Green River College

Green River College har svært lave skolepengekostnader sammenlignet med mange universiteter i USA, og levekostnadene er også meget overkommelige. Lånekassen dekker skolepenger og levekostnader i sin helhet, og du ender opp med et mye mindre lån enn om du hadde tatt alle fire år av en bachelorgrad på ett av universitetene du kan overføre til. En annen klar fordel er at Green River er et ledende college innenfor slike Pathway-programmer, og de sender studenter videre til høyt rangerte skoler som UC Davis, UC Irvine, UC Santa Barbara, og Embry Riddle, som vanligvis er svært vanskelige å komme inn på som norsk student.

Studenter

10,000

Søknadsfrist

Anbefalt frist: 1. mai for høst, 15. november for vår

Sted

Auburn, Washington

Pris

10,350 USD

Stipend

Gir ikke stipend

Green River College (GRC) ligger i nærheten av Seattle i delstaten Washington. Green River tilbyr en bachelorgrad i informatikk i tillegg til to varianter av såkalte Pathway-programmer. Dette er studieoverføringsprogram hvor man tar to år på GRC før man overfører videre til et annet universitet for å fullføre graden. Dette kan være den perfekte skolen for deg som har sett deg ut et universitet SONOR ikke samarbeider med! Det er også en bra skole for deg som er opptatt av å få ned kostnadene ved din USA-utdannelse.

Fordelen med Pathway-programmer ved Green River College

 1. Lave kostnader: Green River College har svært lave skolepengekostnader sammenlignet med mange universiteter i USA. I tillegg er levekostnadene lave i forhold til andre stater i USA. Til skolepenger, avgifter og levekostnader estimerer Green River College at du trenger 21,000 USD per skoleår (2018). Dette er en sum Lånekassen dekker i sin helhet! Skolepenger for et studieår er 10,350 USD, og så er det regnet med 10,650 USD til levekostnader, avgifter og bøker. Du ender dessuten opp med et mye mindre lån enn om du hadde tatt alle fire år av en bachelorgrad på ett av universitetene du kan overføre til. Se en oversikt over kostnadene ved Green River College her.
 2. Svært gode muligheter for overføring til høyt rangerte skoler: En annen klar fordel er at Green River College er et ledende college innenfor slike Pathway-programmer. De sender studenter videre til høyt rangerte skoler som UC Davis, UC Irvine, UC Santa Barbara, og Embry Riddle. Dette er skoler som vanligvis er svært vanskelige å komme inn på som norsk student. Green River har gode rådgivere som hjelper deg med å planlegge veien til opptak på drømmeskolen! Les mer om dette her.
 3. «2+2» University Transfer Pathway: Du fullfører freshman og sophomore year på Green River før du overfører til et annet universitet. Har vil du studere de siste to årene av bachelorgraden. Denne varianten gir deg tilgang til å søke på skoler som University of Washington, Berkeley, Brown, UCLA, Cornell, Johns Hopkins og University of Texas-Austin. Green River har en god historikk når det gjelder å sende studenter til flere av USAs beste skoler. Merk at opptak på disse skolene er ikke garantert, og karakterene dine fra videregående også blir vurdert av universitetet i en søknadsprosess. Rådgiverne på Green River hjelper deg med å sette opp en personlig overføringsplan basert på det fagområdet du vil fordype deg i. De gir også råd om hvilke universiteter som er aktuelle for deg, og hjelper deg med å planlegge veien til opptak på drømmeskolen. Se hele listen med skoler du kan dra til på denne siden.

Beliggenhet

Green River ligger i Auburn, Washington, en by med et innbyggertall på 67 000. Universitetsområdet er 45 minutter unna Seattle, en spennende og internasjonal by. Seattle er hjembyen til Microsoft, Amazon og Starbucks Coffee, så vel som profesjonelle idrettslag som Sounders FC, Seahawks (amerikansk fotball), og Mariners (baseball). Regionen GRC ligger i kan by på aktiviteter som rafting, fjellturer i Mt Rainier National Park, ski og snowboard. Det er mindre enn tre timer med fly til LA og San Francisco. Les mer om hva som skjer i Auburn her.

Fem gode grunner til å velge Green River College

 1. Spar penger. Green River koster mindre enn de fleste universiteter i USA, og levekostnadene er også relativt lave.
 2. Integrer deg i amerikansk college liv ved å delta i en av skolens utallige studentorganisasjoner og idrettslag.
 3. Gjør overgangen til studier i USA enklere ved å starte i et mindre, mer støttende miljø.
 4. Få personlig oppfølging og hjelp til å utvikle en personlig utdanningsplan som er tilpasset dine behov, og hjelper deg til å gjøre det bra.
 5. Utforsk USA ved å besøke California, Las Vegas, New York og Vancouver, Canada i feriene.

Din hovedkontakt i SONOR

Kamilla Stølen

Vis mer

Kamilla Stølen

Kamilla er opprinneleg frå Førde i Sunnfjord. Ho er studierettleiar ved SONOR sitt kontor i Bergen, og har langt fartstid i SONOR. Kamilla utdanna seg til lektor i engelsk og historie ved UiO, og i løpet av mastergraden sin var ho på utveksling til University of North Carolina at Chapel Hill. Ho har difor spesiell kompetanse på studiar i USA, og eit spesielt ansvar for delar av SONOR si USA-portefølje. Kamilla følger hovudsakeleg opp søkarar i Hordaland, Sogn og Fjordane, Rogaland og Vest-Agder.

Visste du at…

 • Green River College har over 80 ansatte som jobber kun med internasjonale studenter?
 • 90 % av dagens studenter som ble spurt om de ville valgt GRC igjen, svarte ja?
 • Den internasjonale studentpopulasjonen består av studenter fra 63 ulike nasjonaliteter?
 • Green River College sine idrettslag kalles The Gators?

Les andre studenters erfaringer

Iselin Gjøringbø

Green River College (GRC) ligger i nærheten av Seattle i delstaten Washington. Green River tilbyr en bachelorgrad i informatikk i tillegg til to varianter av såkalte Pathway-programmer. Dette er studieoverføringsprogram hvor man tar to år på GRC før man overfører …

Les mer

Registrer deg for gratis studieveiledning

Du har valgt:

Lukk

Registrer deg for gratis studieveiledning

Ved å registrer deg blir du tildelt en veileder som vil hjelpe deg kartlegge dine muligheter for videre studier i utlandet.
Din veileder er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål gratis og uforpliktende.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.