Foothill-De Anza Community Colleges

Drømmer du om å studere i California? FHDA kan hjelpe deg til opptaksmuligheter ved de fleste fireårige universitet i USA! Er drømmen UC Berkeley? Hvorfor ikke kutte kostnadene dine med en tredjedel ved å starte dine studier ved FHDA?

Studenter

Foothill 12,500 / De Anza 24,000

Søknadsfrist

30. juni (høst), 31. oktober (vinter), 31. januar (vår)

Sted

Silicon Valley, California

Pris

10 620 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Hvert år velger omtrent 64 000 studenter å ta første steg i sin utdanning nettopp ved Foothill-De Anza Community College District. Og det er ikke et dumt valg! Her er skolekostnadene mye lavere enn ved de fleste universiteter og høgskoler i USA, og du vil få hjelp til å nå målet om videre opptak på ett av mange attraktive universiteter i USA. Her fins det et rikt fagtilbud, og med gjennomsnittlige klassestørrelser på 25 elever blir oppfølgningen tett både fra forelesere og medstudenter.

Ved både Foothill-campusen og De Anza-campusen er det mye aktivitet utenfor klasserommet. Skolen har flotte fasiliteter for ulike typer idrett, med tilbud innen alt fra basket, tennis og vannpolo til løping og hinderløp. Noe for en hver smak altså! De Anza er også kjent for sitt månedlige loppemarked som generer gode inntekter til studentforeningen. Som student kan du også engasjere deg i radio, avis, musikk og mye mer. Her får du virkelig en knallstart på studietiden i USA!

Fordelen med pathway-programmer ved Foothill-De Anza 

Ved Foothill-De Anza kan du ta de to første årene av en bachelorgrad for så å overføre til et annet universitet for å fullføre de to siste årene av bachelorgraden din der. Dette er et godt alternativ dersom du ønsker opptak på en skole som SONOR ikke samarbeider med. Mulighetene etter to år her er mange! Skolen kan skilte med studenter som har kommet videre inn på høyt rangerte universiteter som University of California Berkeley, Los Angeles, San Diego og Davis, i tillegg til MIT, Stanford, Columbia og Yale, for å nevne noen. Ved Foothill-De Anza vil også skolekostnadene bli dekket i sin helhet av studiestøtten fra Lånekassen. Dette gjør at du totalt sett ender opp med mye mindre i lån enn om du hadde tatt hele graden din ved et fireårig amerikansk universitet.

Associate Degree for Transfer (ADT)

ADT er en mulighet for å sikre seg garantert opptak på California State University (CSU). Dette universitetssystemet har totalt 23 campuser i California. Gjennom denne ordningen vil du få automatisk opptak på 3. året (junior year) av den amerikanske bacheloren dersom du fullfører en toårig Associate Degree ved Foothill-De Anza. Merk at du ikke vil få garantert hvilken campus eller major du får opptak på, men ADT gir allikevel en trygghet med tanke på videre opptak samt tiden det vil ta å fullføre graden din. Du risikerer nemlig ikke å måtte ta fag om igjen, slik mange studenter må ved transfer.

University of California (UC) vil vektlegge ditt ADT-vitnemål blant de andre søknadskriteriene til en søknad om transfer dit.

Transfer Admissions Guarantee (TAG)

TAG er en avtale mellom deg, Foothill-De Anza og et 4-årig college eller universitet hvor du har lyst til å fullføre graden din. Internasjonale studenter kan ikke benytte seg av TAG for å søke opptak ved CSU, se info om ADT over. I denne avtalen vil det stå spesifisert hvilke krav du må innfri for å få videre opptak. Dete vil være krav til spesifikke fag, karaktersnitt, antall studiepoeng og eventuelt krav til major. Avtalen gir en god oversikt over hva som skal til for videre opptak, og gir deg som student en enkel måte å finne ut om du er en kvalifisert søker. Du vil få hjelp til å sette opp en slik avtale med veiledere på skolen etter ankomst.

Transfer partnerships – UC Berkeley’s Center for Education Partnerships

De Anza College deltar i et samarbeid med tre andre community colleges i California og UC Berkeley. Her tilbys  detstøtte og resurser til studenter som ønsker å søke transfer til UC Berkeley eller andre 4-årige universitet eller colleges i USA. Målet er at studenten skal fullføre graden på fire år. Da vil du motta veiledning fra rådgivere ved UC Berkeley til å sette opp din utdanningsplan for å nå målet om opptak. Du vil også kunne gå på sommerskole ved UC Berkeley for å ta sentrale fag som kan være viktig med tanke på videre opptak.

Snakk med din veileder i SONOR om hvilken ordning som passer best for deg.

Beliggenhet

Foothill-De Anza Community College District består av to campus, Foothill Campus i Los Altos Hill og De Anza Campus i Cupertino. Begge campusene ligger i hjertet av Silicon Valley i California, like sør for San Francisco. I området har mer enn 6000 store og små selskaper sin hovedbase, deriblant kjente selskaper som Google, Apple, Facebook, Cisco, Tesla, Yahoo! og NASA Research Lab. Som student ved Foothill-De Anza vil du dermed befinne deg midt i sentrum av verdensledende teknologisk forskning og innovasjon! Ønsker du å utvide horisonten ligger San Francisco bare 45 minutter unna med bil, og San Jose når du på 20 minutter.

Hvorfor ønsker mange internasjonale studenter å studere i California? Svaret på dette er lett; California har alt! Den amerikanske delstaten er et internasjonalt sentrum for underholdning, informasjon, utdanning og teknologisk industri. Når California samtidig byr på en herlig kombinasjon av store naturopplevelser og yrende byliv, er det ingen tvil om at det her fins noe for enhver smak!

5 gode grunner til å velge Foothill-De Anza Community College District

 1. Du sparer penger. Skolepengene ved Foothill-De Anza kan være langt under halvparten av det du betaler ved de fleste universiteter i USA.
 2. Du får veiledning og oppfølgning underveis i studiet slik at du kan søke deg videre inn på drømmeuniversitetet for å fullføre bachelorgraden din.
 3. Du kan velge ulike løsninger (ADT, TAG og Pathway/transfer partnerships), og sette opp studieplanen din på en tilpasset måte som gjør at du når målet ditt.
 4. Skolen gjør overgangen til studier i USA enklere ved at du studerer i mindre klasser, har personlig og daglig kontakt med forelesere, og et støttende administrativt miljø.
 5. En unik beliggenhet med korte avstander til storbyer som San Francisco og San Jose. Hele California ligger foran dine føtter, med alt delstaten har å by på. Her finner du yrende byliv, den tredje lengste kystlinjen i USA, majestetiske fjell, og ikke minst; tørre og varme somre og milde vintre!

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • 50% av alle amerikanske studenter som fullfører en bachelorgrad har startet sine studier på et community college som Foothill-De Anza?
 • Ved å ta de to første årene på community college kan du halvere de totale kostnadene for din bachelorgrad i USA?
 • Opptakskriteriene er mer fleksible enn ved direkte opptak på universitet?
 • Pensum og kvaliteten på undervisningen er sammenlignbar med fagene du ville tatt de to første årene på et universitet i USA?
 • Du kan starte studiene dine ved Foothill-De Anza og søke transfer til en rekke ulike universiteter i USA?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.