Studere i New Zealand

 

Tenker du på å studere i New Zealand så gjør deg bedre kjent med SONORs to samarbeidsskoler på den milde nordøya: University of Auckland (UoA) og Victoria University of Wellington. Her kan du ta en rekke grader innen mange spennende og innovative fagområder. Vår oppfordring er: Tenk annerledes, tenk New Zealand!

For mange er New Zealand kjent som kulisser i Ringenes Herre triologien og Hobbiten. Filmenes regissør Peter Jackson har også vokst opp i hovedstaden Wellington. Det er ikke alle som kjenner New Zealand som studieland, men dette fortjener absolutt mer oppmerksomhet fra norske studenter. Landet har et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis, og er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning. Her kan du studere i forholdsvis billige, trygge og svært naturskjønne omgivelser.

Study Outside Norway (SONOR) har to samarbeidsuniversiteter i New Zealand:

University of Auckland (UoA)

UoA – et veletablert universitet med lange tradisjoner. Dette er New Zealands største og høyest rangerte universitet. Utdanningstilbudet ved skolen favner også bredt med studieprogrammer innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. I det siste har universitetet særlig utmerket seg for sitt Faculty of Arts og tiltrekker seg studenter fra hele verden.

Victoria University of Wellington

VUW ligger i hovedstaden på New Zealand, Wellington – det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet. Her kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

New Zealand er det eneste landet i verden som har alle klimasonene, og landet er viden kjent for sin storslåtte natur med ubegrensede muligheter for den eventyrlystne. I Auckland får du sjansen til å kombinere nettopp denne siden ved New Zealand med storbylivet. I Wellington får du oppleve hvordan et land styres. Selv om universitetene ligger midt i landets største byer vil du likevel ha lett tilgang til nærliggende regnskog, strender og eksotiske øyer rett utenfor kysten.

Kulturelt er New Zealand også svært mangfoldig. Hele 27 % av innbyggerne i Auckland er fra andre land, og i tillegg har New Zealand sin egen urbefolkning, Maorifolket, som er svært synlig også i bybildet. I byen på spissen av nordøya har du med andre ord virkelig muligheten til å få en sann internasjonal opplevelse!

Studiefakta om å studere i New Zealand

 • Juli og februar hvert år.
 • Det vil variere veldig fra skole til skole og grad til grad, men du kan forvente å måtte betale fra 25.000 NZD per studieår for en grad, og noe lavere som utveksling/semesterstudent.
 • Bachelor : Foretrekker rundt 3.5 eller bedre fra VGS (unntak finnes).
 • Mastergrad: minimum C i snitt.
 • 4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test.

Ønsker du hjelp til å søke studier på New Zealand?

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.