Tilbake til Praktisk Informasjon

Q&A: USA

Jeg ønsker mer informasjon om studiemuligheter i California.

Totalt har vi ni ulike skoler i California: 6 universiteter og 3 community colleges. Du kan se alle disse her: https://sonor.no/studere-i-usa/. Har du tenkt litt på hva det er du ønsker å studere? Så kan jeg sende deg litt mer informasjon om dette til deg.

 Jeg ønsker mer informasjon om studiemuligheter i New York.

Totalt har vi fem ulike skoler i New York, noen midt på Manhattan og noen litt utenfor. Du kan se alle disse her: https://sonor.no/studere-i-usa/. Har du tenkt litt på hva det er du ønsker å studere? Så kan jeg sende deg litt mer informasjon om dette til deg.

Jeg ønsker mer informasjon om stipendmuligheter i USA.

Det er det gode muligheter for stipend i USA. Ved de fleste av våre samarbeidsuniversiteter blir man automatisk vurdert for stipender når man søker. Hvis du søker gjennom SONOR får du også tilgang på spesielle stipender som bare er tilgjengelige for SONOR-søkere. Ved noen av våre amerikanske samarbeidsuniversiteter kan du få opptil $32 000 i stipend!

Men – husk at de fleste stipender blir gitt etter akademisk vurdering. Enkelt forklart betyr det at jo høyere karakterer du har fra videregående, jo større sannsynlighet er det for at du får et stort stipend.

Når er søknadsfrister for studier i USA?

Søknadsfristene varierer veldig fra universitet til universitet. Det er noen universiteter som har formell frister, mens andre har rullerende opptak. Hvilket universitetet er det du har sett på?

Jeg vil vite mer om community college.

For å forstå hva et community college er, må man forstå hvordan en amerikansk grad er satt opp. De to første delene av en amerikansk grad består av general education requirements som man må gjennom. Disse fagene er obligatoriske fag. Hva som er obligatorisk varierer fra stat til stat og fra universitet til universitet, men ofte er det følgende fag: språkfag, helse-relatert fag, mattefag og naturfag.

Det er her community college kommer inn i bildet; mange velger å gå de første to årene ved et community college for å gjøre unna disse obligatoriske fagene. Deretter overfører de til et universitetet for å fullføre bachelorgraden i sin valgte major.

Vi har samarbeid med fire community colleges: tre i California og et i Washington state. Hvor vil du studere?

Jeg vil vite mer om muligheter for årsstudier/gap year.

De fleste universitetene vi samarbeider med i USA kan tilrettelegge for semester/årsstudium, enten det er rett etter videregående, etter forsvaret/friår, eller etter å ha tatt en bachelorgrad. Har du noen tanker om hva det er du ønsker å ta semester/årsstudium i? Det står også forslag til noen fag her: https://sonor.no/gap-year/ 

Jeg vil vite mer om bachelorgrader i USA.

I USA finnes det meste av fagområder, og de fleste universiteter tilbyr mye forskjellig på bachelor. Her vil du finne det meste av det som tilbys i Norge, og enda litt mer!

Du må derimot være oppmerksom på at det er enkelte studieretninger som vi ikke anbefaler å studere i utlandet, og det er i hovedsak helserelaterte grader som krever autorisasjon, som for eksempel medisin, veterinær, sykepleie, klinisk psykologi og andre helsefag.

Når er det du ønsker å starte studiene? Hvilket karaktersnitt er det du har fra videregående, og hvilken engelskkarakter?

Jeg vil vite mer om mastergrader i USA.

Har du tenkt litt på hvilken mastergrad det er du kunne ha tenkt deg? Og hvilken bachelorgrad er det du har tatt tidligere, eller planlegger å ta?

Jeg vil vite mer om opptakskravene for å studere i USA.

Opptakskravene varierer fra universitet til universitet, og fra fag til fag. Ser du for deg et spesielt studiested eller fagområde, kan jeg hjelpe deg med å finne opptakskrav som gjelder deg.

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
  • Kontaktdetaljer

  • Postadresse

  • Hvor har du hørt om SONOR?

  • Karakterer

  • Hva vil du studere?

  • Studiestart

    Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.