Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Santa Barbara, California

Kun «steps from the beach» – eller 175 for å være presis. Her kan du ta løpefart og hoppe rett inn i et prisvinnende transfer-program.

Her kan du få den best mulige starten på ditt amerikanske studieopphold. Tenk deg at du bor på stranden, litt som når du er i Syden. Bare at dette er starten på hele din fremtidige karriere. Santa Barbara City College (SBCC) regnes blant de beste community colleges i USA. Starter du studiene her, er drømmen rett rundt hjørnet.

Stipend

-

Studenter

10,000

Pris

Per år 10,560 USD

Søknadsfrist

15. juni for høstsemesteret, 1. november for vårsemesteret

Santa Barbara City College

Om Santa Barbara City College

SBCC regnes som et av USAs beste community colleges. De har lang erfaring med å hjelpe sine studenter videre til universitetene de ønsker å komme inn på. Forelesere og professorer strekker seg langt for sine studenter og er svært gode i jobbene sine. Tidligere studenter forteller at flere av deres professorer kom til SBCC etter å ha sagt nei til forskerstillinger ved prestisjetunge universiteter. Om det er sant eller ikke – det viktigste for professorene er studentene. Ved SBCC kan de fokusere fullt på undervisning, og det gir deg som student store fordeler når du skal på videre studier i USA.

Her har de også egne avtaler som garanterer opptak ved flere prestisjetunge universiteter. Dersom du oppfyller kravene til spesifikke fag, karaktersnitt, antall studiepoeng og krav til din major, er du garantert plass ved det universitetet du ønsker. Avtalen gir en god oversikt over hva som skal til for videre opptak, og gir deg som student en enkel måte å finne ut om du er en kvalifisert søker. Du vil få hjelp til å sette opp en slik avtale med veiledere på campus etter du starter studiene. Om målet ditt er høyt rangerte universiteter som UC Santa Barbara, Arizona State eller UC Irvine, er dette det rette stedet å starte.

Community College

Når du studerer i USA kan du velge mellom fireårige colleges og universiteter, og toårige community colleges. Ved et community college kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad, før du overfører, eller søker transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Et community college skiller seg fra et universitet eller college ved at det primært skal tjene lokalsamfunnet – det betyr rett og slett at de tilrettelegger mest mulig for at studentene skal lykkes. De har lavere opptakskrav, er billigere og gir deg flere valgmuligheter. Les mer om hvorfor du bør velge et community college her, eller ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Beliggenhet

SBCC ligger i Santa Barbara, California. Herfra kan du nyte sjøutsikt uansett hvor på campus du er, de ligger nemlig på Cliff Drive, rett overfor Leadbetter Beach. Denne stranden er perfekt for solbading. Når vinden tar seg opp litt, kan du drive med windsurfing, kiteboarding og seiling – det er også en populær strand for de som lærer seg å surfe.

Santa Barbara

Området rundt SBCC heter The Mesa (spansk for bord) og er en høyde i Santa Barbara. Her finner du byens flotteste grøntområder, lett tilgang til strender og shopping. Her er det enkelt å gå eller sykle for å komme seg til campus. En liten overraskelse: The Mesa har et eget klima, og er varmere på vinteren og kjøligere på sommeren enn resten av Santa Barbara – det betyr faktisk enda behageligere temperaturer, midt i varmeste California.

Santa Barbara kalles ofte den amerikanske rivieraen på grunn av sin likhet med det populære franske turistmålet, og begge er populære blant båtfolk, vinentusiaster, strandløver og kunstnere. Noe av det som skiller Santa Barbara fra den franske rivieraen er likevel blandingen av avslappet surfekultur og Sør-Californias underholdningsindustri. Santa Barbara har et kunst- og kulturtilbud som er storbyen verdig, med atmosfæren til en trygg og koselig kystby. Som student ved SBCC kan du nyte godt av denne kombinasjonen.

