Studere i New Zealand

Menn som gjør Haka-dans, det New Zealandske flagget og fire studenter som studerer i i New Zealand som går på en strand. Bilde.

Studere i New Zealand – tør å tenke annerledes

Det er ikke alle som kjenner New Zealand som studieland, men landet fortjener absolutt mer oppmerksomhet fra norske studenter. Høres det interessant ut å studere i New Zealand? Ta kontakt med en av våre rådgivere for gratis veiledning.

Landet har et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis, og er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning.

Her kan du studere i forholdsvis billige, trygge og svært naturskjønne omgivelser.

Gode grunner til å studere i New Zealand

Det finnes en rekke gode grunner til å studere i New Zealand:

En fantastisk natur

New Zealand er kjent for sitt fantastiske landskap med flotte strender, storslåtte fjell, innsjøer og fossefall. New Zealand er også det eneste landet i verden der du finner alle klimasonene. Ved å studere i New Zealand kan du oppleve alt fra fantastiske strandforhold til fantastiske fjellturer. Her finnes det store muligheter for deg som er eventyrlysten.

Dersom du velger å legge dine studier til Auckland får du sjansen til å kombinere nettopp denne siden ved New Zealand med storbylivet, mens du ved å studere i Wellington får oppleve hvordan et land styres.

Selv om universitetene ligger midt i landets største byer vil du likevel ha lett tilgang til nærliggende regnskog, strender og eksotiske øyer rett utenfor kysten.

Spennende kultur

Kulturelt er New Zealand svært mangfoldig, og hele 27 % av innbyggerne i Auckland er fra andre land. I tillegg har New Zealand sin egen urbefolkning, Maorifolket, noe som er svært synlig også i bybildet. I byen på spissen av nordøya har du virkelig muligheten til å få en sann internasjonal opplevelse! Landet har en rik kulturell historie med både maorisk og europeisk påvirkning. Denne kulturen kan du oppleve gjennom unik mat, musikk, dans og mye annet.

Dann deg et internasjonalt nettverk

Når du tar studier på New Zealand vil du få muligheten til å danne et unikt, internasjonalt nettverk. Her finnes det mennesker fra forskjellige kulturer og land. Benytt muligheten til å danne vennskap for livet – både sosialt og profesjonelt.

Karrieremuligheter

Ved å studere i New Zealand viser du arbeidsgivere at du ikke er redd for å hive deg uti noe nytt og spennende. Det er en egenskap mange setter pris på. I tillegg vil du gjennom å oppleve mange forskjellige kulturer gjennom å danne nettverk med internasjonale studenter ha en unik fordel når det kommer til å jobbe/tilpasse deg til forskjellige kulturer. Kanskje du til og med får din neste jobb som følge av at du har fått deg et internasjonalt nettverk i landet?

Nysgjerrig på å studier i New Zealand? Ikke vent med å komme i gang, ta kontakt med våre studieveiledere i dag, eller les mer om det å studere i utlandet her.

Universiteter i New Zealand

Tenker du på å studere i New Zealand så gjør deg bedre kjent med SONORs to samarbeidsskoler på den milde nordøya: University of Auckland (UoA) og Victoria University of Wellington.

Universitetene tilbyr en rekke grader innen mange spennende og innovative fagområder.

University of Auckland

UoA er et veletablert universitet med lange tradisjoner, og er New Zealands største og høyest rangerte universitet.

Utdanningstilbudet ved skolen favner bredt. Du finner studieprogrammer innen kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. I det siste har universitetet utmerket seg for sitt Faculty of Arts og tiltrekker seg studenter fra hele verden.

Victoria University of Wellington

VUW ligger i hovedstaden i New Zealand, Wellington – det geografiske, politiske og kulturelle hjertet av landet.


På VUW kan du forvente høy kvalitet på studiene på både bachelor- og masternivå, med bånd til industri, politikk, og ledende nasjonale og internasjonale organisasjoner.

Studiefakta

Når er det studiestart?

Juli og februar hvert år.

Kostnaden for å studere i New Zealand vil variere veldig fra skole til skole og grad til grad, men du kan forvente å måtte betale fra 25.000 NZD per studieår for en grad, og noe lavere som utveksling/semesterstudent.

Bachelor : Foretrekker rundt 3.5 eller bedre fra VGS (unntak finnes).

Mastergrad: minimum C i snitt.

Når du skal studere i Australia må du ta en språktest, med mindre du har 4 eller bedre i engelsk fra VGS som vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test.

Spørsmål om studentvisum

Du trenger et studentvisum for å ta studier i New Zealand. Det er noen formelle ting du må ha i orden både før og underveis i studieoppholdet sitt. Det kan virke litt overveldende å holde kontroll på alt, men ved hjelp av oss i SONOR kan du være sikker på at alle dine spørsmål blir besvart, og at en veileder hjelper deg med alt det formelle du trenger å ha i orden. Du kan lese mer om det å søke studentvisum i New Zealand her, eller ta kontakt med en av våre veiledere for en prat.

Registrer deg for gratis studieveiledning

SONOR setter kiwiene på kartet

New Zealand er Australias lillebror og blir ofte glemt til fordel for naboen. Det gjelder ikke bare når vi snakker om studier i utlandet – men også på verdenskartene! De…

Les mer