‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Bachelor- eller Mastergrad

Bachelorgrad eller mastergrad? Lurer du på hva du egentlig kan studere i utlandet – SONOR hjelper deg med å få oversikt.

Det er mange spørsmål som dukker opp når man vurderer studier i utlandet. Hva kan jeg studere? Hvor kan jeg studere? Hva er opptakskravene? Vi i SONOR har lang erfaring med å veilede studenter som skal til utlandet – enten du skal studere for første, andre eller ente gang.

Hos SONOR sine samarbeidsuniversiteter kan du studere alt fra engelsk litteratur til kvantefysikk – og gjerne begge deler samtidig! Det finnes utallige fagretninger og kombinasjoner, så det gjelder å finne det som passer deg best. Du kan også velge å ta en hel grad i utlandet, eller bare reise ut for et semester eller et år.

På universitetet studerer man stort sett på to nivåer. SONOR kan altså hjelpe deg med å søke deg til:

Undergraduate level

Bachelorgrad: En bachelor er en universitetsgrad som deles ut etter man har fullført det første nivået i en universitets- eller høyskoleutdanning. Den gir deg en innføring på høyere nivå innen emner som du er interessert i. En bachelorgrad tar normalt tre år, men i enkelte land er det mulig å ta denne graden over to eller fire år.

Gap year: Hvis du kun ønsker deg et semester eller to i utlandet kan et kortere studieopphold, et såkalt gap year ved en av våre samarbeidspartnere passe for deg. Dette er litt som et årsstudium, bare at du plukker de emnene som interesserer deg mest. Fordi du fyller opp hele semesteret eller året med fag regnes du som fulltidsstudent og får støtte fra Lånekassen.

Du finner våre Gap Year-tilbud her. 

Postgraduate level

Mastergrad: En mastergrad er vanligvis det andre nivået i en universitetsutdanning. En master bygger på en bachelorgrad og her vil du gå enda dypere inn i et emne. Denne graden er normalt to år, men det er også mulig å ta den over ett eller flere år. I enkelte tilfeller kan en bachelor- og mastergrad være integrert og gå over fire eller fem år.

Doktorgrad (PhD): Doktorgrad, eller PhD, er høyeste akademiske graden som kan oppnås ved universitet eller høyskole. En fullført doktorgrad gir deg retten til å kalle de doktor, og er det første steget mot en professortittel på et universitet.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning