University of Southampton

University of Southampton er blant Storbritannias 10 beste forskningsuniversiteter. Universitetets forskningsresultater har blant annet ført til opprettelsen av mange suksessrike selskaper og gjort University of Southampton til et av Storbritannias ledende entreprenøruniversiteter.

Studenter

25180

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Southampton, England

Pris

Fra 17,560 GBP

Stipend

Opp til 3000 GBP

University of Southampton er blant Storbritannias 10 beste forskningsuniversiteter. Universitetets forskningsresultater har blant annet ført til opprettelsen av mange suksessrike selskaper og gjort University of Southampton til et av Storbritannias ledende entreprenøruniversiteter. Universitetet har et svært rikt fagtilbud, og tilbyr programmer innenfor de fleste retninger. Det er seks campuser ved skolen, fem tilknyttet Southampton, og et i Winchester. Hovedcampus heter Highfield og ligger i gangavstand fra sentrum av Southampton.

MERK: Southampton er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen!

Hva kan du studere ved University of Southampton?

Vil du snakke med en nåværende Southampton student?

Universitetet har et eget buddysystem. per dags dato består dette av 19 nåværende studenter som er tilgjengelig for å snakke med deg om sine opplevelser ved University of Southampton. Dette er studenter fra ulike nasjonaliteter og med ulike faglige bagrunner. Les mer om dette her.

Delta på webinar

Universitetet tilrettelegger også i perioden fram mot sommeren en rekke webinar som er skreddersydd for å hjelpe deg få svar på de spørsmål du måtte ha om Universitetet generelt, eller ditt fag spesielt. Hold deg oppdatert på når de ulike webinarene er på denne hjemmesiden.

Beliggenhet

Southampton ligger i Hampshire, og er den største byen på sørkysten av England. Av byens 200 000 innbyggere er rundt 40 000 studenter, og Southampton kan sies å være et regionalt sentrum for utdanning, kunst og kultur. Båter og båtliv har vært og er fortsatt viktig for byens historie og identitet. Titanic begynte sin skjebnesvangre ferd fra havnen i Southampton i 1912, og byen er berømt for yacht-løp og andre vannsporter.

De fleste sportsinteresserte nordmenn vil nok likevel først og fremst forbinde byen med premier league-klubben Southampton F.C. På bakgrunn av blant annet et spennende uteliv og lave levekostnader har Southampton blitt kåret til en av de beste plassene å bo i Storbritannia for single mennesker mellom 18 og 30.

Fem gode grunner til å velge University of Southampton

 1. University of Southampton er medlem av Russell Group, og er ett av Storbritannias ti beste forskningsuniversiteter
 2. Her kombineres akademisk kvalitet med en innovativ tilnærming til forskning
 3. Universitetet er kjent for å omsette forskningen sin i businessideer og har nære kontakter til næringslivet, noe som kommer studentene til gode
 4. Som ny student ved University of Southampton får du oppnevnt en personlig ”tutor” som skal hjelpe deg med å finne deg til rette
 5. På campus finner du en rekke organisasjoner og lag, sportsfasiliteter og kulturelle arrangementer

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Universitetet er rangert blant topp 20 i Storbritannia og topp 100 i verden!
 • University of Southampton er rangert som nummer 60 i verden for internasjonalisering.
 • Innen for forskning er universitetet rangert som nr 8 i Storbritannia.
 • Universitetet er en av grunnleggerene av  SETSquared  ofte omtalt som verdens beste universitetsbaserte business inkubator.
 • Universitetet forsker blant annet på antibiotika resistente bakterier, en ny type jernbane og raskere internett.
 • I Winchester har universitetet et eget campus dedikert til kreative studier!

Les andre studenters erfaringer

Marte Krokstad Aun

Førsteåret bor de aller fleste i halls på campus, og siden alle er i samme båt var det en flott mulighet til å få venner på tvers av universitetet. Mine beste venner i England møtte jeg i halls i førsteåret …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.