Green River College

Ser du etter sted hvor du får oppleve vakker natur samtidig som du starter din amerikanske bachelorgrad? Green River College er din billett til studier i USA.

Studenter

10 000

Søknadsfrist

Anbefalt frist: 1. mai for høst, 15. november for vår

Sted

Auburn, Washington

Pris

10 350 USD

Stipend

Gir rett til studiestøtte fra Lånekassen

Green River College, også kjent som GRC, ligger i staten Washington helt nordvest i USA. Når du reiser til USA for å studere kan du velge mellom 4-årige colleges og universiteter og 2-årige community colleges. Det er mulig å ta de to første årene av en amerikansk bachelorgrad ved et community college. Ofte får du da en associate degree. Når du har tatt denne toårige graden kan du overføre, eller transfer, til et fireårig universitet hvor du fullfører de to siste årene av bachelorgraden din. GRC er et slik community college.

Lurer du på hvordan en bachelorgrad i USA egentlig fungerer? Du kan lese mer om det her.

Muligheter for alle

Det er ikke alle som har drømmene klare når de går på videregående og legger planene for veien videre. Du tenker kanskje at drømmen om å gå på UCLA, Brown University eller NYU for lengst er knust? Fortvil ikke – for når du starter studiene dine ved GRC har du fortsatt alle muligheter åpne. De kan nemlig skryte av å være et av de ledende community collegene for overføring til topprangerte universiteter i USA.

Flere tidligere studenter har startet på Brown University, UC Berkeley og Cornell University. Interessert i å se flere universiteter tidligere GRC-studenter har overført til? Du finner listen her.

Det beste av alt ved å starte på GRC er pengene du sparer. Velger du å overføre til f.eks. University of Michigan vil du spare omtrent 40 000 USD i året, eller 80 000 USD de to årene du går på GRC. Har du en drøm er Green River College din vei inn!

Usikker på hva du skal videre?

Det er lov til å ikke vite hva du skal bli når du er 19 år, eller 25 for den saks skyld, men ønsker du å starte din utdanning og prøve litt forskjellige fag er GRC et fantastisk alternativ. Ønsker du tett oppfølging hele veien, både akademisk og personlig, kan GRC legge til rette for det. Din personlige veileder gir deg hjelp til å velge riktige fag for universitetsoverføring senere. Er du usikker på akkurat hvilket universitet som passer deg når du skal videre kan de hjelpe deg med å finne veien. Sliter du med å forstå matematikk eller synes det er vanskelig å bli god nok i engelsk? GRC kan da gi deg ekstra hjelp i disse fagene – helt gratis.

Green River College har internasjonale studenter fra 61 forskjellige land. Her kan du du få deg nye venner fra Japan, Indonesia og Kina, eller hva med fra Nederland eller Canada? Du kan lære om nye kulturer, smake på gyoza, xiaolongbao og nasi goreng, samtidig som dere utfordrer hverandre bedre i alle fag. På GRC konkurrerer man ikke – der hjelper man hverandre slik at alle kan bli bedre.

Har du en journalist i magen?

Som student ved Green River har studiemuligheter innen det meste du kan tenke deg. Har du gått med en liten drøm å jobbe med journalistikk, kan Green River sin studentavis, The Current, være et springbrett for deg. Det kreves ingen forkunnskaper, kun et genuint engasjement for verden rundt deg. Ønsker du mer fordypning innen journalistikk, kan du også ta journalistikkfag og få studiepoeng for arbeidet du gjør gjennom avisen.

Er du derimot mer glad i å prate istedenfor å skrive, har colleget to radiokanaler. Her kan du få øvd deg som nyhetsoppleser, DJ og med lydproduksjon. Radiokanalen kan skryte av at flere amerikanske radiokjendiser har startet sin karriere hos dem. Har du en drøm om ditt eget radioshow en dag, bør du ikke la denne muligheten gå fra deg.

Med fokus på naturen

Ønsker du å bli bedre kjent med økosystemet i skogen, kan du ta en fullstendig bachelorgrad innen skogbruk. For med nærhet til naturen på campus og rett ved døren ved studentboligen din, kan du studere fag som er rettet mot bærekraft. Er du mer interessert i det du har under føttene kan du finne flere muligheter innen Earth Science. Hvis du er interessert i det som skjer over deg, har de også en grad hvor du blir bedre kjent med atmosfæren.

Frister verken journalistikk eller naturfag? Ikke noe problem, Green River College har mange andre alternativer også. Du finner flere av de her. GRC er så fleksible at de kan legge til rette for at du kan ta de to første årene av hvilken som helst bachelorgrad ved deres college.

