Foothill De Anza Community Colleges

Foothill De Anza Community Colleges

Silicon Valley, California

Ta første skritt mot en utdanning på toppnivå i hovedstaden for teknologi og innovasjon – Silicon Valley.

FHDA er et studiested som har forandret verden. Det var nemlig her Apple startet, da Steve Jobs traff Steve Wozniak. Begge disse teknologigigantene hadde prøvd seg på universitetsstudier, men fant seg bedre til rette ved et community college – nemlig FHDA. Her fikk de tett oppfølging og støtten de trengte for å gjøre drømmen sin til virkelighet. Det vil du også få, om du velger studier ved FHDA.

Stipend

-

Studenter

Foothill 12,500 / De Anza 24,000

Pris

10,620 USD

Søknadsfrist

30. juni (høst), 31. oktober (vinter), 31. januar (vår)

Foothill De Anza Community Colleges

Om Foothill De Anza Community Colleges

Når du studerer i USA kan du velge mellom fireårige colleges og universiteter og toårige community colleges. Ved et community college kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad. Deretter overfører du, eller søker transfer, til et fireårig universitet der du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. Et community college skiller seg fra et universitet eller college ved at det primært skal tjene lokalsamfunnet – det betyr rett og slett at de tilrettelegger mest mulig for at studentene skal lykkes. De har lavere opptakskrav, er billigere og gir deg flere valgmuligheter. Les mer om hvorfor du bør velge et community college her, eller ta kontakt med en veileder for mer informasjon.

Veien til toppuniversitetene

Ved FHDA kan du ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad og få skreddersydd et studieopplegg som passer for akkurat deg og dine studieplaner. Collegene har et stort fagtilbud, noe som sikrer at de kan tilbyr alternativer for de aller fleste. Alle ved FHDA jobber hardt for å hjelpe deg med å få opptak til det universitet du helst ønsker å studere videre ved. Statistikken viser at sjansene for å komme inn på topprangerte universiteter øker dersom man går via colleges som FHDA. Mulighetene etter to år her er mange.

FHDA er rangert høyest på overføringer til University of California-universiteter, som UC Berkeley, UCLA og UC San Diego. Colleget kan også skilte med studenter som har kommet videre inn på høyt rangerte universiteter som MIT, Stanford, Columbia og Yale – for å nevne noen. De har dessuten en ordning som gir studenter garantert opptak til et universitet innenfor California State University-systemet. FHDA er blant de beste i USA til å utdanne internasjonale studenter, så her er du i svært gode hender.

Beliggenhet

Foothill-De Anza Community College District består av to campus: Foothill Campus i Los Altos Hill og De Anza Campus i Cupertino. Begge campusene ligger i hjertet av Silicon Valley i California, like sør for San Francisco.

Hvorfor ønsker mange internasjonale studenter å studere i California? Svaret på dette er lett; California har alt! Den amerikanske delstaten er et internasjonalt sentrum for underholdning, informasjon, utdanning og teknologisk industri. Når California samtidig byr på en herlig kombinasjon av store naturopplevelser og byliv, er det ingen tvil om at det her fins noe for enhver smak.

Silicon Valley

Dette er sentrum for avansert teknologisk forskning, innovasjon og produksjon både i USA og i verden. Over 6000 bedrifter i toppsjiktet av teknologisk utvikling har sine hovedkvarter her, som Google, Apple, Facebook, Tesla og NASA Research Lab. Beliggenheten gir deg fantastiske muligheter for nettverksbygging, tilgang til nyskapende og spennende bedrifter og inspirasjon til videre studier og karriere. Ved FHDA vil du kunne ta internships som en del av studiet ditt, noe som vil gi deg både nyttig erfaring og en fot innenfor arbeidslivet.

Kom deg rundt

Fra Norge kan du fly inn til en av flere flyplasser i området, men for de fleste vil det nok være lettest å finne flyvninger til San Francisco International Airport (SFO). Den ligger rundt femti kilometer fra begge collegene, og det tar rundt en halvtime å kjøre. Du kan ta en drosje inn til campus, eller tog og buss.

Du kan fint komme deg rundt på campus med sykkel, velger du å skaffe deg bil finnes det parkering på campus. Ønsker du å utvide horisonten ligger San Francisco bare 45 minutter unna med bil, og San Jose når du på 20 minutter. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Gode grunner til å studere ved Foothill De Anza Community Colleges

Kostnader og stipender

Vi i SONOR ønsker å hjelpe deg og respektere alle dine behov. Hvis du er interessert i teknisk informasjon om stipend generelt, vennligst se lenkene nedenfor. Hvis du derimot ønsker å lære mer om stipend ved dette universitetet spesifikt, ikke nøl med å kontakte en av våre eksperter som vil hjelpe deg helt gratis.