Kom deg rundt

De fleste norske studenter flyr inn til Los Angeles Airport (LAX). Deretter kan du ta et fly videre til Santa Barbara Airport, ta toget, finne deg en drosje eller ta Santa Barbara Airbus. SBCC rangerer disse alternativene for deg etter pris, så du kan lett finne det som passer deg og ditt budsjett best.

Det er lett å komme seg rundt i Santa Barbara, særlig på skateboard eller sykkel. SBCC har oversikt over alle mest bærekraftige transportalternativene – de har til og med en DIY Bikeshop på campus, om du må fikse noe på sykkelen din.

Om du leier bil er det heller ikke langt til Los Angeles, så benytt muligheten mens du først er i området til å besøke englenes by. Da får du gleden av å kjøre ned U.S. Route 101, også kjent som Pacific Coast Highway. Dette er en av USAs flotteste kjøreturer, så ikke gå glipp av den. Er du skikkelig eventyrlysten kan du følge denne veien til San Francisco, eller helt nord til Washington. Road trip!

Gode grunner til å studere ved Santa Barbara City College

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Santa Barbara City College

Her kan du egentlig studere hva som helst. Tanken er at du skal starte utdanningen her og oppfylle de mest generelle fagkravene før du fullfører graden ved et annet universitet. Det er der du tar de fleste fagene innenfor din major. Dersom du kun ønsker å ta et semester eller år i USA har SBCC også et tilbud til deg. De har satt sammen studiepakker med fag som tilrettelegger for studiestøtte fra Lånekassen.

Opptakskrav: alle søkere må ha fullført vitnemål og ha generell studiekompetanse.

Studentopplevelse

Overgangen til universitetslivet er ikke alltid like lett – SBCC er der for å hjelpe deg hele veien. Fra akademiske veiledere som hjelper deg med å planlegge transfer til et eget veilederteam for internasjonale studenter, her legges alt til rette for at du skal lykkes.

Der studentene kommer først

Det som virkelig gjør SBCC til USAs beste community college er at de hele tiden har professorene med på laget. Det er de som driver SBCCs Writing CenterMath Tutorial LabTutoring Program og Academic Achievement Zone. Dette er viktige ressurser som gjør overgangen til universitetslivet så smidig som mulig. Programmet heter Faculty Partnership for Student Success (PSS) og er unikt for SBCC. Målet er å sikre at du bygger de akademiske ferdighetene du trenger for å gjøre det bra på universitetet.

Ikke vær redd for å spørre hva SBCC kan gjøre for deg. De har til og med en egen oversikt på nettsiden for alle ressursene du har tilgang på som student. Du finner enkelt fram, enten du lurer på hvordan du skal få trent eller du trenger litt ekstra hjelp med matten. Trenger du hjelp til å stresse ned, har også SBCC et prisvinnende Wellness-program der du kan bli med på yogatimer, meditasjon og mange ulike workshops som skal gi deg verktøyene for å håndtere universitetstilværelsen.

Livet på campus

Maskoten til SBCC er passende nok en vaquero – spansk for cowboy. Når du ankommer campus, kan du regne med en skikkelig Vaquero Welcome. Her blir du kjent med både campusen og alle dine nye venner – velkommen skal du være.

Colleget har et stort internasjonalt miljø, og det er mye som skjer på campus i form av sosiale aktiviteter, idrettsarrangement og kulturelle begivenheter. Det er også mange muligheter for å engasjere seg i klubber, organisasjoner og frivillig arbeid, og du kan til og med starte din egen klubb om du ikke finne det du leter etter. Amerikanske universiteter setter frivillig engasjement svært høyt, så når du skal videre etter de to årene ved SBCC er det en stor fordel å kunne vise til noe slikt.

Som de fleste community colleges har ikke SBCC studentboliger på campus. Derimot har de noen gode tips og råd til deg som skal bo i Santa Barbara. Dette er et fantastisk område å studere og bo i – bare minutter fra de fineste strendene i California. Hopp i havet!

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311