University of Birmingham

Om du noen gang har poppet popkorn i en mikrobølgeovn, tatt vitamintilskudd, eller skrevet med penn, har du brukt en oppfinnelse fra University of Birmingham. I over 100 år har forskning herfra preget vår hverdag. Om du vil bidra til den neste, store oppfinnelsen, kan du gjøre det ved University of Birmingham – her finnes det ingen grenser for hva du kan oppnå.

Studenter

38 000

Søknadsfrist

30. juni for bachelorgrader

Sted

Birmingham, England

Pris

Fra 19 020 GBP

Stipend

Opptil 1000 GBP

 

Om University of Birmingham

University of Birmingham har utviklet pacemakere og hjerteventiler av plast. Det var også de som produserte det første kunstige vitaminet (vitamin C), og utviklet teknologien bak radar og mikrobølgeovner. De fant opp allergivaksiner, fant nøkkelkomponentene i syntetisk blod, og gjennomførte de første kliniske studiene av p-pillen utenfor USA. I dag bygger universitetet videre på denne banebrytende arven, og de leder an i noen av dagens nyeste og mest spennende fagfelt, som nanoteknologi, genterapi og robotikk.

University of Birmingham legger til rette for at du skal lykkes. Gjennom forelesninger og seminarer legger universitetet til rette for at du skal få utvikle dine ideer. Du har også tilgang til et stort velferdssystem som blant annet inkluderer en personlig studieveileder, karriereveiledere og et akademisk servicesenter for studenter. Her kan man få individuell tilbakemelding på oppgaver og eksamener, samt at man har mulighet til å delta på kurs i studieteknikk, for å få maksimalt utbytte av undervisningen.

Som student ved University of Birmingham, får du prøve deg på utfordringer du faktisk møter i arbeidslivet, samtidig som du får undervisning av forskere som er ledende innenfor sine fagfelt. Undervisningen legger vekt på at du skal utvikle ferdigheter som kritisk tenkning, analyse og diskusjon. Studenter med disse ferdighetene er svært ettertraktet blant arbeidsgivere. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er blant annet kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia  av High Fliers Research.

Universitetet rangeres på topp i Storbritannia for idretts- og rehabiliteringsfag, fysikk, kjemi, og arkeologi, og er verdensledende på forskning innen livsvitenskap. Dette er tverrfaglig forskning, som bygger på alt fra biologi og medisinfag, til økonomi og samfunnsfag, med mål om å tilpasse nye medisinske oppdagelser eller tekniske løsninger for allmenn bruk raskest mulig. Her lærer du deg å bruke de ressursene du har til å identifisere nye spørsmål, skape kunnskap og løse problemer. Her kan du virkelig være med på å gjøre en forskjell!

 

 

Rangeringer og utmerkelser

University of Birmingham er et globalt universitet, som ligger i hjertet av en ambisiøs by.

 • 11 nobelprisvinnere
 • #14 beste universitetet i Storbritania, QS World University Rankings
 • #3 i kreativ skriving i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #5 fysioterapi i Storbritannia, Complete University Guide 2022
 • #92 beste universitet i verden, US News and World Report: Best Global Universities

Universitetet ble tildelt utmerkelsen årets universitet i 2014 av Times Higher Education, og er en del av Russell Group. En grad fra University of Birmingham åpner med andre ord mange dører på arbeidsmarkedet.

 

 

Fagoversikt

Universitetet er et breddeuniversitet, og tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og omtrent 600 forskjellige mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, afrikastudier, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans-fag og mye, mye mer.

 

 

Studentliv

I Birmingham får du det beste fra begge verdener: et stort og grønt campus, bare minutter unna travle Birmingham sentrum. Trykk her for en virtuell omvisning av campus.

University of Birmingham byr på en internasjonal studentopplevelse. Universitetet har omlag 8 700 internasjonale studenter, og legger i tillegg til rette for spennende utvekslingsopphold utenfor Storbritannia. Universitetet har også etablert et eget campus i Dubai.

