Studere i USA

Ønsker du å studere i USA? Få nasjoner har så grundig satt sitt preg på verden som USA. De fleste av oss har en oppfatning av hva og hvordan USA er, selv uten å ha vært der. Vi anbefaler deg å reise dit selv, og gjøre deg opp din egen mening.

Studere i USA

Ønsker du å studere i USA? SONOR hjelper deg maksimere dine sjanser for opptak.

USA som studieland

Gjør deg samtidig klar for sjokkerende opplevelser – i alle mulige betydninger av ordet. Om du ikke finner noe av interesse her, er det på tide å sjekke om du fortsatt har puls.

For de fleste av oss byr USA på et svimlende utvalg av muligheter. Ikke mange land kan by på så mye skjønnhet; fjell, strender, regnskog, ørken, canyoner og isbreer. Dette er i sin tur elegant paret med eventyrlige storbyer, et mangfold av kultur, musikk, matopplevelser, sport og et folkeslag som virker å være født supervennlige, uformelle og pratsomme. For en nordmann kan det være en attraksjon i seg selv.

USA har kanskje et av verdens beste utdanningssystemer, med skoler som dominerer internasjonale rangeringslister, og studiemuligheter innenfor alle tenkelige fagfelt. Det fins nesten 5000 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner i landet. USA har dessuten verdens største internasjonale studentpopulasjon: Over 700 000 internasjonale studenter er til enhver tid registrert for bachelor- og mastergrader ved amerikanske utdanningsinstitusjoner.

Fra Floridas strender og Californias solfylte kyst (Slik som studier ved CSU Long Beach), via Midtvestens uendelig mangfold (hva med å studere i Minneapolis ved University of St Thomas?), storslagne naturopplevelser i Nordvesten, storbyopplevelser og stolte tradisjoner på østkysten (Pace på Lower Manhattan kan være perfekt for deg) til frodig sørstatsliv; som studieland er USA spesielt spennende. SONOR samarbeider med en rekke anerkjente og solide universiteter i alle disse områdene, slik at vi kan hjelpe akkurat deg å studere i USA.

Den virkelig vanskelige oppgaven blir å bestemme seg for hvor man vil studere. Det hjelper våre dyktige studieveiledere deg med!

Masse å spare på studier i USA!

Vi samarbeider med en rekke skoler som er villige til å gi transfer credits (studiepoeng) for fag du har tatt på norsk VGS. Disse studiepoengene teller mot totalen du trenger for å fullføre en bachelorgrad i USA. Får du nok transfer credits kan du fullføre graden på tre år!

Dette medfører at du som student korter ned studietiden din i USA og dermed også hvor mye studielån du sitter igjen med etter endt utdanning. Allerede før eventuelle stipend er gitt så kan dette bety en besparelse på over 100.000 NOK i studielån!

Ta kontakt med en veileder i SONOR for å kartlegge den beste økonomiske pakken for deg som framtidig USA student. Registrer deg for veiledning her.

Studiefakta for deg som vil studere i USA

Studiene ved de fleste universitet over hele USA starter i august og januar hvert år. Det er mulig å starte både i august of januar på din bachelorgrad. For mastergrader er det stort sett bare studiestart i august hvert år.

Hva koster et studieår i USA i gjennomsnitt
Hva krever skolene i opptakskrav
Hva krever skolene av språktester eller karakter i engelsk?

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.