University of Auckland

University of Auckland

Auckland, Nord-Øya

University of Auckland er New Zealands største og høyest rangerte universitet.

I tillegg er skolen også blitt anerkjent internasjonalt gjennom høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette sier noe om kvaliteten på utdanningstilbudet ved skolen, som favner bredt med studietilbud innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer.

Stipend

Fra 10,000 i NZD

Studenter

42,000

Pris

Fra 33,894 NZD

Søknadsfrist

Bachelor og master har rullerende frist, study abroad har frist 1 november

Om University of Auckland

Grunnlagt i 1883 er University of Auckland (UoA) er New Zealands største universitet med over 40 000 studenter, og blant disse er rundt 7000 internasjonale. I tillegg til å være New Zealands største universitet, er de også ledende innenfor forskning i landet. Ved å studere ved UoA vil du få en kvalitetsutdanning, som gjenspeiles i høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette illustrerer kvaliteten på utdanningstilbudet ved universitetet, og de har et studietilbud som favner bredt. Uansett hva som passer for deg fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, har universitet en utdanning som passer for deg.

New Zealand som studieland kan også by på noe for en hver smak. Som kjente kulisser fra Ringenes Herre-triologien, er det mange som har latt seg fascinere av de naturskjønne omgivelsene med høye fjell, lange elver, store innsjøer og dype fjorder. Landet er på størrelse med Norge, men kan by på store variasjoner i både klima og geografi. New Zealands kultur sies gjerne å stamme fra urbefolkningen Mãoriene og tradisjonene fra den tidlige britiske kolonitiden, noe som gjenspeiles i hverdagsbildet på New Zealand. Som student ved UoA vil du få god kjennskap til hva det vil si å være en «New Zealander» – ofte kalt «Kiwis».

Beliggenhet

University of Auckland ligger i den største urbane området på Nordøya på New Zealand, Auckland. Studiebyen er virkelig en by man må oppleve! Her vil du oppleve alle fire årstider, noe som innbyr til spennende naturopplevelser for en hver smak. Det svært populært å benytte seg av naturen i og rundt storbyen. I byen finner du også store grønne områder. En tur til Mount Eden, en sovende vulkan like i utkanten av byen, byr på en fantastisk utsikt over byen og er obligatorisk ved et opphold i Auckland. Her er det mye å finne på, som du ikke vil finne noe annet sted i verden!

Auckland ligger ved havet med store havneområder og mange strender. Byen tiltrekker seg derfor både badenymfer og de som liker vannsport. Særlig er seiling populært og byen omtales gjerne som «the city of sails» på grunn av det maritime miljøet og alle seilbåtene som holder til i havneområdet.

I tillegg til store naturopplevelser er også Auckland, med sine 1,25 millioner innbyggere, en storby som kan by på store sportsbegivenheter, kulturelle arrangement, kafeer, urbane utesteder og ikke minst; et yrende og flerkulturelt folkeliv. Det tar heller ikke lange tiden å komme seg til andre steder på New Zealand eller resten av Oseania. Hvorfor ikke reise til en Stillehavsøy når du først har flyttet så langt unna?

Gode grunner til å studere ved University of Auckland

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos University of Auckland

Opptakskrav: krever hovedsakelig fra 3.4 i rent karaktersnitt og oppover, men kan også vurdere søkere med lavere snitt

University of Auckland er New Zealands største og høyest rangerte universitet. I tillegg er skolen også blitt anerkjent internasjonalt gjennom høye plasseringer på internasjonale rankinglister. Dette sier noe om kvaliteten på utdanningstilbudet ved skolen, som favner bredt med studietilbud innen alt fra kunst, design og arkitektur til IT og ingeniørfag, og mye mer. Det vil også være muligheter for å ta fag om kultur og språk i Stillehavsregionen, ofte i kombinasjon med andre studier. 

Universitetet har særlig utmerket seg for sitt Faculty of Arts, altså samfunnsfaglige fag. De har stort fokus på at alle studier skal være linket til FNs bærekraftmål, så her er alle studiene designet for at du skal få en fremtidsrettet utdanning. UoA rangeres spesielt høyt for sine bidrag til bærekraftmålene god helse og livskvalitet, anstendig arbeid og økonomisk vekst, og fred, rettferdighet og velfungerende institusjoner. Dette er det perfekte stedet å studere for deg som er interessert i å gjøre verden til et bedre sted. Er du litt usikker på hva du vil studere, men fremdeles vil ta et studie for å være best forberedt på fremtiden, så er kanskje en Bachelor of Global Studies aktuelt for deg. Da an du velge mellom ulike fordypninger som går på tvers av humanistiske fag, business, ingeniørfag, jus og naturvitenskap. Her er det noe for alle!

Her kan du også lese mer om hvordan det er å studere i New Zealand.

Vi i SONOR kan hjelpe deg med opptak til både bachelor- og mastergrader ved UoA. Se en oversikt over gradene under.

Semester eller årsstudier ved University of Auckland?

Ønsker du et kortere studieopphold ved University of Auckland? Det kan vi tilrettelegge for!

Enten du er under utdanning i Norge og ønsker ett semester eller to i utlandet, eller vil smake på studenttilværelsen før du starter på en videre utdanning kan vi hjelpe deg med det.

Ta kontakt med oss i SONOR for mer informasjon om semesterstudier ved University of Auckland.

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Høres University of Auckland spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i New Zealand. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Mathias Dammann

mathias@sonor.no

+47 973 16 050

Magnus Wallin Gunnerud

magnus@sonor.no

+47 973 17 191