‹ Tilbake til Praktisk Informasjon

Studentvisum – Singapore

 

Hvordan søke studentvisum til Singapore?

Studietillatelse/studentvisum i Singapore kalles Student Pass, og kan anskaffe etter ankomst. Norske borgere får nemlig ved ankomst til Singapore automatisk tillatelse til 90 dagers opphold. Pass må være gyldig i seks måneder ved innreise. Det anbefales allikevel å søke om Student Pass senest to måneder før studiestart (og tidligst et halvt år i forkant), slik at du kan møte opp på skolen rett etter ankomst og kun ordne de siste formaliteter.

For å søke Student Pass ved JCUS må du fremvise:

  • Fødselsattest på engelsk
  • Passkopi
  • Passbilde (dette kan være scannet)
  • eForm 16 og eForm V36 (disse skjemaene får du tilsendt ved opptak og må deretter fylles ut av deg)

Dokumentene sendes til admissions@sonor.no eller din veileder i SONOR, som deretter sender alt samlet inn til skolen. JCUS søker så om Student Pass på dine vegne til Immigration & Checkpoints Authority (ICA). Søknadsprosessen tar som regel 2 -4 uker. Når søknaden er behandlet vil du motta bekreftelse på dette og et In-Principal Approval Letter (IPA). Dette utstedes ca en måned før studiestart. JCUS oppfordrer alle til å ha fått godkjent sin søknad om Student Pass før du ankommer Singapore. IPA fungerer som et midlertidig visum og er gyldig i 2 måneder.

Etter ankomst møter studentene på Reporting Day ved skolen hvor immigrasjonsmyndighetene er tilstede. Da gjennomgås de siste formalitetene knyttet til søknaden om Student Pass og du må gjennomgå en helsesjekk, fremvise originale dokumenter (listet over), det tas fingeravtrykk og foto til Student ID kort o.l.

Det er viktig å merke seg at på Student Pass visum kan du ikke jobbe ved siden av studiene (til dette trenger du Work Pass), og det er krav om minimum 90 % tilstedeværelse på studiet for at visumet skal være gyldig.

Les også mer om det å studere i Singapore her.

Registrer deg for gratis studieveiledning