California State University Northridge

CSU Northridge (CSUN) er ett av de største breddeuniversitetene i California, med en fantastisk beliggenhet i San Fernando Valley i LA.  For deg som drømmer om å studere i LA er CSUN et svært godt alternativ. Universitetet er en del av California State University-systemet, som inkluderer 23 universiteter. Med sine nesten 40 000 studenter er CSUN det nest største av disse.

Studenter

40 000

Søknadsfrist

31. mai (høst), 31. oktober (vår)

Sted

LA, California

Pris

18 892 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Universitetet kan by på 38 bachelorgrader og 58 mastergrader innenfor business og økonomi, kunst, media og kommunikasjon, utdanning, ingeniør- og datafag, helse, humaniora, realfag og matematikk og samfunnsvitenskap. Dermed skulle det være mulig for de aller fleste å finne noe de ønsker å studere, enten man ser etter store, populære studieområder som økonomi og ingeniørfag, eller mer spesialiserte felt. CSUN har for eksempel et bredt utvalg i områdestudier og språk. Deres Central American Studies-institutt er faktisk det eneste i sitt slag i USA!

Høy kvalitet

CSUN har høy kvalitet på sine studier. Åtte av deres forelesere og professorer har blitt tildelt prestisjetunge Guggenheim Fellowships for forsking og kreativitet. Hele 59 har vunnet Fulbright Awards for å forske eller undervise utenlands. National Science Foundation har utnevnt CSUN som nest best blant 529 universiteter med masterutdanninger når det gjelder å forberede sine studenter til videre doktorgradsstudier. U.S. Department of Commerce har anerkjent business- og økonomifakultetet for sin viktige rolle i å promotere internasjonal handel i LA og omegn. Dette fakultetet har AACSB-akkreditering for sine program. Visste du at dette er noe kun 5 % av verdens businessgrader har? Bachelorstudiet innenfor ingeniørfag er rangert som det 5. beste ved Californias offentlige universiteter med mastergrader, og som det 14. beste blant amerikanske offentlige universiteter. (US. News & World Report).

Fokus på underpriviligerte studenter ved CSUN

Northridge har også et stort fokus på underpriviligerte studenter og studenter fra minoritetsgrupper. De har fått flere utmerkelser for sin dedikasjon til å inkludere studenter fra utsatte grupper. De ligger høyt rangert på Social Mobility Index; det innebærer at de er svært flinke til å legge til rette for at studenter fra familier med lav inntekt kommer seg opp og frem. I 2015 åpnet de CSUN Food Pantry, der studenter som trenger det kan få gratis mat og personlige artikler slik at mangel på dette ikke skal påvirke skolearbeidet. De er også rangert som 10. best i USA når det gjelder å tildele bachelorgrader til underrepresenterte minoritetsstudenter.

Flott og sentral campus

CSUN har en stor og flott campus i Northridge. Universitetet ligger sentralt mellom tre hovedveier, noe som gjør det enkelt å utforske hver krik og krok av LA. Selve campusen har også det meste du måtte trenge av fasiliteter og aktiviteter.  På grunn av nærheten til Hollywood og sin moderne arkitektur blir CSUNs campus stadig vekk benyttet i TV- og serieinnspillinger. Kjente serier og filmer som Lucifer, Buffy the Vampire Slayer, Star Trek, Superbad og CSI er filmet her. Om du trenger å stresse ned og slappe av er det også gode muligheter for det ved CSUNs campus: De har sin egen botaniske hage, og som student har du tilgang til Oasis Wellness Center på campus der du kan roe deg ned med massasjeterapi og akupunktur.

Fem gode grunner til å velge CSU Northridge

 1. Beliggenheten. LA er en svært ettertraktet studiedestinasjon, og Northridge ligger meget sentralt. Det er også kjent for å være ett av de tryggere områdene i LA.
 2. Stort utvalg av studier. Med opp mot 100 grader på bachelor- og masternivå burde de fleste kunne finne noe av interesse. Det er også mulig å ta kortere studier her for de som ønsker å ta et semester eller år i LA.
 3. God kvalitet til en rimelig pris. Ved CSUN kan du få en kvalitetsutdanning til en relativt lav pris. Flere av professorene her underviser også ved høyere rangerte, men også mye dyrere universiteter, så du vil da betale mindre for like høy kvalitet på undervisningen!
 4. CSUN er et inkluderende og mangfoldig universitet, og  viser på flere måter at de tar vare på og legger til rette for alle typer studenter.
 5. Tilgangen på kulturelle opplevelser. Vil du se film etter siste forelesning, gå på konsert i matpausen eller kanskje overvære innspillingen av en film? Alt dette er tilgjengelig for deg som CSUN-student!

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • CSUN har et eget planetarium, som viser over 2000 stjerner og de fem synlige planetene? Her kan du lene deg tilbake og ta innover deg den fantastiske nattehimmelen fra en behagelig stol.
 • CSUNs campus har en egen appelsinlund? Med sine over 400 appelsintrær er CSUNs Orange Grove et unikt tilskudd til universitetsområdet, og blir blant annet brukt til forsking på blant annet bier og skilpadder. Appelsinene blir høstet og distribuert til trengende.
 • CSUNs egen kino, Cinemateque, har gratis filmvisninger hver torsdag?
 • Du finner et spillrom på CSUNs campus, med tilgang til både poker, biljard, bordtennis, Xbox One, Playstation 4, Wii U og arkadespill?

Les andre studenters erfaringer

Ingvild Aalen

Jeg hadde et flott semester på CSUN. Universitetet er stort, og man får den typiske amerikanske college opplevelsen som mange ønsker seg. Gode minner fra semesteret er basketballkamper på skolen, koselige lunsjer på campus med norske venner jeg traff på …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.