University of Birmingham

Om du vil gjøre den neste store oppdagelsen, kan du gjøre det ved University of Birmingham – her finnes det ingen grenser for hva du kan oppnå.

Studenter

34 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Birmingham, England

Pris

Fra 18 120 GBP

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Om University of Birmingham

Hvis du noen gang har poppet popkorn i en mikrobølgeovn, tatt vitamintilskudd eller skrevet med penn – da har du brukt en oppfinnelse fra University of Birmingham. I over 100 år har forskning fra Birmingham preget vår hverdag.

University of Birmingham har utviklet pacemakere og hjerteventiler av plast, det var de som produserte det første kunstige vitaminet (vitamin C), og utviklet teknologien bak radar og mikrobølgeovner. De fant opp allergivaksiner, fant nøkkelkomponentene i syntetisk blod, og gjennomførte de første kliniske studiene av p-pillen utenfor USA. I dag bygger universitetet videre på denne banebrytende arven, og de leder an i noen av dagens nyeste og mest spennende fagfelt, slik som nanoteknologi, genterapi og robotikk.

Ekstra skolepengestipend 2021/22

Du har sikkert hørt om universiteter som Harvard, Oxford og Cambridge, og tenkt at det er en fjern drøm. Gjennom SONOR kan du søke deg til universiteter som rangeres minst like høyt som disse internasjonale tungvekterne, om ikke enda høyere. Flere av SONOR sine samarbeidspartnere rangeres nemlig blant de aller beste i verden – og det gir deg rett til utvidet stipend fra Lånekassen.

For at flere norske studenter skal studere ved de mest anerkjente universitetene internasjonalt, settes det hvert år sammen en liste over universiteter som holder spesielt høy kvalitet på utdanning og forskning – med andre ord, verdens beste universiteter. Studerer du ved et av disse universitetene, har du rett til utvidet stipend til å betale skolepenger. University of Birmingham står på denne listen, se hvor mye du kan få i støtte her.

University of Birmingham legger til rette for at du skal lykkes. Gjennom forelesninger og seminarer legger universitetet til rette for at du skal få utvikle dine ideer. Du har også tilgang til et stort velferdssystem som blant annet inkluderer en personlig studieveileder, karriereveiledere og et akademisk servicesenter for studenter. Her kan man få individuell tilbakemelding på oppgaver og eksamener, samt at man har mulighet til å delta på kurs i studieteknikk slik at du får maksimalt utbytte av undervisningen.

Som student ved University of Birmingham får du prøve deg på utfordringer du faktisk møter i arbeidslivet, samtidig som du får undervisning av forskere som er ledende innenfor sine fagfelt. Undervisning legger vekt på at du skal utvikle ferdigheter som kritisk tenkning, analyse og diskusjon. Studenter med disse ferdighetene er svært ettertraktet blant arbeidsgivere. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er blant annet kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia  av High Fliers Research.

Universitetet rangeres på topp i Storbritannia for idretts- og rehabiliteringsfag, fysikk, kjemi, og arkeologi, og er verdensledende på forskning innen livsvitenskap. Dette er tverrfaglig forskning som bygger på alt fra biologi og medisinfag til økonomi og samfunnsfag, med mål om å tilpasse nye medisinske oppdagelser eller tekniske løsninger for allmenn bruk raskest mulig. Her lærer du deg å bruke de ressursene du har for å identifisere nye spørsmål, skape kunnskap og løse problemer – dette er stedet der du kan gjøre en forskjell.

Rangeringer og utmerkelser

University of Birmingham er et globalt universitet som ligger i hjertet av en ambisiøs by.

 • 11 nobelprisvinnere
 • #14 beste univeristetet i Storbritania, QS World University Rankings
 • #3 i kreativ skriving i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #5 fysioterapi i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #92 beste universitet i verden, US News and World Report: Best Global Universities

Universitetet ble tildelt utmerkelsen årets universitet i 2014 av Times Higher Education og er en del av Russell Group universitetene. En grad fra University of Birmingham åpner med andre ord mange dører på arbeidsmarkedet.

Fagoversikt

Universitetet er et breddeuniversitet og tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og omtrent 600 forskjellige mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, afrikastudier, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans-fag og mye, mye mer.

