Tilbake til Praktisk Informasjon

Studentvisum Singapore

Studietillatelse/studentvisum i Singapore kalles Student Pass, og kan anskaffe etter ankomst. Norske borgere får nemlig ved ankomst til Singapore automatisk tillatelse til 90 dagers opphold. Pass må være gyldig i seks måneder ved innreise. Det anbefales allikevel å søke om Student Pass senest to måneder før studiestart (og tidligst et halvt år i forkant), slik at du kan møte opp på skolen rett etter ankomst og kun ordne de siste formaliteter.

 

For å søke Student Pass ved JCUS må du fremvise:

 • Fødselsattest på engelsk
 • Passkopi
 • Passbilde (dette kan være scannet)
 • eForm 16 og eForm V36 (disse skjemaene får du tilsendt ved opptak og må deretter fylles ut av deg)

Dokumentene sendes til admissions@sonor.no eller din veileder i SONOR, som deretter sender alt samlet inn til skolen. JCUS søker så om Student Pass på dine vegne til Immigration & Checkpoints Authority (ICA). Søknadsprosessen tar som regel 2 -4 uker. Når søknaden er behandlet vil du motta bekreftelse på dette og et In-Principal Approval Letter (IPA). Dette utstedes ca en måned før studiestart. JCUS oppfordrer alle til å ha fått godkjent sin søknad om Student Pass før du ankommer Singapore. IPA fungerer som et midlertidig visum og er gyldig i 2 måneder.

Etter ankomst møter studentene på Reporting Day ved skolen hvor immigrasjonsmyndighetene er tilstede. Da gjennomgås de siste formalitetene knyttet til søknaden om Student Pass og du må gjennomgå en helsesjekk, fremvise originale dokumenter (listet over), det tas fingeravtrykk og foto til Student ID kort o.l.

Det er viktig å merke seg at på Student Pass visum kan du ikke jobbe ved siden av studiene (til dette trenger du Work Pass), og det er krav om minimum 90 % tilstedeværelse på studiet for at visumet skal være gyldig.

Kontakt oss for gratis veiledning

Registrer deg her for gratis og uforpliktende veiledning.

Du har valgt:

Lukk

Få studieveiledning – helt gratis!

Visste du at universiteter i Storbritannia krever en akademisk referanse i søknaden din? Eller at ulike universiteter har forskjellige krav til språktester?

Det kan være vanskelig å finne ut hvilke krav som gjelder, og hvordan dine muligheter for å studere i utlandet er. Rådgiverne i Sonor har selv vært utenlandsstudenter, og svarer mer enn gjerne på spørsmål!

Registrer deg ved å fylle ut skjemaet, så tar en veileder kontakt med deg og hjelper deg å kartlegge mulighetene. Veiledningen er gratis og helt uforpliktende – og du kan spørre oss om alt du lurer på.
 • Kontaktdetaljer

 • Postadresse

 • Hvor har du hørt om SONOR?

 • Karakterer

 • Hva vil du studere?

 • Studiestart

  Nyhetsbrev 1 til 2 ganger per måned hvor Mailchimp er databehandler. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet eller når den blir inaktiv.