Santa Monica College

Santa Monica College (SMC) er ledende blant Californias community colleges på overføringer til noen av statens beste universiteter. Ved SMC får du faglige utfordringer og hjelp på vei til ditt drømmeuniversitet; samtidig får du leve alle studenters drøm i L.A.

Studenter

34000

Søknadsfrist

15. november for vårsemesteret, 1. juli for høstsemesteret

Sted

Santa Monica, California

Pris

Per år 11800 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Santa Monica College er kjent for sitt høye akademisk nivå. De er ledende blant Californias 112 community colleges på overføringer til University of California, University of Southern California og andre høyt rangerte universiteter. Selve colleget ligger midt i vakre Santa Monica, L.A. Beliggenheten og SMCs gode akademiske omdømme tiltrekker seg mange internasjonale studenter. Hele 3300 av skolens studenter er internasjonale, fra over 100 forskjellige nasjoner. Til SMC kommer du både for de faglige utfordringene og for den klassiske L.A.-livsstilen, med strandyoga, surfing og sykling, shopping og fantastisk nattliv.

SMC ble grunnlagt i 1929, helt på tampen av de glade 20-årene. På tross av børskrakket og finanskrisen vokste skolen raskt fra 153 studenter til flere tusen. Helt siden grunnleggelsen har denne banebrytende institusjonen gjort det mulig for alle og enhver å studere ved noen av USAs høyst rangerte universiteter. I dag har SMC nærmere 34 000 studenter og tilbyr studier innen over 100 forskjellige fagområder, deriblant journalistikk, miljøstudier og informatikk.

Rangeringer og utmerkelser

Santa Monica College har i 28 år overført flere studenter til University of California-campuser enn noe annet college i landet. SMC ligger også på topp når det gjelder overføringer til universitet som UCLA og UCS, og er også ett av de collegene som sender mest studenter til Columbia University.  De har også forelesere i verdensklassen som i følge Rolling Stone Magazine er tilsatt nesten alene på grunn av hvor effektive undervisere de er. I tillegg kan SMC skryte av moderne bygninger som har vunnet priser for arkitektur.

Hvorfor studere på Santa Monica College?

Santa Monica College er et community college. Du fullfører freshman og sophomore year ved SMC før du søker overføring til et annet universitet. To år ved SMC vil gi deg tilgang til å søke på anerkjente universiteter som UC Berkeley, UCLA og USC. Merk at opptak på disse universitetene ikke er garantert, og at karakterene dine fra videregående også blir vurdert av universitetet i en søknadsprosess.

Rådgivere og konsulenter på over 55 avdelinger og studieprogrammer sitter klare til å hjelpe deg på rett vei. SMC har ett av de største veilednings- og rådgivningsnettverkene blant skoler i California. Her skal du føle deg trygg på dine utdanningsvalg. Rådgiverne på SMC hjelper deg med å sette opp en personlig overføringsplan basert på det fagområdet du vil fordype deg i. De gir deg også råd om hvilke universiteter som er aktuelle for deg, og hjelper deg på veien til opptak ved drømmeuniversitetet.

Beliggenhet

Santa Monica College ligger knappe tre kilometer fra Santa Monica Beach. Dette området vil være overraskende kjent for de fleste, da det har vært lerret for flere store filmer. Livvaktbuene fra «Baywatch» står der ennå, og Santa Monica Pier har gjort cameoopptreden i NCIS og «Hannah Montana.» Byen Santa Monica ligger omringet av L.A. på tre sider. Her er det likevel godt tilrettelagt for syklende, og du kan enkelt komme deg rundt med byens Big Blue Bus. Studenter og kunstnere har lagt sin elsk på byen, og det florerer med kunstgallerier, bokhandler og gratis arrangementer. Blant disse finner du surfere og strandløver, som dyrker den tilbakelente livsstilen Santa Monica er blitt kjent for.

Fem gode grunner til å velge Santa Monica College

 1. SMC er ledende i California på overføringer til UC og CSU-systemene kombinert.
 2. SMC har et stort internasjonalt miljø.
 3. Rådgivningsnettverket ved dette community colleget er blant de best utbygde i California.
 4. SMC ligger et steinkast fra Stillehavet og verdensberømte Santa Monica Beach, og midt i vakre Santa Monica.
 5. Studerer du ved SMC har du det perfekte utgangspunktet for å utforske L.A. Behøver vi si mer?

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • I 26 år har SMC vært den skolen som sender desidert flest studenter til UCLA?
 • SMC sender flere studenter til Columbia University enn noe annet community college vest for Mississippi?
 • Deres studieprogram innen filmproduksjon kan måle seg med noen av de beste i landet?
Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.