Studere i Asia

Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, både når det gjelder økonomi, politikk og kultur.

Singapore er byen som har alt, og er et av de store business-sentrumene i verden! Her har du muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk, oppleve fantastiske kulturelle opplevelser, få en anerkjent grad og mye mer.

Singapore er en av de såkalte tigerne i asiatisk økonomi, og har hatt en svært kraftig økonomisk vekst de siste tiårene.  Asia blir stadig viktigere på verdensbasis, enten det gjelder økonomi, politikk og kultur.

Studentlivet i Asia

Singapore er en by der du finner mennesker fra alle verdenshjørner. Når du studerer i Singapore vil du fort merke betydningen som sammensmeltningen av forskjellige kulturene har hatt for Singapore – for økonomien, maten og språket. Lokale fusionretter vil garantert gi deg minneverdige kulinariske opplevelser.

Singlish, den lokale varianten av engelsk, har et unikt tempo og blander gjerne inn ord fra de tre andre offisielle språkene i landet. Dette er en sjarmerende og effektiv måte å snakke engelsk på, som du fort vil lære deg å sette pris på.

Søk

Er asiatiske universiteter gode?

SONOR samarbeider med to forskjellige universiteter i Asia, det ene i Singapore og det andre i Japan. Singapore har fire universiteter og seks høyskoler, og en rekke utenlandske universiteter har sin egen campus i byen, blant annet det australske James Cook University (JCU).I Japan er det KUAS som er partneruniversitetet. Ingeniørutdanningen er nærmere produksjonsindustrien enn mange andre universiteter, og det beste av alt er at du kan studere denne utdanningen i selve Japan – et land som er globalt anerkjent for sin raske, effektive og vellykkede teknologi.

Om du skal ta studier i Singapore er er bachelorgrader vanligvis 3-årige, mens de fleste mastergrader er intensive ettårsstudier slik som i Storbritannia.

Ved JCU Singapore kan du studere en rekke businessfag, samt pedagogikk, miljøfag, spillutvikling, IT, psykologi, turisme og mer.

Det som er garantert er at studier i Singapore vil by på mange spennende opplevelser.

James Cook University Singapore

KUAS i Japan sørger for at alle sine studenter kan løse fremtidens problemer ved å gi dem den beste og nyeste kunnskapen innen ingeniørretningen. Hvis du ønsker en meningsfylt karriere som innebærer å utvikle verden, er KUAS der det starter!

Japan er et fascinerende land. Landet er moderne og meget teknologisk avansert, samtidig som du finner områder med Sakura trær, tradisjonelle japanske tak på husene, og en usedvanlig vakker natur. I 2023 ble Kyoto rangert som den tredje beste byen globalt.

Kyoto University of Advanced Science

Gode grunner til å studere i Singapore

Singapore er så mye mer enn bare en storby. Det finnes en rekke gode grunner til å legge studiene dine til Singapore – og alle er gode. Sjekk ut videoen under forå få et inntrykk av hvordan Singapore er som studentby.

Singapore tiltrekker seg studenter fra alle verdens hjørner med sine internasjonale universiteter. Her har du sjansen til å bygge et internasjonalt nettverk, både profesjonelt og sosialt. Det er noe du kan ha stor nytte og glede av senere i livet.

Singapore (og JCU) er kjent for å ha et av verdens beste utdanningssystem. Landet har fokusert på å skape et økosystem for innovasjon og teknologi, som har ført til at mange ledende akademikere har valgt å etablere seg i Singapore. Om du velger å ta dine studier i Singapore, er du garantert å få en attraktiv grad som vil stå sterkt hos potensielle fremtidige arbeidsgivere.

Om du velger å studere i Singapore vil du ha endeløse muligheter til å oppleve en helt unik kultur. Her finnes det en rekke kulturelle begivenheter året rundt. Opplev alt fra festivaler, idrettsarrangement og mye annet du kan engasjere deg i.

Vanlige spørsmål

Vi vet at det ikke er lett å studere i et land langt borte, og derfor er vi i sonor opptatt av å gi deg all den støtten og hjelpen du trenger, og veilede deg steg for steg.

Nedenfor finner du de vanligste spørsmålene vi får.

Skal du søke studieplass søker du direkte til skolen. SONOR har utarbeidet en egen søknadsguide som tar deg steg for steg gjennom prosessen. Ta derfor kontakt med en veileder i SONOR for å få tilsendt denne og få hjelp til å komme i gang med søknaden. Sjekk også ut noen vanlige spørsmål og svar for deg som skal studere i utlandet.

 

Ja, for å studere i Singapore trenger du studentvisum, eller Student Pass som de kaller det i Singapore. Dette kan du skaffe deg etter du kommer til Singapore. Alle norske borgere får automatisk tillatelse på opphold inntil 90 dager når de ankommer landet. I tillegg måpasse være gyldig i seks måneder ved innreise.

Vi anbefaler deg likevel å søke om Student Pass tidligere. Vi har derfor samlet litt viktig informasjon om studentvisum til Singapore som du kan lese her.

Om du studerer i Singapore og går på James Cook University Singapore finnes det hele 3 forskjellige oppstartsperioder i løpet av året. Henholdsvis i mars, juni og november. Når du ønsker å starte opp er helt opp til deg.

Kan jeg velge blant de samme studiene uansett når jeg starter?

Ja, de samme studiene tilbys i alle de tre oppstartsperiodene.