University of Birmingham samarbeider tett med lokale bedrifter. Birmingham er kjent som «The City of a Thousand Trades,» og dette er ikke uten grunn. I århundrer har byen vært Storbritannias industrielle hjerte. Det var her fotokopimaskinen, Minien og Cadbury-sjokolade ble oppfunnet. Fortsatt flokker både entreprenørene og de største internasjonale selskapene til Birmingham – og når de jakter på talenter, sjekker de University of Birmingham først.

Studentforeninger

Man har definitivt mye å ta seg til som student ved University of Birmingham. Man kan blant annet ta del i 250 forskjellige klubber og foreninger, med fokus på f.eks. Amnesty International, Anime, baking, sjakk, Harry Potter og te. Det finnes også diverse språk- og fagforeninger. Finner du ikke noe som passer for deg, kan du få støtte til å starte din egen klubb.

Sport blir også tatt på alvor ved University of Birmingham. Her kan man blant annet drive med fotball, rugby, triatlon, basketball, tennis, golf, volleyball, fekting, polo, ishockey, ultimate frisbee og cheerleading. Til sammen har universitetet 52 forskjellige idrettsklubber  , samt et treningssenter med et 50 meter langt basseng, et stort moderne treningsstudio og 200 forskjellige gruppetimer hver uke.

 

 

Beliggenhet

Birmingham, eller «Brum» som den heter på folkemunne, er Storbritannias nest største by (etter London), og har flere kanaler enn Venezia, en sjokoladefabrikk og et gigantisk bibliotek, som ser ut som en dyr bryllupskake.

Over 65 000 studenter kaller Birmingham sitt hjem. Det er ikke rart når man vet at Brum er sekstitre prosent rimeligere enn rivalen London – og har minst like mye mat, shopping og uteliv å by på. Spis deg fra Chinatown til Balti Triangle, og du har smakt på matretter fra hele verden, uten å forlate sentrum. Gatematfestivaler, musikkfestivaler, kunstutstillinger, nattklubber og idrettsarrangementer – alt skjer i Brummie.

Du trenger ikke dra til London for å se Big Ben – i Birmingham finner du storebroren hans, Old Joe. Alle Birmingham-studenter holder denne bygningen nær sitt hjerte: Det er et ikonisk møtepunkt på campus og et vakkert spir på Birminghams skyline.  På spesielle datoer i kalenderen, slik som rosa måned i oktober eller den internasjonale språkvanskedagen, så lyser Old Joe opp i ulike farger.

Du kan også endre fargen på urskivene på Old Joe, om det er noe spesielt du ønsker å markere. Det eneste kravet er at det er relatert til universitetet – så om du har kommet på den neste geniale oppfinnelsen, kan du lyse opp Old Joe så alle vet det.

 

 

Fem gode grunner til å velge University of Birmingham

 1. University of Birmingham er rangert blant de 100 høyst rangere universitetene i verden på 2019 rangeringen til QS.
 2. University of Birmingham er et Russell Group universitet.
 3. Ved University of Birmingham vil du motta undervisning i verdensklasse og være godt forberedt på morgendagens utfordringer.
 4. Mastergradsstudenter fra University of Birmingham er kåret til de nest mest ettertraktede studentene i Storbritannia av High Fliers Research.
 5. University of Birmingham tilbyr 350 forskjellig bachelorgrader og om lag 600 forskjellige mastergrader.

Høres University of Birmingham spennende ut?

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

 • The University of Birmingham har huset 11 Nobelprisvinnere, blant annet Maurice Wilkins som mottok prisen i medisin i 1962 for oppdagelsen av DNA.
 • Med 33 000 studenter, er universitetet Storbritannias fjerde største universitet.
 • Universitetet har 10 000 internasjonale studenter, fra 150 forskjellige land.
 • University of Birmingham har et yrende studentliv, med 200 forskjellige foreninger og rundt 50 sportsklubber.
 • Birmingham er den yngste byen i Europa. Rundt 40% av befolkningen er under 25 år.

Les andre studenters erfaringer

Ane Holen Lorentzen

Ein normal kvardag for meg startar som regel med undervising på campus. Undervisinga består av forelesingar og seminar. Sidan eg studerer språk og litteratur har eg ein overvekt av seminar, men dette varierer frå studie til studie. Forelesarane er veldig …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning