Studere i New Zealand

Menn som gjør Haka-dans, det New Zealandske flagget og fire studenter som studerer i i New Zealand som går på en strand. Bilde.

Studere i New Zealand – tør å tenke annerledes

Det er ikke alle som kjenner New Zealand som studieland, men landet fortjener absolutt mer oppmerksomhet fra norske studenter. Høres det interessant ut å studere i New Zealand? Ta kontakt med en av våre rådgivere for gratis veiledning.

Landet har et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis, og er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning.

Her kan du studere i forholdsvis billige, trygge og svært naturskjønne omgivelser.

Gode grunner til å studere i New Zealand

New Zealand er det eneste landet i verden der du finner alle klimasonene. Landet er viden kjent for sin storslåtte natur med ubegrensede muligheter for den eventyrlystne. Ved å ta dine studier i New Zealand kan du oppleve alt fra fantastiske strandforhold til fantastiske fjellturer.

Ved å studere i Auckland får du sjansen til å kombinere nettopp denne siden ved New Zealand med storbylivet, mens du ved å studere i Wellington får oppleve hvordan et land styres.

Selv om universitetene ligger midt i landets største byer vil du likevel ha lett tilgang til nærliggende regnskog, strender og eksotiske øyer rett utenfor kysten.

Kulturelt er New Zealand svært mangfoldig, og hele 27 % av innbyggerne i Auckland er fra andre land. I tillegg har New Zealand sin egen urbefolkning, Maorifolket, noe som er svært synlig også i bybildet. I byen på spissen av nordøya har du virkelig muligheten til å få en sann internasjonal opplevelse!

Nysgjerrig på å studere i New Zealand? Ikke vent med å komme i gang, ta kontakt med våre studieveiledere i dag, eller les mer om det å studere i utlandet her.

Universiteter i New Zealand

Tenker du på å studere i New Zealand så gjør deg bedre kjent med SONORs to samarbeidsskoler på den milde nordøya: University of Auckland (UoA) og Victoria University of Wellington.

Universitetene tilbyr en rekke grader innen mange spennende og innovative fagområder.

University of Auckland

UoA er et veletablert universitet med lange tradisjoner, og er New Zealands største og høyest rangerte universitet.

Utdanningstilbudet ved skolen favner bredt. Du finner studieprogrammer innen kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. I det siste har universitetet utmerket seg for sitt Faculty of Arts og tiltrekker seg studenter fra hele verden.

Victoria University of Wellington

VUW ligger i hovedstaden i New Zealand, Wellington – det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet.


På VUW kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Studiefakta

Når er det studiestart?

Juli og februar hvert år.

Kostnaden for å studere i New Zealand vil variere veldig fra skole til skole og grad til grad, men du kan forvente å måtte betale fra 25.000 NZD per studieår for en grad, og noe lavere som utveksling/semesterstudent.

Bachelor : Foretrekker rundt 3.5 eller bedre fra VGS (unntak finnes).

Mastergrad: minimum C i snitt.

4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test.

Registrer deg for gratis studieveiledning

SONOR setter kiwiene på kartet

New Zealand er Australias lillebror og blir ofte glemt til fordel for naboen. Det gjelder ikke bare når vi snakker om studier i utlandet – men også på verdenskartene! De…

Les mer