Santa Monica College

Santa Monica College

Santa Monica, California

Santa Monica College (SMC) er ledende blant Californias community colleges på overføringer til noen av statens beste universiteter.

Ved SMC får du faglige utfordringer og hjelp på vei til ditt drømmeuniversitet; samtidig får du leve alle studenters drøm i L.A.

Stipend

-

Studenter

26,809

Pris

Per år 11,310 USD

Søknadsfrist

15. november for vårsemesteret, 1. juli for høstsemesteret

Om Santa Monica College

Norske studenter elsker Santa Monica College (SMC), og følelsen er gjensidig. SMC vil at du skal komme deg opp og frem. Her får du en utdanning du bare kunne drømme om å få på et høyt rangert og dyrt forskningsuniversitet, til en brøkdel av prisen. Det beste er at du får den midt i LA, mulighetenes by. Velg SMC og oppdag hva ditt talent er.

Å være et steg foran konkurransen er SMC-studentenes varemerke. Her tar du nøyaktig de samme fagene som studentene ved prestisjefylte universiteter som UC Berkeley og UCLA. Grunnen til dette er at professorene dine vil være de beste i sitt felt: prisbelønte kunstnere, forskere og forfattere. De underviser ved SMC fordi de setter studentene sine først.

SMC har et av de største veilednings- og rådgivningsnettverkene blant skoler i California. Her skal du føle deg trygg på dine utdanningsvalg. Rådgiverne på SMC hjelper deg med å sette opp en personlig overføringsplan basert på det fagområdet du vil fordype deg i. De gir deg også råd om hvilke universiteter som er aktuelle for deg, og hjelper deg på veien til opptak ved drømmeuniversitetet. Ved enkelte studiesteder kan de også garantere transfer, dersom du velger et av studiestedene de har en Transfer Admission Guarantee (TAG)-avtale med.

Enten du studerer regnskap eller filmproduksjon, kan SMC sine grader konkurrere med USAs beste universiteter – og de kan hjelpe deg få en fot inn døra. I dag er SMC et ledende community college på overføringer til det prestisjefylte University of California-systemet – en rekord de har holdt i tjueni lange år. De er også på toppen i overføringer til UCLA og USC, og er blant de som sender flest studenter til Ivy League universitetet, Columbia University. Ved SMC er du dømt til å lykkes.

Community College

Når du studerer i USA kan du velge mellom fireårige colleges og universiteter, og toårige community colleges. Ved et community college kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad, før du overfører, eller søker transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Et community college skiller seg fra et universitet eller college ved at det primært skal tjene lokalsamfunnet – det betyr rett og slett at de tilrettelegger mest mulig for at studentene skal lykkes. De har lavere opptakskrav, er billigere og gir deg flere valgmuligheter. Les mer om hvorfor du bør velge et community college her, eller ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Beliggenhet

Santa Monica College ligger i Santa Monica, California. Folk flokker til området for de flotte strendene, den avslappede livsstilen og surfing. De elsker været – 284 soldager i året og en gjennomsnittstemperatur på tjuefem grader. Og om du oppdager en ny trend, så har den sannsynligvis startet et eller annet sted mellom Venice Beach og Santa Monica Pier.

Santa Monica

Herfra er det knappe tre kilometer fra Santa Monica Beach. Dette området vil være overraskende kjent for de fleste, da det har vært lerret for flere store filmer. Livvaktbuene fra «Baywatch» står der ennå, og Santa Monica Pier har gjort cameoopptreden i NCIS og «Hannah Montana.»

Byen Santa Monica ligger omringet av L.A. på tre sider. Her er det likevel godt tilrettelagt for syklende, og du kan enkelt komme deg rundt med byens Big Blue Bus. Studenter og kunstnere har lagt sin elsk på byen, og det florerer med kunstgallerier, bokhandler og gratis arrangementer. Blant disse finner du surfere og strandløver, som dyrker den tilbakelente livsstilen Santa Monica er blitt kjent for.

Kom deg rundt

For å komme deg til SMC, flyr du til Los Angeles International Airport (LAX). Deretter bruker du lokal transport, slik som en drosje, leiebil, buss, eller annet for å komme deg til campus. SMC har oversikt over alternativene her, de forklarer også hva du må gjøre for å skaffe egen bil i USA.

