Foothill-De Anza Community Colleges

Ta første skritt mot en utdanning på toppnivå i hovedstaden for teknologi og innovasjon – Silicon Valley.

Studenter

Foothill 12,500 / De Anza 24,000

Søknadsfrist

30. juni (høst), 31. oktober (vinter), 31. januar (vår)

Sted

Silicon Valley, California

Pris

10 620 USD

 

Om Foothill-De Anza Community Colleges (FHDA)

FHDA er et studiested som har forandret verden. Det var nemlig her Apple startet, da Steve Jobs traff Steve Wozniak. Begge disse teknologigigantene hadde prøvd seg på universitetsstudier, men fant seg bedre til rette ved et community college – nemlig FHDA. Her fikk de tett oppfølging og støtten de trengte for å gjøre drømmen sin til virkelighet. Det vil du også få, om du velger studier ved FHDA.

Community College

Når du studerer i USA kan du velge mellom fireårige colleges og universiteter og toårige community colleges. Ved et community college kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad. Deretter overfører du, eller søker transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Et community college skiller seg fra et universitet eller college ved at det primært skal tjene lokalsamfunnet – det betyr rett og slett at de tilrettelegger mest mulig for at studentene skal lykkes. De har lavere opptakskrav, er billigere og gir deg flere valgmuligheter. Les mer om hvorfor du bør velge et community college her, eller ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Veien til toppuniversitetene

Ved FHDA kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad og få skreddersydd et studieopplegg som passer for akkurat deg og dine studieplaner. Collegene har et stort fagtilbud, noe som sikrer at de kan tilbyr alternativer for de aller fleste. Alle ved FHDA jobber hardt for å hjelpe deg med å få opptak til det universitet du helst ønsker å studere videre ved. Statistikken viser at sjansene for å komme inn på topprangerte universiteter øker dersom man går via colleges som FHDA. Mulighetene etter to år her er mange.

FHDA er rangert høyest på overføringer til University of California-universiteter, som UC Berkeley, UCLA og UC San Diego. Colleget kan også skilte med studenter som har kommet videre inn på høyt rangerte universiteter som MIT, Stanford, Columbia og Yale – for å nevne noen. De har dessuten en ordning som gir studenter garantert opptak til et universitet innenfor California State University-systemet. FHDA er blant de beste i USA til å utdanne internasjonale studenter, så her er du i svært gode hender.

Flere miljøbilder av studenter på Foothill-De Anza

Rangeringer og utmerkelser

 • FHDA – #1 for acceptances and transfers to the University of California (UC) system
 • Foothill College – #1 in medium size community college in California for graduation and transfer rates – EdSmart
 • DeAnza College – #1 large community college in California – EdSmart
 • DeAnza College – #1 for highest graduation and transfer rate of all top community colleges in California – EdSmart
 • Foothill College – #1 safest community college in California and #2 safest in the United States
 • Foothill College – Most Scenic Community College Campuses (LawnStarter)

Fagtilbud ved Foothill-De Anza

Her kan du egentlig studere hva som helst. Tanken er at du skal starte utdanningen her og oppfylle de mest generelle fagkravene før du fullfører graden ved et annet universitet. Det er der du tar de fleste fagene innenfor din major. Det finnes likevel over hundre grader å velge blant ved FHDA, her finner du garantert noe som passer for deg.

 

 

Studentopplevelse ved Foothill-De Anza

Enten målet ditt er å starte studiene ved FHDA og deretter overføre til et toppuniversitet, oppleve Silicon Valley, gjøre noe helt annerledes eller alt det ovennevnte, er du ett skritt nærmere når du starter studiene dine ved FHDA.

Transfer Guarantee

Som de fleste community colleges har FHDA egne avtaler som sikrer deg opptak ved flere spennende universiteter. Gjennom disse avtalene kan de forenkle søknadsprosessen, de passer på at du tar de rette fagene for å oppfylle fagkravene som stilles for opptak ved det universitetet du ønsker å overføre til. I noen tilfeller blir du også prioritert i køen for opptak til disse universitetene – det er en stor fordel.

Associate Degree for Transfer (ADT) er et alternativ for deg som vil studere ved et CSU-campus, for eksempel CSU Northridge, CSU Monterey Bay eller CSU San Marcos. Når du har fullført en toårig Associate Degree ved FHDA får du automatisk opptak på tredjeåret (junior year) av den amerikanske bachelorgraden gjennom ADT-ordningen. Merk at de ikke kan garantere opptak ved en bestemt campus eller major – men du slipper garantert å ta fag om igjen, slik mange studenter må ved transfer. Det er mange fordeler ved å velge ADT ved FHDA.

Transfer Admissions Guarantee (TAG) er en avtale mellom deg, Foothill-De Anza og et 4-årig college eller universitet hvor du har lyst til å fullføre graden din. Dersom du oppfyller kravene til spesifikke fag, karaktersnitt, antall studiepoeng og krav til din major, er du garantert plass ved det universitetet du ønsker. Avtalen gir en god oversikt over hva som skal til for videre opptak, og gir deg som student en enkel måte å finne ut om du er en kvalifisert søker. Du vil få hjelp til å sette opp en slik avtale med veiledere på skolen etter ankomst.

Dersom du ønsker å fortsette ved et universitet som FHDA ikke har en offisiell avtale ved er dette også en mulighet. Både Foothill College og De Anza College har lang erfaring med overføringer til universiteter i hele USA og i utlandet – her finnes ingen grenser for hva du kan oppnå.

