University of Birmingham

University of Birmingham er et globalt universitet som ligger i hjertet av en ambisiøs by. Universitetet er det fjerde største i Storbritannia målt i antall studenter og ligger i Storbritannias nest største by. Universitetet er blant verdens topp 1% universitet og kan skimte med å ha huset hele 11 Nobelprisvinnere. Ved dette universitetet vil du motta undervisning i verdensklasse, samtidig som du kan ta del i et yrende studentliv. Med en grad fra University of Birmingham vil du være godt forberedt på å møte morgendagens utfordringer og arbeidsmarked.

Studenter

33000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Birmingham, England

Pris

Fra 18120 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Undervisning i verdensklasse…

University of Birmingham er et globalt universitet som ligger i hjertet av en ambisiøs by. Universitetet er blant verdens topp 1% universitet og har huset hele 11 Nobelprisvinnere. Birmingham er rangert som nr. 84 i verden og nr. 14 i Storbritannia på QS sin rangering for 2018. Universitetet ble tildelt utmerkelsen årets universitet i 2014 av Times Higher Education og er en del av Russell Group universitetene. En grad fra University of Birmingham åpner med andre ord mange dører på arbeidsmarkedet.

med fokus på morgendagens utfordringer

University of Birmingham legger til rette for at du skal lykkes. Gjennom forelesninger og seminarer legger universitetet til rette for at du skal få utvikle dine ideer. Du har også tilgang til et stort velferdssystem som blant annet inkluderer en personlig studieveileder, karriereveiledere og et akademisk servicesenter for studenter. Her kan man få individuell tilbakemelding på oppgaver og eksamener, samt at man har mulighet til å delta på kurs i studieteknikk slik at du får maksimalt utbytte av undervisningen. Som student ved University of Birmingham får du prøve deg på utfordringer du faktisk møter i arbeidslivet, samtidig som du får undervisning av forskere som er ledende innenfor sine fagfelt. Undervisning legger vekt på at du skal utvikle ferdigheter som kritisk tenkning, analyse og diskusjon. Studenter med disse ferdighetene er svært ettertraktet blant arbeidsgivere. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er blant annet kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia  av High Fliers Research.

** University of Birmingham er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen! Les mer om dette her.

Hva kan du studere ved University of Birmingham?

Universitetet er et såkalt bredde universitet og tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og om lag 600 forskjellige mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, afrikastudier, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans-fag og mye, mye mer.

Birmingham

Byen Birmingham (ofte omtalt som Brum av de lokale) ligger i hjertet av Storbritannia og er et spennende mål i seg selv, men legger også godt til rette for opplevelser over hele øya. 90% av Storbritannia er under 4 timer unna. Brum er Storbritannias nest største by og har omlag 1.1 millioner innbyggere. Birmingham er en ung internasjonal by og om lag 40 prosent av byens innbyggere er under 25 år. Byen er også en av Storbritannias grønneste byer og har mange store parker og grøntareal. Brum byr også på om lag 50 festivaler, samt at The National Exhibition Centre (NEC) og International Convention Centre (ICC) arrangerer rundt 850 arrangementer i året. Det er med andre ord nok å finne på mellom studieøktene.

Studentliv

University of Birmingham byr på en internasjonal student opplevelse. Universitetet har omlag 8 700 internasjonale studenter, og i tillegg legger universitetet til rette for spennende utvekslingsopphold utenfor Storbritannia. Blant annet har universitetet etablert et eget campus i Dubai.

Man har definitivt mye å ta seg til som student ved University of Birmingham. Man kan blant annet ta del i 250 forskjellige klubber og foreninger som; Amnesty International, Anime, baking, sjakk, Harry Potter og te-klubb, samt diverse språk- og fagforeninger. Dersom du ikke finner noe som passer for deg får du støtte fra studenforening slik at du kan starte din egen klubb.

Sport blir også tatt på alvor ved University of Birmingham. Her kan man blant annet drive med fotball, rugby, triatlon, basketball, tennis, golf, volleyball, fekting, polo, ishockey, ultimate frisbee og cheerleading. Til sammen har universitetet 52 forskjellige idrettsklubber. På treningssenteret finner du også et 50 meter basseng, stort moderne treningsstudio og 200 forskjellige gruppetimer hver uke.

Fem gode grunner til å velge University of Birmingham

 1. University of Birmingham er rangert blant de 100 høyst rangere universitetene i verden på 2019 rangeringen til QS.
 2. University of Birmingham er et Russell Group universitet.
 3. Ved University of Birmingham vil du motta undervisning i verdensklasse og være godt forberedt på morgendagens utfordringer.
 4. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia av High Fliers Research.
 5. University of Birmingham tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og om lag 600 forskjellige mastergrader.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • The University of Birmingham har huset 11 Nobelprisvinnere, blant annet Maurice Wilkins som mottok prisen i medisin i 1962 for opptagelsen av DNA.
 • Med 33 000 studenter er universitetet Storbritanias fjerde største universitet.
 • Universitetet har 8 700 internasjonale studenter som kommer fra 150 forskjellige land.
 • University of Birmingham har et yrende studentliv med 200 forskjellige foreninger og rundt 50 sportsklubber.
 • Birmingham er den yngste byen i Europa. Rundt 40% av befolkningen er under 25 år

Les andre studenters erfaringer

Ane Holen Lorentzen

Ein normal kvardag for meg startar som regel med undervising på campus. Undervisinga består av forelesingar og seminar. Sidan eg studerer språk og litteratur har eg ein overvekt av seminar, men dette varierer frå studie til studie. Forelesarane er veldig …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.