Tilbake til Praktisk Informasjon

Studentvisum USA

VIKTIG MELDING TIL SØKERE AV STUDENTVISUM USA FOR VÅREN OG HØSTEN 2022

Ambassaden har frem til 31 desember 2022 bestemt at noen studenter slipper å møte fysisk på ambassaden for intervju til studentvisum. I stedet sendes nødvendige dokumenter i posten. Mer informasjon om dette finner du her. Dette gjelder for studenter som tidligere har hatt visum (enten ESTA eller annet visum). Vi oppfordrer alle som skal søke visum til USA om å følge status på ambassadens egne nettsider. 

Legg merke til at denne informasjonen blir regelmessig oppdatert av amerikanske myndigheter og du selv er ansvarlig for å undersøke at informasjonen er riktig. Du finner oppdatert informasjon på ambassadens hjemmesider.

Hvis du skal studere i USA, må du søke om et studentvisum. Dette må du gjøre før du drar – det er ikke mulig å reise til USA på et turistvisum først og så søke om studentvisum når du har kommet frem. Med svært få unntak må alle som søker om studentvisum møte opp i egen person på den amerikanske ambassaden i Oslo for et intervju.

Hva må jeg gjøre før jeg kan søke visum til USA?

Først må du må du ha mottatt det som kalles SEVIS I-20 eller DS-2019 fra skolen din. Les her om hvilket dokument som gjelder for deg basert på hvilket visum du trenger.

Før du kan bestille time for visumintervjuet må du gjennomføre flere steg som er beskrevet i detalj her for søkere med I-20, og her for søkere med DS-2019. Følg aktuell liste nøye når du går i gang med forberedelser til visumintervjuet!

Hvordan forbereder jeg meg til visumintervjuet?

Når timen er bestilt er det på tide å få oversikt over hva du trenger på selve intervjuet. Du finner en liste her for søkere med I-20, og her for søkere med DS-2019. Det er veldig viktig at du har med alt på denne listen. Det er ikke mulig å sende inn noe på forhånd.

Merk at du skal betale flere avgifter:

 • Søknadsavgiften $160 : Denne må betales for at du skal kunne avtale visuminterjvu. Les mer her.
 • SEVIS $350: Denne må betales i forkant av visumintervjuet. Mer informasjon finner du her.
 • Visa reciprocity fee $434: Gjelder deg som skal være i USA i 16 måneder eller lenger. Denne betales kun etter at alle andre dokumenter er godkjent, og må betales på ambassaden. Les mer her.

Selve søknadsavgiften, og SEVIS-avgiften. Disse må begge betales i god tid før visumtimen, og du må som du ser ta med kvitteringer for disse på intervjuet.

Vær klar over at det er avgrensede muligheter for oppbevaring på ambassaden, så pass på at du ikke har med deg noe du ikke kan legge fra deg på ambassaden. Her finner du en oversikt over hva du kan og ikke kan legge fra deg før du går inn til intervjuet.

Hva skjer etter intervjuet?

Den ansatte som intervjuer deg bestemmer vanligvis om du får utstedt visum eller ikke mot slutten av intervjuet. Siden det kan ta inntil to uker å få tilbake passet med visum bør du regne inn dette i tidsplanen din. Husk at ambassaden beholder passet ditt, og sender deg dette tilbake når visumsøknaden er behandlet.  Planlegg med andre ord ikke en utenlandsreise som krever pass i de to påfølgende ukene etter intervjuet. For ikke-nordiske søknader kan det ta flere uker eller måneder å utstede visumet. I hastetilfeller er det mulig å bestille levering av pass og visum over natten.

Kan reise bestilles før visumet er i boks?

Ambassaden anbefaler på det sterkeste at ingen søkere bestiller reiser som de ikke kan avbestille før de faktisk har mottatt visumet sitt. Merk: Hvis du søker om visum mer enn 120 dager før registreringsdatoen som står på I-20, vil ambassaden vente med søknaden din til de er i stand til å utstede visumet.

Når kan jeg reise til USA?

Du kan reise inn i landet når det er 30 eller færre dager til studiestart. Når du reiser til USA på et studentvisum har du vanligvis opphold så lenge du er student ved studiestedet. En student som har fullført studiene og eventuell godkjent praksis, tillates 60 ekstra dager for å forberede seg på å reise ut av USA eller overføre til en annen skole. Selv om visumet ditt utgått mens du er i USA, kan du altså fortsette å oppholde deg lovlig i landet så lenge du er fulltidsstudent. Hvis du reiser ut av USA med et utgått visum vil du imidlertid måtte skaffe deg et nytt visum før du kan returnere til USA og fortsette studiene dine. Et studentvisum kan ikke fornyes eller utstedes på nytt i USA; det må gjøres på en ambassade eller et konsulat i utlandet.

Hva gjør jeg om det haster med å få studentvisum til USA?

Ambassaden kan behandle hastesaker hvis nødvendig, men merk at det er strenge krav til hva som utgjør en hastesak. Har du spørsmål om en hastesak, sjekk ut følgende informasjon. Ved generelle spørsmål til søknaden din kan du kontakte ambassaden her.

Husk: Din studieveileder i SONOR kan også svare på spørsmål om visumsøknad til USA, og vi anbefaler at du tar en prat med din veileder før du går i gang med søknaden.

Kontakt oss for gratis veiledning om studentvisum USA

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning.

 

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.