Studentliv

University of Birmingham byr på en internasjonal student opplevelse. Universitetet har omlag 8 700 internasjonale studenter, og i tillegg legger universitetet til rette for spennende utvekslingsopphold utenfor Storbritannia. Blant annet har universitetet etablert et eget campus i Dubai.

Det aller beste er nok likevel det tette samarbeidet mellom University of Birmingham og alle de lokale bedriftene. Birmingham er ikke kjent som «The City of a Thousand Trades» uten grunn. I århundrer har dette vært det Storbritannias industrielle hjerte, byen som oppfant fotokopimaskinen, Minien og Cadbury-sjokolade. Fortsatt flokker både entreprenørene og de største internasjonale selskapene til Birmingham – og når de jakter på talenter, sjekker de først University of Birmingham.

Studentforninger

Man har definitivt mye å ta seg til som student ved University of Birmingham. Man kan blant annet ta del i 250 forskjellige klubber og foreninger som; Amnesty International, Anime, baking, sjakk, Harry Potter og te-klubb, samt diverse språk- og fagforeninger. Dersom du ikke finner noe som passer for deg får du støtte fra studenforening slik at du kan starte din egen klubb.

Sport blir også tatt på alvor ved University of Birmingham. Her kan man blant annet drive med fotball, rugby, triatlon, basketball, tennis, golf, volleyball, fekting, polo, ishockey, ultimate frisbee og cheerleading. Til sammen har universitetet 52 forskjellige idrettsklubber. På treningssenteret finner du også et 50 meter basseng, stort moderne treningsstudio og 200 forskjellige gruppetimer hver uke.

Beliggenhet

London er bra det – men de har ikke flere kanaler enn Venezia, en sjokoladefabrikk og et gigantisk bibliotek som ser ut som en dyr bryllupskake. Det har Birmingham, eller ‘Brum’ som det heter på folkemunne. Dette er Storbritannias største by etter London – og den er både bedre og billigere.

Over 65 000 studenter kaller Birmingham sitt hjem. Det er ikke rart når man vet at Brum er sekstitre prosent rimeligere enn rivalen London – og har minst like mye mat, shopping og uteliv å by på. Spis deg fra Chinatown til Balti Triangle, og du har smakt på matretter fra hele verden uten å forlate sentrum. Gatematfestivaler, musikkfestivaler, kunstutstillinger, nattklubber og idrettsarrangementer – alt skjer i Brummie.

Du trenger ikke dra til London for å se Big Ben – i Birmingham finner du storebroren hans, Old Joe. Alle Birmingham-studenter holder denne bygningen nær sitt hjerte: Det er et ikonisk møtepunkt på campus og et vakkert spir på Birminghams skyline.  På spesielle datoer i kalenderen, slik som rosa måned i oktober eller den internasjonale språkvanskedagen, så lyser Old Joe opp i ulike farger.

Du kan også endre fargen på urskivene på Old Joe, om det er noe spesielt du ønsker å markere. Det eneste kravet er at det er relatert til universitetet – så om du har kommet på den neste geniale oppfinnelsen, kan du lyse opp Old Joe så alle vet det.

Fem gode grunner til å velge University of Birmingham

 1. University of Birmingham er rangert blant de 100 høyst rangere universitetene i verden på 2019 rangeringen til QS.
 2. University of Birmingham er et Russell Group universitet.
 3. Ved University of Birmingham vil du motta undervisning i verdensklasse og være godt forberedt på morgendagens utfordringer.
 4. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia av High Fliers Research.
 5. University of Birmingham tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og om lag 600 forskjellige mastergrader.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • The University of Birmingham har huset 11 Nobelprisvinnere, blant annet Maurice Wilkins som mottok prisen i medisin i 1962 for opptagelsen av DNA.
 • Med 33 000 studenter er universitetet Storbritanias fjerde største universitet.
 • Universitetet har 8 700 internasjonale studenter som kommer fra 150 forskjellige land.
 • University of Birmingham har et yrende studentliv med 200 forskjellige foreninger og rundt 50 sportsklubber.
 • Birmingham er den yngste byen i Europa. Rundt 40% av befolkningen er under 25 år

Les andre studenters erfaringer

Dina Tjelmeland Adeler

Studiehverdagen er mye bedre enn det jeg forventet meg under den pågående pandemien. Studentene ved skolen gjør det beste ut av situasjonen, samtidig som men følger britiske myndigheters råd. I mitt første semester så var jeg så heldig at jeg …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.