 

Studentopplevelse

Det finnes ikke et kjedelig øyeblikk på GRC, men skulle du likevel føle at du trengte noe mer finnes det mer enn 30 studentorganisasjoner på campus. Du kan f.eks. bli med i teatergruppen, eller bare se på forestillingene. Er du mer av den typen som ønsker å bli en god leder en dag, kan du engasjere deg i studentparlamentet og bli med på å forme din egen hverdag – dere fordeler 1,7 millioner dollar på saker dere synes fortjener det.

Liker du å holde deg i form, har Green River College et helt eget treningssenter – her kan du melde deg på gruppetimer eller ha egentrening på styrkerommet. Liker du best å trene med andre, har de basketball-, fotball-, volleyball- og løpelag.

Bolig

Å flytte til et nytt land er ikke enkelt, det er mye du skal tenkte på, men ved GRC er ikke bolig en av de tingene du trenger å bekymre deg for. Du kan velge å bo på campus i en liten leilighet sammen med tre andre – du kan da velge om du vil bo mer amerikanere eller med andre internasjonale. Ønsker du å bli enda kjent med den amerikanske kulturen? Da finnes det faktisk en mulighet for å bo hjemme hos en amerikansk familie. De hjelper deg fra alt med å skaffe deg bankkonto, til å plukke deg opp på flyplassen hvis du vil det.

Beliggenhet

Green River skiller seg ut fra våre andre samarbeidspartnere. Her er det ikke storby rett utenfor døren med en kort løpetur til stranda, men istedenfor er det frisk luft og ren natur. Ikke la muligheten gå fra deg til å oppleve naturen på nært hold. Med landskapet lett gjenkjennelig fra Grey’s Anatomy og Twin Peaks, er Green River en friluftslivsmekka for deg som er glad i toppturer og å stå på ski. Hva med en tur opp Mt. Rainier? Eller stå på ski ned Crystal Mountain? Det blir jevnlig også arrangert teltturer, slik at du kan oppleve det beste av Washington State.

Green River ligger i byen Auburn med 67 000 innbyggere. Stort til å være Norge, lite til å være USA – men kanskje helt perfekt til deg?

Kun 45 minutter unna med bil ligger storbyen Seattle. Her finner du spor etter mange nordmenn og finner verdens nest lengste 17. mai-tog, men du finner også etter mange kjente selskaper. For hva med å prøve å få et internship på hovedkontoret til Microsoft, Starbucks eller Amazon?

For å komme deg til GRC flyr du til den internasjonale flyplassen midt mellom Tacoma og Seattle. Det går faktisk direktefly fra både Amsterdam og Paris, så du slipper å stoppe innom mange steder på veien. Selve flyplassen ligger 26 minutter campus med bil – så dette er mer sentralt enn du først skulle tro! Best av alt, GRC står på flyplassen og venter på deg når du kommer.

Har du lyst til å utforske USA ligger San Francisco bare to timer unna med fly. Vancouver, Canadas svar på NYC, ligger bare 50 minutter unna med fly. Har du lyst til å bli mer kjent med Nord-Amerika er dette et fantastisk utgangspunkt!

Fem gode grunner til å velge Green River College

 1. Spar penger. Green River koster mindre enn de fleste universiteter i USA, og levekostnadene er også relativt lave.
 2. Integrer deg i amerikansk college liv ved å delta i en av skolens utallige studentorganisasjoner og idrettslag.
 3. Gjør overgangen til studier i USA enklere ved å starte i et mindre, mer støttende miljø.
 4. Få personlig oppfølging og hjelp til å utvikle en personlig utdanningsplan som er tilpasset dine behov, og hjelper deg til å gjøre det bra.
 5. Utforsk USA ved å besøke California, Las Vegas, New York og Vancouver, Canada i feriene.

Din hovedkontakt i SONOR

Mari Berg Henie

Vis mer

Mari Berg Henie

Mari er en av våre to USA-eksperter. Hun bodde tre år i D.C. på nittitallet, og tok bachelorgraden ved Vassar College, NY. Mastergraden i fransk litteratur fullførte hun ved University of Oxford. Med bakgrunn som skriveveileder er hun opptatt av godt språk og tydelig kommunikasjon i møte med sine studenter. Men viktigst er at du som student føler deg godt ivaretatt og klar for å møte den nye studiehverdagen i utlandet.

Visste du at…

 • Green River College har over 80 ansatte som jobber kun med internasjonale studenter?
 • 90 % av dagens studenter som ble spurt om de ville valgt GRC igjen, svarte ja?
 • Den internasjonale studentpopulasjonen består av studenter fra 63 ulike nasjonaliteter?
 • Green River College sine idrettslag kalles The Gators?

Les andre studenters erfaringer

Andrea Vindal

Green River College er et universitet med mange forskjellige folk, gode studietilbud og ulike aktiviteter. Skolen tilbyr garantert noe du liker og holde på med, og det er lett å møte ny mennesker som er lik deg. Det er mange …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.