Universitetsrangeringer kan være nyttige verktøy når man skal bestemme seg for universitet, men det er lurt å sette seg inn i hva de måler, og hvordan de bør brukes. Vi i SONOR har skrevet om hva universitetsrangeringer har å si her.

Det første en må være klar over er at skoler utenfor Norge ikke regner med tilleggspoeng. Det vil si at poeng som blir vurdert med iht et opptak i Norge slik som alderspoeng, realfagspoeng etc. ikke skal tas med i utregningen av karaktersnittet utenfor Norge. Når en skole vurderer deg som student ser de på ditt karaktersnitt basert på karakterene, og kun karakterene dine.  Når du regner ut snittet ditt så gjør du følgende:

Legg sammen alle tallkarakterene dine (også eksamenskarakterer). Tallet du får dividerer (deler) du på antallet karakterer. Tallet du sitter igjen med er ditt karaktersnitt.

 • SONOR er gratis. All vår hjelp betales av våre partnerskoler.
 • Vi forhandler fram gode løsninger for deg som students, slik som fritak for språktester, søknadsavgifter etc.
 • Vi har en gruppe studieveiledere som alle har studert i utlandet. I tillegg til det har alle studert i Norge så de kan fortelle deg om ulikhetene iht dette, ikke bare hva som venter deg utenfor Norges grenser.
 • Vi har daglig dialog med flere av verdens ledende institusjoner!
 • Vi gjennomgår alle søknadspapirer og maksimerer dine muligheter for opptak ved våre partnerskoler.
 • I tillegg til å jobbe under ANSAs etiske retningslinjer er vi også akkreditert i USA for våre tjenester via AIRC!
 • Vi er ditt sikkerhetsnett også etter at opptaket er på plass. Du vil alltid ha en partnere i din veileder her i SONOR enten det er før du drar ut, mens du studenter eller etter endt studium.

Lånekassen har som hovedregel at studier som tilsvarer studier du finner i Norge gir rett til studiestøtte. Dette betyr ikke at gradene må være identiske, men det betyr at det må være offentlig godkjente høyere utdanninger i Norge som tilsvarer det du ønsker å studere i utlandet. Lånekassen har noen kriterier for å godkjenne videre studier i utlandet, disse er:

 • Du må ha opptak ved et godkjent lærested
 • Utdanningen må være på fulltid
 • Utdanningen må være på nivå med en norsk bachelor-, master-, eller ph.d.-grad
 • Du må være på lærestedet og følge undervisningen. Utdanningen kan ikke være lagt opp som nettstudium eller samlingsbasert studium. Det er unntak for rene nettstudium i EØS-land.

Følgende studier gir lånekassen ikke studiestøtte for:

 • forkurs før fagutdanning
 • nettstudium, fjernundervisning eller samlingsbasert studium, med unntak for rene nettstudium i EØS-land
 • flygerutdanning (du kan likevel få støtte til offentlig godkjent trafikkflygerutdanning i Norden)
 • utdanning som ikke har offentlig godkjenning i studielandet

Lånekassen tilrettelegger for et generøst system for studiestøtte for alle norske studenter som ønsker å studere i utlandet. De stiller noen krav for at du skal kunne motta denne studiestøtten.

Kriteriene for studiestøtte i utlandet er:

 • Du må ha opptak ved et godkjent lærested. Om du er i tvil kan du søke lånekassen om forhåndsgodkjenning.
 • Utdanningen må være fulltidsstudier, mao må det tilsvare 60 studiepoeng per studieår. Ulike land har ulike credits system. Hør med oss her i SONOR om du lurer på noe vedrørende dette.
 • Utdanningen må være på nivå med en norsk grad, mao en bachelor, master eller doktorgrad. Du får ikke studiestøtte for foundation grader.
 • Du må være på studiestedet og følge undervisning. Du får ikke studiestøtte for nettundervisning.

Alle SONOR sin skoler gir rett til studiestøtte fra lånekassen. Ta kontakt med oss i dag for å kartlegge hva slags muligheter du har som student i utlandet.

Lånekassen støtter generelt sett alle skoler som er akkreditert i studielandet du søker studiestøtte. Her støtter de dermed de programmer skolen representerer som er akkrediterte i sitt hjemland. Dette betyr at skolen må følge sitt lands reglement og være tilknyttet offentlige godkjenninger som studiested i studielandet. Lånekassen har en oversikt over skoler på sine hjemmesider. Denne finner du her.

MERK: Selv om skolen du vurderer å søke på ikke står på denne listen, så betyr ikke det automatisk at du ikke vil kunne få studiestøtte. I de fleste tilfeller betyr dette bare at det per dags dato ikke er norske studenter med studiestøtte på akkurat denne skoler, eller den aktuelle linjen.

Alle SONOR sin partnerskoler gir rett til studiestøtte fra lånekassen:

Alle SONOR sine partnerskoler er godkjente studiesteder fra Lånekassen. Er du usikker på om studiestedet du ønsker å gå på er godkjent kan du søke om forhåndsgodkjenning for å være på den sikre siden: Les mer om dette her.

Ta kontakt med SONOR i dag for å kartlegge hva du kan få studiestøtte til.

Avtal gratis studieveiledning

med vår ekspert!

Hvis du ikke fant alle svarene du lette etter, eller hvis du har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss og bestille et gratis møte med ekspertene våre

Simran Kaur Rehal

simran@sonor.no

+47 973 16 030