved Soton at fremtiden skapes.

 

 

Rangeringer og utmerkelser

Les mer om andre utmerkelser de har fått her. Det er din tur til å skinne, og University of Southampton viser vei.

Fagtilbud

University of Southampton er blant Storbritannias ti beste forskningsuniversiteter. Universitetet har et svært rikt fagtilbud, og tilbyr programmer innenfor de fleste retninger. Det er seks campuser ved skolen, fem tilknyttet Southampton, og et i Winchester. Hovedcampus heter Highfield og ligger i gangavstand fra sentrum av Southampton.

 

 

 

 

Studentopplevelser

Universitetet har en egen chat med 33 nåværende studenter, hvor du kan kontakte de og stille de spørsmål om alt. Lurer du på hvor du finner den beste kebaben i Southampton, hvordan du kommer deg fra togstasjonen til universitetet, eller hvordan det er å være student på et av verdens beste universiteter? Studentene har svaret. Ta kontakt med de på denne siden og finn ut om Southampton er like kult som du tror, eller enda kulere.

Fokuset på den enkelte student fører også til at Soton scorer høyt på studenttilfredshet. Studentene selv sier at å studere ved Southampton overgår alle deres forventinger, og at det er verdt utfordringen.

Studentunion

Alle universiteter med respekt for seg selv har en studentunion å skryte av – men få har en like anerkjent studentunion som Soton. Helt fra 1903 har studentene ved Soton samlet seg i The University of Southampton Student’s Union, også kjent som SUSU. SUSU er i dag en moderne forening som har forvandlet det gamle debattrommet om til nattklubb, men de holder også på med mye annet: med 90 forskjellige idrettsklubber og 275 studentforeninger vil du alltid ha noe å gjøre. Hva med å bli med i strikkeklubben eller drive med e-sports? Ved University of Southampton er det mulig!

Bolig

Alle studentboligene hos Soton har egen sosialkomite, som vil passe på at du som student trives ekstra godt. Som internasjonal student er du garantert bolig første året, for at tak over hodet ikke skal være et stressmoment mens du blir kjent med universitetet. I tillegg får du også gratis bussbillett, slik at du enkelt kan komme deg rundt i byen. Du kan lese om alle deres studentboliger her – og du kan selv velge om du vil bo i sentrum eller rett ved campus.

 

 

Beliggenhet

Southampton ligger i Hampshire, og er den største byen på sørkysten av England. Av byens 200 000 innbyggere, er rundt 40 000 studenter, og Southampton kan sies å være et regionalt sentrum for utdanning, kunst og kultur. Båter og båtliv har vært og er fortsatt viktig for byens historie og identitet. Titanic begynte sin skjebnesvangre ferd fra havnen i Southampton i 1912, og byen er berømt for yacht-løp og andre vannsporter.

De fleste sportsinteresserte nordmenn vil nok likevel først og fremst forbinde byen med premier league-klubben Southampton F.C. På bakgrunn av blant annet et spennende uteliv og lave levekostnader, har Southampton blitt kåret til en av de beste plassene å bo i Storbritannia for single mennesker mellom 18 og 30.

Southampton ligger bare 40 minutters togtur fra London, og fra London er veien hjem til Norge kort. Eller kanskje du kunne tenkt deg å ta toget til Paris? Mulighetene er mange i denne fantastiske kystbyen.

Fem gode grunner til å velge University of Southampton

 1. University of Southampton er medlem av Russell Group, og er ett av Storbritannias ti beste forskningsuniversiteter
 2. Her kombineres akademisk kvalitet med en innovativ tilnærming til forskning
 3. Universitetet er kjent for å omsette forskningen sin i businessideer og har nære kontakter til næringslivet, noe som kommer studentene til gode
 4. Som ny student ved University of Southampton får du oppnevnt en personlig ”tutor” som skal hjelpe deg med å finne deg til rette
 5. På campus finner du en rekke organisasjoner og lag, sportsfasiliteter og kulturelle arrangementer

Høres University of Southampton spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

Din hovedkontakt i SONOR

Vilde Haaland Axelsen

Vis mer

Vilde Haaland Axelsen

På samme måte som veldig mange andre var Vilde usikker på hva hun skulle studere, men etter å ha vært på reise i Australia i seks måneder bestemte hun seg for at det var der hun ville tilbringe studietiden sin. Hun var veldig usikker på hvordan en slik prosess fungerte, og fikk derfor hjelp av Sonor. Til daglig sitter hun på kontoret vårt i Oslo og hjelper studenter med å legge ut på reise, slik som hun selv gjorde for seks år siden.

Ved University of Wollongong, omringet av vakre strender, koalabjørner og kenguruer, tok hun en Bachelor i Media og kommunikasjon med major i journalistikk og minor i filosofi. Hun har god forståelse for hvordan det kan føles å reise ut i den store verden helt på egenhånd. Vilde hjelper deg gjennom hele prosessen og svarer på de spørsmålene du måtte ha.

 • Universitetet er rangert blant topp 20 i Storbritannia og topp 100 i verden!
 • University of Southampton er rangert som nummer 60 i verden for internasjonalisering.
 • Innen for forskning er universitetet rangert som nr 8 i Storbritannia.
 • Universitetet er en av grunnleggerene av  SETSquared  ofte omtalt som verdens beste universitetsbaserte business inkubator.
 • Universitetet forsker blant annet på antibiotikaresistente bakterier, en ny type jernbane og raskere internett.
 • I Winchester har universitetet et eget campus dedikert til kreative studier.

Les andre studenters erfaringer

Elise Larsen Rasmussen

Jeg stortrivdes som student ved the University of Southampton. I England har de noe som kalles «Freshers week,» som er en periode før selve undervisningen starter hvor det er en rekke sosiale arrangementer rettet mot at nye studenter skal komme …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning