University of Liverpool

I en av Storbritannias mest spennende byer finner du et anerkjent breddeuniversitet med et fantastisk studentmiljø og en rik historie. Helt siden 1881 har University of Liverpool vært pionerer innen undervisning og forskning. Universitetet har hold frem med å sette agendaen innenfor akademiske diskurser noe som studentene nyter godt av.

Studenter

27300

Søknadsfrist

30. juni

Sted

Liverpool

Pris

17050 GBP

Stipend

Fra 1000 GBP

University of Liverpool er det originale «redbrick»-universitetet; en gruppe universiteter som revolusjonerte høyere utdanning på slutten av 1800-tallet. «Redbrick»-universitetene ble grunnlagt for å møte et økende behov for mer praktiske utdanninger, særlig innen medisin og ingeniørfag. Den gangen fnøs urgamle institusjoner som Oxford av oppkomlingene, men i dag er University of Liverpool medlem av prestisjetunge Russell Group, og 81 prosent av forskningen er verdensledende og internasjonalt anerkjent.

Historisk sett har universitets hovedfokus vært ”education for the professions” og dette er videreført til i dag hvor den faglige tyngden er innen medisin, ingeniør, odontologi, jus, business og veterinær. I tillegg finner du studier innen  samfunnsvitenskap, humanistiske fag og naturvitenskaplige fag.

University of Liverpool omtaler seg selv som et av Storbritannias mest inkluderende universitet og har studenter fra over 100 land. Den varierte studentmassen vil gi deg en helt spesiell studieopplevelse. University of Liverpool ønsker å utdanne verdensborgere som gjennom sine studier og erfaringer kan svare på globale utfordringer.

** University of Liverpool er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen. Dette innebærer at du vil kunne få ekstra studiestøtte i form av stipend for å dekke skolepengene om du får opptak ved skolen! Les mer om dette her.

Hva kan du studere ved University of Liverpool?

Universitetet er et såkalt bredde universitet og tilbyr et stort utvalg av forskjellig bachelorgrader og  mastergrader. Her kan du studere blant annet luftfartsteknologi, IT, egyptologi, antropologi, politikk, historie, idrettsvitenskap, business, finans-fag og mye, mye mer.

Beliggenhet

Liverpool ligger i nordvest England ved elven Mersey. Byen har en lang maritim historie, og er fremdeles et knutepunkt i verden. Byen er også kjent for en rik arkitektonisk arv og huser mange bygninger som er unike eksempler på sin byggestil. For folk flest er Liverpool kanskje aller mest kjent for musikk og fotball, med navn som The Beatles, Liverpool F.C og Everton F.C.

University of Liverpools hovedcampus ligger en liten spasertur fra Liverpools sentrum. Her finner to døgnåpne bibliotek, butikker, sportssenter, kafeer og et galleri. Liverpool er også den byen i Storbritannia med flest museer og gallerier (utenfor London), og mange av dem er gratis. Litt over 50 000 studenter har lagt sin elsk på byen for de rimelige bo- og levekostnadene, og ikke minst fordi Liverpool er en av verdens vennligste byer.

Studentene finner seg rakst til rette ved universitetet og i byen. Universitetet har et velkomstprogram skreddersydd for internasjonale studenter. I tillegg har universitetet 51 boligkomplekser på eller i nærheten av campus, og kan tilby de aller fleste førsteårsstudenter bolig. På campus finner du også over 200 forskjellige sportsklubber og studentforeninger.

5 gode grunner til å velge University of Liverpool

 1. University of Liverpool er medlem av Russel Group, en samling av de 24 ledende universitetene i Storbritannia.
 2. Liverpool har blitt kåret til en av Storbritannias tryggeste byer.
 3. Gå i fotsporene til Sir Winston Churchill, Her Majesty The Queen Mother, Sir David Attenborough, Yoko Ono og Elvis Castello som også har tatt sin utdannelse ved University of Liverpool.
 4. Bo og studèr i en av Storbritannias mest inspirerende og kreative byer.
 5. Liverpool er på tilleggsstipendlisten til Lånekassen! Det betyr at du vil få ekstra stipend for dine studier ved universitetet.

Din hovedkontakt i SONOR

Thomas Horvath Svendsen

Vis mer

Thomas Horvath Svendsen

Thomas brenner for å legge til rette for unge menneskers drømmer og ambisjoner. For å finne frem til det studiet og det universitetet som passer hver enkelt best mulig mener Thomas det er viktig å bli kjent med studentene han veileder. Han treffer derfor mer enn gjerne studenter når han reiser, eller på telefon, Skype og e-post.

Thomas har studert på eventyrlige og bortgjemte plasser i Storbritannia, men har allikevel betydelig erfaring fra store internasjonale miljøer. Han har en bachelorgrad i historie og en mastergrad i europastudier. Han har vært praktikant i Genève (GCHRAGD) og Utenriksdepartementet, men har også med seg erfaring for det norske skoleverket; både som lærer og som tillitsvalgt i Elevorganisasjonen.

 • Med en studentpopulasjon på rundt 70,000 studenter så er Liverpool en av de mest populære studentbyene i UK.
 • Det er relativt rimelig å bo i Liverpool? På snitt koster en studentbolig mellom 80 til 120 £ per uke.
 • Er en by med enorme kulturelle muligheter. The Liverpool Everyman & Playhouse, The Walker Art Gallery, Tate Liverpool. Byen er så kompakt at du har lett tilgang på alt av byens kulturliv.
 • Byen er hjem til både Liverpool FC og Everton FC!
 • Liverpools innbyggere kalles Scousers og er kjent for å være vittige med en legendarisk aksent.

 

Les andre studenters erfaringer

Sarah Margrethe Askevold

I en normal studieuke tilbringer jeg dagene mine i forelesninger og lab, og kveldene i klubber og studentforeninger. Jeg har ca. 4 fag hvert semester, 2 forelesninger på 45 min i hvert av fagene per uke, og enten en 2-3 …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.