California State University San Marcos

I USAs ville grenseland finner du CSU San Marcos, et offentlig universitet i rask utvikling, bare 35 minutter utenfor storbyen San Diego.

Studenter

16 367

Søknadsfrist

1. mai for høstsemesteret, 1. november for vårsemesteret

Sted

San Diego, California

Pris

19,592 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

CSU San Marcos (CSUSM) ligger på en åsside med utsikt over byen San Marcos. Universitetet ligger i kort avstand fra noen av Sør-Californias beste strender og én time fra grensen mellom USA og Mexico. Området har vært i sterk vekst de siste 30 årene: I 1990 bodde 30 000 mennesker i San Marcos, i dag er det over 90 000. CSUSM ble grunnlagt i 1988, og er dermed ett av de nyeste medlemmene av det offentlige CSU-systemet. Det er også ett av de mest fremtidsrettede og moderne universitetene i regionen. Her kan du velge mellom over 60 studieprogrammer, deriblant kunst og musikk, humaniora, naturvitenskapelige og tekniske fag, business og lærerutdanning. Blant de mer uvanlige studietilbudene er Border Studies, et fag som reflekterer CSUSMs tette bånd til nærområdet.

CSUSM har vokst i takt med den lokale befolkningen: På 15 år har antallet studenter mer enn doblet seg, og i dag studerer over 17 000 ved CSUSM. Blant disse er 390 internasjonale. Over 50 % av studentene er de første i sin familie til å fullføre høyere utdanning, og over 78 % er i relevant arbeid seks måneder etter endt utdanning. Etter å ha fått sitt diplom velger hele 85 % av uteksaminerte studenter fra CSUSM å bli i lokalsamfunnet. Dette universitetet oppfyller noen av sine viktigste samfunnsoppgaver: Å utdanne fremtidens ledere, å bygge gode samfunn, og å stå klare til å løse noen av våre største utfordringer.

Hva kan du studere ved CSU San Marcos?

Beliggenhet

Dette er det amerikanske grenselandet. Fra San Marcos er det bare én time til den meksikanske grensen; for 170 år siden var det Mexico. I dag kan du oppleve det ville vesten i Old Town San Diego, også kjent som Californias fødested. Beliggenheten er helt unik: Herfra har du tilgang på alt det storbyen San Diego kan by på innen musikk, kulturliv og taquerias, samtidig kan du trekke deg tilbake til det trygge campuslivet ved CSUSM.

Med sine milelange strender og åpne landskap er San Diego-området ideelt for surfing og fotturer. Bare minutter fra campus ligger noen av sør-Californias vakreste strender, der du kan spille strandvolleyball eller delta i andre solaktiviteter. La CSUSMs erfarne studentguider ta deg med på ukelange villmarksturer i fjellområdene eller ørkenen, eller bare på en runde strikkhopping eller paintball. Med 280 soldager i året skorter det ikke på aktiviteter. Savner du snøen er det bare 2 timer opp til vinterparkene i Big Bear og Snow Valley, der du kan stå snowboard og slalåm.

Studielivet ved CSU San Marcos

På campus er det en sterk fellesskapsfølelse: Nesten alle førsteårsstudenter bor på campus, der de har tilgang på alt fra treningsfasiliteter og svømmebasseng til spillrom og grillområder. På campus finnes det også over 130 forskjellige klubber og organisasjoner, i tillegg til 25 «sororities» og «fraternities.» Det er også mulig å melde seg på ett av universitets mange idrettslag. CSUSM har over 13 lag i NCAAs 2. divisjon, der de deltar blant annet i volleyball, golf, fotball og basketball. Bli med å juble når CSUSMs Cougars spiller kamp!

Fem gode grunner til å velge CSUSM

 1. Det er en sterk fellesskapsfølelse på campus. Universitetet har små klasser, og du kommer tett på dine medstudenter og forelesere.
 2. CSUSM har vær i sterk vekst de siste årene og kan by på topp moderne fasiliteter: et nytt idrettssenter, 150 lærings og forskingslaboratorier og ett av CSU-systemets mest moderne biblioteker.
 3. Undervisningen ved CSUSM legger særlig vekt på kommunikasjonsevner, kritisk tenkning og gruppesamarbeid; samtidig har universitetet et internasjonalt perspektiv.
 4. På tross av nærheten til storbyen, er CSUSM kjent som det tryggeste 4-årige universitetet i California.
 5. Fra CSUSM er det korte avstander til alt Sør-California har å by på, fra Sea World til San Diego Zoo.

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • Før CSUSMs maskot ble en cougar (fjellløve), ble de kalt Tukwuts? Fortsatt snakker man om å oppleve Tukwut Life, dvs. alt som definerer studentlivet ved CSUSM.
 • CSUSM har over 130 studentorganisasjoner? Bli med i en av universitetets mange Greek chapters, eller føl deg hjemme hos universitets Scandinavian Student Society.
 • San Diego er kjent som ‘the Capital of Craft,’ og har over 150 mikrobryggerier?
 • Eller at CSUSM har et eget ‘Brewchive,’ et arkiv dedikert til San Diego bryggerienes historie?

Les erfaringer fra alumni

Snorre Hepsø

Jeg bor for tiden i Irvine, Orange County, hvor jeg arbeider hjemmefra for Scylla Microgrid Corporation. Som et resultat av et internship jeg gjorde med Scylla, som en del av Mastergrad programmet ved CSUSM, var jeg såpass heldig å bli …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.