 

 

 

Livet på campus

FHDA har to campuser du kan velge mellom. Foothill College campus er litt mindre enn De Anza, så her kan du virkelig bli kjent med fagene du studerer. Er du interessert i svømming kan campusen by på olympisk svømmebasseng. De har også bambusskog og japansk hage – et rolig avbrekk når studiehverdagen føles stressende. Det finnes i tillegg godt over førti studentorganisasjoner og idrettslag på campus. Her møter du enkelt andre med felles interesser.

De Anza College campus har et mer kunstnerisk perspektiv, og fokuserer på utøvende kunst og film. Her kan du se skulpturer og gatekunst på hvert gatehjørne. Som student på De Anza kan du jobbe som mentor på Euphrat Museum of Art – perfekt for de kunstinteresserte. Dette er en større campus, så her finnes godt over sytti ulike studentorganisasjoner og idrettsklubber. Her finner du garantert nye venner.

FHDA har ingen studentboliger på campus. Du er selv ansvarlig for å finne en bolig privat – heldigvis kan både Foothill College og De Anza College gi gode råd for hvordan du skal gå frem. Du kan også velge homestay-programmet, der du bor sammen med en amerikansk familie, men de fleste norske studenter foretrekker å finne noe privat.

Beliggenhet

Foothill-De Anza Community College District består av to campus: Foothill Campus i Los Altos Hill og De Anza Campus i Cupertino. Begge campusene ligger i hjertet av Silicon Valley i California, like sør for San Francisco.

Hvorfor ønsker mange internasjonale studenter å studere i California? Svaret på dette er lett; California har alt! Den amerikanske delstaten er et internasjonalt sentrum for underholdning, informasjon, utdanning og teknologisk industri. Når California samtidig byr på en herlig kombinasjon av store naturopplevelser og byliv, er det ingen tvil om at det her fins noe for enhver smak.

Silicon Valley

Dette er sentrum for avansert teknologisk forskning, innovasjon og produksjon både i USA og i verden. Over 6000 bedrifter i toppsjiktet av teknologisk utvikling har sine hovedkvarter her, som Google, Apple, Facebook, Tesla og NASA Research Lab. Beliggenheten gir deg fantastiske muligheter for nettverksbygging, tilgang til nyskapende og spennende bedrifter og inspirasjon til videre studier og karriere. Ved FHDA vil du kunne ta internships som en del av studiet ditt, noe som vil gi deg både nyttig erfaring og en fot innenfor arbeidslivet.

Kom deg rundt

Fra Norge kan du fly inn til en av flere flyplasser i området, men for de fleste vil det nok være lettest å finne flyvninger til San Francisco International Airport (SFO). Den ligger rundt femti kilometer fra begge collegene, og det tar rundt en halvtime å kjøre. Du kan ta en drosje inn til campus, eller tog og buss.

Du kan fint komme deg rundt på campus med sykkel, velger du å skaffe deg bil finnes det parkering på campus. Ønsker du å utvide horisonten ligger San Francisco bare 45 minutter unna med bil, og San Jose når du på 20 minutter. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Fem gode grunner til å velge FHDA

 1. Du sparer penger. Skolepengene ved Foothill-De Anza kan være langt under halvparten av det du betaler ved de fleste universiteter i USA.
 2. Du får veiledning og oppfølgning underveis i studiet slik at du kan søke deg videre inn på drømmeuniversitetet for å fullføre bachelorgraden din.
 3. Du kan velge ulike løsninger (ADT, TAG og Pathway/transfer partnerships), og sette opp studieplanen din på en tilpasset måte som gjør at du når målet ditt.
 4. Skolen gjør overgangen til studier i USA enklere ved at du studerer i mindre klasser, har personlig og daglig kontakt med forelesere, og et støttende administrativt miljø.
 5. En unik beliggenhet med korte avstander til storbyer som San Francisco og San Jose. Hele California ligger for dine føtter, med alt delstaten har å by på. Her finner du byliv, den tredje lengste kystlinjen i USA, majestetiske fjell, og ikke minst; tørre og varme somre og milde vintre!

Høres Foothill-De Anza Community Colleges spennende ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om det å studere i USA eller bare litt generelt om det å studere i utlandet.

 

Din hovedkontakt i SONOR

Astrid Næss Bjørgul

Vis mer

Astrid Næss Bjørgul

Astrid er fra grensebyen, Halden, og kanskje er det derfor hun har blitt så glad i å utfordre egne grenser. Hun føler hvertfall selv at hun gjorde det ved å ta bachelorgraden sin utenfor Norge. Med en bachelorgrad i lingvistikk fra The University of British Columbia i Canada (med utveksling til Santiago, Chile) og en mastergrad fra Universitetet i Bergen, har Astrid erfaring både fra utdanning i utlandet og Norge.

Astrid vet godt hvordan det er å skulle flytte utenlands for første gang. Hun har selv følt på usikkerheten og spenningen som oppstår når man tar steget fra å ha utenlandsstudier i tankene til man faktisk bestemmer seg, søker og ikke minst flytter av gårde til et ukjent sted. Hun vil hjelpe deg gjennom hele prosessen. Det er bare å ta kontakt!

Visste du at…

 • 50% av alle amerikanske studenter som fullfører en bachelorgrad har startet sine studier på et community college som Foothill-De Anza?
 • Ved å ta de to første årene på community college kan du halvere de totale kostnadene for din bachelorgrad i USA?
 • Opptakskriteriene er mer fleksible enn ved direkte opptak på universitet?
 • Pensum og kvaliteten på undervisningen er sammenlignbar med fagene du ville tatt de to første årene på et universitet i USA?
 • Du kan starte studiene dine ved Foothill-De Anza og søke transfer til en rekke ulike universiteter i USA?
Registrer deg for gratis studieveiledning