University of Liverpool

I en av Storbritannias mest spennende byer finner du et anerkjent breddeuniversitet med et fantastisk studentmiljø og en rik historie. Helt siden 1881 har University of Liverpool vært pionerer innen undervisning og forskning. Universitetet har hold frem med å sette agendaen innenfor akademiske diskurser noe som studentene nyter godt av.

Studenter

31,300

Søknadsfrist

30. juni

Sted

Liverpool

Pris

Fra 18,450 GBP

Stipend

Opptil 2500 GBP

 

University of Liverpool er det originale «redbrick»-universitetet; en gruppe universiteter som revolusjonerte høyere utdanning på slutten av 1800-tallet. «Redbrick»-universitetene ble grunnlagt for å møte et økende behov for mer praktiske utdanninger, særlig innen medisin og ingeniørfag. Den gangen fnøs urgamle institusjoner som Oxford av oppkomlingene, men i dag er University of Liverpool medlem av prestisjetunge Russell Group, og 81 prosent av forskning utført ved universitetet anses som verdensledende og internasjonalt anerkjent.

Historisk sett har universitets hovedfokus vært ”education for the professions,” og dette gjelder fortsatt. Den faglige tyngden er innen medisin, ingeniør, odontologi, jus, business og veterinær. I tillegg finner du studier innen samfunnsvitenskap, humanistiske fag og naturvitenskaplige fag.

University of Liverpool omtaler seg selv som et av Storbritannias mest inkluderende universiteter, og har studenter fra over 100 land. Den varierte studentmassen vil gi deg en helt spesiell studieopplevelse. University of Liverpool ønsker å utdanne verdensborgere, som gjennom sine studier og erfaringer kan svare på globale utfordringer.

Hva kan du studere ved University of Liverpool?

Universitetet er et såkalt breddeuniversitet, og tilbyr et stort utvalg av bachelorgrader og mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, egyptologi, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans og mye, mye mer.

 

 

Beliggenhet

Liverpool ligger nordvest i England, ved elven Mersey. Byen har en lang maritim historie, og er fremdeles et knutepunkt i verden. Byen er også kjent for en rik arkitektonisk arv og huser mange bygninger som er unike eksempler på sin byggestil. For folk flest er Liverpool kanskje aller mest kjent for musikk og fotball, med navn som The Beatles, Liverpool F.C og Everton F.C.

University of Liverpools hovedcampus ligger en liten spasertur fra Liverpool sentrum. Her finner du to døgnåpne bibliotek, butikker, sportssenter, kafeer og et galleri. Liverpool er også den byen i Storbritannia med flest museer og gallerier (utenfor London), og mange av dem er gratis. Litt over 50 000 studenter har lagt sin elsk på byen for de rimelige bo- og levekostnadene, og ikke minst fordi Liverpool er en av verdens vennligste byer.

Studentene finner seg rakst til rette ved universitetet og i byen. Universitetet har et velkomstprogram skreddersydd for internasjonale studenter. I tillegg har universitetet 51 boligkomplekser på eller i nærheten av campus, og kan tilby de aller fleste førsteårsstudenter bolig. På campus finner du også over 200 forskjellige sportsklubber og studentforeninger.

 

 

Gode grunner til å velge University of Liverpool

  1. University of Liverpool er medlem av Russell Group, en samling av de 24 ledende forskningsuniversitetene i Storbritannia.
  2. Liverpool har blitt kåret til en av Storbritannias tryggeste byer.
  3. Gå i fotsporene til Sir Winston Churchill, Her Majesty The Queen Mother, Sir David Attenborough, Yoko Ono og Elvis Castello, som også har tatt sin utdannelse ved University of Liverpool.
  4. Bo og studer i en av Storbritannias mest inspirerende og kreative byer.

Høres University of Liverpool spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i Storbritannia eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

 

Registrer deg for gratis studieveiledning

Din hovedkontakt i SONOR

Magnus Wallin Gunnerud

Vis mer

Magnus Wallin Gunnerud

Magnus kommer fra teknologibyen Kongsberg; og har alltid vært nær engelsk kultur i sin oppvekst. Det var en av hovedgrunnene til at han valgte å studere i England, hvor han bodde tre år i Oxford, og senere flyttet til Polen i tre år etter det. Magnus har en bachelorgrad i psykologi fra Oxford Brookes og en mastergrad i psykologi og nerveforskning fra King’s College London. I England brukte han mye tid på å lage en studentplattform hvor studenter kunne forske, diskutere, og dele sine interesser innenfor ett forum av likesinnede.   

Magnus var fast bestemt på å studere i utlandet og har i England opplevd ett miljø som fikk han til å bli en bedre versjon av seg selv via sine studier. Han mener at dette er det beste man får av å studere i utlandet, og vil med sine erfaringer hjelpe så mange som mulig til å nå deres beste. Magnus hjelper deg gjerne med alt du skulle trenge, og muligens litt råd sett hans personlige utdannelse. Ta kontakt!  

  • Med en studentpopulasjon på rundt 70,000 studenter, er Liverpool en av de mest populære studentbyene i UK.
  • Det er relativt rimelig å bo i Liverpool. I snitt koster en studentbolig mellom £80 og £120 per uke.
  • Liverpool er en by med enorme kulturelle muligheter. The Liverpool Everyman & Playhouse, The Walker Art Gallery, Tate Liverpool. Byen er så kompakt at du har lett tilgang på alt av byens kulturliv.
  • Byen er hjem til både Liverpool FC og Everton FC!
  • Liverpools innbyggere kalles Scousers og er kjent for å være vittige med en legendarisk aksent.

 

Les andre studenters erfaringer

Sarah Margrethe Askevold

I en normal studieuke tilbringer jeg dagene mine i forelesninger og lab, og kveldene i klubber og studentforeninger. Jeg har ca. 4 fag hvert semester, 2 forelesninger på 45 min i hvert av fagene per uke, og enten en 2-3 …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning