Studere i New Zealand

 

Tenker du på å studere i New Zealand så gjør deg bedre kjent med SONORs to samarbeidsskoler på den milde nordøya: Auckland University of Technology (AUT) og University of Auckland (UoA). Her kan du ta en rekke grader innen mange spennende og innovative fagområder. Vår oppfordring er: Tenk annerledes, tenk New Zealand!

For mange er New Zealand kjent som kulisser i Ringenes Herre triologien og Hobbiten. Filmenes regissør Peter Jackson har også vokst opp i hovedstaden Wellington. Det er ikke alle som kjenner New Zealand som studieland, men dette fortjener absolutt mer oppmerksomhet fra norske studenter. Landet har et kvalitetssikringssystem innen høyere utdanning som er anerkjent på verdensbasis, og er langt fremme når det gjelder datateknologi og medisinsk forskning. Her kan du studere i forholdsvis billige, trygge og svært naturskjønne omgivelser.

Study Outside Norway (SONOR) har to samarbeidsuniversitet i Auckland:

Auckland University of Technology (AUT)

AUT – et universitet som er spesielt kjent for sine studier i design, kreative teknologier og kommunikasjon. Det finnes imidlertid også en mengde andre gode studieprogrammer her, noe som gir deg som ønsker å dra til denne byen mange valgmuligheter i et spennende og kreativt miljø.

University of Auckland (UoA)

UoA – et veletablert universitet med lange tradisjoner. Dette er New Zealands største og høyest rangerte universitet. Utdanningstilbudet ved skolen favner også bredt med studieprogrammer innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. I det siste har universitetet særlig utmerket seg for sitt Faculty of Arts og tiltrekker seg studenter fra hele verden.

New Zealand er det eneste landet i verden som har alle klimasonene, og landet er viden kjent for sin storslåtte natur med ubegrensede muligheter for den eventyrlystne. I Auckland får du sjansen til å kombinere nettopp denne siden ved New Zealand med storbylivet. Selv om universitetene ligger midt i landets største by vil du nemlig ha lett tilgang til nærliggende regnskog, strender og eksotiske øyer rett utenfor kysten.

Kulturelt er New Zealand også svært mangfoldig. Hele 27 % av innbyggerne i Auckland er fra andre land, og i tillegg har New Zealand sin egen urbefolkning, Maorifolket, som er svært synlig også i bybildet. I byen på spissen av nordøya har du med andre ord virkelig muligheten til å få en sann internasjonal opplevelse!

Studiefakta om å studere i New Zealand

 • Juli og februar hvert år.
 • Det vil variere veldig fra skole til skole og grad til grad, men du kan forvente å måtte betale fra 25.000 NZD per studieår for en grad, og noe lavere som utveksling/semesterstudent.
 • Bachelor : Foretrekker rundt 3.5 eller bedre fra VGS (unntak finnes).
 • Mastergrad: minimum C i snitt.
 • 4 eller bedre i engelsk fra VGS vil kunne gi fritak for TOEFL eller IELTS test.

Ønsker du hjelp til å søke studier på New Zealand?

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.