Når du først er komme til campus er det lett å komme seg rundt. Mange studenter bruker Big Blue Bus, som er gratis å bruke for SMC-studenter. Andre tar tog, sykler, bruker skateboard eller andre alternativer. Det er jo mye lettere å komme seg rundt til fots eller på sykkel når det aldri snør. SMC har en egen nettside som hjelper deg å planlegge reisen din. Ikke gå glipp av muligheten til å utforske LA.

Gode grunner til å studere ved Santa Monica College

Kostnader og stipender

Pris: vær oppmerksom på at SMC krever helseforsikring, dette vil komme i tillegg til skolepengene. For det kommende studieåret er kostanden på denne forsikringen 2040 USD.

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Santa Monica College

Her kan du egentlig studere hva som helst. Tanken er at du skal starte utdanningen her og oppfylle de mest generelle fagkravene før du fullfører graden ved et annet universitet. Det er der du tar de fleste fagene innenfor din major. Dersom du kun ønsker å ta et semester eller år i USA har SMC også et tilbud til deg. De har satt sammen studiepakker med fag som tilrettelegger for studiestøtte fra Lånekassen.

Opptakskrav: alle søkere må ha fullført vitnemål og ha generell studiekompetanse.

Studentopplevelse

Det aller beste med SMC er helt klart beliggenheten. Selve colleget ligger midt i vakre Santa Monica, L.A. Beliggenheten og SMCs fantastiske akademiske omdømme tiltrekker seg mange internasjonale studenter. Hele 3300 av skolens studenter er internasjonale, fra over 100 forskjellige nasjoner. Til SMC kommer du både for de faglige utfordringene og for den klassiske L.A.-livsstilen, med strandyoga, surfing og sykling, shopping og fantastisk nattliv.

Got Talent?

Los Angeles er byen der underholdning, teknologi og reklame møtes. Influenserne er de nye stjernene og plattformer som Netflix og Snapchat er de nye filmstudioene. Dette gjøre LA til en av de mest spennende mediesentrene i verden akkurat nå – og SMC ligger midt blant talentene. Det er viktig, for stedet har mye å si når du skal studere. På Santa Monica College studere hele fem ulike retninger innen media og kommunikasjon – så uansett hvilken retning som du synes er mest spennende, finnes utdanningen for deg.

Er du interessert i film, er SMC drømmesettet. Verdensberømte Santa Monica Pier som colleget ligger rett ved siden av er et opplagt sted å starte. I den kreative hubben LA-området er, vil du få nye impulser daglig. Ikke rart at en studentfilm fra SMC igjen har blitt valgt ut til å delta på Cannes festivalen, som kanskje er en av de største festivalene du kan delta på som filmskaper. Legg merke til at vi sier igjen – Santa Monica College sine studenter er gjengangere på denne og flere andre festivaler rundt om i verden. Snakk om talent.

I tillegg til å kunne speile seg i glansen fra Hollywood og influensere, kan Los Angeles skilte med noen av verdens mest innovative selskaper. Santa Monica og området rundt har fått kallenavnet «Silicon Beach.» Her er stemningen elektrisk, og kreativiteten er til å ta og føle på. De siste årene har flere enn tusen startups funnet sitt fotfeste her, inkludert kjemper som Snap Inc. og Tinder. Spillindustrien har vært her enda lenger: Call of Duty, Guitar Hero og Tony Hawk-serien ble alle oppfunnet i Santa Monica. Så glem Silicon Valley – det er Silicon Beach som gjelder.

Livet på campus

Alle kjenner maskoten til SMC, Pico the Corsair, men ikke alle er hundre prosent sikre på hva en corsair er. Det er en pirat – og har helt sikkert noe å gjøre med beliggenheten til SMC, rett ved havet, og SMC studentenes «unsinkable spirit». Pico the Corsair dukker opp hver gang det er kamp, for at alle skal føle på skikkelig campus spirit.

Det er masse å bli med på ved SMC. Her er det rundt 70 studentorganisasjoner, så enten du elsker astronomi, jazz, dans, robotikk eller jordbruk, så finner du noen med de samme interessene på campus. Det er også 17 forskjellige idrettslag, som både vinner mesterskap og har trent olympiere. Er du ikke topptrent, kan du også skrive for The Corsair, SMCs prisbelønte studentavis. Skulle ikke det være nok, så sikrer The Associated Students (A.S.) at det skjer noe på campus året rundt. Her er det bare å slenge seg på.

Det er ikke studentboliger på campus, men når du studerer så sentralt i LA skal det være enkelt å finne noe privat. Det er mange norske studenter i området, så her kan det være lurt å ta kontakt med noen som er lokalkjent og spørre om tips og råd.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311