Fagtilbud hos Foothill De Anza Community Colleges

Her kan du egentlig studere hva som helst. Tanken er at du skal starte utdanningen her og oppfylle de mest generelle fagkravene før du fullfører graden ved et annet universitet. Det er der du tar de fleste fagene innenfor din major. Det finnes likevel over hundre grader å velge blant ved FHDA, her finner du garantert noe som passer for deg.

Opptakskrav: Alle søkere må ha fullført vitnemål og ha generell studiekompetanse.

Studentopplevelse

Enten målet ditt er å starte studiene ved FHDA og deretter overføre til et toppuniversitet, oppleve Silicon Valley, gjøre noe helt annerledes eller alt det ovennevnte, er du ett skritt nærmere når du starter studiene dine ved FHDA.

Transfer Guarantee

Som de fleste community colleges har FHDA egne avtaler som sikrer deg opptak ved flere spennende universiteter. Gjennom disse avtalene kan de forenkle søknadsprosessen, de passer på at du tar de rette fagene for å oppfylle fagkravene som stilles for opptak ved det universitetet du ønsker å overføre til. I noen tilfeller blir du også prioritert i køen for opptak til disse universitetene – det er en stor fordel.

Associate Degree for Transfer (ADT) er et alternativ for deg som vil studere ved et CSU-campus, for eksempel CSU NorthridgeCSU Monterey Bay eller CSU San Marcos. Når du har fullført en toårig Associate Degree ved FHDA får du automatisk opptak på tredjeåret (junior year) av den amerikanske bachelorgraden gjennom ADT-ordningen. Merk at de ikke kan garantere opptak ved en bestemt campus eller major – men du slipper garantert å ta fag om igjen, slik mange studenter må ved transfer. Det er mange fordeler ved å velge ADT ved FHDA.

Transfer Admissions Guarantee (TAG) er en avtale mellom deg, Foothill-De Anza og et 4-årig college eller universitet hvor du har lyst til å fullføre graden din. Dersom du oppfyller kravene til spesifikke fag, karaktersnitt, antall studiepoeng og krav til din major, er du garantert plass ved det universitetet du ønsker. Avtalen gir en god oversikt over hva som skal til for videre opptak, og gir deg som student en enkel måte å finne ut om du er en kvalifisert søker. Du vil få hjelp til å sette opp en slik avtale med veiledere på skolen etter ankomst.

Dersom du ønsker å fortsette ved et universitet som FHDA ikke har en offisiell avtale ved er dette også en mulighet. Både Foothill College og De Anza College har lang erfaring med overføringer til universiteter i hele USA og i utlandet – her finnes ingen grenser for hva du kan oppnå.

Livet på campus

FHDA har to campuser du kan velge mellom. Foothill College campus er litt mindre enn De Anza, så her kan du virkelig bli kjent med fagene du studerer. Er du interessert i svømming kan campusen by på olympisk svømmebasseng. De har også bambusskog og japansk hage – et rolig avbrekk når studiehverdagen føles stressende. Det finnes i tillegg godt over førti studentorganisasjoner og idrettslag på campus. Her møter du enkelt andre med felles interesser.

De Anza College campus har et mer kunstnerisk perspektiv, og fokuserer på utøvende kunst og film. Her kan du se skulpturer og gatekunst på hvert gatehjørne. Som student på De Anza kan du jobbe som mentor på Euphrat Museum of Art – perfekt for de kunstinteresserte. Dette er en større campus, så her finnes godt over sytti ulike studentorganisasjoner og idrettsklubber. Her finner du garantert nye venner.

FHDA har ingen studentboliger på campus. Du er selv ansvarlig for å finne en bolig privat – heldigvis kan både Foothill College og De Anza College gi gode råd for hvordan du skal gå frem. Du kan også velge homestay-programmet, der du bor sammen med en amerikansk familie, men de fleste norske studenter foretrekker å finne noe privat.

Rangeringer og utmerkelser

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg. Hvis du er i tvil, kan du prøve våre vanlige spørsmål:

Synes du dette universitetet høres interessant ut? Eller kanskje du vil ha flere alternativer å velge mellom? Les mer om å studere i utlandet eller spesifikt om å studere i United States. Her nedenfor finner du andre australske universiteter:

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Astrid Næss Bjørgul

astrid@sonor.no

+47 973 17 311